2022-06-14 76 浏览
最近去開megabox睇家品,發現原來戲院樓層有間食德國鹹豬手嘅餐廳。見好耐冇食過鹹豬手,餐廳環境都幾舒服,一於入去試吓先。🍴🍴其實佢個set dinner都幾吸引,但由於我哋都係好想試吓佢嘅鹹豬手,所以都係揀咗a la carte menu. 單點咗個德國鹹豬手同西班牙海鮮飯,仲有心太軟做甜品。🐷🐷鹹豬手果然係signature dish,上菜已經傳來陣陣嘅香味,賣相已經好吸引。個皮做得極為之香脆,鹹度適中,加埋少少油香,好出色呀。🦐🦐西班牙海鮮飯嘅海鮮好豐富,淨係見個擺盤已經流晒口水。炒飯配有青口、蝦、蜆、魷魚、魚等,個汁整得好香濃,充滿住濃濃嘅海鮮味。值得一讚,餐廳連pan上菜,保持炒飯嘅熱度。🍨🍨甜品叫咗心太軟兩個人share,朱古力味好香濃,雖然流心朱古力分量唔算太多,但配埋雲呢拿雪糕一齊食,味道好正呀。🍻🍻餐廳座位好寬敞,環境舒服,侍應服務質素都唔錯,好適合兩口子或一班朋友嚟食飯傾偈。

德國鹹豬手

朱古力心太軟配雪糕

德國鹹豬手
朱古力心太軟配雪糕
2022-06-14 2062 浏览
Salted pig 原來唔只豬好食,魚都唔錯, 煎完原條海鱸魚魚柳海鮮燴有埋蜆,蝦,辣肉腸,煙肉,清淡得黎引幾夠味,擠啲檸檬汁又酸酸地又吊到啲鮮味出黎。Slow cooked baby back ribs 肉質軟嫩,一撕就好易甩肉,上面啲BBQ sauce 又入味焗完仲濃縮咗,好正。 旁邊既椰菜沙律幾好食,嗌多個 side dish. 蟹餅簡直係是日 MVP 啖啖蟹肉又唔腥,一人食一粒先夠。Happy hour 仲有無酒精飲品 or 酒 買一送一或者第二杯加$10,Happy Friday 🍻🍻🍻最後加多個豬胺#test_kowloonbay______________________________🏠 The Salted Pig (Megabox)💵 $400 pp 📍九龍灣宏照道38號Megabox11樓12號舖‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾........#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #weekendvibes #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #brunch #fo

蟹餅簡直係是日 MVP 啖啖蟹肉又唔腥,一人食一粒先夠。

最後加多個豬胺

#test_kowloonbay
🏠 The Salted Pig (Megabox)
💵 $400 pp
📍九龍灣宏照道38號Megabox11樓12號舖
#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #weekendvibes #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #brunch #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelhk
#pizza #pizzapig #slowcook #throwback
#먹방 #맛집 #맛 #홍콩  #홍콩맛집
#comida #restaurante #everysingleday #happyhour
  • 蟹餅
2022-06-10 105 浏览
The Salted Pig🫶🏽 高質Fusion西餐🤗來開Mega Box行街🙌見到呢間Salted Pig裝修唔錯🥰同埋Set Dinner好抵食😆$198包頭盤主菜甜品🍮叫左兩個Set Dinner 🥘 頭盤Skinny Pig Salad瘦豬豬菠菜藜麥沙律🥗有菠菜、西柚、菜頭、烤杏仁食落酸酸甜甜好開胃Pork & Sea脆炸豬皮&酥炸魷魚圈配上檸檬、香蒜蛋黃醬即叫即炸🤯😍入口超級脆加埋辣粉好惹味主菜Chicken Cheese Quesadilla 香煎雞胸芝士餡餅🥙墨西哥🇲🇽風味入面有燈籠椒、洋蔥、水牛芝士、墨西哥辣椒🌶️餡料勁多🫣食唔停口啊BBQ Pulled Pork Bap 手撕燒烤豬肉漢堡🍔入面手撕豬肉有bbq醬味道配埋椰菜沙律+墨西哥辣椒味道過癮又清新兩款主菜配埋薯條🍟+沙律🥗好大份😂甜品係心太軟🤭👍🏻流心朱古力🍫朱古力味濃唔會死甜👍🏻另外佢飲品做緊優惠叫左2杯野飲第2杯+$10~抵👍🏻🤭叫左Oreo Madness 同Sangria Oreo真係好Oreo🤣勁creamSangria😀我簡左白酒底好易入口好好飲另+$68配菜香蒜煙肉碎椰菜仔椰菜仔炒到唔苦👍🏻真係好考
The Salted Pig

叫左兩個Set Dinner 🥘

頭盤

Skinny Pig Salad
瘦豬豬菠菜藜麥沙律🥗
有菠菜、西柚、菜頭、烤杏仁
食落酸酸甜甜好開胃

Pork & Sea
脆炸豬皮&酥炸魷魚圈
配上檸檬、香蒜蛋黃醬
即叫即炸🤯😍入口超級脆
加埋辣粉好惹味

主菜

Chicken Cheese Quesadilla
香煎雞胸芝士餡餅🥙
墨西哥🇲🇽風味
入面有燈籠椒、洋蔥、
水牛芝士、墨西哥辣椒🌶️
餡料勁多🫣食唔停口啊

❤️ 問左店員
即將推出融入亞洲風味的新套餐
黎緊再來試下先得
2022-06-04 133 浏览
假期來megabox行街買嘢,夜晚7點到店已經有人在排隊了,好彩餐廳夠大唔係等左好耐就有位,仲要係卡位,超舒服,啱哂聚餐傾計。頭盤叫了Skinny Pig 沙律($113), 配料好多,有超甜小車厘茄,西柚,杏仁片,紅菜頭,撈埋啲醋好開胃!叫了鎮店之寶德國鹹豬手($388),足足一公斤,啖啖肉超大碟,肉質嫩滑,個皮燒得好香脆煎原條鱸魚柳海鮮燴(半份)($198),配料有蜆肉,蝦肉,辣肉腸,麵包粒,魚柳很鮮味,個汁同各種配料配合得好好!另加$48配了炒雜菜,好抵食,有椰菜苗,菇類,豆類,炒得入味又不會太油飲品有happy hour優惠買一杯第二杯加$10, 叫了mango mule同oreo madness,oreo奶昔好邪惡但超creamy超滿足!mango mule係芒果青瓜特飲加ginger ale, 好清新,解膩一流!

番工番到頹,係呢個時候收工要大食一頓邪惡又豐富嘅晚餐先平衡番~ 黎左megabox the salted pig 豬門店主打豬嘅菜式如pork belly, 豬手、扒等不過亦有很多派對小食!唔飲酒都有好多選擇。上碟色彩繽紛超豐富西班牙香辣蒜片蝦 $142 一上碟已聞到濃濃牛油香,微辣蝦肉超爽彈,配多士,不過底部較多油~小食分享拼盤 $278迷你牛肉漢堡、蕃茄芝士肉丸、酥脆魷魚圈、炸雞翼、炸豬皮、多士、薯條、豬肋骨 超豐富,叫一碟platter已經滿足幾個願望,必點推介!香煎雞肉忌廉青醬貓耳朵粉$178青醬忌廉creamy得黎,感覺較清爽d,貓耳朵煙韌得黎又掛汁~tango (mocktail)62士多啤梨口味梳打特飲,有士多啤梨果肉!smooties (milo+banana)$68小朋友最鍾意嘅香蕉朱古力配搭~

黎左megabox the salted pig 豬門店

主打豬嘅菜式如pork belly, 豬手、扒等
不過亦有很多派對小食!

唔飲酒都有好多選擇。

上碟色彩繽紛超豐富

西班牙香辣蒜片蝦

小食分享拼盤

迷你牛肉漢堡、蕃茄芝士肉丸、酥脆魷魚圈、

炸雞翼、炸豬皮、多士、薯條、豬肋骨
超豐富,叫一碟platter已經滿足幾個願望,必點推介!

香煎雞肉忌廉青醬貓耳朵粉

tango (mocktail)
士多啤梨口味梳打特飲,有士多啤梨果肉!

smooties (milo+banana)
小朋友最鍾意嘅香蕉朱古力配搭~
2022-05-25
2022-05-28 106 浏览
星期六係Megabox睇戲後,就到附近搵食,#The Salted Pig 係一間食猪嘅專門店,餐廳地方濶落又坐得舒服!👏🏻
係猪專門店就叫番個猪手先啦😛,#招牌德國鹹豬手 🐷,豬皮烤到香酥脆口,肉質肥瘦均勻,烤得不會太乾身,咸的味道調得幾好,配菜有酸菜、紅蘿蔔🥕同薯仔,兩個人share都好飽了。瘦豬豬菠菜藜麥沙律🥗,睇落以為個菜會好硬,但食落又幾鮮嫩爽脆,加埋紅菜頭粒、西柚、烤杏仁同埋藜麥,清新又健康。🍲牛油帶子番紅花意大利飯,帶子微微煎香,咬落彈牙夾爽口,牛油味道好香,飯粒被汁包圍住,啖啖滋味確實好味😋。叫了2杯飲品, 冰凍清新解渴😎🍹Blueberry Blast🍹Tropiacl Punch#The Salted Pig #九龍灣
九龍灣宏照道38號Megabox11樓12號舖月
食猪嘅專門店,餐廳地方濶落又坐得舒服!👏🏻

係猪專門店就叫番個猪手先啦😛,

叫了2杯飲品, 冰凍清新解渴😎
🍹Blueberry Blast
🍹Tropiacl Punch

#The Salted Pig #九龍灣
九龍灣宏照道38號Megabox11樓12號舖月
2022-05-28
2022-05-22 114 浏览
The Salted Pig係我聚餐嘅私心推介,因為食物好味,環境舒服,飲品種類繁多,令我樣樣都想試哂‼️❤️小食分享拼盤 Sharing Snack Platter 有蕃茄芝士肉丸,豬皮脆片,脆豬肋骨,迷你牛肉漢堡,香料雞翼,酥脆魷魚圈,薯條,酸麵包多士。肉丸勁大粒,最初以為死實實,點知出奇地入味嫩滑又多汁。另外香料雞翼鬆脆肉嫩,有少少辣但非常易入口。仲有迷你漢堡包,細細個但同樣地足料,漢堡牛肉厚身,肉味濃又唔乾。小食拼盤真係推介,可以一次過食晒咁多美味小食,而且仲有三款醬汁,奇異果酸醬,燒烤醬,牛油果醬同樣💯分。🧡慢煮醬燒豬肋骨 Slow-cooked BBQ Baby Back Ribs BBQ Ribs肉嫩味濃,燒到乾身,醬汁全部都掛係Ribs上,配有椰菜沙律,清甜粟米,可以中和濃味嘅口感。一份分到八條骨,share dish一流。💛西班牙海鮮飯 Seafood Paella 10分足料豐富,有大蝦,大蜆,青口,魷魚,魚柳,辣肉腸,煙雞肉。海鮮清新無雪味,另外辣肉腸變成海鮮飯嘅靈魂,每啖飯都有辣肉腸嘅鹹香,非常惹味。💚 Oreo特飲及Mango Mule Happy Hour 時段

小食分享拼盤 Sharing Snack Platter

💛西班牙海鮮飯 Seafood Paella

💚 Oreo特飲及Mango Mule
Happy Hour 時段+$10就有多杯。Oreo smoothie 好Oreo😂,Mango Mule有青瓜同薑啤,但清新唔草青,加埋Mango Juice又幾match。
Oreo  smoothie
Mango  Mule

💙紐約芝士餅 New York Cheesecake
中規中矩,但預早訂可以寫埋字,慶祝節日冇難度。
紐約芝士餅New York Cheesecake
小食分享拼盤 Sharing Snack Platter
Oreo  smoothie
Mango  Mule
紐約芝士餅New York Cheesecake
2022-05-20 118 浏览
太耐冇嚟過九龍灣MegaBox,開咗呢隻豬仔都唔知,同家人嚟晚餐,貪佢地方大同埋坐得舒服。👉🏻瘦豬豬菠菜藜麥沙律有西柚、菜頭、烤杏仁同埋藜麥沙律。用微酸帶甜嘅橘子汁做醬汁嘅沙律,清新又夠醒胃👉🏻手撕豬肉配墨西哥芝士粟米薄脆濃濃嘅芝士加埋少辣嘅手撕豬肉,夾埋粟米薄脆,香口又惹味👉🏻腸遊世界拼盤有六款唔同嘅香腸,包括德國香腸、南非香腸、煙燻牛肉腸、同雞肉芝士香腸等等。大份啱晒一班人分享食!款式多每樣都可以試少少👉🏻慢煮醬燒豬肋骨喺豬扒同埋豬肋骨之間我哋揀咗肋骨,外邊係一層BBQ醬,容易切得開肉質有彈性,唔會霉晒/ 散開晒。配菜有椰菜沙律、粟米同薯條。沙律可以用來解一解膩,薯條香脆都停唔到口👉🏻蒜辣欖油大蜆意粉意粉爽口彈牙,蒜味香濃有少少辣。大蜆大隻又鮮甜。整體味道都唔錯同埋份量都幾大,大家都食到好飽咁離開

👉🏻瘦豬豬菠菜藜麥沙律

👉🏻手撕豬肉配墨西哥芝士粟米薄脆
濃濃嘅芝士加埋少辣嘅手撕豬肉,夾埋粟米薄脆,香口又惹味

👉🏻腸遊世界拼盤
有六款唔同嘅香腸,
包括德國香腸、南非香腸、煙燻牛肉腸、
同雞肉芝士香腸等等。
大份啱晒一班人分享食!款式多每樣都可以試少少

👉🏻慢煮醬燒豬肋骨

👉🏻蒜辣欖油大蜆意粉
意粉爽口彈牙,蒜味香濃有少少辣。大蜆大隻又鮮甜。

整體味道都唔錯同埋份量都幾大,大家都食到好飽咁離開

2022-05-19 102 浏览
考完試,功課少🤪舒舒服服吃個豐富晚餐🍽這裡全天都有Happy Hour價飲品🍻🥂第二杯只加$10我們點了兩杯Oreo奶昔只需 $68+$10🤩這店以豬🐖為標誌店名、Logo、店裡陳設全部都是豬🐷🐽🐖今晚最大亮點是烤斧頭豬扒Jon仔👦🏻第一時間被陣陣香烤的氣味吸引住斧頭豬扒肉質嫩滑,份量也不少伴碟有椰菜仔和薯條🍟海鱸魚海鮮燴是魚🐟、蝦🦐、蜆🐚的集合汁料惹味有半份/全份可選擇我們選的是半份方便預留胃納多試其它美食😌雜菌松露意大利飯是Jon仔👦🏻的選擇飯粒是標準意大利飯那種半熟口感雜菌🍄數量不少松露味道夠濃💖牛油果香芒大蝦沙律🥗配甜辣沙律汁我們怕太辣,選擇汁料另上原來是甜甜酸酸帶一點辣的蔬菜新鮮🥬🌿配料也多🥭🦐🥑必須一讚的是餐廳光線很充足💡菜式配菜色彩繽紛❤️💚🤎今天全部食物照片不用tune色已經可以post出來🤪真的是色香味俱全
考完試,功課少🤪
舒舒服服吃個豐富晚餐🍽

這裡全天都有Happy Hour價飲品🍻🥂
第二杯只加$10
我們點了兩杯Oreo奶昔只需 $68+$10🤩

這店以豬🐖為標誌
店名、Logo、店裡陳設
全部都是豬🐷🐽🐖

今晚最大亮點是烤斧頭豬扒
Jon仔👦🏻第一時間被陣陣香烤的氣味吸引住
斧頭豬扒肉質嫩滑,份量也不少
伴碟有椰菜仔和薯條🍟

海鱸魚海鮮燴
是魚🐟、蝦🦐、蜆🐚的集合
汁料惹味

飯粒是標準意大利飯那種半熟口感
雜菌🍄數量不少
松露味道夠濃💖

牛油果香芒大蝦沙律🥗配甜辣沙律汁
我們怕太辣,選擇汁料另上
原來是甜甜酸酸帶一點辣的
蔬菜新鮮🥬🌿
配料也多🥭🦐🥑

必須一讚的是餐廳光線很充足💡
菜式配菜色彩繽紛❤️💚🤎
今天全部食物照片不用tune色已經可以post出來🤪
真的是色香味俱全

2022-05-19 72 浏览
The salted pig———————————1. Skinny pig salad呢個沙律有:菠菜、藜麥、菜頭、西柚等等,食落好fresh,就算無肉都唔會覺得好dry~ 仲有橘子汁,酸味味好開胃!2. Grilled Pork Tomahawk烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔同埋薯條~ 斧頭扒燒得啱啱好,切開入邊仲係淺粉紅色好juicy! 同埋呢度啲薯條炸得好好食😋3. Seafood Paella呢個西班牙海鮮飯上邊都幾多海鮮,蝦、蜆、青口、魷魚,仲有啲煙肉,個飯有啲蕃茄同埋芝士味,加埋海鮮味,好濃郁。甜品叫咗心太軟同cheese cake,兩個都好有驚喜尤其係心太軟,必試🥰—————————————————The Salted Pig (九龍灣)📍九龍灣宏照道38號Megabox11樓12號舖
The salted pig
———————————
1. Skinny pig salad

2. Grilled Pork Tomahawk

3. Seafood Paella

—————————————————
The Salted Pig (九龍灣)
📍九龍灣宏照道38號Megabox11樓12號舖
2022-05-18 54 浏览
招牌德國鹹豬手🐷 去德國餐廳點少得呢道菜🤤皮脆肉嫩 粉紅色嘅肉真係食唔停口 好彩份量都好夠😆唔使同朋友爭食 仲要唔會過咸搶晒豬手本身嘅味😋果然係招牌菜小食分享拼盤 (4人份量)🐷 大家睇相就知道有幾大份😱裏面有蘇格蘭雞蛋🥚脆豬軟骨 豬皮脆片🐷魷魚圈🦑薯圈🥔雞翼🐥牛肉burger🐮同蟹餅🦀拼盤以炸為主 個人覺得蘇格蘭雞蛋比較特別🤔其他就同出邊差唔多🤣不過幾個朋友share都好抵食 因為真係好大份😂雜菌松露意大利飯🍚 鍾意食松露嘅呢個真係啱晒🤤一上枱已經聞到好香 未食已經知道松露份量好重手😋意大利飯最驚就係煮到爛晒😰呢度就冇呢個問題啦 軟硬適中個嚼勁仲係到🥰Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔🍫 其實即係朱古力奶昔 再面頭加塊Oreo😂不過飲落真係唔錯 朱古力味香濃但係亦都飲到奶嘅味😋兩個balance 得唔錯整體來講餐廳好適合一班朋友黎 因為碟碟都好大份😂同埋德國餐廳來講 價錢好合理☺️性價比好高 如果突然間有嘢想食德國鹹豬手😋可以考慮吓呢間餐廳

招牌德國鹹豬手🐷

小食分享拼盤 (4人份量)🐷

雜菌松露意大利飯🍚

Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔🍫

2022-05-17 60 浏览
飛天豬專門店品質一向都非常好,今天帶爸媽女兒一起來試Megabox 的新分店試下晚餐。地方好大,好闊落。一進店阿女就扭計,多名服務員非常耐性細心,真的非常感謝。小食分享拼盤($278):擺盤非常吸睛。如果只有兩個人來,吃這盤已經很足夠 。有蕃茄芝士肉丸,脆皮豬皮,脆豬肋骨 ,酥脆魷魚圈薯條 ,酸麵包多士 3款醬料,有辣有牛油果醬 ,橄欖醬。有迷你漢堡,包面是蜜糖,香脆, 阿女最愛。雞翼大大隻不辣,夠滑夠香。炸豬皮,排骨都很酥脆。黑松露野菌燴飯:香濃黑松露氣味,野菌炒香配燴飯,夠濕,入曬味,唔咸。豬肋骨條, 野菜沙律,粟米($288): 豬肋骨份量很大,調味不錯甜甜的, 肉質嫩滑, 切開已離開肋骨。 燒粟米也不會太乾身,保留水份。

一進店阿女就扭計,多名服務員非常耐性細心,真的非常感謝。
美食分享拼盤

有蕃茄芝士肉丸,脆皮豬皮,脆豬肋骨 ,
酥脆魷魚圈薯條 ,酸麵包多士

3款醬料,有辣有牛油果醬 ,橄欖醬。

迷你漢堡包

香料雞翼

炸豬皮,排骨都很酥脆。
黑松露野菌燴飯

豬肋骨條

2022-05-12
迷你漢堡包
香料雞翼
黑松露野菌燴飯
豬肋骨條
2022-05-16 74 浏览
去九龍灣Megabox 玩完溜冰,攰到傻咗!搵間正嘢食!呢一間開咗唔係好耐之前食過其他分店!都好好食今次都決定食佢啦!店員細心安排座位!非常親切的👍🏻今次就試吓肉眼扒,肉汁鮮嫩多汁,非常淋!仲有炭燒味道添!配埋青醬汁!正正吖肉眼扒再跟個芝士薯條!蕃茄肉丸意粉🍝非常濃郁嘅茄醬配上非常多肉汁嘅肉丸!大大粒仲有三粒添,好飽肚👍🏻茄醬配搭食到唔停得口‼️今次又食煎原條海爐魚😂因為非常好食所以要encore‼️脆口嘅外皮,非常入味嘅鱸魚!周邊仲有兩款海鮮,分別係大蜆同海蝦‼️飲品同樣兩杯都叫咗Oreo曲奇朱古力奶昔!好重嘅曲奇朱古力味!好有層次,奶滑香濃!好飲😋整體店員服務都非常之照顧周到!食完仲會主動問你啲嘢食好唔好食!😊而且店員每上一道菜都好有禮貌!呢個真係值得讚丫👍🏻
去九龍灣Megabox 玩完溜冰,攰到傻咗!
搵間正嘢食!呢一間開咗唔係好耐
之前食過其他分店!都好好食
今次都決定食佢啦!

店員細心安排座位!非常親切的👍🏻

今次就試吓肉眼扒,肉汁鮮嫩多汁,非常淋!
仲有炭燒味道添!配埋青醬汁!正正吖
肉眼扒再跟個芝士薯條!

蕃茄肉丸意粉🍝
非常濃郁嘅茄醬配上非常多肉汁嘅肉丸!
大大粒仲有三粒添,好飽肚👍🏻
茄醬配搭食到唔停得口‼️

今次又食煎原條海爐魚😂
因為非常好食所以要encore‼️
脆口嘅外皮,非常入味嘅鱸魚!
周邊仲有兩款海鮮,
分別係大蜆同海蝦‼️

飲品同樣兩杯都叫咗
Oreo曲奇朱古力奶昔!好重嘅曲奇朱古力味!
好有層次,奶滑香濃!
好飲😋

整體店員服務都非常之照顧周到!
食完仲會主動問你啲嘢食好唔好食!😊
而且店員每上一道菜都好有禮貌!
呢個真係值得讚丫👍🏻
2022-05-14 103 浏览
🐷真係有好多猪呀🤭🐷早排聽朋友講Megabox有一間🐖猪門店幾正下😍呢日咁啱經過🤟🏻try try先😛🍻餐廳位於11樓,環境唔錯,寧靜舒服,無論墙紙、擺設同餐碟都有好多好可愛嘅🐖🐖🤭兩個人安排咗卡位,超舒服🤗🍻兩杯1664生啤 + 酥脆魷魚圈 $150🍺飲落淡淡嘅花果香味,感覺幾適合女仔飲,喜歡💕🦑魷魚圈炸得非常酥脆、香口😋魷魚厚切有少少口感,但唔係韌,就咁食都好惹味💯點埋青🍋蛋黃醬就更開胃,呢個小食送酒真係一流‼️超抵食🫶🏻🥩肉眼牛扒(12安士)$248Order咗7成熟,牛扒煎得唔錯,幾香,可以點海鹽或者黑椒汁😛🧄香蒜煙肉碎椰菜仔 +$48椰菜仔口感鮮嫩,清清地,可以中和下煙肉碎嘅咸香味,唔錯😋🐠海鱸魚柳燴海鮮 $198半條魚柳,仲有蜆,蝦、辣肉腸同蕃茄仔,個汁鮮甜開胃!魚柳肉質結實,唔算多骨!蜆肉幾飽滿,整體幾好味,喜歡海鮮🍤嘅可以一試😛🫶🏻🍨瘋狂!香蕉雪糕新地 $88真係瘋狂了😂好大杯呀😍底層係Cream, 跟住係朱古力雪糕球,牛乳雪糕球,表面仲有些少嘅Cream, 焦糖香蕉🍌同埋窩夫🧇食完真係好滿足🥰總結💕餐廳環境好舒服,食物都幾高質🫶🏻下次要嚟食下佢隻🐷手,好似好正😛今次驚太
🐷真係有好多猪呀🤭🐷

兩杯1664生啤 + 酥脆魷魚圈

🍻兩杯1664生啤 + 酥脆魷魚圈 $150
🍺飲落淡淡嘅花果香味,感覺幾適合女仔飲,喜歡💕
酥脆魷魚圈

肉眼牛扒(12安士)

🥩肉眼牛扒(12安士)$248

🧄香蒜煙肉碎椰菜仔 +$48
椰菜仔口感鮮嫩,清清地,可以中和下煙肉碎嘅咸香味,唔錯😋
海鱸魚柳燴海鮮 (半條)

🐠海鱸魚柳燴海鮮 $198

🍨瘋狂!香蕉雪糕新地 $88
1664生啤

總結💕餐廳環境好舒服,食物都幾高質🫶🏻下次要嚟食下佢隻🐷手,好似好正😛今次驚太大份,冇叫到🫣朋友果然冇介紹錯🤟🏻
兩杯1664生啤 + 酥脆魷魚圈
酥脆魷魚圈
肉眼牛扒(12安士)
香蒜煙肉碎椰菜仔
海鱸魚柳燴海鮮 (半條)
1664生啤
  • 海鱸魚柳燴海鮮
2022-05-13 67 浏览
今個星期六去咗Megabox搵食平時真係好少上11樓,原來11樓新開咗一間專門食猪嘅餐廳!仲要好大間呀,感覺幾高級下,啲座位坐得都幾舒服!食猪專門店梗係要整返個猪手嚟食下先啦😛見到餐牌除咗主打猪嘅菜式外,都有好多唔同種類嘅菜式,非常多選擇!🐷招牌德國鹹豬手豬手分量超多呀,差唔多有成1kg重,外皮烤得好香脆,内裏肉質嫩滑惹味,豬手肥瘦均勻,唔會烤得太乾身,味道都調得幾好,好仲有薯條同酸菜,兩個人share就剛剛好食完先知原來呢間餐廳都有好幾間分店下次要試下其他嘢食先
今個星期六去咗Megabox搵食

🐷招牌德國鹹豬手
仲有薯條同酸菜,兩個人share就剛剛好

食完先知原來呢間餐廳都有好幾間分店
下次要試下其他嘢食先