2022-07-30 827 浏览
西營盤一向有好多美食😛呢日就同朋友黎到第一街嘅轉角餐廳主打食牛扒等等嘅輕鬆西餐🥩 仲有個大酒櫃俾客人揀返枝手工啤🍺店名完全反映左佢地嘅特式😎.🌟USDA Top Blade Steak ($128)我地點左Medium 呢款牛肉邊位有少少跟 只要食之前切左佢就啖啖Juicy 牛味濃郁😋 店員仲有特登問你想要邊款芥末醬再點埋特製gravy就更好味🥰.🌟Brazilian Grilled Pork Shank ($158)呢款Chef's Special 可以選擇Grill或者BBQ口味🍖我地鐘意食到多D原汁原味所以揀左Grill豬寸骨有3件 雖然份量比較精緻 但係好有質素👍🏻食既時候豪邁D用手拎起食會更滋味.🌟Trio Cheese Pita Bread ($58)因為我地好大食所以點多個包🍞個包又軟熟仲超香香草味 就算只係得芝士🧀同香草都好好味.🌟Banana Bread Beer ($68)餐廳放左一列大雪櫃 客人以自助形式拎啤酒😆而且好細心咁自製左tasting card 方便客人揀選適合自己口味嘅手工啤😍仲提供左好多唔同品牌 其中當然唔少得香港嘅啤酒今次我地揀左呢款香蕉味啤酒 味
西營盤一向有好多美食😛
呢日就同朋友黎到第一街嘅轉角餐廳

店名完全反映左佢地嘅特式😎

🌟USDA Top Blade Steak ($128)
USDA Top Blade Steak

Brazilian Grilled Pork Shank

我地鐘意食到多D原汁原味所以揀左Grill
豬寸骨有3件 雖然份量比較精緻 但係好有質素👍🏻
食既時候豪邁D用手拎起食會更滋味
🌟Trio Cheese Pita Bread ($58)
Trio Cheese Pita Bread

因為我地好大食所以點多個包🍞
個包又軟熟仲超香香草味 就算只係得芝士🧀同香草都好好味
🌟Banana Bread Beer ($68)
Banana Bread Beer

餐廳放左一列大雪櫃 客人以自助形式拎啤酒😆
仲提供左好多唔同品牌 其中當然唔少得香港嘅啤酒
今次我地揀左呢款香蕉味啤酒 味道幾特別 真係有香蕉味🍌

呢度唔使加一 真係好少見!
連menu都寫左希望客人可以用加一既錢飲多枝酒🍻
就算我地平日夜晚黎都坐滿人
睇黎去之前要訂定枱😁
2022-07-29 35 浏览
USDA TOP BLADE STEAK 美國安格斯牛板鍵扒意 8oz 5成熟 $128.00 (均配自製肉汁。 混合沙拉和澳式薯條 )牛肉五成上擺盤好看,牛肉唔係cheap嘢,旁邊嘅薯條🍟肥美粗身,食到最後依然脆口,朋友說飽左依然想食,最後吃到撐清盤,我都不吃虧黑醋油沙律菜全都吃光。JUMBO TIGER PRAWN 牛油扒珍寶虎虾 Garlic Butter Grifed $68.00開邊珍寶虎虾又大隻又多肉,上面放上很多香料,烤完立即上桌,下面伴有沙律菜。挪威煙三文魚玫瑰 Norwegian With Chill Mayo Dressing $58.00吃得進口的浪漫🌹,煙三文魚拼湊而成的花,好看。有樣有內涵,一點都不行鹹。拌碟沙律菜帶辣🌶️黑松露芝士溫泉♨️蛋大啡菇 Black Truffe Paste Cheddar cheese & 63 Degree Onsen Egg 🥚 $48.00一句講晒爆漿。濃郁黑松露口味,大啡菇有肉感有汁。喜歡黑松露的一定要order。手工啤酒🍻5seeds $36.00果味,易入手,濃度低。DB Lager Honey 🍯 $48.00啤酒味相對
牛肉五成上

手工啤酒🍻
5seeds $36.00
果味,易入手,濃度低。
DB Lager Honey 🍯 $48.00
啤酒味相對突出,帶龍眼蜜糖香。

餐廳引入多種不同品牌風味手工啤酒,不限只滿足於上架品牌,興奮又眼花,一位落力的店員又要落單又要出餐又要收錢,卻有問必答,相信是被問過很多次,耐性滿分,要求的啤酒他都一一專業介紹(要求果味和合適女士),可惜酒的量度有限只能選兩種先試試。
2022-07-28 38 浏览
底至$68有個set lunch有齊沙律🥗薯條🍟中東包主菜有牛排🥩雞胸、大啡菇、鴨腿、三文魚、豬頰肉、烤德國香腸可供選擇牛排🥩夠晒重牛味好厚切大啡菇就夠晒juicy我呢隻大食鬼仲加咗半份雞胸醃得超好味😜中東包烤過有少少香草好惹味雞鹽薯條夠晒粗身又夠脆口沙律就好新鮮最正係有rocket環境chill chill地~High chair hea多陣又開心飲品可以簡梳打水、咖啡or果汁仲冇service charge店員超nice 的

底至$68有個set lunch

中東包烤過有少少香草好惹味
雞鹽薯條夠晒粗身
又夠脆口
沙律就好新鮮最正係有rocket

環境chill chill地~
High chair hea多陣又開心

飲品可以簡梳打水、咖啡or果汁

仲冇service charge
店員超nice 的
2022-07-27 93 浏览
話說今日我咁岩行開西環,突然收到朋友收到既訊息,佢問我係邊到,想約我食飯,我同佢講我係西環,跟住佢話佢又係西環。既然咁岩都係西環,就約埋大家一齊食飯了。 我同佢一路行一路行,行行下走到去第一街,係第一街既門口咁岩見到一間幾靚既西餐廳,叫做The Bottle and Steak,見好耐未食過牛排,就決定入去。 間餐廳門口望入去一眼睇得哂,入去比較狹窄。啲椅子係無背既,無得挨住,有少少覺得坐得唔舒服。 餐廳既侍應有一個,一個人負責哂全部既客人,而入面廚房只有一個男廚師。 餐牌有一份,共兩頁,我鐘意佢夠簡潔,唔洗有太多選擇。😂對於選擇困難症既我絕對係一句好事。 諗佐一陣,我決定佐叫一個美國安格斯牛板鍵8安士 ($128),友人就叫佐個法式油封鴨腿。 (1) 美國安格斯牛板鍵8安士 ($128) 呢個餐包埋薯條同埋沙律菜。牛排我地叫佐五成熟,賣相一流。個牛枝鍵煮得好林, 五成熟得黎又唔會有好多血汁,岩岩好。咬落去係每啖都有香濃既肉汁。薯條既分量好夠,叫完已經飽到一個點。真係大滿足。 除佐佢提供既燒汁之外,佢仲會提供埋mustard 醬比你點。 (2) 法式油封鴨腿 ($128) 呢個鴨腿睇o

(1) 美國安格斯牛板鍵8安士 ($128)
法式油封鴨腿

(2) 法式油封鴨腿 ($128)

呢個鴨腿睇openrice食評好少人叫,就叫佐呢個黎試睇下味道如何。 本身以為鴨腿好硬冇咩肉汁既,點知食落去唔單止唔硬,仲好juicy 添。呢個真係有啲驚喜!

(3) 墨西哥脆辣雞翼鎚 ($68)
墨西哥脆辣雞翼鎚

份量非常之夠,有6隻雞翼鎚,絕對係夠食! 配上黃色既辣醬黎食,別有一番風味。至於味道呢,就算唔點醬食,都覺得幾香口。

至於飲品呢,可以比你選擇任何既飲品,佢標價係標佐係飲品上面。我地選佐蘋果味飲品,友人選佐一支酒。

總括而言,呢間餐廳既性價比係幾高既。

2022-07-26
法式油封鴨腿
墨西哥脆辣雞翼鎚
2022-07-26 32 浏览
홍콩 가성비 좋은 레스토랑 🤩中文在下面👇🏻홍콩섬에서 싼 레스토랑 찾기 힘들지만 이번에 가성비가 높은 레스토랑 찾아서 기뻐 기뻐 😋오늘메뉴:우텐더 🥩 고기가 아주 고소하니까 소스 안 찍어도 맛있다!!! 감자튀김을 바삭바삭하니까 짱이다! 점보 새우는 추가하는데 맛있고 싱싱한다!!!버터 치킨구이🐔고기는 부드럽고 소스과 함께 먹으면 고소하다🥰西營盤特色西餐!🤩安格斯牛板腱扒 - 伴碟有沙律,中東包同薯條,薯條外脆內軟,份量十足。😍- 塊牛好高質,好重牛味,調味好好,唔沾烤汁已經好好味。🥩 加咗烤珍寶虎蝦,好香好爽口,值得加錢一試! 🦐牛油烤慢煮雞胸🐔- 同樣有伴碟🥰- 肉質唔錯,好香烤焦味,加埋醬汁,絕對係重口味之選!店內有個大雪櫃,裝滿各種飲品及酒,每款飲品都有詳細介紹,亦都可以叫店員介紹! 而且性價比極高,冇加一!
홍콩 가성비 좋은 레스토랑 🤩中文在下面👇🏻

오늘메뉴:

西營盤特色西餐!🤩

安格斯牛板腱扒
- 伴碟有沙律,中東包同薯條,薯條外脆內軟,份量十足。😍
- 塊牛好高質,好重牛味,調味好好,唔沾烤汁已經好好味。🥩
加咗烤珍寶虎蝦,好香好爽口,值得加錢一試! 🦐

牛油烤慢煮雞胸🐔
- 同樣有伴碟🥰
- 肉質唔錯,好香烤焦味,加埋醬汁,絕對係重口味之選!

2022-07-25 25 浏览
✨位於西營盤第一街的街角位,舖頭唔算大, 但外觀吸引🥰🌟高身椅座位嘅格局睇落型格,又夠 Chill🤩🌟一埲牆咁大嘅雪櫃, 放滿各地嘅手工啤及飲品, 非常壯觀勁多口味選擇😋💫店內唔單止飲品選擇多食品選擇都超多🥰價錢合理,而且仲不收加一感覺更抵食😍🥩美國安格斯牛板腱扒 $128好高質嘅牛板腱, 重香牛味,肉汁豐富, 勁有咬口感而唔韌👍💥加配🦐牛油扒珍寶虎蝦$68 肉質厚身, 勁大隻,🧈牛油味香濃🥗伴碟嘅薯菜一啲都唔馬虎, 黑醋汁沙律菜鮮嫩爽口,薯條厚切粗壯, 外脆內軟勁有咬口感😋🍄黑松露芝士溫泉蛋大啡菇 $48香濃黑松露芝士味配切開後,爆晒蛋黃汁嘅溫泉蛋🥚呢隻大啡菇滋味無窮👍🌿法國蜜糖香草烤雞(半隻) $158🍗烤雞肉質滑嫩唔鞋口,🍯蜜糖味滲在雞肉內,唔會太甜膩😋
✨位於西營盤第一街的街角位,舖頭唔算大, 但外觀吸引🥰
🌟高身椅座位嘅格局
睇落型格,又夠 Chill🤩

🌟一埲牆咁大嘅雪櫃, 放滿各地嘅手工啤及飲品, 非常壯觀
勁多口味選擇😋

💫店內唔單止飲品選擇多
食品選擇都超多🥰
價錢合理,而且仲不收加一
感覺更抵食😍

🥩美國安格斯牛板腱扒 $128
好高質嘅牛板腱, 重香牛味,肉汁豐富, 勁有咬口感而唔韌👍

💥加配
🦐牛油扒珍寶虎蝦$68
肉質厚身, 勁大隻,
🧈牛油味香濃

🥗伴碟嘅薯菜一啲都唔馬
虎, 黑醋汁沙律菜鮮嫩爽口,
薯條厚切粗壯, 外脆內軟
勁有咬口感😋

🍄黑松露芝士溫泉蛋大啡菇 $48
香濃黑松露芝士味配
切開後,爆晒蛋黃汁嘅溫泉蛋🥚
呢隻大啡菇滋味無窮👍

🌿法國蜜糖香草烤雞(半隻) $158
🍗烤雞肉質滑嫩唔鞋口,
🍯蜜糖味滲在雞肉內,唔會太甜膩😋

2022-07-25
  • 美國安格斯牛板腱扒
  • 黑松露芝士溫泉蛋大啡菇
到訪兩次🤓第一次係夜晚11點幾想買啲特別既酒 所以去左呢間買左4支手工啤❤️好欣賞佢個袋design簡單而實用 可以放到6支酒 而且個袋仲跟左個開瓶器 like呀👍🏻第二次係去食lunch 係幾舒服同好味 值得更多人去食🥰🌈Grilled USDA top blade steak(6oz) with housemade gravy $98呢個價錢嚟講 我覺得係咁上下水準👌🏻牛扒唔算好大塊 正正常常啦 唔算好高quality的牛 但係烤得好食呢 有炭燒味☺️🌈BBQ pork Jowl with garlic mayo $68如果中意油脂感重既 一定會中意呢個用!呢個同我想像中有少少出入 因為我唔中意肥肥的豬肉😣但BBQ醬同garlic mayo都正😜以上只係講左肉 但其實我最欣賞係個 Aussie-style Chips, Pita bread同Mixed green salad!!!!我第一樣試既係個中東包🤩高質而少見 好香橄欖油同香草味 之後要讚既係香脆可口的薯條🍟即炸粗薯!好正呀🥰———————————————整體評分👅好味🧡🧡🧡🧡抵食💜💜💜💜再戰率💛💛💛💛

———————————————
整體評分👅
好味🧡🧡🧡🧡
抵食💜💜💜💜
再戰率💛💛💛💛
午餐
2022-07-24 30 浏览
都有一段時間冇食過牛扒,呢排見倒呢間新開既扒房,性價比幾高,仲要就算星期六星期日都有lunch set ,又吾洗加一,就一於離食番個lunch ,chill 一chill 🤡.👁‍🗨 美國安格斯牛板腱扒(6oz)(8/10)💲98.每一個lunch set 除左主角之外,都會配左黑醋沙律,澳洲雞鹽薯條同埋橄欖油香草中東包,真係超級抵食🤤不過因爲係lunch set 既關係,所以個牛扒只係有6安士,平時如果係晚餐會係8安士既🤓成個擺盤都相當吸睛,牛扒煎得岩岩好,吾會話鞋身太韌,只係部分有根位,所以相對地難咬🤔牛味亦都香濃夠Juicy,配埋佢自家製既燒汁食,更加惹味🤡薯條面頭撒左香草,係澳式既手切粗薯,外脆內軟,啖啖薯😍 橄欖油香草中東包亦都非常出色😇食落好香口,陣陣香草橄欖油味,包帶點微脆好鬆軟,真係想encore 多個包呀😂.👁‍🗨法式油封鴨脾(8/10)💲98.呢個油封鴨脾都吾會比牛扒失色,同樣有質素😜佢整到非常之腍身,細細力一切就已經可以骨肉分離,好方便食🥹而且都juicy,鴨肉帶陣陣微香,煎得岩岩好,不過呢款油封鴨脾平日吾供應,要假日先品嚐倒啦.👁‍🗨熱情果汁(7.5/10)💲1

👁‍🗨 美國安格斯牛板腱扒(6oz)(8/10)💲98

👁‍🗨法式油封鴨脾(8/10)💲98

👁‍🗨熱情果汁(7.5/10)💲18

呢度主打特色飲品,有好多款特別既手工啤酒,來自吾同地方,除左酒,呢度都仲有果汁梳打水等等,想飲野就要自己去雪櫃度拎,不過呢日吾多想飲酒,就揀左果汁😂平時呢個牌子都少見少飲,價錢都係可接受既,熱情果汁既熱情果味濃郁,吾會太甜太酸,一個人飲一枝,分量岩岩好
👁‍🗨 橙汁 (7/10)💲18
橙汁都同樣好味,味道天然,吾太甜
🔛 整體評分(8/10)
每次經過第一街,都見到 #Thebottleandsteak 好熱鬧,今次終於約咗朋友去試吓呢間澳洲菜扒房~ 酒櫃的枝裝手工啤琳瑯滿目,好吸引,啱曬三五知己放工之後去chill一chill (仲要唔使收加一)🍻🍻 黑松露芝士溫泉蛋大啡茹 $48好吸引的賣相,一切開半生熟流心溫泉蛋就湧現,加上濃郁半溶的芝士同埋黑松露的香氣,口感好豐富,食完真係幾回味 😋😋美國安格斯牛板腱扒 $128一上枱已經被牛排上完美嘅格仔網紋吸引咗,而肉質嫩口多汁,成塊扒都冇咩筋位,仲可以配搭三種唔同口味的芥末🙌🏻🙌🏻 薯條都炸得好香幾脆口,同埋有黑醋沙律菜,即刻冇咁heavy ❤️香草烤澳洲羊後膝 $228羊膝是經過12小時的慢煮,果然落足功夫真是零舍唔同,頗鮮的羊味同醬汁互相配合,食落去完全唔會覺得膩或臊,再配埋忌廉薯蓉又滑又香,食完成隻羊膝真係超級飽!🙈🙈

黑松露芝士溫泉蛋大啡茹 $48

美國安格斯牛板腱扒 $128

香草烤澳洲羊後膝 $228
2022-07-21 18 浏览
轉角遇到呢間西餐小店,工業風,一入去就比好大嘅飲品櫃吸引眼球,超多唔同款色,手工啤、汽水、梳打同果汁等等,自助式去揀飲品,任君選擇,so good!👉🏻挪威煙三文魚玫瑰 $58兩大片煙三文魚捲成玫瑰花,好有心思!配微辣嘅蛋黃醬,好惹味!👉🏻黑松露芝士溫泉蛋大啡菇 $48必食!一上枱已經好吸睛,半溶芝士好似彈下彈下咁,哈哈!一切開,嘩,個流心好岀色,成個食口感真係好豐富!👉🏻美國安格斯牛板腱扒(8安士) $128店員先拎三款mustard比我地揀,偏甜偏辣同微酸!眼見塊扒真係好大份,又香,肉質又juicy,好味!薯條同沙律份量都好多,呢個價錢真係好抵食!👉🏻澳洲豬鞍架 $158好厚切,側邊帶有少少肥膏,所以好香口,最緊要係肉質一d都唔鞋!👉🏻Compal Orange Juice $18新鮮橙汁,不會死甜味!好中意個開放式廚房,悠閒得黎又有d格調!

👉🏻挪威煙三文魚玫瑰 $58

👉🏻黑松露芝士溫泉蛋大啡菇 $48

👉🏻美國安格斯牛板腱扒(8安士) $128

👉🏻澳洲豬鞍架 $158

👉🏻Compal Orange Juice $18
新鮮橙汁,不會死甜味!

好中意個開放式廚房,悠閒得黎又有d格調!
2022-07-21 18 浏览
The bottle and steak (酒瓶與牛排)地如其名, 這裏有很多不同類型的瓶裝飲品和不同類型的牛排可供選擇. 餐廳走工業風格, 在盡頭處有一個非常大的冷凍酒櫃, 個客可自助選擇自己喜歡的飲料.牛排方面, 除了他們出名的 top blade, 還有帶骨的20安士重量級牛扒和日本和牛, 這些都不是寫在餐牌上的, 想吃請向店員查詢.店員全部都是本地人, 服務態度很好, 食物質素亦相當不錯, 值得一提是這裏的紅酒特別便宜, 在餐廳裏點一瓶紅酒才$180, 而大部分的小食都只是幾十塊, 個人覺得是一個適合happy hour 的好地方.唯一不足之處就是餐廳面積比較小, 座位不太舒服, 不太適合超過一個半小時左右的長時間逗留.

2022-07-21 39 浏览
餐廳位於第一街同西邊街交界,位處西營盤高級餐飲區嘅邊陲,價格自然亦都比較親民,難得喺香港,仲要係中西區,鋸個扒只係一百蚊左右,真係豉油西餐都做唔到,而且仲要唔收加一添;餐廳最入係放滿嚟自世界各地唔同手工啤嘅雪櫃,種類之多,堪稱一絕。臺北熊讚蜂蜜啤酒 (DB Beer Taipei Honey),DB Brewery 成立於2005年,酒廠為咗提升臺灣精釀啤酒嘅釀造水平,巨資引進咗歐洲全套嘅釀造設備,堅持使用頂級品質嘅德國麥芽,釀酒師更加係擁有德國註冊釀酒師執照。釀酒師選用美式 LAGER 嘅酒譜,喺糖化時就加入大量嘅龍眼蜜一齊釀造,創造出柔美又多層次嘅口感以及奶油般嘅綿密泡泡。酒體呈淡金色,香氣為帶一點蜂蜜全麥餅乾嘅麥香,最後可以感受到蜂蜜嘅風味。挪威煙三文魚玫瑰,新鮮嘅沙律菜上面係煙三文魚,廚師將三文魚砌成玫瑰花嘅形狀,賣相相當精美; 沙律菜新鮮,只係簡單以千島醬調味已經非常好食。墨西哥脆辣雞翼鎚,雞腿外皮微脆,帶有墨西哥式嘅微辣味道相當之討好。三重芝士中東包,上網見到其他食友嘅相裏面中東包爆脂嘅情況即刻忍唔住嗌番一過嚟試下,三重芝士嘅效果真係唔嘢少,芝士味極濃;中東包口感非常軟熟,

三重芝士中東包,上網見到其他食友嘅相裏面中東包爆脂嘅情況即刻忍唔住嗌番一過嚟試下,三重芝士嘅效果真係唔嘢少,芝士味極濃;中東包口感非常軟熟,同同樣軟熟嘅芝士好夾。

Moon Dog x Lervig - Kveik Aussie Hopped Hazy IPA, 嚟到呢度蜂蜜啤飲哂,我地轉戰下一款啤酒。Moon Dog Craft Brewery係一間澳洲嘅新興酒廠, 採取批次性釀造特殊酒款為名, 每款特殊主題嘅釀造都十分具有特色,呢款啤酒加入咗最新鮮嘅澳洲啤酒花同埋古老嘅挪威超級酵母,呢個釀造組合結集嘅挪威同澳洲最好嘅酒,具有濃郁嘅柑橘同熱帶風味,非常順滑。

美國安格斯平鐵牛扒,終於嚟到我最期待嘅牛扒,估唔到大約100蚊嘅價錢塊牛扒嘅質素都會咁高,牛味香濃,油脂平衡,性價比相當之高。

難得去到西營盤,聽朋友講有間扒房幾正👍🏻,於是就專程去試一下😄。餐廳佈置幾有特色,仲有幾個雪櫃放酒同飲料🥤由於係午餐去食,所以會有lunch set可以簡,除左主食之外,仲會送沙律、薯條🍟、香草中東包同飲品,西餐黎講性價比幾高下😋最後決定叫美國安格斯牛板腱扒🇺🇸,其他配菜隨餐附上,飲品方面可以自己去雪櫃簡😎牛扒肥瘦分明,賣相吸引,見到都流曬口水😂咬落去既時候有一陣牛既油香口感一流🐮至於配菜方面,薯條🍟口味比較特別,好食過麥當勞好多😜飲品選了桃汁,寫住係鮮果汁,最少含有50%果汁,桃味有少少濃👍🏻

餐廳佈置幾有特色,仲有幾個雪櫃放酒同飲料🥤

至於配菜方面,薯條🍟口味比較特別,好食過麥當勞好多😜

2022-07-21
  • 美國安格斯牛板腱扒🇺🇸
2022-07-18 806 浏览
西營盤第一街轉角有間扒房酒吧Chill 得黎,又抵食性價比高。餐廳吾大,但勝在好free.飲品有吾少酒,自己出去揀,睇中就自助拎。相當之free,而且明碼實價,睇中就自己揀。一目了然。美國安格斯牛扳腱這份扒簡直係性價比之王,只係$128配有沙律及薯條。 簡直係超值,塊扒高質,肉汁超豐富,仲好香牛味,絕對吾係因價就貨,而係誠意之選。超好味道。法國蜜糖香草烤雞烤雞好香蜜糖味,即使係雞肉裡面,都一樣好重蜜糖味。 個雞煮既時間亦岩岩好,一樣好滑。墨西哥脆辣雞翼槌小食黎講,總共有6件。辣辣地,仲係新鮮炸起,配酒或者就咁食,都一樣咁正,吹住水一件又一件。黑松露芝士溫泉蛋大啡菇一向都鐘意食大啡菇。配芝士仲有溫泉蛋蛋汁就更加犀利。一切落去啦片溫泉蛋汁湧出黎,真係好正。菇仲有好多汁。芝士又香濃。橄欖油炒西蘭花苗係左咁多肉,食少少蔬菜。都幾好味。西蘭花苗好爽脆添。
西營盤第一街轉角有間扒房酒吧
Chill 得黎,又抵食性價比高。
餐廳吾大,但勝在好free.
飲品有吾少酒,自己出去揀,睇中就自助拎。
相當之free,而且明碼實價,睇中就自己揀。
一目了然。

這份扒簡直係性價比之王,只係$128

墨西哥脆辣雞翼槌
小食黎講,總共有6件。
辣辣地,仲係新鮮炸起,配酒或者就咁食,
都一樣咁正,吹住水一件又一件。

橄欖油炒西蘭花苗
係左咁多肉,食少少蔬菜。都幾好味。西蘭花苗好爽脆添。

2022-07-17
2022-07-17 33 浏览
今次在西營盤入了間西式扒房,未到已遠遠聞到燒肉的香味。店的面積不是太大,坐位以Bar台設計。這裡以手工啤酒出名,種類十分多,客人是去酒櫃內自選取自己喜愛的飲品的。扒餐都有沙律菜和薯條伴碟,沙律菜非常新鮮加上香醋汁,十分開胃。薯條炸得香脆,分量十分多,所以都是大大碟的。我們點了2個扒餐-美國安格斯鐵牛扒 牛扒肉味香濃,非常淋軟 -澳洲豬鞍架 豬鞍肉厚嫩滑,十分juicy-墨西哥脆辣雞翼鎚 雞翼鎚炸得外脆內juicy,十分好味 -蘋果啤酒-蜜桃汁
-美國安格斯鐵牛扒
牛扒肉味香濃,非常淋軟
-澳洲豬鞍架
豬鞍肉厚嫩滑,十分juicy
-墨西哥脆辣雞翼鎚
雞翼鎚炸得外脆內juicy,十分好味
-蘋果啤酒
-蜜桃汁