2020-12-24
Churros係西班牙好出名嘅傳統小食,之前係歐洲都食過幾次🤤 平時喺香港都好少見到,今次偶然行過見到呢間大排長龍,即刻入左去試,真係同喺歐洲食到嘅都差唔多😋S’Mores ($58)賣相好吸引🤩 Churros 係新鮮出爐,仲係熱辣辣架🥰 值得一讚嘅係,即使凍左都依然保持到香脆嘅口感👍而裏面就煙煙韌韌🥰好高質呀!雪糕面頭有好多配料,例如布朗尼、棉花糖同埋朱古力餅😋布朗尼朱古力味尚算濃郁,略嫌甜左少少🤏棉花糖燒至半溶,太邪惡吧😈不過小編覺得再燒耐啲應該會仲正!雲尼拿雪糕就正常發揮,加埋焦糖醬喺面令到雪糕嘅賣相又加左唔少分😍整體黎講Churros比雪糕優勝!如果唔係特別想食雪糕可以剩係試Churros😋 想影相嘅話都值得一試📸️不過呢款味道偏甜,如果唔係特別鍾意食甜野嘅可以試下其他口味👻 -TWIST & BUCKLE, churros specialists (尖沙咀)📍尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖抵食指數: 😚😚😚😚😚😚/10舔舔脷指數:😚😚😚😚😚😚😚/10
S’Mores ($58)
📍尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖
抵食指數: 😚😚😚😚😚😚/10