妹豬仔早排去咗呢間健康輕食沙律吧,發現原來食沙律都可以好高質㗎😍~呢度嘅沙律係每日新鮮製造,健康又高質,絕對係附近返工OL 嘅福音😆!.🔸 (HK$78)呢度有8款沙律可供選擇,而combo可自選3款沙律,妹豬仔就揀咗:.💖番薯球由普通番薯同紫薯混合而成,賣相特別😆!而鷹嘴豆營養高,有助控制血糖、防腦退化等等,係近年超級食物之選,十分有益🙌🏻!.💖雞胸幾大件,食落肉質尚算嫩滑,配埋蜜糖芥茉醬,味道唔錯😋。而除咗西蘭花之外,呢款沙律仲有牛油果粒㗎😙~.💖呢款沙律相對較惹味🤤,長通粉伴隨雞肉、紅椒粒、黃椒粒、其他沙律菜,再配上辣辣地嘅醬汁,辣得嚟又幾醒胃🔥!.🔸 (HK$58)呢度有6款沙冰可供選擇,全部以顏色命名。妹豬仔就飲咗呢款,其實係一杯雜莓沙冰🥤,由士多啤梨🍓、藍莓🫐、紅莓、奇亞籽、紅棗、香蕉🍌、蔓越莓汁混合而成。整杯沙冰嘅莓味幾重,飲落味道酸酸甜甜,清新得嚟又健康🌿!.✨妹豬仔👧🏻💬: 整體來講,呢個自選3款嘅沙律比想像中嘅大份,食完超級飽肚,而且質素亦唔差,啱晒附近返工而又想選擇輕食嘅人。而沙冰亦係健康嘅消暑飲品選擇❤️。.💡妹豬仔話你知💁🏻‍♀️~Salfee其實係個混合詞,由S
番薯球藜麥鷹嘴豆沙律、西蘭花雞胸芥末沙律、香辣雞肉長通粉沙律

🔸[自選沙律(3款)🥗] (HK$78)

💖[Brain Twister 番薯球藜麥鷹嘴豆沙律]
💖[Heart Guardian 西蘭花雞胸芥末沙律]
💖[Spice It Up 香辣雞肉長通粉沙律]

🔸[Violet] (HK$58)
呢度有6款沙冰可供選擇,全部以顏色命名。妹豬仔就飲咗[Violet]呢款,其實係一杯雜莓沙冰🥤,由士多啤梨🍓、藍莓🫐、紅莓、奇亞籽、紅棗、香蕉🍌、蔓越莓汁混合而成。整杯沙冰嘅莓味幾重,飲落味道酸酸甜甜,清新得嚟又健康🌿!

Violet

💡妹豬仔話你知💁🏻‍♀️~Salfee其實係個混合詞,由Salad同Coffee混合出嚟,簡單直接咁講出呢度嘅主打。

💡妹豬仔話再你知💁🏻‍♀️~除咗沙律之外,呢度仲有其他輕食選擇,包括:煎蛋餅、捲餅、美式鬆餅、曲奇、乳酪水果杯。

(以上價錢僅供參考,一切以店舖為準)
  • 番薯球藜麥鷹嘴豆沙律
  • 西蘭花雞胸芥末沙律
  • 香辣雞肉長通粉沙律
2021-10-02 244 浏览
太古坊一向lunch都好難搵食,早排見到哩間新Salad bar就一直都好想試。上星期用網上外賣平台的外賣自取功能order左三拼Salad同cold brew coffee, 可惜coffee售罄左。Salad三款都好好食,飛魚子果仁蘋果薯仔沙律我最鐘意,夠清新;韓式泡菜牛肉椰菜花沙律比較野味;松露香草醬車輛粉沙律就偏油dd,但整體都好食的。👍🏻👍🏻👍🏻

外卖自取
  • Salad  Combo
🆃🅷🅴 🆂🅰︎🅻🅵🅴🅴 🅱︎🅰︎🆁呢間係喺鰂魚涌海光街新開嘅沙律吧 🥗啱晒夏天冇胃口或者想食健康啲嘅朋友仔 好欣賞佢哋有好多細節位例如會將青瓜片隔開唔同嘅沙律 睇得又食得 🥒同埋所有都係新鮮整 健康天然又好食💚﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/𝐵𝑟𝑎𝑖𝑛 𝑇𝑤𝑖𝑠𝑡𝑒𝑟 • 番薯球藜麥鷹嘴豆沙律🍠/番薯球係紫黃兩色溝埋 非常吸引 同脆口嘅藜麥夾埋食啱啱好😙/𝑇ℎ𝑒 𝐺𝑟𝑒𝑒𝑛 𝑅𝑎𝑛𝑔𝑒𝑟 • 松露香草醬車輪粉沙律🌿/係我最鍾意嘅一款 車輪粉超級掛到松露香草醬 🧄夠哂重口味 雞肉同煙肉嘅份量都算多會飽肚啲😝/𝑇ℎ𝑒 ℎ𝑒𝑎𝑟𝑡𝑏𝑒𝑎𝑡• 紅菜頭香橙鹽膚木🥗/本身冇話特別鍾意食紅菜頭 但係店員推介就試吓💕入口微甜嘅紅菜頭再加埋紅酒鹽膚木醋嘅酸真係好開胃 仲會食到微微嘅橙香🍊/𝑆𝑚𝑜𝑜𝑡ℎ𝑖𝑒• 𝑌𝑒𝑙𝑙𝑜𝑤💛/除咗沙律之外 呢度都提供六種唔同顏色嘅smoothie俾大家選擇 🌈因為今日好gloomy 所以揀咗黃色好似會開心啲 🎐一開頭擔心自己唔記得咗嗌少甜 但係飲落真係好健康嘅感覺 原來入面除咗有香蕉🍌芒果🥭薑黃粉 奶🍼同蜜糖🍯之外 竟然有椰菜花 🥦食材新鮮之餘 飲落好creamy又refresh
🆃🅷🅴 🆂🅰︎🅻🅵🅴🅴 🅱︎🅰︎🆁
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
/𝐵𝑟𝑎𝑖𝑛 𝑇𝑤𝑖𝑠𝑡𝑒𝑟 • 番薯球藜麥鷹嘴豆沙律🍠/
番薯球係紫黃兩色溝埋 非常吸引 同脆口嘅藜麥夾埋食啱啱好😙

/𝑇ℎ𝑒 ℎ𝑒𝑎𝑟𝑡𝑏𝑒𝑎𝑡• 紅菜頭香橙鹽膚木🥗/

/𝑆𝑚𝑜𝑜𝑡ℎ𝑖𝑒• 𝑌𝑒𝑙𝑙𝑜𝑤💛/
一開頭擔心自己唔記得咗嗌少甜 但係飲落真係好健康嘅感覺 原來入面除咗有香蕉🍌芒果🥭薑黃粉 奶🍼同蜜糖🍯之外 竟然有椰菜花 🥦食材新鮮之餘 飲落好creamy又refreshing 啱晒夏天熱辣辣嗰陣飲🧊
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
🌟整體評分 (滿分: ♡♡♡♡♡)
味道: ♡♡♡♡
環境打卡: ♡♡♡
性價比: ♡♡♡♡♡
Encore指數: ♡♡♡♡
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
📍The Salfee Bar (鰂魚涌)
鰂魚涌海光街34號地舖
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
2021-09-06 216 浏览
第一次幫襯,可以成張單漏咗,grab n go其實一張單順序執都可以漏。加餐湯又無貨,portion比較細不過老實味道ok。見佢味道ok今日第二次想試多次揾間鍾意嘅沙律bar食,想加湯又話無曬,sell我$15加個bagel,好啦咁試下。點知俾餐我又漏咗個bagel,1返到公司攞個bagel出嚟,正到丫,拮唔入,拉唔開,應該可以防彈,其實係過飽放咗兩個星期定點先會咁?未試過食沙律食到咁飽,一肚氣,啲牙仲痛痛地。

外卖自取
2021-09-05 254 浏览
平時出街食多數都唔會太健康,但其實近年香港愈來愈多健康餐廳選擇,有生酮飲食、素菜類、少油少糖類等等😀想出街食,又健康咁減肥,其實呢d都幾work😎-今次我地就去左位於鰂魚涌太古坊隔離既一條食街-海光街試下呢間The Salfee Bar,個舖頭名係Sal(ad) & (Cof)fee意思,姐係主要一定係賣健康沙律同咖啡為主🤩沙律主要有8款,可以揀Salad ComboSalad x 2 choices $68Salad x 3 choices $78我地就揀左每人一個3 choices salad combo🙆🏻‍♂️‘s choice• Heart Guardian 西蘭花雞胸芥末沙律• The Rainbow 希臘式吞拿魚沙律• High Fibre 飛魚子果仁蘋果薯仔沙律🙆🏼‍♀️’s choice• Heart Guardian 西蘭花雞胸芥末沙律• Immune Boost 韓式牛肉椰菜花碎沙律• The Green Ranger 松露香草醬車輪粉沙律💕沙律好新鮮,揀幾款一齊食就唔會悶,味道好好味同份量都好夠,食完都幾飽😌💕我地就特別鍾意西蘭花雞胸芥末,雞胸多,再配上芥末醬,夾得

沙律主要有8款,可以揀Salad Combo

• Heart Guardian 西蘭花雞胸芥末沙律
• Immune Boost 韓式牛肉椰菜花碎沙律
• The Green Ranger 松露香草醬車輪粉沙律
Salad  Combo

💕我地就特別鍾意西蘭花雞胸芥末,雞胸多,再配上芥末醬,夾得黎又幾清新😋
💕微辣既韓式牛肉椰菜花辣辣地同超香既松露香草醬車輪粉都好正,好特別,估唔到食得咁惹味都可以咁健康😚

🧊Iced black coffee $38
🧊Iced white coffee $42
午餐
2021-09-05 135 浏览
鰂魚涌綠系清新沙律咖啡吧 ✽.。.:*說真的 平時真的很少在外吃沙律 ͟͟͞͞(•̀ω•́ ‧̣̥̇)某天訪了sᴀʟғᴇᴇ ʙᴀʀ於鰂魚涌的新分店 在沙律櫃中挑了三款沙律 𖤐韓式牛肉椰菜花碎沙律𖤐香辣雞肉長通粉沙律𖤐飛魚子果仁蘋果薯仔沙律其中韓式牛肉椰菜花碎沙律最為特別 食物不錯 一整盒沙律也被我清光了♡另外值得一提的是我點了的三草拿鐵~拿鐵是用上三款不同的草製成的(嗯…名子好像有點伏..🤣)但我還挺喜歡呢 用上燕麥奶出奇地好喝 加上不甜的口感 感覺很健康😆還有拿鐵上的拉花也很出色(⑅•ᴗ•⑅)◜..°♡(啊 ʙᴛᴡ外賣咖啡杯很很很美!!)以後上班前又多了一間啡選擇了ଘ(੭ˊᵕˋ)੭
鰂魚涌綠系清新沙律咖啡吧 ✽.。.:*

某天訪了sᴀʟғᴇᴇ ʙᴀʀ於鰂魚涌的新分店
在沙律櫃中挑了三款沙律

𖤐韓式牛肉椰菜花碎沙律
𖤐香辣雞肉長通粉沙律
𖤐飛魚子果仁蘋果薯仔沙律

其中韓式牛肉椰菜花碎沙律最為特別
食物不錯 一整盒沙律也被我清光了♡
另外值得一提的是我點了的三草拿鐵~

拿鐵是用上三款不同的草製成的
(嗯…名子好像有點伏..🤣)
但我還挺喜歡呢 用上燕麥奶出奇地好喝
加上不甜的口感 感覺很健康😆

還有拿鐵上的拉花也很出色(⑅•ᴗ•⑅)◜..°♡
(啊 ʙᴛᴡ外賣咖啡杯很很很美!!)
以後上班前又多了一間啡選擇了ଘ(੭ˊᵕˋ)੭
2021-09-04 121 浏览
‼️𝙽𝚎𝚠𝚕𝚢 𝚘𝚙𝚎𝚗𝚎𝚍 𝚜𝚊𝚕𝚊𝚍 𝚋𝚊𝚛 𝚏𝚘𝚛 𝚀𝙱 𝚏𝚘𝚕𝚔𝚜!!🙌🏻-The Salfee Bar literally means Salad & Coffee!🥗☕️ They do freshly made salad and coffee - has been my recent fav salad place!💗-👇🏻𝙲𝚑𝚘𝚒𝚌𝚎 𝚘𝚏 𝟹 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍𝚜 $𝟽𝟾🇰🇷 𝙸𝚖𝚖𝚞𝚗𝚎 𝙱𝚘𝚘𝚜𝚝Cauliflower rice version of beef bulgogi with kimchi, less oily and a much healthier version!🙌🏻.🇬🇷 𝚃𝚑𝚎 𝚁𝚊𝚒𝚗𝚋𝚘𝚠Classy Greek style salad mix - tuna, mix of assorted veggies and fruits, feta cheese with balsamic😋.🌿 𝚃𝚑𝚎 𝙶𝚛𝚎𝚎𝚗 𝚁𝚊𝚗𝚐𝚎𝚛Truffle pesto rotelle with bacon and chicken. My fav choice of all

👇🏻𝙲𝚑𝚘𝚒𝚌𝚎 𝚘𝚏 𝟹 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍𝚜 $𝟽𝟾
🇰🇷 𝙸𝚖𝚖𝚞𝚗𝚎 𝙱𝚘𝚘𝚜𝚝
🇬🇷 𝚃𝚑𝚎 𝚁𝚊𝚒𝚗𝚋𝚘𝚠
🌿 𝚃𝚑𝚎 𝙶𝚛𝚎𝚎𝚗 𝚁𝚊𝚗𝚐𝚎𝚛
Truffle pesto rotelle with bacon and chicken. My fav choice of all!!💗

☕️ 𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 $𝟺𝟶
They offer fruity or nutty blend espresso, and you can clearly see the messy mix between the poured over espresso☕️ and the cold milk🥛
小店除了尖沙咀分店外,終於進駐港島區‼️👏🏻 餐廳主打營養沙律,配搭很有創意,令人每款都想試‼️👅▫️ 選擇困難症的我最終選了3種口味的 ❥$𝟳𝟴 ꜱᴀʟᴀᴅ ᴄᴏᴍʙᴏ‼️🥗 不要小看它,吃完很有飽足感‼️👅▫️❶韓式牛肉椰菜花碎沙律🥗 泡菜酸酸的口感很刺激食慾‼️👅 椰菜花碎有飽足感👍🏻 牛肉切成一小塊,2塊白滑的豆腐,再撒上白芝麻,吃著很可口‼️😋 ❷蕃薯球藜麥鷹嘴豆沙律🥗 黃薯和紫薯ᴍɪx而成的薯蓉非常好吃‼️👍🏻 甜甜的味道很清新😍 藜麥和鷹嘴豆煙韌有嚼勁,很有飽足感‼️🐽❸香辣雞肉長通粉沙律🥗 辣度很輕微,雞肉嫩滑‼️👅 每條長通粉都沾上美味的醬汁‼️▫️❥$𝟰𝟰(ʟ) ᴍᴏᴄʜᴀ☕ 好美的拉花🤩 欣賞了好久才捨得喝下‼️💖
2021-08-17 132 浏览
鰂魚涌再增添一間高質咖啡店呀!今次呢間用咗Grab n Go 嘅概念,所以店舖位置唔多,不過咁近公司,買返去食啦 😬 呢到主打健康生活,除咗咖啡之外,仲有Smoothie同埋唔同功效嘅Tonic 架食晏嘅時候佢地有個沙律吧,可以自己配搭唔同款式,每次黎都可以有少少唔同 👍🏻 而定仲新加咗唔同sandwich 呀Mocha 📍$40第一次見latte art 上面係畫松鼠架咋,超可愛 😍 你地又有無見過? 見到咁得意,梗係無限打咭啦,又一個影完相都唔捨得飲嘅傑作 👏🏻 咖啡味同朱古力味都好濃,而且都幾大杯吓 😝吞拿魚蛋沙律意大利軟包 📍$48吞拿魚同蛋嘅份量岩岩好,唔會漏哂出黎,包入面仲充滿住好多蔬菜同番茄,成件事健康得黎又夠飽,岩哂呢到返工嘅打工仔呀

Mocha

Mocha 📍$40

吞拿魚蛋沙律意大利軟包

吞拿魚蛋沙律意大利軟包 📍$48
Mocha
吞拿魚蛋沙律意大利軟包
📍鰂魚涌 𝚀𝚞𝚊𝚛𝚛𝚢 𝙱𝚊𝚢❝自選沙律多選擇🥗惹味又健康💪🏻❞呢度既salad box好多選擇✨全部都好吸引 選擇困難症既我都揀左一陣 睇左好多review揀左最多人揀/好評既幾款😋係附近番工想食健康lunch既好選擇👍🏻🥗🥡𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 𝟑 𝐂𝐨𝐦𝐛𝐨 $78▪️🇰🇷韓式牛肉椰菜花碎沙律 (4.5/5)▪️🇮🇹松露香草車輪粉沙律 (4.5/5)▪️🇹🇭泰式米粉沙律 (4/5)揀左3款唔同style😆/🇰🇷牛肉沙律充滿泡菜味 都幾辣🥵撈豆腐食岩岩好😬/🇮🇹車輪粉係我好中意既pesto醬🌿口感煙韌仲有雞肉🤤/🇹🇭泰式米粉酸酸甜甜有芒果🥭牛油果🥑仲有勁多蝦!🦐🍍🥥𝐁𝐞𝐢𝐠𝐞 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞 $58 (3.5/5)除左菠蘿🍍椰子🥥味之外 仲有濃濃既香蕉味🍌質地係沙冰🧊比平時好厚身既smoothie清新冇咁漏~但個人中意更稠身既smoothie😬꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍The Salfee Bar鰂魚涌海光街34號地舖🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…#joys_鰂魚涌🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…#joys_西式
📍鰂魚涌 𝚀𝚞𝚊𝚛𝚛𝚢 𝙱𝚊𝚢
❝自選沙律多選擇🥗惹味又健康💪🏻❞

Salad  3  Combo
Beige  Smoothie
🥗🥡𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 𝟑 𝐂𝐨𝐦𝐛𝐨 $78

▪️🇰🇷韓式牛肉椰菜花碎沙律 (4.5/5)
▪️🇮🇹松露香草車輪粉沙律 (4.5/5)
▪️🇹🇭泰式米粉沙律 (4/5)

🍍🥥𝐁𝐞𝐢𝐠𝐞 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞 $58 (3.5/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍The Salfee Bar
鰂魚涌海光街34號地舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_鰂魚涌

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
Salad  3  Combo
2021-08-17 97 浏览
有時真係連食晏嘅時間都無,快快脆脆攪掂個晏仔,有份高質素嘅沙律🥗食吓都係唔錯嘅選擇。在尖沙咀附近開設嘅沙律店🥗最近又開到鰂魚涌,店舖以 (𝙎𝘼𝙇)𝘼𝘿 同 𝘾𝙊𝙁(𝙁𝙀𝙀)合拼組成,當然要試試推薦嘅產品。除此之外,仲有蛋餅同鬆餅,輕食都要食得高質☺️———————————————————————————🥗香辣雞肉長通粉沙律🥗希臘式吞拿魚沙律🥗飛魚子果仁蘋果薯仔沙律💬一口氣試了三款沙律,其實都幾飽肚,有薯仔🥔、蘋果🍎、通粉、雞肉🐓,好豐富又健康,最緊要係新鮮又好味😋.☕️𝙁𝙇𝘼𝙏 𝙒𝙃𝙄𝙏𝙀💬唔好諗住係快餐就唔認真,咁諗就錯喇!一樣會用沖調,一樣會拉花,幾有質素☺️
———————————————————————————
🥗香辣雞肉長通粉沙律
🥗希臘式吞拿魚沙律
🥗飛魚子果仁蘋果薯仔沙律
☕️𝙁𝙇𝘼𝙏 𝙒𝙃𝙄𝙏𝙀
2021-08-16 50 浏览
返工lunch又去附近覓食🤩search到一間新開沙律咖啡店遠小小都要衝黎試😍🥗🥙超級高質係我食過最好味既沙律🔥多款式健康有營養又夠飽🌟🌟🌟10000分推介☺️☺️一定會encore試曬所有沙律😂可以自選2/3種沙律🥗一場黎到緊係揀3種🌟🌟韓式牛肉椰菜花沙律 ($78三併)3個沙律中我最鐘意呢個😍😍椰菜花唔會切得太碎同煮得太林👍🏻咬落好有口感粒粒分明好味過飯🥰牛肉都有好多有牛味又唔韌🌟配埋泡菜片仲有泡菜汁撈埋一齊食,小小辣好開胃,仲有滑滑豆腐係面夠曬健康🌟🌟🌟💕💕💕超級推介!飛魚子果仁蘋果薯仔沙律🍎同🥔好新鮮🔆🔆🍎好脆口好甜又多汁😍有小小沙律醬係面增加酸味好開胃‼️仲有魚子夾埋一齊食feel到係個口入面爆珠🤣🥔健康又增加飽肚感✨✨番薯球藜麥鷹嘴豆沙律食到一半已經開始有啲飽飽地🙈呢個沙律我覺得係3個中最飽既👍🏻番薯球有一半係紫薯一半黃薯🍠誠意十足又有心機整💯藜麥加埋豆一齊食口感好豐富,食落一啲都唔悶❤️紅菜頭latte(+$25)呢個真係好特別好好味🥺以為伏但超級有驚喜‼️‼️紅菜頭係抗癌高手,有抗氧化,護肝,減低發炎同保護心臟既功效🌟🌟首先成杯野紫色超靚😂飲落有紅菜頭味同鮮奶味,口感好creamy

可以自選2/3種沙律🥗一場黎到緊係揀3種🌟🌟

韓式牛肉椰菜花沙律 ($78三併)

飛魚子果仁蘋果薯仔沙律

番薯球藜麥鷹嘴豆沙律

紅菜頭latte(+$25)
呢個真係好特別好好味🥺以為伏但超級有驚喜‼️‼️紅菜頭係抗癌高手,有抗氧化,護肝,減低發炎同保護心臟既功效🌟🌟首先成杯野紫色超靚😂飲落有紅菜頭味同鮮奶味,口感好creamy同一啲都唔甜☺️好fresh!! 10000分推介🔆🔆🔆

留意返堂食只有4個位,一個人黎就ok一係就take away 啦❤️

為食指數: 4.9/5
性價比指數: 4.9/5
推介指數:4.9/5

2021-08-09
🥗 𝐻𝑖𝑔ℎ 𝑄𝑢𝑎𝑙𝑖𝑡𝑦 𝑎𝑛𝑑 𝑊ℎ𝑜𝑙𝑒𝑠𝑜𝑚𝑒 𝑆𝑎𝑙𝑎𝑑 @ 🌟 The Salfee Bar 《👽食神大媽食沙律》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Salad Combo with 3 Choices HKD 78 🥗- Immune Boost- Heart Guardian- HeartbeetViolet Smoothie HKD 58 🥤.👽 大媽好鐘意去本身位於尖沙咀嘅呢間主打沙律同健康飲品嘅小店,而最近佢進軍港島區起鰂魚涌開左新分店,大媽當然要黎探店支持啦!😍.😙 食沙律最怕唔怕飽,呢度完全無需要驚,因為好大份好足料!而價錢與類似CAFE差不多,所以變相性價比高左呢!另外最讚嘅係佢用料好優質!.😌 同埋可以自己選擇多種口味,唔怕齋食一款好悶。呢度嘅沙律全部以功效命名,大媽今次選擇左三款,而其實裡面主要嘅食材就係:韓國牛肉西蘭花沙拉牛肉、慢煮雞胸肉、西蘭花、同埋紅菜頭!滿滿的一盒,滿滿的營養!美味又健康!❤️.🥤 飲品全部都係用顏色命名,每一款都加入健康材料,好多大媽未試過嘅新奇選擇 😆 大媽就選擇左「紫色」因為好靚呀隻色 😍 原來裡面有士多啤梨、藍莓、奇亞籽、棗、香蕉等
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
- Immune Boost
- Heart Guardian
- Heartbeet
Violet Smoothie HKD 58 🥤

Heart Guardian
Heartbeet

🥤 飲品全部都係用顏色命名,每一款都加入健康材料,好多大媽未試過嘅新奇選擇 😆 大媽就選擇左「紫色」因為好靚呀隻色 😍 原來裡面有士多啤梨、藍莓、奇亞籽、棗、香蕉等等。飲落有渣架,好健康好杰身,絕唔係瘋狂加水加冰渣流灘嗰類。

Violet  Smoothie

🌟 大媽真心推介之選,所有食物都真係製作質素高,價錢合理。尤其依家夏天更加非常消暑 🌞 希望大家可以多多支持,每星期搵一日食清D,對自己對地球都係有益無害 ❤️

꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 鰂魚涌海光街34號地舖
Heart Guardian
Heartbeet
Violet  Smoothie
2021-08-14 51 浏览
鰂魚涌新開咗一排嘅沙律🥗+咖啡店☕️趁lunch time去整個外賣試試先😆今次揀咗自選三拼沙律,加咗杯smoothie👌🏻·✨𝑆𝑎𝑙𝑎𝑑 𝐶𝑜𝑚𝑏𝑜 (3 𝑐ℎ𝑜𝑖𝑐𝑒𝑠) $78我揀咗(接喜好大至小排列)1.松露香草醬車輪粉沙律個人最鍾意嘅一款,因為個松露味最香🤪個醬又好夠😚仲有啲雞肉絲同埋煙肉粒,成個配搭冇得輸😆2.韓式牛肉椰菜花碎沙律有啲泡菜味,食落微辣惹味😬椰菜花飯又係成日會食嘅,佢煮到好有味,唔會覺係菜味配料仲有兩舊豆腐、芝麻3.西蘭花雞胸芥末沙律🥦🐔有兩塊雞胸、西蘭花、紫椰菜呢款應該3款中最健康啲😛雞胸食落鞋咗少少,上面個醬冇咩味,西蘭花似白烚,仲有一粒牛油果🥑😅·✨𝐵𝑒𝑖𝑔𝑒 𝑆𝑚𝑜𝑜𝑡ℎ𝑖𝑒 +$35Smoothie都有好幾款選擇,我就揀呢杯有菠蘿🍍、香蕉🍌、椰奶、椰青水、椰菜花、菠蘿汁等呢杯嘢都等咗一陣,店員即整需時呀~味道就都飲得出菠蘿同香蕉味,略嫌水果味可以再更濃😀
鰂魚涌新開咗一排嘅沙律🥗+咖啡店☕️
趁lunch time去整個外賣試試先😆
今次揀咗自選三拼沙律,加咗杯smoothie👌🏻
✨𝑆𝑎𝑙𝑎𝑑 𝐶𝑜𝑚𝑏𝑜 (3 𝑐ℎ𝑜𝑖𝑐𝑒𝑠) $78
我揀咗(接喜好大至小排列)

1.松露香草醬車輪粉沙律
個人最鍾意嘅一款,因為個松露味最香🤪個醬又好夠😚
仲有啲雞肉絲同埋煙肉粒,成個配搭冇得輸😆

2.韓式牛肉椰菜花碎沙律
有啲泡菜味,食落微辣惹味😬
椰菜花飯又係成日會食嘅,佢煮到好有味,唔會覺係菜味
配料仲有兩舊豆腐、芝麻

3.西蘭花雞胸芥末沙律🥦🐔
有兩塊雞胸、西蘭花、紫椰菜
呢款應該3款中最健康啲😛
✨𝐵𝑒𝑖𝑔𝑒 𝑆𝑚𝑜𝑜𝑡ℎ𝑖𝑒 +$35
等呢杯嘢都等咗一陣,店員即整需時呀~
味道就都飲得出菠蘿同香蕉味,略嫌水果味可以再更濃😀
2021-08-12 91 浏览
是日於鰂魚涌這邊上Training課,有時候外出用餐也想吃得健康一點,但又要美味,便決定去吃沙律。這間CAFÉ設計頗漂亮,連飲品的材料也好健康。坐在窗邊,悠閒地CHILL了整個午飯時間。Salad Combo - $78可以從八款沙律中任選三款,每款之間有數片青瓜片相隔,正好阻隔醬汁間的混亂,不影響入口的原味道。#3 香辣雞肉長通粉沙律富煙韌感的長通粉中間通心好掛沙律黃蛋醬,帶丁點的辣而不嗆。裡面有些滑嫩的雞肉絲、巴馬臣芝士和紅蔥頭等等。#4 希臘式吞拿魚沙律嫩滑的吞拿魚碎夾雜牛油果粒、黃瓜、紅椒、車厘茄的香醋醬沙律,加上鹹香的希臘限定菲達乳酪,好開胃。#7 松露香草醬車輪粉沙律好特別的車輪粉一個個輪胎,想不到中間如此掛松露香蒜醬。還有些煙肉碎、雞肉增添肉感,而芝麻菜、車厘茄和巴馬臣芝士頗清新。Yellow Smoothie +$35以牛奶為基底的奶昔好幼滑細膩,入口能感受到其他蔬菜水果的纖維粒粒感。有微微的芒果酸甜、辛香輕淡的薑黃粉、花椰菜和香蕉,蜂蜜再增添天然甜度,非常健康。

Salad Combo - $78
香辣雞肉長通粉沙律