餐厅: TWIST & BUCKLE, Churros Specialists
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
I was waiting for my friend for afternoon tea and it was almost a year since I tried their churros so I had one while waiting.I tried Wonderland. I actually don't know is it only the pink glaze being this sweet(last year I also tried another flavor that also had this pink glaze) or are all their glaze this sweet because the glaze remained just as sweet after a year. However, the bottom half that was not covered by the glaze was excellent. The churro was still hot and crunchy on the outside while

I tried Wonderland. I actually don't know is it only the pink glaze being this sweet(last year I also tried another flavor that also had this pink glaze) or are all their glaze this sweet because the glaze remained just as sweet after a year. However, the bottom half that was not covered by the glaze was excellent. The churro was still hot and crunchy on the outside while soft in the inside. Next time, I will definitely try their original flavor or try another glaze.
Wonderland
题外话/补充资料: Gave 4 stars for the flavors as I felt the churro itself deserves 5 stars but the glaze is only 3 stars
2022-01-08
Wonderland
2022-01-07 56 浏览
即叫即炸的油炸鬼,再配凍冰冰的雪糕。是個完美的配搭。口味眾多,我們選擇了三款不同口味,包括有士多啤梨、Oreo及半熟香烤棉花糖。味道剛剛好,甜度適中,油炸鬼完全不膩,絕對值得encore
2021-12-24
2022-01-01 50 浏览
尖沙咀 Tsim Sha TsuiChurros 肉桂油炸鬼😍我好中意食churros!終於試到呢間churros專門店果然出色向外脆內軟,熱辣辣嘅churros配合雪糕真係一流雖然最近凍咗好多,不過就係冬天食雪糕特別零舍滋味😌🥰雪糕加埋churros$58 有多款口味,見到已經好吸引
尖沙咀 Tsim Sha Tsui
Churros 肉桂油炸鬼😍
我好中意食churros!終於試到呢間churros專門店
果然出色向外脆內軟,熱辣辣嘅churros配合雪糕真係一流
雖然最近凍咗好多,不過就係冬天食雪糕特別零舍滋味😌🥰
雪糕加埋churros$58 有多款口味,見到已經好吸引
喜歡甜食人仕必食店,無論幾時經過都有人排隊嘅西班牙Churros💓今日咁啱向尖東咀做完嘢肚仔有啲空虛感, 所以專登行去TWIST & BUCKLE 到 試吓佢個拿手炸油條, 咁啱又響OpenRice 見到有電子券用$70就可以當$100相等於七折,咁抵梗係即刻買來試吓啦。當日可能有啲夜所以原先想食BANOFFEE 已經賣晒啦,所以我哋就試咗另一隻口味Movie night 2.0 同埋S'MORES。等咗大約5-7分鐘左右,店主就叫我哋個Order No. 一接上手已經覺得十分吸引, 色彩非常繽紛,一啖咬落個Churro度就聽到清脆的卡卡聲,食落口一啲油嘅感覺都無,只有甜味及好味留向味蕾內,而且味道真的非常好,難怪咁多幫襯。味道:💛💛💛💛💛環境:💛💛💛💛價錢:💛💛💛5x💛為最高回頭度:8/10整體而言我覺得依間Churro非常好味,絕對值得每款口味都試,有雪糕底就可能要食快啲啦,如果唔係就好快會溶同埋雪糕底都會令Churro淋咗, 從而影響口感。📍尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea B205

味道:💛💛💛💛💛
環境:💛💛💛💛
價錢:💛💛💛
5x💛為最高

回頭度:8/10

📍尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea B205
movie night 2.0 and S'MORES
2021-12-29
$60 (宵夜)
用餐优惠
優惠券
movie night 2.0 and S'MORES
  • S'MORES
  • Movie night 2.0
2021-12-28 42 浏览
Mini Churros Gift Box 6 pcs $98- Cookies and Cream- Hazel Lah- Creme Brûlée - Wonderland- Marshmallows - Crunchy Matcha.Churros give box set可以自選六個口味,最後決定每個口味各一Churros炸得好鬆脆,但係整體上屬於偏甜,唔鍾意太甜嘅話選擇原味應該更加合適.呢度最特別嘅係Marshmallows,churros上面有燒溶咗嘅棉花糖,雖然更甜但係口感比較豐富🍽
- Cookies and Cream
- Hazel Lah
- Creme Brûlée
- Wonderland
- Marshmallows
- Crunchy Matcha

香港真係冇咩 churros (又稱 吉拿棒 or 西班牙油炸鬼 (小編哭了🥲),近排終於搵到呢一間,因為臨近聖誕同新年,仲推出左以下禮盒🎁‼️好抵食🤑:-1️⃣「Limited Edition Festive Box (8 pcs) 🎄($128)」🍎玉桂味x2🌰朱古力榛子醬味x2🍪曲奇忌廉味x2🍵抹茶味🍓士多啤梨味-店員即叫即炸,約等15min🤣,實測放咗幾個鐘都依然香脆(開聲聽聲🔊👂‼️)!😱-小編最愛朱古力榛子醬味,有金莎嘅味道!同埋士多啤梨味,好少女💖,而間中食下原味有玉桂香都不錯,冇咁膩🤪-🐰💬小結:性價比幾高,而且打卡& ig-able,值得一試!😎
🍎玉桂味x2
🌰朱古力榛子醬味x2
🍪曲奇忌廉味x2
🍵抹茶味
🍓士多啤梨味
🐰💬小結:
性價比幾高,而且打卡& ig-able,值得一試!😎
Limited Edition Festive Box
外卖自取
Limited Edition Festive Box
必食邪惡半溶棉花糖🧁Oreo曲奇🍪濃郁抹茶🍵-吉拿棒Churros,又叫西班牙油炸鬼。佢嘅起源,有種講法係大航海時代,有歐洲人學咗中原嘅油炸鬼做法,然後帶到歐洲。然後過左幾百年,佢地嚟到田中個口。-🎄Limited Edition Festive Box ($128)節日氣氛十足嘅限定盛盒,一盒8件,抵食之餘又色彩繽紛,一次過試哂唔同口味。🍪白朱古力醬配Oreo曲奇碎田中最愛嘅口味,酥脆嘅Churros,配上香脆曲奇碎,同時混上白朱古力,幾種甜度嘅混合,絕對係絕配。🧁半熟香烤棉花糖極邪惡嘅口味,棉花糖烤得半溶微焦,同時帶有微微煙韌,極為誘人。🌰榛子醬配香烤榛子碎極濃郁榛子醬,入口散發榛子香,加上粒粒榛子碎,更有堅果香。🍓士多啤梨粉紅朱古力醬配彩虹糖碎最色彩繽紛嘅一款,糖碎令外層更香脆,令本身香脆嘅Churros口感更豐富。🍵抹茶配七彩果味麥片抹茶質感亦類似朱古力醬,香甜而帶茶香,麥片香脆帶微甜,值得一試。👍🏻8.5/10
必食邪惡半溶棉花糖🧁Oreo曲奇🍪濃郁抹茶🍵

然後過左幾百年,佢地嚟到田中個口。

🍪白朱古力醬配Oreo曲奇碎

🧁半熟香烤棉花糖

🌰榛子醬配香烤榛子碎
極濃郁榛子醬,入口散發榛子香,加上粒粒榛子碎,更有堅果香。

🍓士多啤梨粉紅朱古力醬配彩虹糖碎

🍵抹茶配七彩果味麥片

👍🏻8.5/10
2021-12-09 73 浏览
一直以來都好鍾意食Churros ,其實係因為鍾意食cinnamon sugar 先真,今次選擇左Banoffee 口味,瘋狂愛啊!因為集合幾種元素都係我好鍾意嘅,有churros, cinnamon ,toffee, banana ,對我來講真係好難抗拒😋食一杯真係唔係好夠喉。佢嘅churros 一直keep住有水準,外脆內軟,可能因為佢每次都係新鮮炸,所以keep到,其實佢都有缺點㗎,就係唔夠大杯,搞到我唔夠喉,哈哈😆
Banoffee
Banoffee
已經數唔清楚第幾次食 @twistandbuckle 喇~真係好鍾意佢哋嘅𝗰𝗵𝘂𝗿𝗿𝗼𝘀,特別係新鮮熱辣炸起,好正(❍ᴥ❍ʋ)ღ 𝗦𝘂𝗻𝗱𝗮𝗲𝘀♕ 𝗦𝗺𝗼𝗿𝗲’𝘀 $𝟱𝟴♕ 𝗖𝗼𝗼𝗸𝗶𝗲𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 $𝟰𝟴講真其實兩款味道差唔多,都係嗰朱古力味咁,都係加個熱辣辣外酥脆內軟熟嘅𝗰𝗵𝘂𝗿𝗿𝗼再加大大杯軟雪糕,兩個人𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲都好滿足🥰𝗦𝗺𝗼𝗿𝗲’𝘀嘅嗰一款有𝗯𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲,好香濃!呢度嘅𝘀𝗼𝗳𝘁 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲,冰感比較重,唔係超𝗺𝗶𝗹𝗸𝘆/𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆嘅嗰一種,其實冇咩特別,但係配埋𝗰𝗵𝘂𝗿𝗿𝗼一冷一熱咁食正啲咁!不過雪糕溶得好快,食到底會變水狀啊(゚∀゚)╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬𝙏𝙬𝙞𝙨𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝘽𝙪𝙘𝙠𝙡𝙚 @twistandbuckle✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟲.𝟴/𝟭𝟬 只有少量高椅/企位╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬╰┈➤ #BELLYwongs_western #BELLYwongs_snacks #BELLYwongs_sweets✵ 𝒑𝒓

已經數唔清楚第幾次食 @twistandbuckle 喇~

ღ 𝗦𝘂𝗻𝗱𝗮𝗲𝘀
♕ 𝗦𝗺𝗼𝗿𝗲’𝘀 $𝟱𝟴
♕ 𝗖𝗼𝗼𝗸𝗶𝗲𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 $𝟰𝟴
𝗦𝗺𝗼𝗿𝗲’𝘀嘅嗰一款有𝗯𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲,好香濃!

╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs ✓ 😇
2021-11-29 51 浏览
📍二訪churros 專門店‼️· 想試晒所有味🤩 -- TWIST & BUCKLE, Churros Specialists🍨🤤·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_尖沙咀#pigfoodiexhk_甜品============================琴日同@breadismyboyfriend去開尖沙咀食飯,緊係要食埋甜品先夠滿足啦😎於是就決定encore twist & buckle!!🤤💕------------------------------⭐️S’ more $58 (4.5/5)雪糕面頭放咗燒綿花糖、朱古力餅乾、同綿花糖coating嘅churros😍churros口感依舊出色,外脆內軟,同面頭嘅綿花糖coating又幾夾!雪糕香滑,但真係溶得比較快🤣🙈但整體都係唔錯,兩個人share食啱啱好😍------------------------------賣相:4.4/5味道:4.5/5性價比:4/5回頭度:4.5/5------------------------------店舖資料名稱:TWIS
#pigfoodiexhk_尖沙咀
#pigfoodiexhk_甜品
============================
⭐️S’ more $58 (4.5/5)

賣相:4.4/5
味道:4.5/5
性價比:4/5
回頭度:4.5/5
店舖資料
名稱:TWIST & BUCKLE, Churros Specialists
地址:尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖
前往方法:尖沙咀P2出口
2021-11-22 73 浏览
今日同女朋友行街,佢突然之間話想試食西班牙炸油條,咁就Search到呢間西班牙嘢。所以就試吓佢。——————————喺OpenRice search到有電子券,用$70就買到$100,有成七折,梗係直接買下去!同女朋友都諗咗好耐究竟食兩個雪糕杯好,定食佢個set,$85有3條好。仲有覺得三條好似太多,所以就決定買兩個雪糕杯。咁我問咗店員姐姐,原來佢哋可以唔同雪糕配唔同糖衣,自由配搭。咁我哋分別就揀咗兩個唔同配搭嘅雪糕杯。咁我就係食Cookie and cream。上面個Marshmallow 係即刻用噴火槍燒熔,同平時燒嘢食燒棉花糖一樣咁好味,而且油條十分之脆。幫我佢個杯有少少細,同埋雪糕溶得快,好意食到成手都係,如果唔食個雪糕先好快會熔到得返水。———————————其實之前試過買三條返屋企食,再用氣炸鍋炸返熱,都係一樣咁脆。如果經過喺隔離搭巴士,咁啱想食下啲甜品,都可以試吓。
——————————
仲有覺得三條好似太多,所以就決定買兩個雪糕杯。
咁我哋分別就揀咗兩個唔同配搭嘅雪糕杯。
Cookie  Monster  with  hazel  lah
cookies  and  cream  with  marshmallows

———————————
如果經過喺隔離搭巴士,咁啱想食下啲甜品,都可以試吓。
2021-11-22 54 浏览
第一次食churro就係比咗佢😗😗自從朋友提起呢一間嘅churro好好食之後,我就一直都好想食。今日終於比我拉到男朋友一齊去食🤪🤪------------------------------呢間舖頭都有少量嘅坐位,同埋可以見到啲店員整churro嘅過程,即叫即炸🥳。------------------------------我同男朋友分別嗌咗榛子churro配cookies monster同燒棉花糖churro配cookies and cream🤩🤩。榛子churro配cookies monster:churro上面好多榛子醬,有埋啲榛子粒粒,成個churro口感更豐富。呢個雪糕就有好多可可球同埋朱古力粒曲奇,靚女店員吱朱古力醬一啲都唔孤寒,幾多朱古力醬。棉花糖churro配cookies and cream:靚女店員將啲棉花糖搽喺churro,然後即場燒🤩🤩。燒完嘅棉花糖有浸焦糖味,再配埋好脆churro,令我諗起焦糖爆谷🤣。而個雪糕揼咗好多曲奇碎,食落一啲都唔寡🥰。------------------------------下次經過一定要再買嚟食😍😍

下次經過一定要再買嚟食😍😍
2021-11-21 43 浏览
位於尖沙咀近尖東 店鋪採用open kitchen可以睇住佢點製作👀Churros係西班牙傳統甜品 本身淨係想試churros 但礙於想打下卡 決定喺食完正餐飽死嘅情況底下 叫埋雪糕😆😆😆-✨cookies and cream ($58)比相像中大杯 食飽飯既情況下3-4個人share都仲得🤣🤣churros食落幾脆幾香口 但有少少油膩感 而雪糕味道比較普通 係雲呢拿味 如果加多少少Oreo餅碎應該會好味d🧊打卡係不錯 但食一次就夠哂😂😂🤣
✨cookies and cream ($58)
2021-11-18 116 浏览
由細到大都好愛食churros,記得細細個第一次食churros應該係喺百老匯戲院,不過嗰啲可能係一啲翻熱嘅嘢唔會係新鮮嘅,所以唔會脆。之前都試過好多間不過好多都執晒笠。經過尖沙咀,見到呢間舖頭,我咁鍾意食一定要試,睇完個餐牌最想試嘅就係Cookie Monster,點知佢話今日做唔到因為冇曲奇,咁我唯有揀個第二款,對眼俾我睇中嘅就係Rainbow,攞到上手之後我第一時間就係食churros脆到雖然冇令我失望,因為我選擇嘅係Rainbow所以佢嘅churros係冇玉桂粉,對我來講好似爭D野,所以我立即好想買原味你都食下😅放心我一定會再嚟食,至於雪糕就不過不失啦因為始終嚟到呢間店最主要嘅目的就係食churros。
Rainbow
2021-11-18 73 浏览
第一次見呢款甜品竟然喺韓國街頭當時無食呀只覺得好可愛今日喺尖沙咀街頭見返佢當然係要試下衰貪心食飯前都叫2杯大大雪糕造型都幾有趣幾靚出品好嚴謹第一杯有少少唔靚佢即刻主動整過杯俾我(雖然我覺得有啲浪費)不過超快溶要捉緊拍攝嘅呢個moment原來有咁多款款款都想叫?點算?(又話唔鐘意食甜品嘅……?)結果揀咗認為打卡最靚嘅“Rainbow”同我最鐘意嘅口味“Cookie Monster”個好評其實係俾條Churros雪糕底比較普通易溶仲要無咩奶香同Vanilla味彩色果杯嘅配料雜果脆片係幾好食果味較鮮唔會似fruit loops咁假另一杯就麻麻成杯得半塊曲奇唔夠無咩香味啲朱古力醬同朱古力脆脆無令杯嘢好食咗唔係好關曲奇呢個主題事寧願佢個面鋪滿曲奇碎算但佢個Churros真係唔錯藍色果條正層朱古力唔會膩同過甜同時食到玉桂條本身嘅香甜藍色,真係芝麻街Cookie Monster隻色嚟架幾頂癮另外果條彩虹鋪滿有色嘅糖粒咬落口感幾得意所以下次叫我唔要雪糕淨食玉桂條算啦
第一次見呢款甜品

造型都幾有趣幾靚
出品好嚴謹

第一杯有少少唔靚
佢即刻主動整過杯俾我
(雖然我覺得有啲浪費)
不過超快溶
要捉緊拍攝嘅呢個moment

原來有咁多款
款款都想叫?
點算?
(又話唔鐘意食甜品嘅……?)
結果揀咗認為打卡最靚嘅
“Rainbow”
同我最鐘意嘅口味
“Cookie Monster”

個好評其實係俾條Churros

但佢個Churros真係唔錯
藍色果條正
層朱古力唔會膩同過甜
同時食到玉桂條本身嘅香甜
藍色,真係芝麻街Cookie Monster隻色嚟架
幾頂癮

另外果條彩虹鋪滿有色嘅糖粒