2022-09-22
街坊系列 – Urban Café 💛------------------------------環境: 入餐廳前有消毒液清潔雙手同鞋套👍好衞生 面積唔算好大,但座位就幾多😅整體空間感有點缺乏 貓喵數量都唔少,大約20隻左右🤗貓嘅走動空間唔多客人可以喺店內購買貓糧餵貓😍貓仔大部份都唔驚人又會主動行埋嚟討摸討食🥰被受寵幸時感覺十分治癒------------------------------食物: 2人套餐 ($328)餐湯 - 南瓜湯 🫕正常味道😜口感會比較杰身,啖啖都飲到有南瓜蓉沙律菜有小小苦😅溝返多啲麻醬比較好2人滋味小食拼盤 (+$28) 🍟新鮮熱辣辣👍薯角份量好多,條條金黃色,配有茄汁同沙律醬😀 炸雞有3塊🍗份量中規中矩唔算多, 勝在都夠Juicy又香口炸雞軟骨餃子2件🥟炸得比較脆口,配上沙律醬都幾惹味主菜 - 即磨芝士黑松露野菌忌廉意大利飯🍚食落黑松露味道幾突出,菇菌又夠多😝收乾多少少水就完美安格斯手工牛肉漢堡配薯角 🍔好好大份,薯角份量勁多😋 Burger同樣大大份好足料 牛肉煎得好香👍咬落去好Juicy,肉質唔會死實實菠蘿冰沙 ($21) 🍹味道清新,帶小小椰子味🥥好有
環境: 入餐廳前有消毒液清潔雙手同鞋套👍好衞生
面積唔算好大,但座位就幾多😅整體空間感有點缺乏
貓喵數量都唔少,大約20隻左右🤗貓嘅走動空間唔多
客人可以喺店內購買貓糧餵貓😍貓仔大部份都唔驚人
又會主動行埋嚟討摸討食🥰被受寵幸時感覺十分治癒
食物: 2人套餐 ($328)
餐湯 - 南瓜湯 🫕
正常味道😜口感會比較杰身,啖啖都飲到有南瓜蓉
沙律菜有小小苦😅溝返多啲麻醬比較好
2人滋味小食拼盤 (+$28) 🍟
新鮮熱辣辣👍薯角份量好多,條條金黃色,配有茄汁同沙律醬😀
炸雞有3塊🍗份量中規中矩唔算多, 勝在都夠Juicy又香口
炸雞軟骨餃子2件🥟炸得比較脆口,配上沙律醬都幾惹味
主菜 - 即磨芝士黑松露野菌忌廉意大利飯🍚
食落黑松露味道幾突出,菇菌又夠多😝收乾多少少水就完美
安格斯手工牛肉漢堡配薯角 🍔
好好大份,薯角份量勁多😋 Burger同樣大大份好足料
牛肉煎得好香👍咬落去好Juicy,肉質唔會死實實
菠蘿冰沙 ($21) 🍹
味道清新,帶小小椰子味🥥好有夏天嘅感覺,但稍為有點太甜
小編覺得無左個Cream效果會更佳🤣下次提佢走Cream先
榛子朱古力 (+$21) 🍫
味道正常,朱古力味都濃😅都係稍為有點太甜
甜品 - 雪山心太軟 (+$25) 🍧
小編揀咗抹茶味🍵外皮比較煙軔,味道正常
雪糕係好經典嘅紅豆雪糕🍦唔會太甜
服務: 店員態度正常😅無太多交流,但舉手反應都快
環境: 7.5 /10
食物: 7 /10