2024-08-20 409 浏览
The Pantry Cafe has recently opened up a new branch at Metro Plaza. Visited their MOKO shop a while ago and the food quality was promising so we decided to pop in for dinner.◆Pomegranate Lime SodaSlightly sweet and sour. Refreshing carbonated drink.◆White Wine MusselsThick, rich and creamy sauce. The mussels were soft and velvety. Served with garlic toast.◆Bolognese Fettuccine w/ Onsen EggAppetizing sauce loaded with minced beef and chopped tomatoes. The Onsen egg was delicate and custardy.◆Gril

◆Pomegranate Lime Soda

◆White Wine Mussels

◆Grilled Australian Beef Sirloin Steak 11oz
A standout. Grilled to the right point. The big piece of sirloin had been cut into small slices which was perfect for sharing. The pinkish meat was tender and moist. We picked mushroom cream sauce and black pepper sauce which were both finely seasoned. Served with freshly fried chips or mashed potatoes.

On top of the outstanding food quality and big portions, the staff provided excellent service. Definitely worth visiting!
2024-08-16 660 浏览
今次嚟到葵芳分店的The Pantry Cafe,呢間分店門口好開揚,分左右兩邊,一邊可以睇到空中花園和商場內景,另一邊就寧靜啲,餐枱好寬闊,放工時候都好快爆滿,可以訂位黑松露蘑菇 & 溫泉蛋意粉黑松露蘑菇,大大塊黑松露好正,意粉煮得好軟熟,仲有黑松露醬,好香,中間隻溫泉蛋,半生熟好正,切開漏啲打汁出嚟,掛住曬D意粉,好幸福Mo Burger & 芝士燒汁薯條另外食咗個burger我哋選擇檸Mo,佢入面有 安格斯牛肉,芝士和洋蔥,安格斯牛肉好厚好juicy好重牛味,在加埋炒洋蔥好惹味,芝士溶溶地好正,令外配咗個 gravy 薯條,有芝士拉絲,熱辣辣,外脆內軟Chocolate Banana Pancake朱古力香蕉pancake,pancake有兩層,朱古力醬鋪滿曬成個pancake,上面仲有個朱古力雪糕,中間仲有個啫哩隔開雪糕和 pancake等佢唔會咁快溶,隔離仲有個焦糖面嘅香蕉,甜度適中,好豐富Tiramisu PancakeTiramisu放在pancake上面,兩樣都軟淋淋好夾,仲有糖漿可以加,甜度自由控制, 擺盤精美,仲有幾款唔同嘅生果,兩個甜品都同menu嘅一模一樣,整得

黑松露蘑菇 & 溫泉蛋意粉

Mo Burger & 芝士燒汁薯條

Chocolate Banana Pancake

Tiramisu Pancake
Tiramisu放在pancake上面,兩樣都軟淋淋好夾,仲有糖漿可以加,甜度自由控制, 擺盤精美,仲有幾款唔同嘅生果,兩個甜品都同menu嘅一模一樣,整得好好

本與媽媽到葵芳飲茶,但無意間發現了The Pantry Cafe 在這裏開了新店,即時改變主意,就帶著媽媽入內開餐。Lunch Menu 價錢由$128起,已包是日餐湯或沙律,主菜及餐飲,而餐飲可以加錢upgrade 奶昔及其他飲品。White Wine Mussels藍青口每一隻都肥美厚肉,味道鮮甜,帶有濃濃的香草忌廉味,吃時將多士沾滿忌廉汁,非常滋味。 南瓜湯是日餐湯是南瓜湯,味道香甜,南瓜味突出,加了忌廉令口感更細滑。Tomino Cheese Burger & Chips 漢堡賣相不錯,大大個的,而且內層的配料挺多,除了有主角安格斯牛肉,還有燒燈籠椒、煎牛奶芝士、巴馬火腿、蕃茄及生菜;安格斯牛肉肉味挺濃郁,脂香豐腴,煎牛奶芝士口感煙煙韌韌,配合巴馬火腿的鹹香,層次及味道都巨豐富。 NZ Beef Flank Steak煎側腹牛扒配忌廉薯茸&燒汁側腹牛扒相信是medium rare,外層有微脆,內層鮮嫩,色澤呈淺紅,脂肪不多,但肉味香濃;牛扒下面是香滑忌廉薯茸,吃後挺飽肚。Flat White & MochaFlat White的奶泡綿密,口感絲滑,咖啡味濃郁;Mocha口感順滑

White Wine Mussels

南瓜湯

Tomino Cheese Burger & Chips

NZ Beef Flank Steak
煎側腹牛扒配忌廉薯茸&燒汁

Flat White & Mocha
Flat White的奶泡綿密,口感絲滑,咖啡味濃郁;Mocha口感順滑,入口先是咖啡的醇香,慢慢滲出朱古力味,非常有層次。

Triple Pancakes
三款班戟分別是焦糖牛油、提拉米蘇醬及抹茶紅豆ricotta 口味,厚班戟充滿空氣感,入口即化,提拉米蘇醬有醇厚咖啡酒香,抹茶紅豆茶濃有回甘,焦糖牛油味道香甜,有滿滿蛋香。而這個班戟是下午茶套餐,價錢HK$128,包2杯飲品,非常招值。
2024-08-13 559 浏览
新開張,專誠嚟食,但覺得價錢可以優惠更好,食物質素可以的,呢一個招牌pancake,空氣感可以,再加上白色嘅奶油同鮮果,口感同味道豐富,有層次,軟綿綿嘅pancake,好滑好有奶油味。食完個pancake都已經大滿足,我胃細都食唔到其他食物。好足料。食物嘅種類都好多選擇,不過就主要係Pizza為主同埋pancake為主。pizza 我好欣賞。交通非常方便,環境優雅,舒適寬敞,唯一嘅唔好處就係洗手間要行好遠先有。服務好好,有心有禮貌。

服務好好,有心有禮貌。
葵芳 ≣ ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ ᴄᴀꜰᴇ 𖤘 試業中 𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ▎上星期去葵芳 新都會廣場行街 發現商場5樓新開 ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ 分店 ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ ᴄᴀꜰᴇ 試業中除咗 ᴍᴏᴋᴏ 旺角東同 ɴᴇᴡ ᴛᴏᴡɴ ᴘʟᴀᴢᴀ 沙田之外 大家又有多一個選擇啦 餐廳環場半開放半室內木系歐式典雅風格 配搭不同綠色植物作點綴 ☘️當日仲好好彩 喺室外平台可以食住睇黃昏落霞 💖 食物選擇與 ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ & ᴄʜɪᴘꜱ ʀᴇᴘᴜʙʟɪᴄ 旺角東同 ʙᴜᴛʟᴇʀʏ 沙田相類似 主打歐陸西式餐點同甜品 個日見ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ ᴄᴀꜰᴇ 門口櫃枱寫有新開張優惠 * ✧ ᴏᴘᴇɴɪɴɢ ᴏꜰꜰᴇʀ ✧*※ ᴍᴏɴᴅᴀʏ ᴛᴏ ꜰʀɪᴅᴀʏ ※ 50% ᴏꜰꜰ ᴛᴇᴀ ꜱᴇᴛ ※ 20% ᴏꜰꜰ ʟᴜɴᴄʜ ꜱᴇᴛ ※ 20% ᴏꜰꜰ ᴅɪɴɴᴇʀ ᴀ ʟᴀ ᴄᴀʀᴛᴇᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴋᴋʏ 厚班戟配搭全日早餐 口感層次滿滿除咗厚班戟 仲有滑蛋、 英式香腸、煙肉、炒蘑菇、 新鮮沙律同蕃茄仔 全日早餐配料帶濃濃煙燻嘅香氣厚班戟濕潤鬆軟
葵芳 ≣ ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ ᴄᴀꜰᴇ 𖤘 試業中

※ ᴍᴏɴᴅᴀʏ ᴛᴏ ꜰʀɪᴅᴀʏ
※ 50% ᴏꜰꜰ ᴛᴇᴀ ꜱᴇᴛ
※ 20% ᴏꜰꜰ ʟᴜɴᴄʜ ꜱᴇᴛ
※ 20% ᴏꜰꜰ ᴅɪɴɴᴇʀ ᴀ ʟᴀ ᴄᴀʀᴛᴇ

除咗厚班戟 仲有滑蛋、 英式香腸、煙肉、炒蘑菇、
新鮮沙律同蕃茄仔 全日早餐配料帶濃濃煙燻嘅香氣
厚班戟濕潤鬆軟 可以按個人喜好加上楓糖 或者夾心
蕃茄仔鮮甜 無過多青草味 平日唔好嘅我竟然接受到

ᴜɴɪ & ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ 香煎帶子海膽蟹肉忌廉汁意粉
新分店感覺偏向更濃忌廉汁口味 相較其他兩間店
忌廉汁色彩上更偏冷白 之前食嘅忌廉汁是橙黃色
蟹肉比例感覺有差別 或許是廚師手法上有所不同吧

ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ & ᴄʜᴇᴇꜱᴇ Qᴜᴇꜱᴀᴅɪʟʟᴀ 芝士雞肉墨西哥薄餅
薄餅外皮穌脆 內層包裹芝士雞肉 整個口感恰到好處
旁邊附帶「 番茄莎莎酸辣醬 」「 牛油果酸忌廉醬 」
個人喜好兩樣各半 酸酸地 帶少少辣 口感層次滿滿啊

ꜱᴀʟᴀᴍɪ & ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴘɪᴢᴢᴀ 意大利香腸薄餅配乳酪醬
ᴘɪᴢᴢᴀ 呈長方形狀 餅底薄身又香脆 面頭放上咸香味十足嘅配料
滿滿 ꜱᴀʟᴀᴍɪ 意大利腸 同 ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ 賣相一流 滋味十足
除咗「 乳酪醬 」外 「 番茄莎莎酸辣醬 」「 牛油果酸忌廉醬 」
都可以為 ꜱᴀʟᴀᴍɪ & ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴘɪᴢᴢᴀ 帶嚟不一樣層次風味

🜸
▸ ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴋᴋʏ  ┅ HKD 155
▸ ᴜɴɪ & ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ ┅ HKD 178
▸ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ & ᴄʜᴇᴇꜱᴇ Qᴜᴇꜱᴀᴅɪʟʟᴀ ┅ HKD 79
▸ ꜱᴀʟᴀᴍɪ & ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴘɪᴢᴢᴀ ┅ HKD 158

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𓌈˒˒   ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ ᴄᴀꜰᴇ   𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 ❀
❜ 葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖
Shop 531-540, 5/F, Metroplaza, 223 Hing Fong Road, Kwai Fong

‎‎܀
2024-08-08
  • ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴋᴋʏ
  • ᴜɴɪ & ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ
  • ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ & ᴄʜᴇᴇꜱᴇ Qᴜᴇꜱᴀᴅɪʟʟᴀ
  • ꜱᴀʟᴀᴍɪ & ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴘɪᴢᴢᴀ
2024-08-12 665 浏览
第一次嚟葵芳🚇呢間 cafe 十分之有驚喜🤩,地方好大好闊落裝修感覺清新好 chill☺️,食物款式多元化又高質👍,仲要性價比十足添!佢哋有好多款🍹特色飲品,我揀咗🍫朱古力🍌香蕉🥜花生醬奶昔🥛,味道超級香濃😍質地幼滑,十分之香甜好飲😚。雞肉🐓Mozzarella芝士🧀墨西哥薄餅🫓入面嘅雞肉又香又嫩而且餅皮好香,配上🍅番茄莎莎、酸忌廉同埋🥑牛油果醬充滿墨西哥🇲🇽風味。MO漢堡🍔係佢哋嘅招牌漢堡,入面嘅🇺🇲安格斯牛肉十分香軟而且🐂牛味濃郁,加上香甜嘅炒洋蔥🧅、鮮味嘅蘑菇🍄、半融嘅芝士🧀同埋佢哋自家調製嘅醬料,🥰簡直係絕配!海膽帶子扁意粉🍝入面有新鮮嘅海膽刺身、🔥香煎半熟帶子、鮮甜嘅蟹肉🦀同埋好香濃嘅海膽忌廉汁,🤤係極致鮮味嘅組合,好啱我口味。菠蘿椰子口味🥞梳乎厘班戟十分令我驚嘆🤩,加入咗 Ricotta 芝士🧀造成嘅厚班戟超級鬆軟又充滿🥚蛋香,配上佢哋用5小時低溫慢烤嘅焦糖🍍菠蘿、香濃嘅椰子醬🥥,同埋牛油酥餅碎🍪,層次豐富又香又甜又好味😋!

2024-08-10 823 浏览
這家新開業的餐廳經過了半年的裝修,終於在七月底正式開門迎客。這是我第二次光顧,發現餐牌已經轉換了,這次我點了三樣午餐主菜。首先是和牛漢堡,肉質豐厚多汁,配上新鮮薯條,口感非常出色。接著是香烤春雞意大利飯,雞肉嫩滑可口,配上濃郁的意大利飯,真是美味無比。 最後是全日早餐,只可以說沙律菜非常新鮮,其他的不值一提。套餐還包括餐湯或沙律,以及一杯餐後飲品。我特別點了一杯拿鐵,咖啡香醇濃郁,杯子也夠大,喝得很過癮。唯一遺憾的是餐湯和咖啡的溫度略有不足,我已經向經理反映。總的來說,這家餐廳的菜品質素上乘,服務也相當周到,我會繼續光顧,並向朋友推薦。期待下次探訪時,能吃到更加完美的一餐。

2024-08-07
  • 和牛漢堡
2024-08-10 606 浏览
在下午時間4-5點,店內大約有一半空位,門口沒人人員,我亦有按飛等位及問了侍應要等(已經問左入面有咁多位都要等?呢位侍應應該係新人,沒有講原因);等左5分鐘,前幾位有飛嘅客見冇人帶位已經自己揾位入座,之後有幾組客唔知要按飛直入去;同時門口咁啱有職員行過帶左冇㩒飛嘅客入座😡我即時問點解你同事叫我㩒飛等,但你又帶冇飛直接入?職員好似唔知需唔需要㩒飛,點解可以咁混亂🙂‍↕️其實呢間店在MOKO都差唔多唔想有客入去幫襯,入座率4成,但安排所有人痴住座,我2位問座另外2人枱可以嗎(竟然回答唔可以🫣)真係希望The Pantry Cafe管理層能作出改善
同時門口咁啱有職員行過帶左冇㩒飛嘅客入座😡
真係希望The Pantry Cafe管理層能作出改善
2024-08-09 947 浏览
晚餐和男朋友在葵芳新開的The Pantry Cafe用餐,餐廳在商場內,環境舒適。室內裝潢採用木材質和大地色調,非常悠閑。用上藤椅木系色調和大盆植物,尤如置身花園中。食物質素不錯,選擇多性價比高。Bolognese Fettuccine with Onsen Egg有驚喜!!闊條麵有咬口,安格斯牛肉肉醬味道濃郁,惹味~撈上溫泉蛋更幼滑。UNI & Scallop Linguine醬汁重奶香味,很creamy!!質地濃稠,相當掛汁~一大塊海膽,海膽鮮甜濃郁。帶子煎得焦香,外焦內嫩~伴有少少蟹肉,層次非常豐富。Just Chips炸薯條很多醬料可以選擇,薯條粗切,炸得金黃色,十分香脆!The Pantry's Pancake甜品選擇多,賣相吸引!!最後要了原味pancake,厚班戟做得好鬆軟,滿滿空氣感~蛋香濃,口感綿密~配搭牛油和楓糖漿,簡單的美味!!Ultimate Milkshake(Green Mint)賣相好震撼,好適合打卡!! 超級豐富的一杯飲料(像甜品~)有churro(超級酥脆),窩夫(有蛋香味)亦有Oreo、朱古力餅乾等~薄荷朱古力奶昔好清新,好滿足!!

餐廳在商場內,環境舒適。
室內裝潢採用木材質和大地色調,非常悠閑。
用上藤椅木系色調和大盆植物,尤如置身花園中。
食物質素不錯,選擇多性價比高。

有驚喜!!闊條麵有咬口,
安格斯牛肉肉醬味道濃郁,惹味~
撈上溫泉蛋更幼滑。

UNI & Scallop Linguine
醬汁重奶香味,很creamy!!
質地濃稠,相當掛汁~
一大塊海膽,海膽鮮甜濃郁。
帶子煎得焦香,外焦內嫩~
伴有少少蟹肉,層次非常豐富。

Just Chips
炸薯條很多醬料可以選擇,
薯條粗切,炸得金黃色,十分香脆!

The Pantry's Pancake
甜品選擇多,賣相吸引!!
最後要了原味pancake,
厚班戟做得好鬆軟,滿滿空氣感~
蛋香濃,口感綿密~
配搭牛油和楓糖漿,簡單的美味!!

賣相好震撼,好適合打卡!!
超級豐富的一杯飲料(像甜品~)
有churro(超級酥脆),窩夫(有蛋香味)
亦有Oreo、朱古力餅乾等~
薄荷朱古力奶昔好清新,好滿足!!
2024-08-09 580 浏览
放工諗食乜?其實真係一件難事。見到葵芳有新餐廳,就膽粗粗試吓。環境外觀好舒服,Menu都好吸引。兩個人叫咗闊條麵同薯條+2杯特色飲品,已經好大滿足感。見隔籬枱有嗌Pizza、又嗌pancake,我都好想試。但係兩個人實在食唔晒,唯有下次再訪,試多啲嘢。開放式餐廳環境好舒服,而且同上一首餐廳裝修截然不同,滿滿新鮮感原本想食千層麵,但係Menu見到又覺得好吸引,所以最後都係決定嗌呢個安格斯牛肉肉醬闊面,個肉醬煮味道好好,唔會太鹹,而且啲汁掛喺闊條麵度連溫泉蛋一齊食,味道好豐富見到Menu有咁多薯條嘅選擇,冇理由唔叫,而我自己最鍾意就係食牛油果醬,佢嘅牛油果醬加酸忌廉非常匹配下次有機會都要嗌吓Menu上面嘅其他嘢食

安格斯牛肉肉醬闊麵&溫泉蛋
酸忌廉牛油果醬薯條
紅肉石榴梳打
眉公芒果梳打
2024-08-07 640 浏览
葵芳又有新餐廳啦✨The Pantry喺新都會5樓開咗 除咗Moko店又多個選擇啦 餐廳係開放式設計 木系為主再加啲綠色點綴 感覺柔和舒服☘️今次點咗兩款lunch set 套餐內會包埋湯/沙律同飲品☕️當日嘅湯係甘筍湯 味道都幾濃郁ꕥ All Day Brekky超合我心意嘅All day breakfast 🍳Sourdough+eggs benedict+牛油果 呢個組合永遠抗拒唔到 蛋做到流心 sourdough都好脆 正😍另外仲有英式香腸同煙肉 蔬菜係蕃茄仔同蘑菇 蘑菇有炒過所以特別香🍄‍🟫ꕥ Roasted Spring Chicken & Apple Risotto 春雞都幾大隻 入口唔會覺得嚡 而且幾有肉汁 處理得唔錯👍🏻配埋燒汁更惹味 意大利飯軟硬適中 味道香濃 加咗蘋果粒更有口感🍏ꕥ Apple Crumble French Toast呢度嘅souffle pancake好出名 之前喺旺角店都食過🥞今次想試下其他就點咗french toast 蛋味好香 入口綿密 同蘋果金寶嘅脆脆一齊食 層次更加豐富 配咗一球雪糕冷熱交融 感覺仲正🍨最後要讚吓呢度嘅咖啡拉花超美💕

ꕥ All Day Brekky
ꕥ Apple Crumble French Toast

最後要讚吓呢度嘅咖啡拉花超美💕
今日去咗葵芳新都會廣場5樓‘the pantry cafe late lunch 🤭🤭環境幾寬敞坐喺度嘆吓coffee甜品也不錯🤭🤭* Sea Urchin &Scallop Linguine新鮮海膽香煎子&蟹肉忌廉汁意粉…海膽同個帶子味道鮮甜個醬汁亦都唔錯👍*Pancetta Carbonara有意式煙肉,蘑菇和Parmesan 芝士🧀…個醬汁好香濃,煙肉粒亦都唔錯,整體OK!*再加多一個甜品Cast Iron French Toast 法式多士好香滑口感軟棉,士多啤梨🍓甜…夾埋雲呢拿雪糕一齊食好好味🤭🤭

2024-08-06 585 浏览
係葵芳行街,見到原來The Pantry係新都會開咗分店,之前喺旺角嗰間食過覺得好好食,就決定喺呢度食晚餐。All Day Breakfast因為睇中咗佢有兩件厚pancake,加上本身都好鍾意食All Day Breakfast,所以就嗌咗嚟試。佢都好豐富,除咗沙律菜同車厘茄之外,仲有炒滑蛋、英式香腸、煙肉同炒蘑菇,樣樣都好食。厚pancake配咗蜜糖,好fluffy,超滿足。Surf and Turf牛柳要咗五成熟,食落好香牛味,唔會太肥,但係又好腍,蘑菇汁都好出色,同個牛好夾。龍蝦肉size正常,食落好香蒜味,啲肉質都彈牙,好有驚喜。另外仲配咗炸薯條,熱辣辣脆卜卜,個人覺得好抵食。Crunchy Panko Prawns蝦嘅份量都幾多,啱啱炸起,所以又熱又脆,蝦肉都爽口,同佢配嘅醬汁好夾。餐廳嘅座位好闊落,裝修同環境都舒服,希望下次試埋其他菜式啦。

All Day Breakfast

Surf and Turf

Crunchy Panko Prawns

2024-08-06 413 浏览
新都會呢間新開食Pancake嘅餐廳,老婆讚個Pancake好食到不得了,但我覺得其他都唔錯又唔貴。好似個三文魚Tacos,好香麥味又脆嘅Taco裝住三文魚、酸椰菜、牛油果醬、青紅椒同酸忌廉,食落好豐富又健康咁,樣又靚。個Parma Ham哈蜜瓜黑醋沙律嘅Parma Ham都夠濃郁咸香,配搭清甜哈密瓜同黑醋沙律好正。食左個有安格斯牛肉同楓糖漿煙肉嘅芝士漢堡,牛肉texture好有纖維感有肉汁,同埋唔油膩,楓糖漿煙肉甜甜地帶少少咸,個burger相當好食。重點之一嘅朱古力香蕉厚班戟,夠厚夠鬆軟,上面有舊雪糕,側邊有半條香蕉,上面有層焦糖同Brownies,淋上去嘅朱古力漿又香又濃,無得彈。我地仲食左辣味芝士牛肉汁薯條同石榴青檸梳打,個汁調得好好,少辣似肉醬。飲品賣相透心涼,服務ok,有一兩個侍應特別細心,會自動換碟同加水。
Parma  Ham哈密瓜黑醋沙律
朱古力香蕉厚班戟
石榴青檸梳打
辣味芝士牛肉汁薯條
2024-08-06 336 浏览
這間咖啡店位於葵芳新都會廣場,主打班戟和西式料理,店內環境寬敞舒適,店內環境寬敞舒適,裝潢以歐陸風為主,充滿浪漫氣氛,適合約會或多人聚會。燒安格斯澳洲穀飼牛扒 - $258大大塊炭燒牛扒帶有微微焦香氣,將肉汁與油香緊鎖在內,穀飼牛較為肥嫩,有明顯的大理石花紋,邊緣的嫩筋很香脆;可自選兩款醬汁,蘑菇忌廉燒汁帶有菇菌香,而紅酒燒汁則突顯鮮味;金黃酥脆的脆烤薯條毫不油膩。脆炸爆谷蝦肉 - $78多隻肥美飽滿的鮮蝦肉爽脆彈牙,薄透的炸衣毫不油膩,更有生菜吸去多餘油脂,可蘸上惹味的香蒜蛋黃醬。Matcha Cream Pancake - $119即叫即製的梳乎厘班戟蛋味非常濃郁,外層香脆,內裏要輕盈如泡沫得入口即溶,充滿空氣的輕盈,完全不會過膩;幼滑細膩的抹茶忌廉醬有著特濃的茶香,又有香甜軟糯的紅豆、脆米及富彈性的抹茶蕨餅,十分豐富。朱古力奶昔 - $56幼滑細膩的奶昔富奶香,又有濃郁的朱古力醬,伴隨朱古力碎碎,還有綿密香甜的鮮忌廉。茉莉花茶 - $34清香撲鼻的花香不帶苦澀味且餘韻清新。
燒安格斯澳洲穀飼牛扒

朱古力奶昔 & 茉莉花茶
朱古力奶昔 & 茉莉花茶

朱古力奶昔 - $56
茉莉花茶 - $34

清香撲鼻的花香不帶苦澀味且餘韻清新。
2024-08-05