2024-08-08 2563 浏览
平時工作忙,假期時當然要慢活一下!南昌SOHO West 開了Terrace in seaside , 一邊品嘗美食一邊欣賞無敵大海景實在寫意!粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷 擺盤勁靚,豐富餡料的韓式飯卷上面是蛋黃醬三文魚蓉,仲有些三文魚子,使口感更有層次!燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯超韓式拌飯,有特色韓式辣醬拌勻,豬腩片以醬油燒到剛好肉質軟腍,香味四溢!人生迷芒的芒果🥭沙冰這杯打卡好靚又滿有夏日色彩,半個芒果🥭放在杯邊裝飾,味道清新可人!濟州柑橘🍊乳酪同樣打卡好美的一杯,乳酪加上柑橘健康又好飲!芒芒夏日芒果🥭窩夫🧇窩夫賣相好看,層層疊起來,醬汁上配有芒果🥭等鮮果!窩夫牛油🧈味十足,甜點完美滿足。
平時工作忙,假期時當然要慢活一下!

人生迷芒的芒果🥭沙冰

濟州柑橘🍊乳酪
同樣打卡好美的一杯,乳酪加上柑橘健康又好飲!

芒芒夏日芒果🥭窩夫🧇
2024-08-07 2170 浏览
呢間濟洲風cafe相信大家都唔會陌生, 但係配上呢個無敵維港景就只此一間分店, 咁啱我地被安排到近海邊既位置成件事更加分, 如果兩個人黎又坐到張望海既二人位就更加爽😌 清甜柑橘窩夫🍊($98)蛋香味濃郁又夠鬆軟既窩夫配上柑橘味既忌廉同柑橘果肉, 成個配搭好清爽一啲都唔會膩, 如果唔想食咁多忌廉有少忌廉既選擇可以揀😎雲海蘋果茶🍏($45)黃色配上藍色真係有啲似雲海, 不過甜味偏假左少少同埋低層既蘋果肉有啲太甜☹️濟州柑橘乳酪🍦($68)一大個真柑橘擺左係清甜帶有淡淡柑橘味乳酪上面, 如果鐘意既話可以剝個柑橘黎配乳酪, 不過我地懶就冇咁做😝呢度真係幾舒服, 望住個海真係可以坐一日, 呢間分店好值得大家黎試下, 食完仲可以去海濱散下步睇下日落🌅

清甜柑橘窩夫🍊($98)

雲海蘋果茶🍏($45)

濟州柑橘乳酪🍦($68)

2024-08-04
下午茶
  • 清甜柑橘窩夫
  • 濟洲柑橘乳酪
人氣韓國Café ☕️🍊Terrace in seaside 🍊Soho West分店 🍊濟州柑橘乳酪🍹人氣No.1,不太酸甜,味道恰到好處,個柑好好食👍🥭人生迷芒的芒果沙冰🍧芒果好香,還有些柚子味,沙冰打得好細緻, 飲起嚟好滑漏,帶點點酸🍋🍓 芒芒夏日芒果窩夫人氣推介👍窩夫皮夠脆,cream打得很滑很細緻,芒果醬很清新香口,打卡一流📸🍙🍘明太子蟹肉飯卷🦀飯卷上的蟹肉份量剛剛好, 口感好夾飯卷👍我們大约5:30左右到可以見到日光, 黃昏和夜景, 環境寧靜, 望住個海好正👍好有渡假feel🏖員工好有生氣, 笑容親切👍🍊🧑🏻👦🍊
Soho West分店

🍊濟州柑橘乳酪🍹
人氣No.1,不太酸甜,味道恰到好處,個柑好好食👍

🥭人生迷芒的芒果沙冰🍧

🍋🍓 芒芒夏日芒果窩夫

🍙🍘明太子蟹肉飯卷🦀
飯卷上的蟹肉份量剛剛好, 口感好夾飯卷👍

員工好有生氣, 笑容親切👍🍊🧑🏻👦🍊
2024-07-12
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
信用卡優惠
  • 芒芒夏日芒果窩夫
2024-07-29 1479 浏览
好友知我喜歡四圍搵好嘢食、帶我去食好西、簡約木系裝修、室外面對海濱公園、對住個海景,感覺心曠神怡先來兩杯飲品,點左杯個名好得意嘅人生迷芒的芒果沙冰、入口充滿芒果的香味,沙冰透心涼、加片薄荷葉,味道更出色濟州柑橘乳酪,大大個柑橘放在杯上,入口像益力多但帶點酸甜的味道燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯、黑毛豬入口香濃油脂香氣、肉質嫩滑咬落有口感、紫蘇飯粒粒分明,入口帶微微紫蘇葉味粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷、這個三文魚蛋黃醬非常出色,混和吞拿魚配上紫菜卷飯,非常惹味芒芒夏日芒果窩夫、酥脆嘅窩夫加上香滑的忌廉、再沾上香濃的芒果醬,好味到停唔到口

2024-07-26 1314 浏览
夏日炎炎最啱來到海邊, 享受美景和美食。Terrace in seaside 越來越多分店,新店在型格酒店商場, 位置非常開揚。黃昏時間來到這裏, 望著橙黃色的夕陽, 吹著涼快的海風, 多麼的寫意。這你最討歡心的,當然是韓式特飲和甜品。人氣大熱 濟州柑橘乳酪🍊, 真的非常可愛, 圓碌碌的濟州柑, 乳酪酸酸甜甜夠冰凍, 清新解渴 超爽快🧊。人生迷芒的芒果沙冰🥭, 芒果肉份量絕不吝嗇, 果肉香甜多汁, 沙冰冰涼消暑。芒芒夏日芒果窩夫芒果窩夫擺顏色鮮豔吸引 ,豐盛的份量, 窩夫質地鬆軟而有質感, 充滿蛋香味道。 甜美嘅芒果肉, 酸酸甜甜的芒果醬, 綿密香滑的忌廉, 再加埋 藍莓和士多啤梨, 很完美嘅配搭。粒粒魚子與三文魚 蛋黃醬飯卷晶瑩剔透的三文魚子, 散發著橙黃色的金光, 配上三文魚蛋黃醬, 味道非常鮮味, 飯卷質感煙煙靭靭, 配搭雞蛋 紅蘿蔔 漬物, 十分開胃 好適合夏天。燒醬油黑毛豬 白切玉 紫蘇飯黑毛豬白切肉, 豬肉味道突出, 層次分明, 質感清爽而不油膩, 豬皮部分 Q彈爽口。 紫蘇飯 香香辣辣, 非常開胃。
夏日炎炎最啱來到海邊, 享受美景和美食。

這你最討歡心的,當然是韓式特飲和甜品

粒粒魚子與三文魚 蛋黃醬飯卷

燒醬油黑毛豬 白切玉 紫蘇飯

• 芒芒夏日芒果窩夫
  • 粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷
之前已經介紹過呢間走韓國濟洲度假風既Cafe,最近新店登陸深水埗啦! 環境走小清新風格,座位闊落,坐得好舒服,今次黎到都試左幾款野食,味道有驚喜粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷韓式飯卷係食韓國菜必食,有別於平時得牛肉、芝士等配料,今次加左魚籽與三文魚蛋黃醬,味道帶鹹香,食落不會膩燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯黑毛豬燒過後加上醬油更香更惹味,拌飯加左紫蘇,飯粒粒分明,最岩同朋友開心share芒芒夏日芒果窩夫原個窩夫賣相好吸引,外皮香脆內裹鬆軟,配上香甜芒果粒大滿足人生迷芒的芒果沙冰夏日當迼既芒果香甜滋味,沙冰清爽冰涼,入口綿密,有助解膩濟州柑橘乳酪黎到必點! 上面有整個柑橘打卡一流,乳酪酸甜開胃,飲既時候仲會有柑橘果肉,值得一試

芒芒夏日芒果窩夫
原個窩夫賣相好吸引,外皮香脆內裹鬆軟,配上香甜芒果粒大滿足

人生迷芒的芒果沙冰
夏日當迼既芒果香甜滋味,沙冰清爽冰涼,入口綿密,有助解膩

2024-07-24 1156 浏览
放假去長沙灣海濱花園行下影下相打下卡,見開左個新商場,商場入面有兩間餐廳開左,就入去食埋野先走~呢間柑橘主題既cafe有好多間分店,我望到店內既坐低可以望到海景,勁chill,就即刻簡左呢間黎食😆粒粒魚籽三文魚蛋黃醬飯卷,有別於一般既韓式飯卷,每粒飯卷面都鋪滿三文魚蛋黃醬&魚籽,好精緻燒醬油黑毛豬白切紫蘇葉拌飯,拌飯辣辣地好惹味,黑毛豬唔會太肥,燒完出黎都仲好多肉汁,而且咬落好林好易咬芒果窩夫🧇窩夫外脆內軟,中間夾住啲cream同芒果片,好match好好食芒果沙冰有成半個芒果係上面而且好甜,沙冰好解喝,透心涼😌柑橘乳酪酸酸甜甜,仲有一粒柑橘係上面,飲完杯野仲有柑食😆全部野食&飲品都好打卡able,加埋個藍天白雲&大海景,勁勁勁勁chill😌

芒果沙冰有成半個芒果係上面而且好甜,沙冰好解喝,透心涼😌

柑橘乳酪酸酸甜甜,仲有一粒柑橘係上面,飲完杯野仲有柑食😆

呢間韓式Cafe 位於南昌地鐵站附近的新商場SOHO West🙌,坐享無敵大海景😍,食物質素唔錯,人均消費$200左右,真喺物超所值。暫時都唔係有咁多人知 Terrace in Seaside 嘅呢間分店🤫🤫🤫,但我相信好快就會爆紅,會有好多人爭著來打卡‼️🔹️燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯🐖🔹️粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷🐟🔹️芒芒夏日芒果窩夫🥭🔹️濟州柑橘乳酪🍊🔹️人生迷芒的芒果沙冰🥭

🔹️燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯🐖

🔹️粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷🐟

🔹️芒芒夏日芒果窩夫🥭

🔹️濟州柑橘乳酪🍊
🔹️人生迷芒的芒果沙冰🥭

2024-07-22 1961 浏览
前排去旅行✈️,搭機場巴士見到呢個好靚嘅海邊同商場🛍~原來係新落成嘅Soho West~呢日同另一半嚟行下睇日落🌅~發現開咗間超靚view嘅Terrace in seaside🍊!之前喺沙田食過,佢嘅飯卷幾好食😋~今次呢款粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷有埋三文魚籽同魚肉~食落更加鮮甜😍~飯卷入面有啲蘿蔔同醃漬嘅蔬菜🥕,好爽口~另外點咗個燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯🍚~上面嘅豬肉係略有脂肪嘅五花腩🐖~但係煮完燒完🔥,食落口又唔覺得油膩~而且醬料帶啲甜味~當然唔少得佢哋嘅濟州柑橘乳酪🥤~上次我飲過呢個,酸酸甜甜,好適合夏天飲⛱️~因為而家夏季,佢哋推出咗唔少芒果產品🥭~例如呢個人生迷芒的芒果沙冰,飲落口唔太甜~反而飲品上面塊芒果就好甜~非常消暑嘅一個飲品~最後叫返個甜品,當然都係芒果嘅🥭🥭!佢哋嘅窩夫外脆內軟🧇,又香蛋漿味~加埋滿滿嘅cream同香甜嘅芒果粒,真係好推薦👍!喺度食飯仲可以順便睇埋日落☀️~夜晚仲可以望到對面海夜景🌃~淨係食view都夠!食買玩去Klook訂嘢,用埋我個95折優惠碼👉HELENKLOOK
前排去旅行✈️,搭機場巴士見到呢個好靚嘅海邊同商場🛍~
原來係新落成嘅Soho West~
呢日同另一半嚟行下睇日落🌅~
粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷
之前喺沙田食過,佢嘅飯卷幾好食😋~
今次呢款粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷有埋三文魚籽同魚肉~
食落更加鮮甜😍~
飯卷入面有啲蘿蔔同醃漬嘅蔬菜🥕,好爽口~
粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷
另外點咗個燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯🍚~
上面嘅豬肉係略有脂肪嘅五花腩🐖~
但係煮完燒完🔥,食落口又唔覺得油膩~
而且醬料帶啲甜味~
燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯
當然唔少得佢哋嘅濟州柑橘乳酪🥤~
上次我飲過呢個,酸酸甜甜,好適合夏天飲⛱️~
因為而家夏季,佢哋推出咗唔少芒果產品🥭~
例如呢個人生迷芒的芒果沙冰,飲落口唔太甜~
反而飲品上面塊芒果就好甜~
非常消暑嘅一個飲品~
濟州柑橘乳酪 & 人生迷芒的芒果沙冰
最後叫返個甜品,當然都係芒果嘅🥭🥭!
佢哋嘅窩夫外脆內軟🧇,又香蛋漿味~
加埋滿滿嘅cream同香甜嘅芒果粒,真係好推薦👍!
芒芒夏日芒果窩夫
喺度食飯仲可以順便睇埋日落☀️~
夜晚仲可以望到對面海夜景🌃~
淨係食view都夠!
2024-07-04
濟州柑橘乳酪 & 人生迷芒的芒果沙冰
2024-07-21 829 浏览
呢間 Terrace in seaside個景,絕對係咁多間分店最靚嘅,出邊個海景同個Cafe名極為相襯!淨係個景都已經為餐飯加咗好多好多分。1. **濟州柑橘乳酪**:清新爽口,柑橘的酸甜完美融入綿密的乳酪。每一啖都飲到有果肉,增添咗層次感和咀嚼感,口感不單純是綿滑,清新而不失層次,既解渴又不膩口。另外一題,飲品造型好靚,打卡一流。2. **人生迷惘的芒果沙冰**:芒果本身清甜可口,化成沙冰後口感清爽,加上冰涼解暑,十分開胃。最估唔到係,杯沙冰仲要配上4份1個芒果,飲完杯沙冰,再食埋個芒果,好滿足!3. **粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷**: 飯卷係傳統嘅韓國味道,加上三文魚嘅香味,再加上每一啖都充滿着新鮮魚籽,咬落去卜卜脆嘅口感,令人一口接一口停唔到咁食。4. **燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯**:黑毛豬肉質鮮嫩多汁, 肉質好腍,但唔會好肥膩。紫蘇拌飯有啲泡菜味,少少辣,充滿韓式嘅味道。拌飯雖然多少少油,不過配埋個柑桔乳酪就岩岩好喇!5. **芒芒夏日芒果窩夫**: 呢個窩夫甜品絕對係全晚嘅重點!本身啲芒果都好甜,比較驚喜嘅係個窩夫切開唔係平時嘅白色,而係帶有少少黃色,估計係個窩夫粉漿本

1. **濟州柑橘乳酪**:

2. **人生迷惘的芒果沙冰**:

3. **粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷**:

4. **燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯**:

5. **芒芒夏日芒果窩夫**:
呢個窩夫甜品絕對係全晚嘅重點!本身啲芒果都好甜,比較驚喜嘅係個窩夫切開唔係平時嘅白色,而係帶有少少黃色,估計係個窩夫粉漿本身已經加咗芒果落去,每一啖都充滿着芒果嘅味道。
2024-07-21 592 浏览
最近有同事食完呢間餐廳推介給我唔search唔知原來呢間韓國餐廳已經開咗好多分店我就去了位於南昌站的新分店未食嘢之前已經被餐廳出邊的海景吸引住😍咁啱黃昏去到,超浪漫的景,好chill另外餐廳的設計都洋溢着橘子🍊🐷燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯🍚第一次見飯係以呢個形態 呈上黑毛豬煮得非常好食,而且好腍,好香口,份量亦非常多,但食完又唔會覺得好膩。黑毛豬絕對可以encore。另外拌飯富有韓式風味,微辣麻油香,可以再整得更乾身。🐟粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷🍣本身以為配上蛋黃醬會好膩,但食落又頗清新,除了三文魚和魚子外飯卷亦有青瓜雞蛋蘿蔔等配料,蔬菜和魚互相平衡,賣相亦非常吸引。🥭芒芒夏日芒果窩夫🧇厚厚的窩夫,窩夫外脆內軟,送上時已經聞到窩夫的蛋香味,亦配上大量芒果,忌廉亦毫不吝嗇。其藍莓士多啤梨配料,可考慮其他生果配料。🥭人生迷芒的芒果沙冰🍹沙冰非常吸睛,因為飲品配上大大嚿的新鮮芒果,除了芒果外,亦會吃到柚子皮條。而且甜度剛剛好,夏天飲非常解渴。🍊濟州柑橘乳酪 🍶飲品配有原隻橘子,乳酪酸酸,開胃。
最近有同事食完呢間餐廳推介給我
唔search唔知原來呢間韓國餐廳已經開咗好多分店

我就去了位於南昌站的新分店
未食嘢之前已經被餐廳出邊的海景吸引住😍
咁啱黃昏去到,超浪漫的景,好chill

另外餐廳的設計都洋溢着橘子🍊

🐷燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯🍚
第一次見飯係以呢個形態 呈上
黑毛豬煮得非常好食,而且好腍,
好香口,份量亦非常多,
但食完又唔會覺得好膩。
黑毛豬絕對可以encore。
另外拌飯富有韓式風味,微辣麻油香,
可以再整得更乾身。

🐟粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷🍣
本身以為配上蛋黃醬會好膩,
但食落又頗清新,
除了三文魚和魚子外
飯卷亦有青瓜雞蛋蘿蔔等配料,
蔬菜和魚互相平衡,
賣相亦非常吸引。

🥭芒芒夏日芒果窩夫🧇
厚厚的窩夫,窩夫外脆內軟,
送上時已經聞到窩夫的蛋香味,
亦配上大量芒果,忌廉亦毫不吝嗇。
其藍莓士多啤梨配料,
可考慮其他生果配料。

🥭人生迷芒的芒果沙冰🍹
沙冰非常吸睛,
因為飲品配上大大嚿的新鮮芒果,
除了芒果外,亦會吃到柚子皮條。
而且甜度剛剛好,夏天飲非常解渴。

🍊濟州柑橘乳酪 🍶
飲品配有原隻橘子,
乳酪酸酸,開胃。
  • 粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷
Terrace in Seaside越開越多分店✨仲要間間都裝修精緻,食物高質🧡新開張、位於南昌站附近既Soho West分店都唔例外!餐廳用左落地大玻璃,大部分既座位都可以望到維港海景景色🌊😍日間有自然光滲透入黎,黄昏有機會見到日落🌇好靚好舒服,真係有去左旅行果種relax既感覺!❥ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138黑毛豬燒得好香,肉質軟腍,有少少肥肉,但食落唔會太膩,撈飯食一流🥹❤️紫蘇飯充滿韓式風味🇰🇷食落有少少辣,好香口惹味!❥ 粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷 $108清新之選‼️飯卷食落口感唔錯🍙面頭有滿滿既三文魚籽同三文魚蛋黃醬,口感好豐富,味道又好夾!飯卷包住青瓜🥒、醃蘿蔔、玉子,帶有輕盈、清新既感覺,食完唔怕滯!❥ 芒芒夏日芒果窩夫 $108夏日必食😍☀️呢度既窩夫真係夠晒出名🧇仲推出埋我喜歡既芒果系列🥭真係唔叫唔得😚一上枱已經見到窩夫賣相精緻🫶🏻✨✨好打卡!窩夫外層有微脆既口感,食落有蛋香味🧇😛配搭埋輕盈既忌廉、滿滿既芒果果肉、芒果醬,味道香甜清新,勁refreshing💛🧡💛❥ 濟州柑橘乳酪 $68每次黎到都要點呢杯招牌飲品🍊乳酪味重,帶有微微酸甜,質地幼滑,清新解渴~❥
Terrace in Seaside越開越多分店✨
仲要間間都裝修精緻,食物高質🧡
新開張、位於南昌站附近既Soho West分店都唔例外!

餐廳用左落地大玻璃,大部分既座位都可以望到維港海景景色🌊😍

❥ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138
紫蘇飯充滿韓式風味🇰🇷食落有少少辣,好香口惹味!

❥ 粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷 $108
清新之選‼️飯卷食落口感唔錯🍙

❥ 芒芒夏日芒果窩夫 $108
夏日必食😍☀️
呢度既窩夫真係夠晒出名🧇
仲推出埋我喜歡既芒果系列🥭真係唔叫唔得😚
一上枱已經見到窩夫賣相精緻🫶🏻✨✨好打卡!
窩夫外層有微脆既口感,食落有蛋香味🧇😛

❥ 濟州柑橘乳酪 $68
每次黎到都要點呢杯招牌飲品🍊
乳酪味重,帶有微微酸甜,質地幼滑,清新解渴~

❥ 人生迷芒的芒果沙冰 $68
芒果沙冰甜度岩岩好✨
仲有大大件芒果果肉,鮮甜多汁,又可以打卡!
沙冰清涼冰爽,好岩而家熱辣辣既天氣飲用☀️
2024-07-11
粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷好開胃!飯卷入面仲放滿配料,紅蘿蔔同埋蛋等等,食落口好清新,口感十足燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯有好多件醬油黑毛豬腩肉,肉質彈牙香口,配埋帶有微辣嘅紫蘇拌飯,好惹味芒芒夏日芒果窩夫入口香脆內軟😋窩夫上面佈滿大量cream,每層窩夫都有好多鮮甜嘅芒果,配埋酸酸甜甜嘅芒果醬汁人生迷芒的芒果沙冰😍有新鮮芒果粒,芒果沙冰飲落口好細滑,清爽解渴濟州柑橘乳酪酸酸甜甜,有濃郁嘅乳酪味道,都有柑橘嘅香味餐廳舒適寬敞,以橘子為主題嘅韓國餐廳🇰🇷設有戶外位置,一邊望住個靚海景同埋日落景,一邊嘆韓國菜,好浪漫!上菜速度快,餐廳店員服務態度好友善,抵讚

濟州柑橘乳酪酸酸甜甜,有濃郁嘅乳酪味道,都有柑橘嘅香味

Terrace in seaside最近在南昌SOHO West開了新店,環境極優,可以望著海景用餐,So chill~夏日時分日照時間較長,下班後來更可觀賞到美美日落♡設計也是一貫的小清新風格,真的很像在韓國度假一樣.ᐟ ⧐ 芒芒夏日芒果窩夫 HK$108 ⧏ 在Terrace in seaside一定要食招牌的窩夫.ᐟ.ᐟ它們的窩夫真的是我吃過覺得最好吃之一窩夫外脆內軟,更有幽香的芒果味再配上幼滑的忌廉和芒果醬,十分清新ദ്ദി ·͜· ⧐ 粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷 HK$108 ⧏ 這裡的餐點全部都有用藤造的托盤盛著,很有度假feel~飯卷賣相精緻,部放有粒粒三文魚籽,特別喜歡三文魚蛋黃醬,口感細膩味道很好♡ ⧐ 燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯 HK$138 ⧏ 拌飯有點微辣,夏天吃點辣的特別開胃.ᐟ黑毛豬肥瘦相間,還有我超愛吃的軟骨~燒過後的黑毛豬味道特別香,整個很有韓式的感覺♡⧐ 濟州柑橘乳酪 HK$68 ⧏這杯濟州柑橘乳酪應該是這裡最Signature的飲品了吧~至少我每次來到Terrace in seaside都必點這杯.ᐟ乳酪甜甜的味道再配上柑橘清新的香氣,整個就是清爽又很適合夏
環境極優,可以望著海景用餐,So chill~
夏日時分日照時間較長,下班後來更可觀賞到美美日落♡
設計也是一貫的小清新風格,真的很像在韓國度假一樣.ᐟ

⧐ 芒芒夏日芒果窩夫 HK$108 ⧏

它們的窩夫真的是我吃過覺得最好吃之一
窩夫外脆內軟,更有幽香的芒果味
再配上幼滑的忌廉和芒果醬,十分清新ദ്ദി ·͜·

⧐ 粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷 HK$108 ⧏

這裡的餐點全部都有用藤造的托盤盛著,很有度假feel~
飯卷賣相精緻,部放有粒粒三文魚籽,
特別喜歡三文魚蛋黃醬,口感細膩味道很好♡

⧐ 燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯 HK$138 ⧏

拌飯有點微辣,夏天吃點辣的特別開胃.ᐟ
黑毛豬肥瘦相間,還有我超愛吃的軟骨~
燒過後的黑毛豬味道特別香,整個很有韓式的感覺♡

⧐ 濟州柑橘乳酪 HK$68 ⧏

這杯濟州柑橘乳酪應該是這裡最Signature的飲品了吧~
乳酪甜甜的味道再配上柑橘清新的香氣,
整個就是清爽又很適合夏日的感覺♡

⧐ 人生迷芒的芒果沙冰 HK$68 ⧏

賣相超精美,人生迷芒是不知道芒果怎樣處理對吧.ᐟ
把它吃掉就是了!大芒果真的超甜,非常好吃
芒果沙冰味道清甜,每喝口都能吃到冰,消暑一流~
喝完這杯的芒果沙冰就不再迷芒了啦ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
2024-07-03
2024-07-18 332 浏览
作為街坊嘅我知道屋企附近間Soho West 酒店開咗幾間餐廳,當然要一一去試吓啦!今次就先試呢間韓式Cafe 《Terrace in Seaside》, 去到就見到每個店員頭頂都戴住頂柑橘畫家帽非常之可愛,感覺好親切呀!🍊🍊🍊我哋揀咗個可以望到海嘅位置坐低,再點咗幾樣受歡迎嘅嘢食…🤤🤤🤤🌟人生迷芒的芒果沙冰呢期當造嘅時令生果一定就係芒果啦!所以就點咗呢杯芒果沙冰,飲落清甜又冰涼解渴,上面仲有半個芒果肉添!超正呀!🥰🥰🥰🌟濟州柑橘乳酪呢杯絕對係呢間店嘅人氣特飲,我見每一張枱都會點一杯的!咁佢嘅賣相又真係幾可愛嘅,用上原隻嘅柑橘放喺杯頂,而且飲落酸酸甜甜,非常之啱夏天飲!推薦呀!🍊🍊🍊🌟燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯燒醬油黑毛豬白切肉不油也不膩,紫蘇飯又好香,兩者都非常之夾😋😋😋🌟粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷我個人幾鍾意呢一個飯卷,脆卜卜嘅魚籽加上Creamy嘅三文魚蛋黃醬嘅組合,正正就係我鍾意嘅口味😍😍😍🌟芒芒夏日芒果窩夫最後嚟一個芒果窩夫甜品,窩夫外脆內軟,芒果肉鮮甜,絕對令今晚呢餐畫上完美嘅句號😝😝😝最正係大概六點幾嚟呢度食晚餐可以見晒日與夜唔同嘅景色,望住個海同咁靚嘅景食嘢都幾Chill

🌟人生迷芒的芒果沙冰

🌟濟州柑橘乳酪

🌟燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯

🌟粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷

🌟芒芒夏日芒果窩夫

最正係大概六點幾嚟呢度食晚餐可以見晒日與夜唔同嘅景色,望住個海同咁靚嘅景食嘢都幾Chill 㗎!❤️❤️❤️