2024-10-11 263 浏览
新都會廣場頂層The Pantry Cafe開業了幾個月都未食過,今日同事話想去試試,午餐時段門口已經開始有人在等位,等了一會餐廳職員安排了靠近落地玻璃位置,景觀挺開揚。餐廳裝修格調簡約以木系大地色為主,地方挺寬敞坐得舒服,感覺很悠閒。打開Menu有很多選擇,每款都很想試。最後我們點了Lunch Set,附餐湯或沙律,還有飲品。凍朱古力,朱古力味濃郁。香橙梳打,味道清新解渴。焗芝士帆立貝、香草忌廉汁意粉$148大大隻芝士焗帆立貝,芝士味香濃,帆立貝鮮甜,香草忌廉汁意粉伴了幾粒小原貝、蘑菇,意粉吸收了香滑忌廉汁好Creamy。😋蕃茄燴羊腳肉伴薯蓉&酸種麵包$158, 羊腳肉伴着薯蓉來食一點都不覺臊味,醬汁味道配搭特別。The Pantry’s Pancake$108在厚pancake上加上牛油和糖漿,入口即溶太好味,必食!

打開Menu有很多選擇,每款都很想試。
最後我們點了Lunch Set,附餐湯或沙律,還有飲品。
凍朱古力,朱古力味濃郁。香橙梳打,味道清新解渴。
焗芝士帆立貝、香草忌廉汁意粉$148

蕃茄燴羊腳肉伴薯蓉&酸種麵包$158,
羊腳肉伴着薯蓉來食一點都不覺臊味,醬汁味道配搭特別。
蕃茄燴羊腳肉伴薯蓉&酸種麵包$158
The Pantry’s Pancake$108
在厚pancake上加上牛油和糖漿,入口即溶太好味,必食!
2024-10-09
蕃茄燴羊腳肉伴薯蓉&酸種麵包$158
The Pantry’s Pancake$108
  • 焗芝士帆立貝、香草忌廉汁意粉
2024-10-11 273 浏览
the pantry cafe , 地址位於葵芳興芳路223號新都會廣場5樓,葵芳地鐵站穿過天橋就到,非常方便餐廳環境舒適,佈置簡單,坐得舒服,餐廳仲有分好多款小食同主食加特色飲品,適合一班人傾偈聚餐Calamari squid ink pasta $142魷魚芥末忌廉汁蜜汁意粉蕃茄沙沙黑色嘅意粉配上忌廉汁味道濃厚,又夠cream用咗蕃茄切粒作為伴菜,令意粉添上色彩,魷魚爽口彈牙,墨意粉雖然黑色,但係味道比起普通意粉香濃,意粉軟硬度適中,份量都相當多午餐揀咗是日餐湯,甘筍湯甘筍湯熱辣辣,有濃郁嘅甘筍,味道又夠Creamy ,顏色仲好吸睛煙三文魚牛油果炒滑蛋窩夫沙律,蜜糖芥末醬$142窩夫份量非常多,熱辣辣做到外脆內軟,旁邊仲有蜜糖芥茉醬作調味,三文魚有三大片,份量相當多,鹹鹹的好惹味,牛油果仲好新鮮有半隻,旁邊仲有滑蛋,炒到非常Creamy,會有新鮮鮮綠色嘅蔬菜作為沙律,呢個午餐夠晒健康午餐加$10就可以有特飲Passion fruit calamari soda 水果嘅特飲,配新鮮生果,凍冰冰,消暑又解渴燒紐西蘭羊扒半燒汁燒雜菜薯蓉$248羊扒有三小件,肉質嫩滑冇so 味,旁邊配有燒

Calamari squid ink pasta $142
魷魚芥末忌廉汁蜜汁意粉蕃茄沙沙

午餐揀咗是日餐湯,甘筍湯

煙三文魚牛油果炒滑蛋窩夫沙律,蜜糖芥末醬$142

午餐加$10就可以有特飲
Passion fruit calamari soda
水果嘅特飲,配新鮮生果,凍冰冰,消暑又解渴

燒紐西蘭羊扒半燒汁燒雜菜薯蓉$248
羊扒有三小件,肉質嫩滑冇so 味,旁邊配有燒汁,配菜有車厘茄,顏色呈鮮紅色,夠晒新鮮,仲有幾條蘆筍,下面配有薯蓉,食完夠晒飽肚
2024-10-10 223 浏览
帶呀女來公園玩,見到新cafe😍地方木系坐得又好舒服,仲有兒童餐具好baby friendly👍🏻.呢到lunch set好正!有高質蘑菇湯或沙律,仲可以嘆杯靚咖啡☕️咖啡拉花好吸睛😍飲落香濃細滑,凍熱一樣正👍🏻.➡️必點燒三文魚黑松露意大利飯,超大件三文魚😍厚肉鮮味,意大利飯好香黑松露香味,口感濕潤超級好味😋 ➡️Eel & Tamago Pizza相當特別,日式鰻魚、玉子燒、枝豆&馬蘇里拉芝士的配搭無諗過味道咁搭👍🏻➡️漢堡包用上安格斯牛肉,啖啖肉牛味濃厚,再配搭炒洋蔥蘑菇&芝士,食得滋味🤤仲有呀表最愛的暑條🍟 ➡️Salmon tacos🌮 好有驚喜,擺盤好用心,脆脆入面包住三文魚、酸椰菜、青瓜、蕃茄莎莎,配上牛油果醬、酸忌廉、羅馬生菜&蜜糖是拉差醬,口味清新👍🏻

2024-10-07 282 浏览
Ooo葵芳清新CafeooO葵芳以後有好餐廳食飯了The Pantry 佈置設計簡約 環境舒適餐廳有多款小食主食甜品及特色飲料 非常合適傾計聚餐OooooOSalmon Tacos🍳 $88豐富又清新的 Tacos 脆脆的外皮內包一口三文魚 酸椰菜 青瓜 蕃茄莎莎再配上牛油果醬 酸忌廉 羅馬生菜 蜜糖是拉差醬 口感味道滿分OooooOSalmon Risotto Bowl $168三文魚煎致皮脆肉滑 香口 最出色是以日式麵豉去煮意大利飯 加上日式溫泉蛋 值得一試的日式意大利飯,OooooO白酒藍青口配多士 $79配菜的及士才是主角 香脆可口配上白酒汁及藍青口 非常美味 如果可以多幾塊多士更好 OooooOPull Pork Lasagna Roll $158食用時才知道千層麵是整大片包著慢煮手撕豬肉反酸椰菜加上蕃茄汁及芝士TOPPING 好LIKE
Ooo葵芳清新CafeooO

口感味道滿分

Salmon Risotto Bowl $168
三文魚煎致皮脆肉滑 香口
最出色是以日式麵豉去煮意大利飯
加上日式溫泉蛋 值得一試的日式意大利飯,

白酒藍青口配多士 $79
配菜的及士才是主角 香脆可口
配上白酒汁及藍青口 非常美味 如果可以多幾塊多士更好

Pull Pork Lasagna Roll $158
食用時才知道千層麵是整大片包著慢煮手撕豬肉反酸椰菜
加上蕃茄汁及芝士TOPPING 好LIKE

2024-10-06 304 浏览
一直都幾鐘意佢地Pancake最近知道佢係新都會開左分店,環境更悠閑舒適燒安格斯免治牛肉,燈籠椒&墨西哥辣椒pizzaPIZZA 呈長方形狀餅底薄身又香脆 面頭放十足嘅配料口感非常豐富Pull pork lasagna roll千層麵很柔滑,加上醬汁很creamy,再加上手撕豬肉,好滿足Buttermilk Chicken Salad烤烤雞扒,牛油果,煙肉,溫泉蛋&羅馬生菜,蛋黃沙律醬沙律菜新鮮爽脆,再加上其他配料幾推薦今次試左平時比較少見嘅菠蘿椰子班戟食落超鬆軟 蛋味好出,椰子醬又唔會太過搶味面頭仲放了經過低溫慢煮5小時的焦糖菠蘿好好食!
一直都幾鐘意佢地Pancake
最近知道佢係新都會開左分店,環境更悠閑舒適

燒安格斯免治牛肉,燈籠椒&墨西哥辣椒pizza
PIZZA 呈長方形狀
餅底薄身又香脆 面頭放十足嘅配料
口感非常豐富

Pull pork lasagna roll

Buttermilk Chicken Salad

烤烤雞扒,牛油果,煙肉,溫泉蛋&羅馬生菜,蛋黃沙律醬
沙律菜新鮮爽脆,再加上其他配料
幾推薦

今次試左平時比較少見嘅菠蘿椰子班戟
食落超鬆軟 蛋味好出,椰子醬又唔會太過搶味
面頭仲放了經過低溫慢煮5小時的焦糖菠蘿
好好食!
2024-10-06 532 浏览
※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。.很久前食過一次The Pantry那次的印象很不錯 特別是Souffle Pancake☺️最近他們在葵芳新都會開了分店 ~環境闊落舒適 有不少梳化位~有不少盆栽點綴 ~.光是Souffle Pancake都有不少口味呢🤤有選擇困難症的我 確實每款都想食!.🌮蒜香牛油美國東北龍蝦炸粟米餅 $145 點了新推出的蒜香牛油龍蝦炸粟米餅每件Taco內的龍蝦肉也不少 餡料豐富龍蝦肉帶點蒜香味~粟米餅咬落鬆脆配上一些蔬菜粒和柑橘沙律汁 頗開胃的.🥩燒紐西蘭肉眼牛扒 $318主菜叫了燒紐西蘭肉眼扒 (5成熟)揀了配薯茸 可選兩款醬汁 要了紅酒汁及開胃的賓利士醬牛扒入口頗香而不韌 肉味頗濃 油脂位會較多.🥞Pineapple Coconut Pancake $119甜品揀左比較特別既菠蘿椰子班戟🥞食落蛋味好出,伴隨着的椰子醬不會太過搶味面頭放了經過低溫慢煮5小時的焦糖菠蘿還有牛油酥餅作點綴,不錯☺️

很久前食過一次The Pantry
那次的印象很不錯 特別是Souffle Pancake☺️
最近他們在葵芳新都會開了分店 ~
環境闊落舒適 有不少梳化位~有不少盆栽點綴 ~
2091 浏览

光是Souffle Pancake都有不少口味呢🤤
有選擇困難症的我 確實每款都想食!

🌮蒜香牛油美國東北龍蝦炸粟米餅 $145

主菜叫了燒紐西蘭肉眼扒 (5成熟)揀了配薯茸
可選兩款醬汁 要了紅酒汁及開胃的賓利士醬
牛扒入口頗香而不韌 肉味頗濃 油脂位會較多

甜品揀左比較特別既菠蘿椰子班戟🥞
食落蛋味好出,伴隨着的椰子醬不會太過搶味
面頭放了經過低溫慢煮5小時的焦糖菠蘿
還有牛油酥餅作點綴,不錯☺️
  • Pineapple Coconut Pancake
  • 燒紐西蘭肉眼牛扒
2024-10-06 257 浏览
呢間The pantry 之前已經食過一次 當時係喺社交平台見到朋友大讚係香港”世一疏乎厘pancake”所以走去試😆 試左Pancake的確非常出色 今次再食 因為同行友人唔鍾意食甜嘢嘅關係 我哋轉為試吓牛扒同Pizza 結果都冇失望 原來鹹食都好好食白酒青口個汁比較挺身同Creamy,青口都幾重海水味芝士怪嘅我哋揀咗四重芝士pizza ,呢個真係不得了勁多芝士,一向鍾意食薄批嘅我特別鍾意佢個Pizza餅底脆卜卜,批邊相對厚身又有另一個種煙韌嘅口感,仲好似芝心批咁暗藏咗啲芝士係批邊不過最好味都係塊澳洲安格斯穀飼牛扒,煎得剛剛好保留到肉汁,肉味非常濃郁,中間邊位嘅脂肪位置入口即溶,質素可媲美專門食扒嘅餐廳

白酒青口個汁比較挺身同Creamy,青口都幾重海水味

• 澳洲安格斯穀飼牛扒
2024-10-05 9089 浏览
《The Pantry Cafe - 葵芳》星期三,又係食好西既日子😌今次帶左我同事去葵芳食我好喜歡去食梳乎厘pancake 既cafe食brunch🥰之前我一般都係去旺角分店,原來葵芳都開左一間咼,以後星期三既lunch又多一個地方比我選擇啦☺️我哋去既時候剛好仲有lunch menu,每人叫左一個lunch set 再加錢轉呢度最出名既奶昔,套餐可以揀沙律或者餐湯,食完再加多個我最鍾意既梳乎厘pancake就夠曬喉啦🫶🏻💁🏻‍♀️溫泉蛋牛柳粒意大利飯&紅酒燒汁我今次就試左用紅酒汁烹調既牛柳粒配意大利飯,個飯係用左白汁去煮,食得到意大利飯果,我種半生熟既口感,食落creamy 香滑,督穿埋個溫泉蛋等啲蛋汁流出,配埋個白汁意大利飯,味道好夾 個牛柳都唔會煮到爛曬無左口感,咬落有陣陣紅酒香,食落有肉味💁🏻‍♀️薄荷朱古力奶昔凡惠顧lunch set,只需加$25就可以轉餐飲做奶昔😆薄荷朱古力奶昔好濃郁好厚身,食得到粒粒既朱古力碎同朱古力醬,薄荷味都算幾濃厚,可以encore 🫶🏻 💁🏻‍♀️蕃茄燴羊腳肉伴薯茸&酸種麵包同事就揀左燴羊腳仔,由於我唔太好羊肉,不過值得一提係個薯蓉好creamy 好香
《The Pantry Cafe - 葵芳》

💁🏻‍♀️溫泉蛋牛柳粒意大利飯&紅酒燒汁

💁🏻‍♀️薄荷朱古力奶昔

💁🏻‍♀️蕃茄燴羊腳肉伴薯茸&酸種麵包
同事就揀左燴羊腳仔,由於我唔太好羊肉,不過值得一提係個薯蓉好creamy 好香牛油味,用黎配酸種麵包同肉汁應該會幾好食,個汁帶有陣陣蕃茄既甜味,羊肉食落都唔算臊,可以一試

💁🏻‍♀️焦糖脆脆奶昔

我同事一飲就話好喜歡呢個奶昔,佢個base係雲尼拿既奶昔,再喺上面放左whipped cream 同焦糖脆脆,十分香甜好味,連我都忍唔住偷食兩粒脆脆呀

💁🏻‍♀️Ricotta 厚班戟,抹茶忌廉醬,紅豆,脆米&抹茶蕨餅

梳乎厘pancake我就揀咗我哋兩個都鍾意食嘅抹茶口味,上面層抹茶忌廉醬好濃郁,食落有回甘,味道唔會太甜,配返軟綿綿嘅梳乎厘pancake 真係好合拍,另外佢嘅抹茶蕨餅都十分煙靭好味,幾乎係每次嚟到都必點嘅item
2024-10-02
2024-10-04 231 浏览
葵芳都會廣場新開咗The Pantry Cafe而家就嚟開始秋天🍃佢有一個係偏向戶外型少少係座位空間直接有日光☀️照入黎好舒服吾會熱雞肉mozzarella 芝士墨西哥薄餅🇲🇽🧀配上酸忌廉同埋牛油果醬,入口薄餅軟淋,每啖都有滿滿既芝士雞肉餡料,配埋酸忌廉食,即刻覺得好清新安格斯牛肉肉醬闊條麵酸酸甜甜嘅蕃茄醬其實係最開胃,口感帶煙靭嘅闊條麵,口感豐富,而且蛋汁意粉令整體更加黏滑掛汁新鮮海膽;香煎帶子及蟹肉海膽忌廉汁意粉意粉質地偏向硬身,個日就比較中意依個口感,醬汁帶香濃既忌廉奶香味,帶子煎得香脆內軟而且無縮水,如果蟹肉份量可以再多啲就好啦Waffle Combo🧇 下午茶餐同朋友Share就最岩啦,一次過可以食曬三款
葵芳都會廣場新開咗The Pantry Cafe

而家就嚟開始秋天🍃
佢有一個係偏向戶外型少少係座位空間

直接有日光☀️照入黎好舒服吾會熱

雞肉mozzarella 芝士墨西哥薄餅🇲🇽🧀

安格斯牛肉肉醬闊條麵

新鮮海膽;香煎帶子及蟹肉海膽忌廉汁意粉

Waffle Combo🧇

下午茶餐同朋友Share就最岩啦,一次過可以食曬三款
2024-10-02 319 浏览
今日放學同朋友嚟咗葵芳呢邊行街,除咗喺葵廣商場掃街,其實新都會商場呢邊都有好多美食!今日同朋友嚟咗The Pantry Cafe食晚飯,餐廳供應主食、小食、甜品等食物,非常豐富。餐廳環境好大,有梳化凳,坐得好舒服。Beef Cheek Risotto $175Risotto飯粒質地做得好好,帶少少煙靭嘅口感。慢煮牛面頰肉份量多,入口即化,煮得好腍,牛肉味重,仲用咗燒汁烹調,味道更上一層樓。另外仲會有燒野菜。Salami Pizza $158Pizza好大個,屬於薄皮,所以食落非常香脆,有麵粉嘅香味。呢份Pizza材料有意大利香腸同Mozzarella cheese! 芝士份量好多,即叫即製,仲可以拉絲添。Black Truffle Cheese Chips $59我哋仲叫咗個小食,係黑松露芝士薯條。黑松露芝士醬汁好多,食落帶有陣陣黑松露香味。芝士用上咗車打芝士,味道濃郁之餘唔會太膩。薯條啱啱新鮮炸起,所以非常香脆。The Pantry’s Pancake $108最後仲試咗餐廳最適signature 嘅疏乎厘pancake。Pancake非常鬆軟,有空氣感,好香蛋同麵粉味。面頭有一小塊

Beef Cheek Risotto $175

Salami Pizza $158

The Pantry’s Pancake $108
最後仲試咗餐廳最適signature 嘅疏乎厘pancake。Pancake非常鬆軟,有空氣感,好香蛋同麵粉味。面頭有一小塊牛油🧈作配搭,仲有楓糖漿。另外,仲配有時令生果,都好新鮮好甜。

Passionfruit Oolong $42
熱情果烏龍茶好清新,又好香甜嘅水果味。
2024-10-02 331 浏览
【Pull Pork Lasagna Roll $150】推薦 手撕豬肉分量好多 千層麵中間夾住手撕豬肉 口感軟腍 而酸椰菜及蕃茄汁令到整個千層麵很開胃唔會好膩【Smokey Baby Black Ribs $228(half)】燒豬肋排 酸甜濃膩煙燻BBQ醬 醃得好入味 骨與骨之間肉香好香濃 豬肋口感軟嫩好吃 大約分到4-5件【Buttermilk Chicken Salad$118】烤雞扒, 牛油果, 煙肉, 溫泉蛋 & 羅馬生菜, 蛋黃沙律醬新鮮又好多食材的凱撒沙律【咖啡布朗尼蛋糕奶昔 $75】新都會新開西餐廳 主打意粉 Pizza等等的西餐 而餐廳很受歡迎的是其即整Pancake店內環境闊落 座位之間有適當距離,適合聚餐食物質素中上 推薦!

【Pull Pork Lasagna Roll $150】

新鮮又好多食材的凱撒沙律

【咖啡布朗尼蛋糕奶昔 $75】

2024-10-01 330 浏览
同老公去新都會廣場shopping,中午去咗女兒推介嘅餐廳食飯,The Pantry 位於廣場5樓,裝修清新簡約,以木色系為主調,必試招牌疏乎厘Pancake。Roast Chicken Waffle :即叫即做,等候時間會耐少少,金黃色的燒春雞皮薄香脆,肉質鮮嫩入味,點些蜜糖芥末醬更惹味,窩夫係即做,加些糖漿,口感香脆甜美,還有新鮮蔬菜沙律,十分豐富。Seafood Linguine :材料有藍青口、珍珠帶子、蝦肉、魷魚、意料軟硬適中,口感彈牙,每條意粉都沾滿醬汁,加埋Parmesan 芝士,龍蝦汁更香濃。Banoffee Crème Brûlée Pancake :Ricotta 厚班戟口感香甜鬆軟,富有蛋香味且不會只得空氣,上面加上一層脆焦糖,增加甜度同口感,還有香蕉、拖肥醬、雲呢拿吉士醬,味道更豐富。The Pantry’s Pancake :Ricotta 厚班戟配以焦糖牛油、楓葉糖漿及水果,班戟口感鬆軟且入口即溶,軟綿綿的質感份外香甜軟滑。

2024-09-23
午餐
2024-09-29 297 浏览
今晚去的餐廳位於葵芳,餐廳以木色為主調,位置十分寬敝,座位舒適。燒美國封門柳牛扒串燒 🥩 燒製得恰到好處的美國封門柳牛扒串,肉質香嫩多汁,充滿蒜蓉牛油的香濃,與低溫慢烤的焦糖菠蘿相得益彰,甜中帶酸。配鮮甜的紅蘿蔔、翠綠的西蘭花及紅色的蕃茄仔,色彩繽紛,令人食欲大增。雞肉芝士墨西哥薄餅🍕墨西哥薄餅,餅皮香脆可口,包裹著香口的雞肉與濃郁的Mozzarella芝士。再配上蕃茄莎莎、酸忌廉及牛油果醬,酸甜適中,自由搭配醬料,口感豐富。炸雞翼 🐓 炸得金黃酥脆的雞翼,外皮香脆,內裡肉質香嫩。配上蜜糖是拉差醬的甜辣滋味,以及青瓜酸忌廉醬的清新口感,令人吃個不停。安格斯牛肉肉醬闊麵 🍝寬闊的麵條,搭上安格斯牛肉肉醬,肉香濃郁,醬汁醇厚。上面一顆溫泉蛋,攪拌後口感更滑順香口。厚班戟🥞厚班戟鬆軟有動感,焦糖牛油香甜,楓葉糖漿醇厚,滋味無比。再加上新鮮的提子、芒果、士多啤梨及藍莓,果香四溢,色彩繽紛。

燒美國封門柳牛扒串燒 🥩

雞肉芝士墨西哥薄餅🍕

炸雞翼 🐓

安格斯牛肉肉醬闊麵 🍝

厚班戟🥞
2024-09-26 339 浏览
The Pantry Cafe (葵芳)提起葵芳美食,相信大家都会第一时间想起葵涌广场的美街小食,但葵芳美食绝对不只在葵广!THE PANTRY新都會新店,供应优质的西式餐点美食,受到不少葵芳街坊和大众的欢迎。//煎牛排配焗蔬菜$192牛排烘焗杂蔬,牛排有丰富的蛋白质,煎烤上等牛排配上脆爽蔬菜和超足配料,每一口都会上瘾!吃肉不长肉,营养又好吃,说的就是这道美味的~温热牛排鲜嫩多汁,新鲜果蔬清新解腻,色彩和口感不逊色于大菜😋✨Roast Chicken Waffle$135燒春雞,沙律,窩夫&蜜糖芥末醬,酥脆的表皮,烤制时香浓的汤汁渗透进鸡肉组织里面烤制熟透后淡淡的香草味与嫩滑的鸡肉味相互融合,配上软糯的华夫饼,和沙律,好吃😋✨British Trifle Pancake$135Ricotta 厚班戟,士多啤梨啫喱,吉士酱,鲜忌廉,脆餅&新鲜士多啤梨 煎饼口感丰富,有层次,先甜后酸,加上草莓🍓的酸涩,给味蕾带来不一样的感受。今年的第一颗士多啤梨,你尝过了吗?外表呈现梦幻的淡粉色,整体食材够新鮮,够美味!薄荷朱古力奶昔$59吃薄荷朱古力奶昔带来的清凉,和吃辣椒带来的辣一样,都不是“味道”,
The Pantry Cafe (葵芳)

//煎牛排配焗蔬菜$192

✨Roast Chicken Waffle$135

✨British Trifle Pancake$135

薄荷朱古力奶昔$59
吃薄荷朱古力奶昔带来的清凉,和吃辣椒带来的辣一样,都不是“味道”,而是一种感觉哦,夏天就是要搭配薄巧才清爽!

Churros Milkshake$59
冰淇淋奶昔味道浓郁,油条香香脆脆的,配上奶油顶,入口是独特的西班牙特色,奶昔内含草莓酱,丰富了酸甜的口感,很开胃。

The Pantry Cafe (葵芳)
地址:葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖
电话:2428 6131
2024-09-25 387 浏览
約左朋友食晚飯吹下水,佢系葵芳放工,所以去左葵芳既商場搵野食,入到去發現呢度有The Pantry,之前系旺角Moko食過一次質素吾錯,所以就推薦朋友食呢間,之前都無pizza食,睇黎加入左新菜式!Four Cheese Pizza $208四重芝士包括:Burrata, Gorgonzola, Mozzarella, Mascarpone Burrata cheese奶油香味突出,平時以沙律前菜品嘗,放入pizza去焗味道仍然突出。Gorgonzola cheese屬藍芝士,一般會覺得味道比較刺鼻,但應該加入pizza既份量比較少,所以食吾出佢既味道。Mozzarella cheese系pizza經常出現既pizza,帶酸甜味。另外pizza餅底薄身帶點香脆,星形pizza貌相特別,而且方便用手拎起食!個人發現想令pizza變得更香,可以加黑椒,味道更有層次!Beef Sirloin $258燒安格斯澳洲穀飼牛扒,貌相好高檔,呢塊牛扒系後腰脊肉部位,脂肪比較高,揀左5成熟,帶少少血水,顏色粉嫩,由於無筋,所以肉質好軟嫩。牛扒有5款醬汁提供選擇,每碟可以自選2款醬汁,我地揀左紅酒燒汁同

Four Cheese Pizza $208

Beef Sirloin $258

牛扒有5款醬汁提供選擇,每碟可以自選2款醬汁,我地揀左紅酒燒汁同香蒜青醬。另外配菜有薯條同薯蓉可以揀,喜歡煎炸既可以揀薯條。

Chocolate Banana Pancake $125
之前食過原味都覺得呢度既pancake幾好食,今次試其他味道。Pancake既蛋味香濃突出,放左一陣都未倒塌,濃郁既朱古力淋系pancake上,上面再加埋朱古力布甸、朱古力雪糕,多種朱古力味層次。旁邊有brownie、士多啤梨同焦糖香蕉。個人幾推薦呢個朱古力pancake!

餐牌:

2044 浏览