2025-04-19
而家雞蛋仔嘅味道層出不窮,今次發現到啟德竟然有雙皮奶雞蛋仔 & 蛋撻雞蛋仔🤩超有香港特色,小店仲有唔同特色小食🤗✨雙皮奶雞蛋仔 - $38講真算幾抵,每粒包住滿滿雙皮奶,外皮好脆身,內裡充滿香甜奶香,必叫之選🥚 ✨燒賣 - 有得揀蒸/炸,剩係燒賣都有6款味,仲可以自己揀醬/粉,我就叫左炸蟲草花雞肉燒賣同香菇豬肉燒賣,香脆有咬口!✨巨大船長炸魚配明太子白汁意粉 - 個炸魚仲長過我手掌,而且仲好厚身,啖啖嫩滑魚肉,個意粉份量超多,撈明太子汁好惹味🍝 ✨黃金雙皮奶卷 - 炸得乾身唔會油膩👍🏽裡面好幼🥛 ✨六吋長倫敦豬肉腸 - 個皮超脆🧡沾茄汁食好夾✨抹茶雙皮奶茶 - 冇錯,又係雙皮奶🤣用飲管啜有d似奶凍,抹茶latte甘香清甜🍵 ✨Kiwi Lemonade - 奇異果🥝 同檸檬🍋 呢個配搭好清爽,食熱氣野飲一啖好解膩🍹
✨黃金雙皮奶卷 - 炸得乾身唔會油膩👍🏽裡面好幼🥛
✨六吋長倫敦豬肉腸 - 個皮超脆🧡沾茄汁食好夾