放工黎銅鑼灣Shopping😎呢到大把野行仲有好多餐廳✨見到呢邊有間幾舒服嘅cafe上到黎可以遠離嘈吵嘅環境😌 放鬆咁嘆個靚西🫶🏻魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉
融合韓式同西式風味魚糕夠香得黎帶彈牙辣嘅汁底微辣開胃✨意粉軟硬適中 裹滿濃郁芝士醬再加埋香脆嘅辛辣麵 夠哂惹味成個份量足 有創意混搭嘅滿足感大發!!芝士辣炸雞年糕
炸雞外脆內嫩芝士濃郁拉絲 年糕Q彈微辣醬汁入味 份量剛好有番滿滿嘅韓式街頭小食🫶🏻韓風粟米
粒粒鮮甜 烤得微焦帶牛油香辣椒粉同紫菜添韓式風味熱辣辣上枱 簡單調味突出粟米甜味份量剛剛好 又好食嘅小食❤️抹茶豆腐拿鐵
抹茶香濃微苦啖啖嘅豆腐滑嫩添順口質感奶味溫和 冰涼入口清新甜度自然唔膩 份量啱啱好👍🏻金莎朱古力
面頭有開一半嘅金莎朱古力😋加上朱古力一齊 更香濃更正入口甜而不膩 咬落微脆整體層次幾豐富 份量小巧適合慢慢品味😎
放工黎銅鑼灣Shopping😎

入口甜而不膩 咬落微脆
整體層次幾豐富 份量小巧
適合慢慢品味😎
2025-05-27 47 浏览
與朋友一起兩點左右到達,有兩枱客人,環境不錯,叫了一個安格斯牛肉漢堡, 一個人蔘雞湯配白飯,加了套餐,配餐湯,蛋糕和飲品,食物味道不錯,我與朋友可以慢慢食,傾吓偈,非常寧靜舒適的環境,每逢星期一至四,他們有一個加$28 的蛋糕放題,我們試了 tiramisu, 柚子乳酪蛋糕,佢哋送咗伯爵茶慕絲蛋糕, tiramisu 比較好,其餘兩款味道不過不失,反而佢哋嘅主餐比較出色。價錢屬於中上,兩位於社交平台 讚好,可享有折扣,如果想搵一間餐廳消磨時間,是不錯的選擇。
@unnie_cwb <Unnie> 喺香港都可以感受到濃濃韓國風!😝Unnie Café以韓國文化為主題~今次試咗佢幾款超有創意嘅fusion主菜☺️加$48仲可以食到粟米濃湯+蛋糕+特色檸檬茶,CP值爆燈!😇蛋糕款多到眼花,一至四仲可以+$28變做蛋糕放題😉甜品控絕對唔可以錯過~😎#mochicouple_hk銅鑼灣搵食團₊ ˚‧ ♡̷̷̷ ₊ ˚‧ ♡̷̷̷ ₊ ˚‧ ♡̷̷̷ ₊ ˚‧ ♡̷̷̷ ₊ ˚‧ ♡̷̷̷ ₊ ˚‧ ♡̷̷̷ ₊ ˚‧ 1️⃣魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉($128)呢碟一出場已經勁有話題性,魚糕串+卡邦尼竟然咁夾?!意粉用咗水牛芝士+車打芝士+忌廉+泡菜一齊炒😙濃香 creamy 又帶泡菜嘅微辣酸香,超開胃!😊上面灑滿咗辛辣麵碎+自家調製辣粉,辣得過癮但又唔會掩蓋芝士香🥰重點係旁邊有竹籤串住韓式魚糕😋自己拆開魚糕再撈入意粉一齊食😝啖啖都有韓風 vibes~每一口都好有層次感😳creamy又 spicy🤓絕對係創意與味道兼備!2️⃣蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹($138)呢款係海鮮控福音!蜆肉意粉炒得夠乾身🤔蒜香+辣椒香爆晒出嚟🤫辣度啱啱好又唔會搶味🫢最正係面頭仲有隻原隻酥炸軟殼蟹🫣炸得酥
@unnie_cwb

<Unnie>

#mochicouple_hk銅鑼灣搵食團

1️⃣魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉($128)

2️⃣蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹($138)
呢款係海鮮控福音!蜆肉意粉炒得夠乾身🤔蒜香+辣椒香爆晒出嚟🤫辣度啱啱好又唔會搶味🫢最正係面頭仲有隻原隻酥炸軟殼蟹🫣炸得酥脆香口,但入面仍保留住啖啖鮮甜蟹肉!每啖意粉都沾滿蒜香辣油🫡再加埋鮮蜆肉,食落層次豐富🤗食到最後都唔覺膩。呢個配搭平時好少見,好啱想食得特別又唔想太heavy嘅朋友!😏

+$48 配餐Set:蛋糕x2+粟米濃湯+檸檬茶
只要食一款主菜,就可以+$48升級成個小套餐!性價比超高~粟米濃湯夠香滑🤓飲落真材實料~重點係精選蛋糕同飲品任你揀!我哋試咗抹茶芝士蛋糕同伯爵茶慕絲~抹茶味道濃郁唔會苦,芝士軟滑🤩但可惜有少少散🥹而伯爵茶慕絲就好清香,淡淡茶香超療癒~茶控絕對會愛上!仲有特色檸檬茶清爽解膩,岩晒配意粉~

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍 銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖
🚇 港鐵銅鑼灣站B站出口,步行約4分鐘
🕒 Mon-Sun:12:00-16:00,18:00-22:00
#香港美食#香港cafe#香港韓國餐廳#cafehk#hkcafe#香港必食#香港好去處#foodiehk#hkfoodie#銅鑼灣cafe#銅鑼灣餐廳#銅鑼灣美食#銅鑼灣好去處#銅鑼灣必食#cafe推介#香港性價比
💫 魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $128Carbonara配魚糕都係第一次食🍢就係韓國版嘅卡邦尼😂有泡菜、連埋啲脆口嘅麵一齊食嘅口感好特別🥰仲辣辣地咁,食落都好飽下💫 安格斯牛肉芝士漢堡 $138熱辣辣、超級厚嘅安格斯牛肉漢堡🍔每咬一啖啲汁都滴出嚟💦勁正!!上咗餐都仲keep住入面係熱的🔥仲配埋薯條🍟+ $48 配粟米濃湯+ 精選蛋糕+特色檸檬茶💫 粟米濃湯一上嚟就勁香🌽上面仲有啲芝麻粒,係忌廉粟米味好濃郁嘅粟米濃湯🌽💫 特色檸檬茶對檸檬茶嘅讚賞係 唔係咁甜🤣🤣好似仲有啲柚子味😝💫 柚子乳酪慕絲蛋糕好fresh😋佢蛋糕係多過mousse,柚子味最出👍🏻💫 Tiramisu 佢似蛋糕多啲😇有啖啖嘅咖啡味☕️
💫 魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $128

💫 安格斯牛肉芝士漢堡 $138

+ $48 配粟米濃湯+ 精選蛋糕+特色檸檬茶

💫 粟米濃湯

💫 特色檸檬茶
對檸檬茶嘅讚賞係 唔係咁甜🤣🤣好似仲有啲柚子味😝

💫 柚子乳酪慕絲蛋糕
好fresh😋佢蛋糕係多過mousse,柚子味最出👍🏻

💫 Tiramisu
佢似蛋糕多啲😇有啖啖嘅咖啡味☕️
2025-05-24 17 浏览
Unnie地理位置方便,充滿創意的韓式西式fusion菜,喺出邊冇試過,而且啲飲品都非常出色!我回頭咗好多次嘅餐廳!🤎魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $128意粉滑順,魚糕鮮味十足,creamy韓式醬汁增加了層次感,非常之有特色!🤎煙三文魚黑松露意粉 $128今日叫咗廚師發辦!煙三文魚的香氣配合黑松露,風味獨特,讓人食指大動!🤎Unnie炸雞翼(蜜糖芥末) $58外脆內嫩的炸雞翼,蜜糖芥末醬驚喜十足!🍸金莎朱古力 $42甜品選擇中,金莎朱古力成為飲品,令人回味無窮。🧋虎紋黑糖奶茶 $42黑糖奶茶甜而不膩,散發淡淡黑糖味~整體來講,菜式新穎,價格親民,值得推介!

🤎魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $128

🤎煙三文魚黑松露意粉 $128

🤎Unnie炸雞翼(蜜糖芥末) $58
外脆內嫩的炸雞翼,蜜糖芥末醬驚喜十足!

🍸金莎朱古力 $42
甜品選擇中,金莎朱古力成為飲品,令人回味無窮。

🧋虎紋黑糖奶茶 $42
黑糖奶茶甜而不膩,散發淡淡黑糖味~

整體來講,菜式新穎,價格親民,值得推介!
2025-05-18
午餐
  • 魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉
  • 廚師發辦
  • Unnie炸雞翼
  • 金莎朱古力
2025-05-21 70 浏览
約咗朋友喺銅鑼灣食飯,喺OpenRice見到呢間嘢好似幾靚咁即刻book位試試佢!6點半上到去,一個人都無,但都見到留咗幾張枱俾book咗嘅客餐廳唔算大,但係坐落都幾寬敞,每張枱都唔會痴得好埋~menu好簡單,一目了然!主食+$48/$66有得轉套餐,跟湯跟嘢飲同蛋糕,見到+$28有蛋糕放題,好似幾抵食咁~不過嗰日趕時間就唔試喇我哋都加咗$48做套餐~$48套餐嘅嘢飲只可以揀咖啡同檸檬茶,味道正正常常~但隻玻璃杯同杯墊都幾靚配埋張枱都好打卡able~餐湯係粟米濃湯,都幾香濃嘅粟米味,口感幾滑溜同creamy~其實飲落同罐頭湯差唔多~魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $128個醬汁用泡菜配卡邦尼汁,再同意粉撈埋,面頭加返隻溫泉蛋,配上一大串韓式魚糕,加埋少少公仔麵碎呢個配搭都幾新奇!魚糕拉麵就見得多,配意粉呢類西式麵類真係少見~個魚糕串比一般湯煮嘅更硬身啲,食落有咬口,不過食落有少少格格不入,幾好食但唔太襯成個配搭,分開當小食都好啲醬汁就做得唔錯~都食到卡邦尼嗰種香滑creamy嘅口感,配上泡菜,有少少辣辣地,都幾得意上面有啲脆卜卜麵碎,配埋意粉食,都幾有趣,雙重口感,啲麵碎雖然無咩味,但口感上有
即刻book位試試佢!
我哋都加咗$48做套餐~

配埋張枱都好打卡able~

魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $128
上面有啲脆卜卜麵碎,配埋意粉食,都幾有趣,雙重口感,啲麵碎雖然無咩味,但口感上有錦上添花

醬燒頂級牛肉拌意大利飯 $138
佢呢個菜式係用咗韓式燒汁,而我就覺得甜甜地似壽喜燒牛肉味道
加咗啲紫菜同沙律菜做伴碟,會balance返醬汁嘅味,感覺fresh啲
不過意大利飯嚟講,個口感再硬身少少就好喇

醬燒頂級牛肉拌意大利飯

甜品方面,我哋揀咗Tiramisu同柚子乳酪慕思
味道同Size都有啲似連鎖店西餅,但咁平嘅價都唔好有太大要求喇~
套餐價嚟講,都算係合理價~

總括而言,呢間餐廳都算係唔錯,環境同餐具都好適合打卡
食物方面都算不過不失,以份量嚟講,呢個價位喺銅鑼灣都算抵食
魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉
Unnie位於銅鑼灣樓上嘅特色小店,環境舒服,喺個傾偈嘅好地方~職員服務態度良好!由Times Square 行過嚟2分鐘,地點方便~今次揀咗一個Chef’s choice:黑松露意粉配煙三文魚,意粉口感少少煙靭,黑松露味道好濃郁,黑松露嘅油融入咗意粉度~加埋煙三文魚嘅鮮味,唔會覺得過於油膩蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹,軟殼蟹炸得好鬆化, 蜆肉意粉帶有少許嘅辣~加埋蒜香更加惹味特別鍾意佢哋嘅特色檸檬茶,係用柚子蜜作為糖漿。每個main加$48可以upgrade有粟米濃湯、精選蛋糕六揀一、lemon tea/ americano原來平日一至四仲可以+28有蛋糕放題,包括原味芝士、朱古力芝士、抹茶芝士、柚子乳酪、伯爵茶慕絲、Tiramisu可惜今日係星期五,冇得瘋狂食蛋糕😍今次揀咗原味芝士同埋tiramisu,有少少乾玫瑰花同nuts做伴碟,連埋一齊食蛋糕都帶有淡淡嘅玫瑰味!如果想同閨蜜食吓嘢傾吓偈,呢度絕對係一個好地方!

由Times Square 行過嚟2分鐘,地點方便~

特別鍾意佢哋嘅特色檸檬茶,係用柚子蜜作為糖漿。
可惜今日係星期五,冇得瘋狂食蛋糕😍

如果想同閨蜜食吓嘢傾吓偈,呢度絕對係一個好地方!
🌇 銅鑼灣|Unnie|樓上日韓fusion小店+超足料漢堡!隱身銅鑼灣樓上舖嘅 Unnie 主打創新日韓fusion菜,裝修簡約有格調,食物有心思,用料唔欺場~🔥 必試推介
✔ 肉食者漢堡 $148(香辣炸雞+安格斯牛)
好難食!因為超足料,好難進食啊!雞肉炸完仍保滑嫩,牛肉鮮嫩多汁,好juicy,味道豐富。大大力推薦✔ 火炙北海道帶子配海鮮炸醬意粉 $148
忌廉加韓式炸醬,意外地夾!醬汁creamy又帶甜鹹香,海鮮份量足夠,帶子炙燒得香口,非常惹味。✔升級套餐+$66 粟米濃湯 + 精選蛋糕 + 自選飲品- 抹茶豆腐拿鐵
抹茶味濃郁,混埋好滑嘅豆腐花,口感好特別,唔會太甜,好有驚喜~+$28 蛋糕放題 (星期一至四)- 有成6款蛋糕口味,啱曬鍾意食甜品嘅你
✔ 芝士秘撈薯條 $58
重芝士控必試!灑滿芝士粉,份量夠晒大堆頭,邪惡又滿足~💡 總結
菜式夠創新,配搭新穎,適合想試特別fusion菜嘅朋友!份量好有誠意,價錢又冇Set到好貴,必須大大力推薦📍 Unnie
地址:銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖
🗺️ #dummytummy銅鑼灣
🍽 #dummytummyfusio

🔥 必試推介
✔ 肉食者漢堡 $148(香辣炸雞+安格斯牛)
✔ 火炙北海道帶子配海鮮炸醬意粉 $148
✔升級套餐
+$66 粟米濃湯 + 精選蛋糕 + 自選飲品
- 抹茶豆腐拿鐵
+$28 蛋糕放題 (星期一至四)
- 有成6款蛋糕口味,啱曬鍾意食甜品嘅你

✔ 芝士秘撈薯條 $58
重芝士控必試!灑滿芝士粉,份量夠晒大堆頭,邪惡又滿足~

💡 總結

📍 Unnie
地址:銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖
🗺️ #dummytummy銅鑼灣
🍽 #dummytummyfusion
💸 $150-$200/位
👾 ⭐⭐⭐
[味道 9/10 ~ 環境 8.5/10 ~ 服務 8.5/10]

#Unnie #銅鑼灣美食 #漢堡控 #帶子意粉 #日韓fusion #樓上舖推介 #dummytummy
  • 火炙北海道帶子配海鮮炸醬意粉
  • 肉食者漢堡
銅鑼灣樓上Cafe韓式fusion菜💭水泥牆簡約風,座位闊落,十分舒適,員工介紹詳細,超有禮貌🙂‍↔️🐮醬燒頂級牛肉拌意大利飯🌶️ 💬似bibimbap 牛肉好嫩滑,味道好濃厚,加埋紫菜洋蔥同埋韓式辣醬撈埋一齊食,味道估唔到咁夾。。。🐔大發!芝士辣炸雞年糕🌶️💬霸氣十足嘅造型,醬汁係辣辣地嘅海鮮味,年糕超掛汁,雞扒炸得好酥脆。。。🌽韓風粟米💬少少辣,好香口🍟芝士秘撈薯條 💬薯條炸到脆卜卜,加埋秘製芝士粉,好味道。。。🥃濟州柳丁美式 💬竟然有得揀1 shot or 2 shot espresso,我哋揀咗2 shot啱啱好,入面仲有粒粒柳丁,超fresh。。。🍰原味芝士💬鬆軟,芝士味濃厚🍰柚子乳酪慕思💬唔太甜好Fresh✨粟米濃湯+精選蛋糕+自選飲品✨蛋糕放題 ᴍᴏɴ-ᴛʜᴜ
銅鑼灣樓上Cafe韓式fusion菜

🐮醬燒頂級牛肉拌意大利飯🌶️

🐔大發!芝士辣炸雞年糕🌶️

🌽韓風粟米
💬少少辣,好香口

🍟芝士秘撈薯條
💬薯條炸到脆卜卜,加埋秘製芝士粉,好味道。。。

🥃濟州柳丁美式

🍰原味芝士
💬鬆軟,芝士味濃厚

🍰柚子乳酪慕思
💬唔太甜好Fresh

✨粟米濃湯+精選蛋糕+自選飲品
✨蛋糕放題 ᴍᴏɴ-ᴛʜᴜ
2025-05-19 16 浏览
裝修同姊妹店Umi好似,都係行水泥工業簡約風日頭陽光下採光度好充足~粟米濃湯灑咗少少飯素喺面,即刻有日本嘅感覺,但好似唔係好夾,粟米味唔算好濃。火炙北海道帶子配海鮮炸醬意粉 $148呢個搭配好特別!炸醬本身味道濃郁,帶少少creamy,偏重口味,越食越鹹,但搭配嘅八爪魚片冇乜調味,中和返個鹹味。意粉煮得啱啱好,咬落仲keep到al dente質感~on top一串三粒火炙帶子燒得好靚,火炙味好香好重,但係食落就偏韌,中間少少軟熟。意粉仲有魚糕片同埋洋蔥,好韓!廚師發辦:龍蝦汁海鮮意大利飯 $128龍蝦汁加埋海鮮真係好鮮甜,每啖飯都食到海鮮,有帆立貝粒、蜆肉、蝦仁,好足料,整體creamy偏甜口。大蝦好彈牙,但冇乜味道。個人比較鍾海鮮意大利飯!Unnie炸雞翼:蜂蜜蒜蓉 $58 店員推薦!一份有5隻,蒜蓉好香,但如果多啲同埋分佈得平均啲就完美啦~蜂蜜帶少少柚子味,啱曬鍾意鹹甜口味嘅朋友~雞翼本身炸得啱啱好,唔會好乾,keep到外脆內軟~特色檸檬茶唔係紅茶底,係chamomile tea base,所以比起平時嘅檸檬茶多咗仲特別嘅香味藍桔新高梨汁個色打卡able~ 味道就偏甜,係韓國包裝梨
裝修同姊妹店Umi好似,都係行水泥工業簡約風
日頭陽光下採光度好充足~

粟米濃湯

Unnie炸雞翼:蜂蜜蒜蓉 $58
Unnie炸雞翼

特色檸檬茶

藍桔新高梨汁
個色打卡able~ 味道就偏甜,係韓國包裝梨汁嘅味道。

抹茶芝士蛋糕 & 原味芝士蛋糕
不過不失嘅日式芝士蛋糕,唔會太甜。同場加映星期一至四+$28蛋糕放題,任揀任食!不過今次食得太飽,有機會再試~
芝士蛋糕
火炙北海道帶子配海鮮炸醬意粉
龍蝦汁海鮮意大利飯
Unnie炸雞翼
  • 廚師發辦
好喜歡Unnie嘅落地大玻璃窗,可以一邊嘆杯特色咖啡☕️,一邊聽K-POP,過一個懶洋洋嘅下午😌 呢日嘅廚師發板有三文魚黑松露意粉🍝,香氣濃郁意粉彈牙,配埋creamy嘅醬汁同菇嘅鮮味,食落滿足 😋🍝。醬燒頂級牛肉拌意大利飯🍛,牛肉焦香嫩滑,辣辣地嘅韓式醬汁滲入飯粒,開胃大開 🍴🥩。UNNIE 炸雞翼外脆內嫩,蜜糖芥末醬汁甜而不辣,食到停唔到口😍🍗。虎紋黑糖奶茶黑糖濃郁,奶茶滑溜,焦糖脆脆鮮奶咖啡香氣突出,脆粒添樂趣 🍵😆☕。搽茶芝士清新,Tiramisu咖啡味濕潤,兩者都好滿足 🍮🌿🎂💕。

2025-05-15 4 浏览
若不是同事介紹,真不知道這裡有間樓上餐廳。點了⭐️大發!芝士辣烤雞年糕及⭐️肉食者漢堡,我們都加了60多元轉了餐,有粟米湯、特飲及甜品。大發!芝士辣烤雞年糕⭐️⭐️⭐️⭐️年糕好煙韌,炸雞好Juicy,整碟賣相及味道都好有韓味!同事吃不到辣,會覺得辣。所以吃不到辣的朋友,建議可選其他菜式。但喜歡韓式辣醬風味的朋友,絕不能錯過。肉食者漢堡⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️能夠稱之為肉食者漢堡,因它能同時滿足想食炸雞及牛的慾望。不管炸雞還是牛,都炸得剛剛好,而且配搭香脆的薯條,絕對是讓你身心滿足的一道。甜品⭐️⭐️⭐️⭐️勝在夠多選擇有Tiramisu、不同口味的芝士蛋糕及慕絲,總有一款啱你心水。特飲:虎紋黑糖奶茶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢杯虎紋黑糖奶茶我真係要大力推介!!首先賣相已經靚到唔捨得飲,更驚喜的是他的茶底好香,每一啖都回味無窮!值得慢慢品嚐!整體來說,絕對可以encore的餐廳。
若不是同事介紹,真不知道這裡有間樓上餐廳。

大發!芝士辣烤雞年糕⭐️⭐️⭐️⭐️

肉食者漢堡⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

甜品⭐️⭐️⭐️⭐️

特飲:虎紋黑糖奶茶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

整體來說,絕對可以encore的餐廳。

2025-05-14 3 浏览
銅鑼灣實在係太多樓上精緻cafe,今次一聽到依間cafe有甜品放題(o^^o)就即刻衝過去試吓!!🤤🤤✌️Meow小編今次同同Meow朋友就叫咗兩個main set,轉套餐加$66就有粟米濃湯&精選蛋糕&兩杯自選飲品🫶💜招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯🍛🥄 💰$158一上枱就俾嗰大塊鰻魚surprised到🥰估唔到會分量十足,而且下面嘅流心炒蛋亦都好澎湃咁覆蓋住整個飯 (#^.^#) 依個🍛嘅加分點係 平時通常蛋包飯入邊都係白飯/炒飯,但係今次唔係白飯之餘 係有濃濃嘅芝士同蘑菇撈住(≧∇≦)💕鰻魚亦都發揮到正常水準 唔會好多骨易入口(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)配合埋大阪燒醬就一定唔會輸💘💜明太子意粉配珍珠帶子🍝🍴 💰$128依碟意粉🍝 嘅配料 無論係三文魚子、蟹柳定係珍珠帶子 都比得一啲都唔孤寒(^ν^)每口都有滿滿嘅幸福口感(^з^)💕 驚喜位係 意粉有用茄膏去烹調 食落微辣之餘亦都增添酸酸嘅口感,食落既特別又開胃🤤💜煙三文魚柚子沙律 🥗🍴 💰$98份量比平時見到嘅前菜係倍增左!!!😎除咗有兩大塊嘅煙三文魚🐟,新鮮嘅沙律菜配上柚子切片,亦都正中meow小編嘅口味🥰🥰💜Tofu matcha latte🍵

💜招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯🍛🥄 💰$158

💜明太子意粉配珍珠帶子🍝🍴 💰$128

💜煙三文魚柚子沙律 🥗🍴 💰$98

💜Tofu matcha latte🍵 💰$42
味道比想像中清新,有淡淡的豆腐綠茶香味🍵而且有順滑的奶香味( ´▽`)🫶 飲到底部亦都有大量的豆腐碎粒😻😻

💜Orange Americano ☕️ 💰$42
平時鍾情於iced Americano ☕️ 嘅meow小編 今次就試吓依款特別嘅橙味americnao 🥰飲落去有陣陣的橙酸味🍊但係又唔會蓋過咗咖啡香味☕️ 好值得一試!!!🤤💕

💜自選蛋糕(抹茶芝士蛋糕 & Tiramisu )🍰💞
抹茶芝士蛋糕味道濃郁 而且質感食落比較厚實 值得一試!😎😙✌️
🦀蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹:意粉軟硬適中,蜆肉新鮮爽口。蒜味香濃同辣味好夾 無 互相蓋過大家既風頭,配一整只隻酥炸軟殼蟹,脆到連殼都可以食埋,加埋意粉一齊食簡直可以用互相輝映離形容。🦞廚師發辦(龍蝦汁海鮮意大利飯):大蝦爽口~帶子清甜,醬汁濃郁略帶甜味同奶香味。每啖米飯都充滿醬汁包裹住,齒頰留香。加$48🌽粟米濃湯+精選蛋糕+特色檸檬茶X2:粟米濃湯:湯底濃稠,滿滿粟米飄香🍋特色檸檬茶:清新酸甜既檸檬茶入面加入柚子蜜調和,令整體感覺更加清香順喉☕️提拉米蘇+🧀芝士蛋糕:Tiramisu咖啡味濃郁,芝士蛋糕綿密 creamy,兩款蛋糕屬於低糖甜品,非常適合餵食又貪靚既我地。環境:fusion主題餐廳,環境以簡潔精緻為設計主軸,有一種既舒適又 Fashion感覺。菜品精緻,背景音樂柔和優雅,為成個餐體驗增添了愉悅的氛圍。

加$48🌽粟米濃湯+精選蛋糕+特色檸檬茶X2:
粟米濃湯:湯底濃稠,滿滿粟米飄香

📍 Unnie (銅鑼灣)銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖✨招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯💰158嘩!真係夠晒fusion!l味道又幾得意喎。個意大利飯煮得啱啱好,唔會太硬又唔會太爛,撈埋啲大阪燒醬汁,甜甜鹹鹹咁幾惹味。上面鋪咗啲鰻魚,燒得幾香,幾有心思。整體嚟講,味道唔錯。✨Chef's Choice 黑松露煙三文魚黑椒意粉💰128黑松露嘅香味好出,一上枱就聞到。煙三文魚都幾大塊,食落唔會太鹹。個意粉煮得al dente,黑椒味都幾突出。如果你鍾意黑松露嘅話,應該會鍾意。✨濟州柳丁美式💰42杯嘢幾refreshing,啱晒夏天飲。柳丁嘅酸甜味同美式咖啡嘅苦澀味撈埋一齊,幾特別✨Flat white💰36Flat white就正常發揮,咖啡味夠濃,奶泡又夠滑✨Tiramisu💰跟餐個Tiramisu都幾好食,手指餅浸咗咖啡酒,夠濕潤。Mascarpone cheese夠滑,可可粉又夠香回頭: yes,總體嚟講,Unnie嘅嘢食都幾有特色,而且行會所預約制,坐得舒服舒適又唔洗等✨🙌🏻
📍 Unnie (銅鑼灣)
銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖

✨招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯💰158

Chef's Choice 黑松露煙三文魚黑椒意粉💰128

✨濟州柳丁美式💰42

✨Flat white💰36
Flat white就正常發揮,咖啡味夠濃,奶泡又夠滑

✨Tiramisu💰跟餐