2022-06-14
最近去開megabox睇家品,發現原來戲院樓層有間食德國鹹豬手嘅餐廳。見好耐冇食過鹹豬手,餐廳環境都幾舒服,一於入去試吓先。🍴🍴其實佢個set dinner都幾吸引,但由於我哋都係好想試吓佢嘅鹹豬手,所以都係揀咗a la carte menu. 單點咗個德國鹹豬手同西班牙海鮮飯,仲有心太軟做甜品。🐷🐷鹹豬手果然係signature dish,上菜已經傳來陣陣嘅香味,賣相已經好吸引。個皮做得極為之香脆,鹹度適中,加埋少少油香,好出色呀。🦐🦐西班牙海鮮飯嘅海鮮好豐富,淨係見個擺盤已經流晒口水。炒飯配有青口、蝦、蜆、魷魚、魚等,個汁整得好香濃,充滿住濃濃嘅海鮮味。值得一讚,餐廳連pan上菜,保持炒飯嘅熱度。🍨🍨甜品叫咗心太軟兩個人share,朱古力味好香濃,雖然流心朱古力分量唔算太多,但配埋雲呢拿雪糕一齊食,味道好正呀。🍻🍻餐廳座位好寬敞,環境舒服,侍應服務質素都唔錯,好適合兩口子或一班朋友嚟食飯傾偈。
德國鹹豬手
西班牙海鮮飯