2007-11-24 19 浏览
晚飯前,和媽經過這兒,想抖抖便坐下了.為了留肚吃晚飯,只點了杯chocolate milkshake,水準還是up to standard,媽則要了個blueberry milkshake,她說這杯東東是水準之下,可能是太甜吧!這兒的choco shake,是會令人addicted的! 那味道不太甜又不太濃,淡淡的吸引著我的味覺,會令人想一飲再飲,那是我至今還未找到一間比triplr o做得還要好的食店的主因吧!為了那choco shake,我定會再來
晚飯前,和媽經過這兒,想抖抖便坐下了.
為了那choco shake,我定會再來
2007-11-23 12 浏览
BC burger combo $61有beef 生菜煙肉芝士蕃茄beef 好juicy 有肉味個包微熱軟"熟"酸瓜分開上對於我呢d唔食酸瓜ge人黎講好貼心!食完唔會覺得好想飲水/"超級厚的包食得好狼狽一啖咬唔晒d 汁係咁滴fries 熱辣辣但係唔覺得好有薯味要趁熱食唔係放多一陣淋晒未食之前係好肚餓食左半個包+ 大半份fries 好飽!!兩個人share 剛好!試過之後真係唔想再食mcdonald o個d
BC burger combo $61
有beef 生菜煙肉芝士蕃茄
beef 好juicy 有肉味
個包微熱軟"熟"
酸瓜分開上對於我呢d唔食酸瓜ge人黎講好貼心!
食完唔會覺得好想飲水/

"超級厚的包
食得好狼狽一啖咬唔晒
d 汁係咁滴

fries 熱辣辣但係唔覺得好有薯味
要趁熱食唔係放多一陣淋晒

未食之前係好肚餓
食左半個包+ 大半份fries 好飽!!

兩個人share 剛好!
試過之後真係唔想再食mcdonald o個d

(非会员)
2007-11-21 19 浏览
因為某超大快餐店,表面睇triple o 既價錢高得驚人五六十蚊一個餐,但係食落就知底最近食過: 雞梅花combo + 雞條,但係唔會太覺食雞overlap個雞包勁大個,件雞胸入味多汁煙肉唔似其他地方咁,又燥又咸,幾有豬味最梗要加多五蚊買埋一盒仔牛肉墳墓,點雞點薯條一流(其實果度係講英文,我爽硬轉中文)不過,周不時見到中小型曱甴出沒﹐唔知係米因為後面超市賣野食既關係
因為某超大快餐店,表面睇triple o 既價錢高得驚人
五六十蚊一個餐,但係食落就知底

個雞包勁大個,件雞胸入味多汁
煙肉唔似其他地方咁,又燥又咸,幾有豬味

最梗要加多五蚊買埋一盒仔牛肉墳墓,點雞點薯條一流

(其實果度係講英文,我爽硬轉中文)

2007-11-16 18 浏览
吃triple o 吃得上了癮,明明想去試試中環的Archie b 的,心癮還是把我扯了去金鐘的triple o,叫了一份veggie combo 加chedder cheese轉blueberry milkshake,盛惠91大元~ 包包依然是熱辣辣軟綿綿,但加了cheese 則較咸,下次還是加洋蔥好了~blueberry milkshake 超滑,害我每次都捨不得叫其他味,飲milkshake 至上癮,還是頭一次~
吃triple o 吃得上了癮,
明明想去試試中環的Archie b 的,
心癮還是把我扯了去金鐘的triple o,
轉blueberry milkshake,
盛惠91大元~ 包包依然是熱辣辣軟綿綿,
但加了cheese 則較咸,
下次還是加洋蔥好了~
blueberry milkshake 超滑,
害我每次都捨不得叫其他味,
飲milkshake 至上癮,
還是頭一次~
2007-11-10 15 浏览
冇人陪,惟有自己一個出街。呢間有咁多好評,見未食過就入去試下。要左個bc burger combo,餐飲加$20轉朱古力奶昔。個包好大,面頭有塊酸瓜,我唔食可以拿走佢。個餡既生菜同蕃茄都好新鮮,牛肉有肉汁,煙肉煎過,冇出面果d咁鹹,芝士半溶係塊牛肉上,加埋個醬汁一齊食,好好味。佢好細心咁幫我個包切開一半,但最尾覺得好食,所以食埋。薯條係粗身既,連埋薯皮一齊炸。食完個包都飽,所以只食左幾條,個皮幾脆,只係點茄汁食都唔錯。朱古力奶昔好飲,奶昔質地好幼滑,奶味唔會被濃味既朱古力味搶走,愈飲愈想飲,結果成杯飲晒。

平時最愛磨菇漢堡餐, 一包在手, 牛肉有肉汁, 好滿足!!但是, 點解個包要咁大個呢? 次次我都食到一手一盤都係生菜同醬汁係我個口細, 定係個包太大??
平時最愛磨菇漢堡餐, 一包在手, 牛肉有肉汁, 好滿足!!

係我個口細, 定係個包太大??
2007-10-29 7 浏览
I got to say they have the best burger in town! Burger is freshly made, it's always hot, beef is juicy, many toppings to choose from. And if you love dipping your fries in gravy, this is definitely the place to go. Of course it is pricy but is not like you have to eat it everyday. Go there if you are a burger lover.
2007-10-04 23 浏览
日前一早要到金鐘開會,趕頭趕命冇食早餐,開完會11點幾,頭赤赤兼肚餓到嘰呢咕嚕,便到Tiple O 買個burger祭五臟廟.一份combo可能太多,便單要一個mushroom burger. 當時好似剛開門,個飽係即叫即整,睇住由烘麵飽,加mushroom and burger和包裝,一個重甸甸熱烘烘的巨無霸好快到手,原本打算馬上飛車返office才處決它,但實在是太香太誘惑了,反正仲有15分鐘才夠鐘出停車場,一上車便即刻就地正法!飽軟,蘑菇香,牛肉juicy,蕃茄新鮮,ichiban! 唯一"缺點"只是整個飽太大太厚,我一個人"喱"埋不顧儀態地咬都有點狼狽,唔知d靚女OL在food hall大庭廣眾之中怎樣handle呢?

2007-10-01 23 浏览
掛羊頭賣狗肉的素食餐又來了,今次來triple o 是要一嗜blueberry milkshake 和回味veggie burger, 這次我加上了生洋蔥,整個包好厚, 有兩吋多, 洋蔥生生的好脆呀,正中下懷~ 吃完趕緊咬兩粒gum, 要不口腔臭味嚇人....blueberry milkshake 滑滑的, 好正呀~ 未知其他burger 店有無veggie burger 供應??看過其他如burger joint 和shake'em buns都無,唯有做回triple o 的die hard。
掛羊頭賣狗肉的素食餐又來了,
整個包好厚, 有兩吋多, 洋蔥生生的好脆呀,
正中下懷~ 吃完趕緊咬兩粒gum,
要不口腔臭味嚇人....
blueberry milkshake 滑滑的, 好正呀~
唯有做回triple o 的die hard。
2007-10-01 6 浏览
Its my 2nd time coming over here for a burger before watching a movie at AMC. Burgers are always up to standards and I likethe fact that they bring you the meal. Of course, it is a bit pricy ($51 - $61 for a meal not including any extras) but sometimes you ought to treat yourself better!
(非会员)
2007-09-29 10 浏览
been there twice for lunch and I really like their original burger! Had the clam chowder too and it was good too. Food came really quick, everything fresh and hot plus service was very good. Well Done.
2007-09-24 15 浏览
在家悶了一星期,很想食好味的漢堡包,難得男友特許我離家出城,便拉了他來試傳聞中的Triple O。叫了Mushroom burger餐連薯條,BC burger跟海撒沙津。Mushroom burger 新鮮製作,麪包鬆軟亦熱烘烘的。鮮甜的磨菇加上多汁的漢堡扒,是吃漢堡史以來最合我心意的。男友的BC burger有煙肉及芝士,材料豐富,也是不錯的選擇。海撒沙津不是太特出,但生菜爽脆鮮甜,佩上脆脆的麪包糠和芝士碎也算不錯。上次試過這裹的blueberry milk shake,味道不錯,不過比較飽肚。如果跟餐,一定吃猤 完。

2007-09-22 26 浏览
又來掛羊頭賣狗肉的支持素食....嘻嘻.....其實是嗜素漢堡包而矣。一個veggie burger 的combo 價值61大元,不算貴, 最重要是好食, 才不浪費吃肥膩食物的quota~~veggie burger 夠熱騰騰, 包包很fluffy, 餡料夠Juicy, 那塊veggie 的厚厚方塊混入了糙米,帶點煙煙un un, 蕃茄新鮮, pickle脆脆的, 很正!!反而薯條一般, 雖有薯仔之香, 卻不能有外脆內軟的口感, 只能完成半份薯條.....下次不試fries了, 肥膩之quota留給blueberry milkshake~ 期待......
又來掛羊頭賣狗肉的支持素食....嘻嘻.....
其實是嗜素漢堡包而矣。
2007-09-20 9 浏览
2個人叫左1個2號餐: BC Burger + 薯條+ 忌廉Burger: 材料豐富, 多汁多芝士, 多到食到好lei hei.薯條: 粗條, 一般(總喜歡食M記的)忌廉: 細杯2個人都夠食(2個都細食的話), 因為要留肚食其他甜品.飲品太多選擇要加好多錢(如milkshake加$20, 橙汁細杯加$8, 大杯加$13), 所以最後揀汽水only.

薯條: 粗條, 一般(總喜歡食M記的)

忌廉: 細杯

2個人都夠食(2個都細食的話), 因為要留肚食其他甜品.

2007-09-20 9 浏览
自己一個人去左triple o叫左個combo 1 食...點知個cashier問我要唔要加cheese..咁好啦就加...佢就同我講要俾多$10..無所謂啦可能塊cheese會大塊d同好香呢.點知都幾令人夭失望價值$10既cheese同我係超市買既卡夫cheese無咩分別...不過個burger依然咁正咁鬼好味...我覺得佢地d burger仲正個mos burger...當然價錢亦貴d啦