2024-11-28 475 浏览
Thai Deer Factory地址:觀塘興業街4號The Wave 6樓01室放工happy happy 食咗個 SPECIAL MENU二人餐👫$428前菜:泰北香葉打拋豬生菜包🥗+牛油香檸單骨雞翼配芫荽腐乳醬🐔泰北香葉打拋豬生菜包真係驚喜🎉!啲豬肉入味,香葉嘅清新口感同埋生菜嘅脆脆咬感,真係絕配!呢個combomix嘅組合,令到味蕾瞬間爆炸🤣牛油香檸單骨雞翼配芫荽腐乳醬真係新鮮唔俗氣!啲雞翼夠juicy脆口🥰,吃落啲牛油同香檸嘅風味搭配得恰到好處,再沾埋芫荽腐乳醬,味道更加豐富!唔會太膩,令人一口接一口停唔住!🍗🍋👌主菜:Thai Deer 虎蝦冬蔭功湯🍲;沙嗲雞肉串🍢、牛肉串🍢;軟殼蟹•蟹肉白咖哩意粉🍝Thai Deer 虎蝦冬蔭功湯真係驚艷☺️!啲虎蝦新鮮彈牙,湯底濃郁香辣,夠味又唔太辣口,一啖湯汁就令人心醉!🍤🔥沙嗲雞肉串、牛肉串🍢,烤得恰到好處,夠香夠嫩,一啖即化,配上香辣醬更加味美!🍢🔥軟殼蟹•蟹肉白咖哩意粉,質感獨特😝,蟹肉鮮甜,白咖哩醬汁濃郁香滑,意粉又彈牙,一試難忘!🦀🍝甜品:班蘭椰汁粿條•紅豆仙草🍧班蘭椰汁粿條•紅豆仙草,清新啱口,粿條彈牙,搭配椰汁同紅豆,甜而
Thai Deer Factory
地址:觀塘興業街4號The Wave 6樓01室

甜品:班蘭椰汁粿條•紅豆仙草🍧
班蘭椰汁粿條•紅豆仙草,清新啱口,粿條彈牙,搭配椰汁同紅豆,甜而唔膩,一碗暖心嘅美味!🍧🥥❤️
飲品:芒果熱情果沙冰🥭;椰子果肉特調🥥
芒果熱情果沙冰,清爽又芳香,芒果鮮甜,熱情果帶出酸甜滋味,夠解渴,夠開胃!🥭🍧🌞椰子果肉特調,新鮮椰肉配上特調醬汁,清香椰香四溢,爽口又有嚼勁,一試令人回味無窮!🥥🍹😋
#nicefoodie觀塘

-—————
#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #觀塘美食 #觀塘 #美食 #打卡 #觀塘 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #西菜 #西餐
2024-11-17 537 浏览
呢間露營風嘅泰國餐廳非常打卡📸如果想喺帳篷入面食嘢嘅話要早啲訂位喔!-二人套餐$428包括有小食、泰式湯、串燒、主食、甜品同指定飲品唔想諗食乜嘅話嗌套餐都唔錯呀!-🔸脆脆黃金蝦餅•黑松露醬蝦餅香脆彈牙入口唔油膩配上黑松露醬好好味🔸脆脆香茅雞翼雞皮香脆可口肉質香嫩入口充滿香茅清香味🔸椰子雞湯湯頭充滿濃郁椰子香仲有泰式香料味唔錯呀!🔸沙嗲雞肉、豬肉串串燒配上沙嗲醬幾惹味一人一串唔多夠喉🔸泰式虎蝦炒金邊粉虎蝦大隻爽彈金邊粉炒得幾香味道偏酸,無乜辣味!🔸泰式奶茶奶凍•奶茶雪糕奶凍Q彈泰式奶茶味超濃郁再配搭奶茶雪糕奶茶味道更有層次🔸泰式香濃朱古力($42)朱古力味香濃身為朱古力迷非常鍾意呀🩷🔸香茅青檸意米水($38)香茅同青檸味清爽解膩充滿東南亞風味呢!
呢間露營風嘅泰國餐廳非常打卡📸
如果想喺帳篷入面食嘢嘅話
要早啲訂位喔!

二人套餐$428
包括有小食、泰式湯、串燒、主食、甜品同指定飲品
唔想諗食乜嘅話
嗌套餐都唔錯呀!

🔸脆脆黃金蝦餅•黑松露醬

一人一串唔多夠喉

🔸泰式虎蝦炒金邊粉
虎蝦大隻爽彈
金邊粉炒得幾香
味道偏酸,無乜辣味!

🔸泰式奶茶奶凍•奶茶雪糕
奶凍Q彈
泰式奶茶味超濃郁
再配搭奶茶雪糕
奶茶味道更有層次

🔸泰式香濃朱古力($42)
朱古力味香濃
身為朱古力迷非常鍾意呀🩷

🔸香茅青檸意米水($38)
香茅同青檸味清爽解膩
充滿東南亞風味呢!
脆脆蝦餅搭配黑松露醬,每一口都是奢华享受;香茅雞翼清新開胃,讓人欲罷不能!虎蝦冬䕃功湯酸辣鮮美,暖胃又暖心;雞牛串沙嗲烤得恰到好處,肉香四溢。泰式炒河粉香葉肉碎滿滿,每一根都裹著湯汁的鮮美;甜品椰汁珍多、仙草、大雜會,清甜解膩,超滿足!飲品更是顏值爆表,藍蝶花荔枝梳打清新可口,椰子果肉奶昔濃郁香甜,為這頓美食之旅畫上完美句號!快来Thai Deer Factory,和我一起享受這份来自泰国的味蕾盛宴吧!😋💕

最近在朋友的推薦下,我們一行十人來到了觀塘的一間露營主題泰國菜餐廳,果然沒有失望!餐廳座位以露營來做主題,很有特式,可以打卡,而這裡的食物不僅價錢實惠,份量更很大碟,物超所值。我們點了兩個套餐,菜單上的選擇非常豐富🌟黃金薯條外脆內軟,咸蛋王醬很濃郁,搭配也非常美味🌟沙律清新爽很開胃,山菜包的餡料鮮嫩,配上特製醬汁,口感一流🌟冬陰公湯的味道酸辣適中,湯底濃郁,很有正宗泰國風味🌟海南雞的肉質滑嫩,醬汁的搭配更是讓人驚艷🌟豬頸肉烤得恰到好處🌟炒金邊粉的口感彈牙,很不錯! 🌟 豬鞍扒很有特式,要相機食先,因為打開藍子就有煙走出來🌟芒果沙冰 - 我自己卻點了兩杯芒果沙冰,因為太好喝了,我竟然喝了兩杯!

我們點了兩個套餐,菜單上的選擇非常豐富
🌟黃金薯條外脆內軟,咸蛋王醬很濃郁,搭配也非常美味
🌟冬陰公湯的味道酸辣適中,湯底濃郁,很有正宗泰國風味
🌟海南雞的肉質滑嫩,醬汁的搭配更是讓人驚艷
🌟豬頸肉烤得恰到好處
🌟炒金邊粉的口感彈牙,很不錯!
🌟 豬鞍扒很有特式,要相機食先,因為打開藍子就有煙走出來
2024-11-10 462 浏览
套餐$428椰子雞湯呢個湯好足料 好香濃👍👍好飲!✨脆脆黃金蝦餅香芒醬必定要試試呢個!個香芒醬好突出又特別!!🤩蝦餅脆卜卜可以👍👍🌶️🌶️泰北香葉打拋豬生菜包🌶️🌶️香葉肉碎泰式炒河粉我覺得呢2個都係好神還原到泰國既風味,尤其係河粉既質地!!料都好足 不過有啲dry 同好辣😂 豬肉生菜包都🆗 可能就係辣到失去左味覺我都唔係好評論到😂😂食到辣既人應該覺得好食!雞串沙嗲、豬串沙嗲反而覺得呢個好好食!😍好惹味,燒得岩岩好! 雞比豬好食!👍泰式奶茶奶凍•奶茶雪糕奶凍就唔係好突出 普通 雪糕唔錯😋😋👍🥭芒果熱情果沙冰凍泰式奶茶 芒果沙冰正 ✨✨😍唔算好甜 好濃👍泰奶唔會好甜🆗🆗佢個袋裝都幾得意 飲唔晒可以拎走
套餐$428
椰子雞湯
呢個湯好足料 好香濃👍👍好飲!✨

脆脆黃金蝦餅香芒醬

🌶️🌶️泰北香葉打拋豬生菜包
🌶️🌶️香葉肉碎泰式炒河粉

雞串沙嗲、豬串沙嗲
反而覺得呢個好好食!😍好惹味,燒得岩岩好! 雞比豬好食!👍

泰式奶茶奶凍•奶茶雪糕
奶凍就唔係好突出 普通 雪糕唔錯😋😋👍

🥭芒果熱情果沙冰
凍泰式奶茶
芒果沙冰正 ✨✨😍唔算好甜 好濃👍
泰奶唔會好甜🆗🆗佢個袋裝都幾得意 飲唔晒可以拎走
  • 脆脆黃金蝦餅
2024-11-05 406 浏览
呢間位於觀塘工廠區附近最近成日喺網上唔同平台都見到佢唔算好多人,上次夜晚七點幾去到都唔使點排隊最特別應該係佢嘅裝修,係偽露營風😂環境都算坐得舒服,同隔籬枱都有距離但係張凳係用露營嘅凳,你哋可以幻想吓有幾舒服🥹呢間應該算係比較新派嘅泰國菜✨叫咗幾樣嘢食1️⃣虎蝦冬陰功湯(細) ⭐️個人覺得麻麻地,冇乜傳統香料味,只有辣味,飲落去發現都幾辣,唔適合少辣人士。2️⃣$108青咖喱+$48蟹肉、軟殼蟹+$32蒜蓉包⭐️⭐️⭐️蟹肉偏少、青咖喱還好、蒜蓉包就一向都好食嘅。3️⃣$148脆脆黃金蝦餅(黑松露醬)⭐️⭐️⭐️⭐️自己本身就好鍾意黑松露嘅味道,蝦餅夠脆,幾好食,不過略嫌份量少,2個人食啱啱好。4️⃣$76雞肉、豬肉、牛肉串燒⭐️⭐️味道普通、雞肉幾嫩滑、略嫌牛肉有啲老,不過不失。5️⃣$88泰式鹹蛋黃蛋骨雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️朋友叫嘅,呢個反而有意外驚喜,鹹蛋黃味幾香,單骨雞翼食落又方便,鹹鹹香香幾脆口😋。整體⭐️⭐️觀塘區有好多嘢食,想我發掘嘅可以留言同我講。📍Thai Deer Factory (The Wave)#香港 #觀塘 #觀塘美食 #香港美食 #泰式料理 #泰國菜 #foodie #foodblogger
呢間位於觀塘工廠區附近
最近成日喺網上唔同平台都見到佢
唔算好多人,上次夜晚七點幾去到都唔使點排隊
最特別應該係佢嘅裝修,係偽露營風😂
環境都算坐得舒服,同隔籬枱都有距離
但係張凳係用露營嘅凳,你哋可以幻想吓有幾舒服🥹

呢間應該算係比較新派嘅泰國菜✨叫咗幾樣嘢食
1️⃣虎蝦冬陰功湯(細) ⭐️
蟹肉偏少、青咖喱還好、蒜蓉包就一向都好食嘅。
3️⃣$148脆脆黃金蝦餅(黑松露醬)⭐️⭐️⭐️⭐️
4️⃣$76雞肉、豬肉、牛肉串燒⭐️⭐️
味道普通、雞肉幾嫩滑、略嫌牛肉有啲老,不過不失。
5️⃣$88泰式鹹蛋黃蛋骨雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️
整體⭐️⭐️
觀塘區有好多嘢食,想我發掘嘅可以留言同我講。

📍Thai Deer Factory (The Wave)

2024-10-04
2024-11-02 303 浏览
The Wave 有好多特色餐廳,今次食露營主題泰菜! 有露營帳幕⛺️、沙灘椅、波波燈及椰樹傘,充滿泰式風情😝二人餐 $428小食🍤脆脆黃金蝦餅: 黃金蝦餅好香脆 口感爽彈😋 配黑松露醬更滋味!脆脆香茅雞翼: 外脆內軟 雞翼juicy!!湯虎蝦冬陰功湯: 酸辣香胃,虎蝦好新鮮沙嗲串 雞肉&牛肉意粉軟殼蟹蟹肉白咖喱意粉: 泰式fusion 估唔到白咖喱同意粉咁match!甜品🥥椰子奶凍 椰子雪糕: 椰子奶凍香濃,好似平時食椰子糕嘅味道,配椰子雪糕更香🥰椰子smoothie $42: 椰子沙冰好冰浪,配埋椰子肉幾足料?香茅青檸薏米水 $38
二人餐 $428
小食
🍤脆脆黃金蝦餅
: 黃金蝦餅好香脆 口感爽彈😋 配黑松露醬更滋味!
脆脆香茅雞翼
: 外脆內軟 雞翼juicy!!

虎蝦冬陰功湯
: 酸辣香胃,虎蝦好新鮮
沙嗲串 雞肉&牛肉
意粉
軟殼蟹蟹肉白咖喱意粉
: 泰式fusion 估唔到白咖喱同意粉咁match!
甜品
🥥椰子奶凍 椰子雪糕
: 椰子奶凍香濃,好似平時食椰子糕嘅味道,配椰子雪糕更香🥰
椰子smoothie $42
: 椰子沙冰好冰浪,配埋椰子肉幾足料?

香茅青檸薏米水 $38
2024-11-01 277 浏览
職員細心,友善有禮,見我們水就快冇,主動過來refill。我地4人(2大2小)叫左 沙爹串燒,泰式小食拼盤, 芒果蟹肉炒飯, 炭燒豬頸肉, 冬陰功薯條和 鹹蛋黃薯條;串燒來說燒的比較燶,但肉質可以, 薯條比較喜歡冬陰功薯條,有冬陰公的酸辣味, 而鹹蛋黃薯條則好鹹。整體感覺滿意,有機會會再來。
職員細心,友善有禮,見我們水就快冇,主動過來refill。
整體感覺滿意,有機會會再來。
2024-11-01 274 浏览
最近同朋友去咗一間好特別嘅泰國菜,裝修風格獨特,充滿住露營風情。Special Menu for 2前菜脆脆黃金蝦餅 黑松露醬蝦餅炸至金黃酥脆,咬落去彈牙,搭配上黑松露醬,味道更香。脆脆香茅雞翼份量足,肉質嫩滑juicy,味道清新。湯品虎蝦冬蔭功湯冬蔭功湯底酸辣適中,香料味道濃郁,虎蝦肉質爽口,充滿泰國風情。沙嗲沙嗲串燒香氣四溢,揀左雞肉、豬肉2款,雞肉同埋豬肉肉質嫩滑,沙嗲醬濃郁好惹味。軟殼蟹蟹肉白咖哩意粉軟殼蟹酥脆,白咖哩汁濃郁香滑,非常有創意既fusion菜。甜品泰式奶茶奶凍奶茶雪糕泰式奶茶奶凍口感滑嘟嘟,奶茶雪糕入口冰涼,帶有濃郁既奶茶香氣,甜而不膩。特飲椰子果肉特調:賣相好靚,特椰子果肉打成沙冰,口感清新。龍眼班蘭冰:用袋裝住,味道清甜透心涼。

Special Menu for 2

前菜
脆脆黃金蝦餅 黑松露醬
蝦餅炸至金黃酥脆,咬落去彈牙,搭配上黑松露醬,味道更香。

脆脆香茅雞翼
份量足,肉質嫩滑juicy,味道清新。

湯品

軟殼蟹蟹肉白咖哩意粉
軟殼蟹酥脆,白咖哩汁濃郁香滑,非常有創意既fusion菜。

甜品

特飲
椰子果肉特調:賣相好靚,特椰子果肉打成沙冰,口感清新。
椰子果肉特調

龍眼班蘭冰:用袋裝住,味道清甜透心涼。
龍眼班蘭冰
椰子果肉特調
龍眼班蘭冰
2024-10-25 168 浏览
露營風格的Thai Deer Factory擺設多個大型露營帳幕 內設餐枱、餐椅和餐具營做出露營感覺 環境舒適 .亦有多個打卡位 如門口有韆鞦吊椅 竹籐太陽傘⛱️食物方面主打泰式fusion 菜🍤泰式蝦頭油豬頸肉炒飯很好吃的炒飯 用料很豐富太陽蛋很好打卡 蝦頭油和豬頸肉邪惡又配!豬頸肉是切碎配炒飯 每口都可以吃到炒飯+豬頸肉入口回味無窮.🦀🍛白咖哩香茅椰香飯軟殼蟹椰汁香濃咖喱汁內有驚喜!!大量啖啖蟹肉 很豐富 配上金黃酥脆軟殼蟹一定要配飯 香茅椰香飯.配2款小食泰式鳳爪 & 泰式炸鮮蝦雲吞很有泰式風味 微辣好開胃炸鮮蝦雲吞很香脆 .🍹 話梅柑仔蜂蜜特調入口酸酸甜甜 話梅柑仔都很醒腦💫好適合下午工作
露營風格的Thai Deer Factory
擺設多個大型露營帳幕
內設餐枱、餐椅和餐具
營做出露營感覺 環境舒適
亦有多個打卡位 如門口有韆鞦吊椅
竹籐太陽傘⛱️
食物方面主打泰式fusion 菜

🍤泰式蝦頭油豬頸肉炒飯
很好吃的炒飯 用料很豐富
太陽蛋很好打卡
蝦頭油和豬頸肉邪惡又配!
豬頸肉是切碎配炒飯
每口都可以吃到炒飯+豬頸肉
入口回味無窮
🦀🍛白咖哩香茅椰香飯軟殼蟹
椰汁香濃咖喱汁內有驚喜!!
大量啖啖蟹肉 很豐富
炸鮮蝦雲吞很香脆
🍹 話梅柑仔蜂蜜特調
入口酸酸甜甜 話梅柑仔都很醒腦💫
好適合下午工作

店的裝修走露營風,都幾特別,座位都多。餐廳菜式是泰國菜。食物整體水平不錯。我地一大班人叫左兩個4人餐,揀左柚子沙律、豬頸肉沙律、串燒、青咖喱雞、海南雞、炒金邊粉、炒泰式河粉、雞翼、生菜包、煙薰豬鞍、黃金薯條….多到張枱都放唔落呀特別鐘意串燒、黃金薯條、青咖喱、豬頸肉沙律同埋泰式炒河。金邊粉就一般,太乾身無汁無乜味。食完仲有甜品,佢個椰子雪糕加奶凍好好食,泰式奶茶味就好濃好泰奶味至於飲品可以半價換特飲,我就揀左蝶荳花荔枝,唔太甜,顏色又靚
店的裝修走露營風,都幾特別,座位都多。

庆祝纪念
生日
經常跟朋友說想去露營,可是沒時間🥹意外發現這間很有露營風格的觀塘樓上餐廳✨餐廳擺滿露營帳篷、太陽傘和椰樹等裝飾,彷彿置身營地,超級適合打卡📷食物充滿泰國風味🥰價格合理食物超級好吃👍我們平日晚上到訪超級少客人真的很可惜😳這間值得更多人來訪🔥🇹🇭二人餐$𝟺𝟸𝟾-泰北炭燒豬頸肉沙律-泰北香葉打拋豬生菜包-椰子雞湯-沙嗲雞串+豬串-香葉肉碎,泰式炒河粉-泰式奶茶奶凍·奶茶雪糕🍹藍蝶花荔枝特調(半價+$𝟷𝟿)🍹芒果熱情果沙冰(半價+$𝟸𝟷)

🇹🇭二人餐$𝟺𝟸𝟾
-泰北炭燒豬頸肉沙律
-泰北香葉打拋豬生菜包
-椰子雞湯
-沙嗲雞串+豬串
-香葉肉碎,泰式炒河粉
-泰式奶茶奶凍·奶茶雪糕
🍹藍蝶花荔枝特調(半價+$𝟷𝟿)
🍹芒果熱情果沙冰(半價+$𝟸𝟷)

Thai Deer Factory 係一間露營風嘅餐廳🤣 位於觀塘The Wave 6樓 成間餐廳睇落去勁有心思佈置 有多個好似帳幕咁樣嘅座位 非常之特別 而且提供多款美味嘅泰國菜 絕對值得一試🐷.🐷軟殼蟹.蟹肉白咖喱意粉呢碗意粉真係唔得了🤣🦀軟殼蟹炸得剛剛好 外脆內嫩 蟹肉配上白咖喱 香濃又唔膩.🐷蛋炒咖喱炭燒雞扒雞扒炭燒得非常香 肉質多汁 仲要好大塊雞🐔配上咖喱炒蛋 兩者結合得天衣無縫 味道層次豐富.🐷泰式炸鮮蝦雲吞外層酥脆 裡面包著鮮甜蝦肉 搭配特製醬汁 都真係幾惹味.🐷香茅雞翼香茅味道幾簡🤣 雞翼燒得啱啱好 外酥內嫩 咬下去嘅時候香氣四溢.🐷飲品-泰式特濃朱古力🍫呢個朱古力真係好濃郁 最得意嘅係用膠袋裝住嘢飲 好似真係去咗泰國街頭小食店買嘢飲咁樣🤣味道超濃😆.順帶一提😍就係呢間餐廳最近做緊好多唔同類型嘅優惠🤍例如午市2:30p.m.後入座嘅話有八折優惠😆🤍Set Lunch都係$78起就食到泰國菜🇹🇭🤍.Thai Deer Factory📍 香港觀塘興業街4號The Wave 6樓
🐷軟殼蟹.蟹肉白咖喱意粉

🤍
Thai Deer Factory
📍 香港觀塘興業街4號The Wave 6樓
2024-10-18 171 浏览
我哋嗌咗 THAIDEER虎蝦冬蔭功湯(細)($68)、香葉肉碎泰式炒河粉($118)、黃金海蝦($168)同埋榴槤咖央西多士配榴槤果肉雪糕($68)咁首先講咗嗰個冬蔭功湯先啦其實呢個冬蔭功湯飲落去真係幾惹味😋😋不過亦都真係比我想像中辣如果鍾意/食到辣嘅人不妨試吓呢個之後就講吓炒河粉同埋黃金蝦啦呢個炒河粉食落去都幾有鑊氣😚😚食落去口感幾煙煙韌韌黃金蝦食落去鹹蛋黃味真係好濃郁🥳🥳而且亦都係新鮮滾熱辣整起嘅份量都比我想像中多跟住就講吓嗰個甜品啦好似第一次見到榴槤+西多士呢個配搭食落去真係幾特別👍👍(而且我又係一個好鍾意食榴槤嘅人)榴槤果肉雪糕食落去亦都好甜😆😆一熱一凍呢種冰火兩重天幾正最後就講埋我哋嗌咗嘅嘢飲啦我揀咗要泰式香濃朱古力($42)飲落去朱古力味道幾濃郁而我朋友揀咗要椰子果肉特調($42)飲落去味道幾fresh而且椰子味好香濃

咁首先講咗嗰個冬蔭功湯先啦

份量都比我想像中多

跟住就講吓嗰個甜品
好似第一次見到榴槤+西多士呢個配搭
食落去真係幾特別👍👍
(而且我又係一個好鍾意食榴槤嘅人)
榴槤果肉雪糕食落去亦都好甜😆😆
一熱一凍呢種冰火兩重天幾正

最後就講埋我哋嗌咗嘅嘢飲啦
我揀咗要泰式香濃朱古力($42)
飲落去朱古力味道幾濃郁
而我朋友揀咗要椰子果肉特調($42)
飲落去味道幾fresh
而且椰子味好香濃
成日都想去glamping 朋友話帶我放工去glamping原來係Thai Deer Factory餐廳擺滿露營帳幕 加上太陽遮、椰樹等裝飾好似真係去咗戶外glamping咁 🏕️ 食物充滿泰式風味二人餐有🥥椰子雞湯椰子雞湯好香椰香同香茅味雞肉肉質嫩滑 好味🥗泰北炭燒豬頸肉沙律沙律充滿泰式風味 豬頸肉肉質軟腍炭燒後冇肥膩感🍢沙嗲雞肉、豬肉串燒燒得啱啱好 加上沙嗲汁好惹味🦀軟殼蟹•蟹肉白咖哩意粉軟殼蟹炸得酥脆可口蟹肉份量好多 意粉好入味🐔牛油香檸單骨雞翼配芫荽腐乳醬雞翼炸得酥脆嫩滑 牛油青檸味好香 加上特製醬汁更加惹味🍡椰汁珍多仙草椰汁味好香 珍多河粉加仙草口感特別配埋紅豆一齊食味道甜甜地 🍹龍眼班蘭冰🥥椰子果肉特調
成日都想去glamping
朋友話帶我放工去glamping
原來係Thai Deer Factory
餐廳擺滿露營帳幕 加上太陽遮、椰樹等裝飾
好似真係去咗戶外glamping咁 🏕️

🥗泰北炭燒豬頸肉沙律
沙律充滿泰式風味
豬頸肉肉質軟腍
炭燒後冇肥膩感

🍢沙嗲雞肉、豬肉串燒
燒得啱啱好 加上沙嗲汁好惹味

🦀軟殼蟹•蟹肉白咖哩意粉