2025-05-06 41 浏览
趁住天氣靚靚哋,喺啟德Airside散步,竟然發現咗呢間超有氣氛嘅意大利餐廳!餐廳有室內位置可以舒舒服服坐低,亦有戶外位俾你同寵物一齊Chill住食,氣氛Relax到不得了~仲有齊Pizza、意粉同Gelato,梗係即刻試下啦!炸蝦外層炸得香脆,蝦肉鮮甜啖啖肉,點埋佢嘅特製醬汁,味道即刻升級,非常開胃,絕對係一個驚喜嘅Start!🍤主菜試咗Squid-Ink Linguine with Clams,墨魚汁蜆意粉🍝用咗香蒜調味,味道清新又唔油膩,食落好滿足。另外Tuscan Salmon Steak煎得外皮香脆,魚肉嫩滑得嚟Juicy,濃郁嘅忌廉汁同三文魚好夾,每一啖都充滿驚喜,真係無得輸!餐廳嘅Gelato真係亮點之一,可以加$18升級,配埋香脆Waffle同兩款Toppings,雪糕奶味濃郁又滑,甜而不膩。仲要叫埋Chocolate Chiller,呢杯冰雪朱古力沙冰上面有厚厚嘅忌廉同朱古力醬,甜而唔膩,成個人即刻滿足曬~❤️
2025-05-05 163 浏览
啟德Airside都開左一段時間 餐廳款選擇太多好多都未去試過咁啱見到呢間Cipollin都幾受歡迎 又有Gelato!就毫不猶豫入左餐Caesar Salad清爽凱撒沙律味道清新又開胃Clams Squid-Ink Linguine墨汁扁意粉彈牙鮮味配搭鮮甜蜆肉令意粉更鮮味Pork Ribs半份燒豬肋骨烤得好香 豬肋肉肉質好嫩唔會太韌 好容易可以咬開配上濃厚BBQ醬相當惹味又唔會太膩Gelato雖然未到夏天但天氣都開始熱呢個時候最啱就係食返杯凍冰冰Gelato嗌左朱古力同焦糖香蕉 店內仲加左d穀物脆脆Gelato好香滑!朱古力味又好濃 推薦!Chocolate Chiller除左食Gelato 仲有沙冰同樣冰涼每一啖都透心涼而且朱古力味同樣濃郁

Caesar Salad

配上濃厚BBQ醬相當惹味又唔會太膩

雖然未到夏天但天氣都開始熱
呢個時候最啱就係食返杯凍冰冰Gelato
嗌左朱古力同焦糖香蕉 店內仲加左d穀物脆脆
Gelato好香滑!朱古力味又好濃 推薦!
2025 浏览

Chocolate Chiller
除左食Gelato 仲有沙冰同樣冰涼
每一啖都透心涼而且朱古力味同樣濃郁
Chocolate  Chiller

Chocolate  Chiller
  • Chocolate  chiller
2025-05-05 335 浏览
自從啟德多個大型地標落成後,集合了多元化美食,今次就來到位於 AIRSIDE 的意式餐廳 The Cipollini Pizzeria,地下鋪滿復古花紋瓷磚,配上色彩繽紛的巨型壁畫,洋溢著意大利西西里島的熱情,餐牌主打自家製薄餅和手工意粉,薄餅有傳統的圓形12寸Pizza和每片100克的羅馬風格方型Pizza。蝦米爆谷 $88炸成金黃的外層酥脆無比,粉漿亦不會過厚,包裹著鮮爽彈牙的蝦肉,酸甜滑順的他他醬能平衡炸蝦的油膩感。芝士烤雞 $168Chicken Parmigiana作為一道經典的意大利菜,裹著麵包糠的雞胸肉以澎湃芝士舖面,無骨雞胸啖啖肉,味道溫和略帶奶香的牽絲芝士,與番茄醬的酸味形成完美平衡,闊條麵質地挺身富有Al dente咬口嚼勁,更易掛上濃滑的忌廉醬汁。香草大蒜墨魚汁蜆扁麵條 $168蜆肉質地軟嫩,貝類海產的鮮汁滲至意粉當中,將鮮味再昇華,烏黑色的墨魚麵條煮出輕微韌度的口感,軟硬適中,以蒜蓉炒香後,鹹香惹味。Carbonara Pizza $16812寸Pizza 即點即焗,熱烘烘出爐,薄身餅底邊緣酥脆,餅芯卻帶着柔韌,芝士可以造出拉絲效果,同時也把鹹香煙肉和奶滑白汁

蝦米爆谷 $88

芝士烤雞 $168
芝士烤雞

Chicken Parmigiana

香草大蒜墨魚汁蜆扁麵條 $168
香草大蒜墨魚汁蜆扁麵條

Carbonara Pizza $168
12寸Pizza 即點即焗,熱烘烘出爐,薄身餅底邊緣酥脆,餅芯卻帶着柔韌,芝士可以造出拉絲效果,同時也把鹹香煙肉和奶滑白汁黏在一起,不會吃得飽飽滯滯,
CARBONARA

半熟蛋黃刺破後與白醬融為一體,為餅皮添上濃郁蛋香,還原 Carbonara 意粉的蛋汁。
Carbonara

提拉米蘇 $58
賣相精緻,做法正宗,融合了苦香可可和濃縮咖啡粉,浸滿咖啡香的手指餅有如海綿蛋糕般鬆軟濕潤,入口即化。
Tiramisu
1921 浏览
2025-05-05
CARBONARA
啟德 AIRSIDE 集合多國美食,今天跟好友到訪商場內的意大利餐廳「The Cipollini Pizzeria」閒談用膳;裝潢充滿意大利風情,選用典雅罩燈;提供小食、手工披薩、新鮮意粉、手工意式冰淇淋及飲品等-🔹凱撒沙律+$30 附加雞肉正宗做法,材料有沙律菜、車厘茄、煙肉、麵包糠、芝士粉及沙律醬;雞肉嫩滑細緻,沙律菜鮮爽嫩甜,煙肉硬脆富鹹香,健康開胃-🔹龍蝦意大利粉配小番茄和帕馬玫瑰醬龍蝦肉細嫩鮮甜,番茄香甜多汁,意大利粉輕韌彈牙,掛上濃郁的番茄及玫瑰醬,足夠滋味-🔹芝士烤雞配上意粉,原塊烤雞加入番茄醬調味,皮薄輕脆,雞肉緊緻帶濃香的芝士味,配搭解膩的甜酸番茄醬,配搭佳;意大利粉細滑帶嚼勁,掛上濃稠的忌廉醬汁好滿足-🔹Tiramisu以士多啤梨及藍莓裝飾,平衡了芝士、咖啡與酒香,口感軟滑細膩,甜度適中
🔹凱撒沙律
+$30 附加雞肉
🔹龍蝦意大利粉配小番茄和帕馬玫瑰醬
🔹芝士烤雞
🔹Tiramisu
2025-05-04
2025-04-30 45 浏览
今日去咗啟德Airside睇展覽,之後去咗 The Cipollini Pizzeria,餐廳主打手工薄餅同意粉。餐廳有戶外位置,主人可同毛孩一齊進餐。🔅試咗雙口味Pizza其中一邊係 PEPPERONI用咗蕃茄醬同莫札瑞拉起司,配上意大利辣肉腸。Pizza底薄脆,配料豐富,咬落去香辣可口,好開胃!另一邊係GARDENIA,有蕃茄醬、莫札瑞拉芝士、意大利青瓜、茄子同蘑菇,味道清新,特別適合素食者,咬落去感覺好輕盈。🔅和牛西冷扒蘑菇汁點了五成熟,剛剛好,肉質非常嫩滑,蘑菇汁亦濃郁,搭配得好,伴碟嘅薯蓉好綿滑,野菌亦炒得惹味,令人滿足。🔆雲呢拿漩渦沙冰雲呢拿人最愛,飲落不膩,亦很解渴。🔅Gelato雪糕選了三款口味,班蘭、椰子菠蘿同冧酒提子,滑順又香濃,特別推介班蘭,味道獨特,好少雪糕有這個口味
🔅試咗雙口味Pizza
🔅和牛西冷扒蘑菇汁
🔆雲呢拿漩渦沙冰
雲呢拿人最愛,飲落不膩,亦很解渴。
🔅Gelato雪糕
2025-04-29 28 浏览
The Cipollini Pizzeria 是一間意大利餐廳 , 人氣手工 pizza 及自家製意式雪糕 , 是客人必點的食物。 餐廳佈置雅緻, 色彩繽紛的牆畫, 讓人感受到西西利島的熱情和活力。 南瓜湯南瓜湯柔和順滑,帶有淡淡南瓜天然的甜味,奶油般的口感 , 十分暖胃。忌廉雞肉意粉意粉入口煙煙靭靭 , 掛滿濃郁醬汁 , 滿滿的忌廉奶香, 伴隨嫩滑的雞肉,口感一流。蒜蓉忌廉三文魚扒三文魚扒魚皮焦脆 , 香氣十足, 魚肉 鮮味嫩滑,蒜蓉的香氣, 提升了海鮮的鮮味, 十分惹味。夏威夷 Pizza剛剛烤起的夏威夷 pizza, 香氣撲鼻而來, 仲份量十足, 上面鋪滿了我喜歡酸酸甜甜的番茄醬,莫扎瑞拉起司 , 火腿及清新的鳳梨, 提起 pizza 時還有漂亮的拉絲, 材料豐富 , 伴隨香脆的餅底, 令人食指大動。多啤梨旋風沙冰沙冰冰涼透心 , 忌廉泡沫綿密, 每口都是士多啤梨的甜味, 清新怡人,讓人感受到夏日的清爽。一球杯裝雪糕椰子菠蘿雪糕, 口感細膩,甜度適中, 冰涼透心, 炎熱的夏天, 消暑的最佳選擇。

南瓜湯

忌廉雞肉意粉

夏威夷 Pizza

多啤梨旋風沙冰

一球杯裝雪糕
2025-04-29 26 浏览
💖 The Cipollini Pizzeria (九龍城)✨九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G012號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️去咗Airside咁多次先發現原來地下都好多嘢食😆,今日就揀咗呢一間專食pizza嘅地方,不過我哋唔係嚟食pizza嘅🤣,我係嚟食三文魚扒‼️喺OpenRice見到佢哋嘅三文魚扒賣相好吸引,仲要係蒜蓉忌廉汁,所以就俾佢引到我過嚟☺️-凱撒沙律🥗 $118呢個沙律好清新,生菜🥬爽脆份量多,加上香濃嘅凱撒醬,仲有脆脆嘅培根碎,同埋脆脆麵包粒🥪,食落去口感非常豐富。-和牛西冷扒蘑菇汁🥩 $278我同老公突然之間發現原來我哋好耐冇食牛扒🤣,以前成日久唔久都會去鋸扒,但係而家生咗BB之後真係超少🤧,今日見到呢度有,所以我哋又叫咗一份嚟試吓❤️和牛肉質鮮嫩,煎得剛好,外脆內嫩,搭配蘑菇汁更添風味,每一口都好享受😎-蒜蓉忌廉三文魚扒🍣 $178三文魚扒用咗蒜蓉忌廉醬汁做配搭,味道濃郁,唔會話好鹹❣️完全唔會蓋過三文魚本身嘅鮮味🤩魚扒煮得恰到好處👍🏻旁邊仲有青瓜、蕃茄西蘭花等等嘅蔬菜做配搭🤭五顏六色好吸引食慾。-焦糖瀑布沙冰🍧 $58呢個焦糖沙冰真係令人回味無窮。

✨九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G012號舖

-凱撒沙律🥗 $118

-和牛西冷扒蘑菇汁🥩 $278

-蒜蓉忌廉三文魚扒🍣 $178

-焦糖瀑布沙冰🍧 $58
呢個焦糖沙冰真係令人回味無窮。沙冰口感滑順,上面嘅焦糖醬甜而唔膩,非常開胃🤤

2025-04-23
庆祝纪念
纪念日
2025-04-27 14 浏览
📍The Cipollini Pizzeria九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G012號舖「Gamberi Zucchini」🍕薄餅dough好airy🥳上面嘅用料新鮮,味道上就無太重嘅調味,不過不失嘅選擇~主食叫咗龍蝦意粉🦞、墨汁🦑意粉,兩款都幾好食,簡單嚟講就係濃味+新鮮,不過我覺得呢個價錢可以再做得足啲😛甜品食咗Tiramisu同gelato🍨,意外又幾好食🤣tiramisu好重酒香🍾,手指餅嘅濕潤度我覺得剛剛好,不過mascarpone無話好smooth😬gelato叫咗泰奶🍼同椰子菠蘿味🥥🍍,泰奶好濃,同埋真係偏甜,似返泰國😂椰子菠蘿就偏清新😙位於啟德airside入邊其中一間意大利餐廳🇮🇹,食物質素同價錢成正比,算係啟德唔錯嘅選擇🤓💰人均~$250😋總評分: 7/10#foodlab啟德
📍The Cipollini Pizzeria
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G012號舖

💰人均~$250

😋總評分: 7/10

#foodlab啟德
2025-04-27 35 浏览
🇮🇹✨ NEW Italian Gem in Kowloon City! ✨🍝 【The Cipollini Pizzeria】Redefines Authentic Flavors 🖤 Squid Ink Linguine $168 Jet-black pasta dances with plump clams in garlicky sea breeze – a forbidden romance on the palate! 🍕 All Star 6-Flavour Pizza HK$268 12-inch thin crust takes you globetrotting: Quail egg Carbonara steals hearts, pesto prawn sings spring, smoked salmon×ricotta waltzes elegantly. Peri-Peri chicken's spicy aioli finale is pure fire! 🍦 Homemade Gelato 2-Scoop Cup $ Milk tea m

🖤 Squid Ink Linguine $168
2090 浏览

Milk tea meets pandan magic! Silky-smooth textures play hide-and-seek with bold Asian-inspired flavors.
2025-04-26 16 浏览
每次經過啟德AirsideThe Cipollini Pizzeria,總看到長長的排隊人龍,讓人忍不住想一探究竟。今天終於來體驗這份正宗的意大利美味!😋火腿哈密瓜沙律新鮮多汁的哈密瓜搭配薄切鹹香火腿,入口甜鹹交融,輕盈清爽,是夏日開胃的絕佳選擇。😋牛肉肉醬意粉慢煮濃郁的牛肉醬,融合新鮮番茄與香草,裹滿彈牙意粉,每一口都充滿層次豐富的肉香與酸甜。😋香草大蝦薄餅以自家製香草醬為基底,搭配清脆的櫛瓜與鮮甜多汁的大蝦,薄脆餅底烘烤至金黃,散發淡淡羅勒清香,味道清新卻不失濃郁。😋提拉米蘇經典意式甜點,酒味香濃,入口絲滑綿密,甜而不膩。😋冧酒提子雪糕杯香醇的冧酒香氣融入綿密雪糕,點綴著飽滿多汁的提子乾,每一口都散發著迷人的酒香與果香,甜美清新,是完美的餐後甜點。📍The Cipollini Pizzeria地址:九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G012號舖

😋火腿哈密瓜沙律

😋牛肉肉醬意粉

😋香草大蝦薄餅

😋提拉米蘇
經典意式甜點,酒味香濃,入口絲滑綿密,甜而不膩。

😋冧酒提子雪糕杯

📍The Cipollini Pizzeria
地址:九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G012號舖

2025-04-25 52 浏览
一行四個女仔,同朋友慶生。今年初曾經來過覺得質素好,所以選擇再次到訪。我們點了Burrata Cheese沙律、All Star披薩、Beef Bolognese和肉丸。沙律的味道出色,burrata cheese 配上火箭菜和黑醋恰到好處;肉丸則普通,手製意粉也比預期遜色,至於披薩,一次可嘗六種款式,水準可以。但整體食物質素與我首次光顧時相比,稍顯不如。當天是星期四晚上,餐廳擁擠不堪,可能是因為有一場演唱會。每張桌子之間的距離非常狹窄,整晚都充斥著吵雜的談笑聲,有時甚至讓人感到頭痛。總的來說,這次的用餐體驗稍遜預期,食物的品質和服務都有待改進。

2025-04-24
  • Burrata  tomato  salad
2025-04-24 18 浏览
今日我同屋企人去咗啟德行街,正當肚餓諗緊食咩嘅時候,經過一間Pizza店,傳來陣陣香味環境好開陽,旁邊有d狗狗散步,好chill好舒服。我哋order 咗兩個Pizza,首先係Pepperoni Pizza呢個絕對係經典之選!餅底薄脆,上面鋪滿咗濃郁既番茄醬同芝士,pepperoni切片烤得剛剛好,微焦鹹香帶點辣,好惹味另一個係Hawaiian Pizza呢個口味真係好有爭議性,不過我鍾意菠蘿既甜味同火腿既鹹味搭配得非常好,好清新,岩哂夏天食。雖然好多人對加菠蘿有不同意見,但我個人好鍾意呢個配搭Beef Bolognese呢個意粉真係好味!牛肉醬煮得入味,配上意大利粉,醬汁濃郁又香滑,口感非常好,意大利粉嘅軟硬度適中帶點煙靭Chicken Wings炸得金黃香脆,裡面肉質鮮嫩,沾上特製醬汁,酸甜開胃最後我地order咗Affogato,喺雪糕上淋上香濃既咖啡,兩種口感混合,既香又滑,甜中帶點苦味,完美地為呢裏飯畫上句號
環境好開陽,旁邊有d狗狗散步,好chill好舒服。

pepperoni切片烤得剛剛好,微焦鹹香帶點辣,好惹味

雖然好多人對加菠蘿有不同意見,但我個人好鍾意呢個配搭

• Pepperoni
2025-04-22 2862 浏览
🍕✨【啟德隱世意大利小館!手搓薄餅x駐場調酒師 木系花園歎美食】✨🌿 喺Airside商場搵到間超有格調嘅意大利小館,推開門瞬間以為自己去咗米蘭街角!全店木系裝修配暖黃燈光,藤編吊燈同橄欖樹盆栽散發南歐風情,最正係有半露天座位,晚風吹住歎美食真係chill到爆~🌟 重點推介佢哋嘅 「50/50手功薄餅」!我揀咗 「夏威夷拼紅蔥頭雞肉」,餅底薄脆到咬落「咔滋」聲,菠蘿嘅酸甜完美中和火腿鹹香,另一邊紅蔥頭焦糖化後嘅香甜,配上嫩滑雞肉同拉絲Mozzarella,雙重滋味一次滿足!🧀🔥 朋友仲笑說:「呢度嘅pizza師傅肯定有魔法!」 其他菜式一樣驚艷—— 🐟 「香煎三文魚扒」外皮煎到金黃酥脆,肉質卻嫩到刀一碰就散,淋上檸檬牛油汁,海洋鮮味瞬間爆發! 🍝 「奶油雞肉阿爾弗雷多」濃郁白醬掛滿每條寬麵,煙燻雞肉同磨菇嘅組合,食到最後一滴醬汁都唔放過~ 🍸 唔好錯過駐場調酒師特製嘅 「香橙氣泡特飲」!新鮮橙汁撞梳打,仲加咗迷迭香,清新到似飲緊夏日微風~ 甜品控必試 「提拉米蘇」 同 「雲呢拿漩渦」!前者咖啡酒香層次分明,手指餅濕潤度完美;後者將雲呢拿雪糕打成奶昔狀,口感超治癒~🍨 最

其他菜式一樣驚艷——

最驚喜係呢個商場係 寵物友善!見帶住柴犬坐室外~ 無論係情侶約會定family day,推住BB車/寵物車都超方便,食完仲可以行商場空中花園睇啟德夜景🌃

📍
The Cipollini Pizzeria
🏠 九龍城啟德協調道2號Airside商場G樓G12號舖

🚇 啟德站直達
🐾 寵物友善|室外座位|手工薄餅|調酒特飲

📸 溫馨提示:周末建議訂枱,黃昏坐室外位打卡一流!
#啟德隱世美食 #手搓薄餅 #寵物友善餐廳 #木系咖啡廳 #駐場調酒師 #親子好去處
  • salmon steak
  • 提拉米蘇
  • Tiramisu
2025-04-21 16 浏览
假日同朋友一齊去啟德玩,經過西餐廳原來係自家製pizza! All star pizza 有六款綜合, 一次過可以試哂六款🤩義大利辣香腸pizza用了蕃茄醬,莫札瑞拉起司和意大利辣香腸片,非常惹味!卡博納拉用了比安卡醬,加拿大火腿和鵪鶉蛋,非常有特色!香蒜醬蝦披薩好豐富,有大蝦,香草醬,櫛瓜,車厘茄及莫札瑞拉芝士!夏威夷披薩嘅火腿和鳳梨令披薩鹹鹹甜甜,好吸引! 蒜蓉忌廉三文魚扒文魚扒鮮嫩多汁,蒜香四溢,奶香醇厚,口感層次分明! 泰式奶茶雪糕 每日新鮮製作, 口感順滑,奶茶味濃郁,係正宗嘅意大利冰淇淋! 提拉米蘇咖啡香濃郁,口感綿密,巧妙的甜度與苦味交融,令人回味無窮! 士多啤梨旋風 美味冰涼嘅士多啤梨冰沙,酸酸甜甜,泡沫綿密,清涼可口!
假日同朋友一齊去啟德玩,經過西餐廳原來係自家製pizza!

卡博納拉用了比安卡醬,加拿大火腿和鵪鶉蛋,非常有特色!
夏威夷披薩嘅火腿和鳳梨令披薩鹹鹹甜甜,好吸引!

蒜蓉忌廉三文魚扒
文魚扒鮮嫩多汁,蒜香四溢,奶香醇厚,口感層次分明!

泰式奶茶雪糕

提拉米蘇
咖啡香濃郁,口感綿密,巧妙的甜度與苦味交融,令人回味無窮!

士多啤梨旋風
美味冰涼嘅士多啤梨冰沙,酸酸甜甜,泡沫綿密,清涼可口!

2025-04-17 235 浏览
之前食過一次印象難忘,今次再來生意好到不得了。這裡環境優雅,充滿濃厚的意式風情。美食依舊高質而美味,有好多必食之選,實在難以取捨。Buttata with Marinated Tomato $148醃番茄布拉塔起司沙律搭配火箭菜和醃製番茄,淋上黑醋,已經美味。加埋高質的布拉塔芝士水潤,牛乳味濃郁,令整體味道即時升呢,超美味,絕對是必食之選。Prawn Popcorn $88蝦米爆谷蝦仁大隻,外層金黃酥脆,蝦肉新鮮彈牙而甜美,沾上香草沙律醬汁清新開胃,簡單小食都咁高質。Beef Bolognese $148牛肉醬意粉手工意粉寬條麵條口感彈牙,有嚼勁,且非常掛汁。肉醬牛味濃厚,蕃茄底味酸甜開胃,好味好味。Salmon Steak $178蒜蓉忌廉三文魚扒三文魚扒大塊厚切,肉質軟嫩,凍左都唔腥,有著蒜蓉忌廉醬汁加持,奶味香濃,配菜有西蘭花、青瓜、黃瓜和車厘茄非常足料。Gelato 兩球杯裝加窩夫 $96甜品意式雪糕是絕對不能錯過的。口感順滑,味道濃郁,椰子菠蘿口味清甜,還有細膩的椰絲;冧酒提子口味香甜醉人,混合酸甜的提子乾。加上窩夫更是值得,餅皮香脆,搭配雪糕簡直完美。如此美味為今晚寫上完美
之前食過一次印象難忘,今次再來生意好到不得了。
這裡環境優雅,充滿濃厚的意式風情。
美食依舊高質而美味,有好多必食之選,實在難以取捨。
醃番茄布拉塔起司
Prawn Popcorn $88
Beef Bolognese $148
牛肉醬意粉
Salmon Steak $178
Gelato 兩球杯裝加窩夫 $96
甜品意式雪糕是絕對不能錯過的。口感順滑,味道濃郁,椰子菠蘿口味清甜,還有細膩的椰絲;冧酒提子口味香甜醉人,混合酸甜的提子乾。加上窩夫更是值得,餅皮香脆,搭配雪糕簡直完美。如此美味為今晚寫上完美句號。
Gelato 兩球杯裝加窩夫
2025-04-10