2025-08-12
呢間之前食過覺得幾好就翻兜下😜 佢地係韓國仁川既過江龍品牌,因為喺當地鋪位有無敵海景🌊,所以店名既原意係「海邊既露台」~ 雖然香港店未必近海🌊,但一樣嗰種輕鬆放空既感覺😌 以自然舒適既木系🪵為主,店前放左招牌柑橘樹🍊🌳,店內亦有柑橘牆🍊🧱既設計,等食客可以chill啲~ 野食既選擇多又唔貴,兼顧到打卡同味道都唔錯~ 宜家仲有活動護照同「夏日陽光遊」既活動可以挽tim😜(5 😍 係滿分,🤩係半分) 比初戀還要甜的蜜瓜窩夫 🍈🧇 - $132 (好味指數:😍😍😍😍😍)以往食完正餐再食窩夫🧇都會覺得太飽,但今次呢個幾好食😋 令到我可以全部食晒😂 宜家既蜜瓜🍈當造,清甜多汁,果味自然,食完齒頰留香~ 忌廉有原味同蜜瓜味🍈既,質感輕盈,奶味🥛濃郁~ 窩夫🧇外脆內軟,有烘焙香同蛋香🥚,甜度恰到好處,完全唔會漏🤤 亦配左清甜既蜜瓜球🍈🟢、士多啤梨🍓同藍莓🫐,會再refreshing啲~韓式燉牛肋骨配飯 🐮🍖🥕🍚 - $138 (好味指數:😍😍😍😍🤩)小編一向都好鍾意食韓式🇰🇷燉牛肋骨🐮🍖,所以黎到都有叫~ 份量幾多,佢地用韓國🇰🇷頂級牛隻🐮,用特秘製湯汁烹燉幾個鐘⏰,味道香甜,濃郁醇厚,牛味🐮香濃,
(5 😍 係滿分,🤩係半分)
比初戀還要甜的蜜瓜窩夫
韓式燉牛肋骨配飯
小編一向都好鍾意食韓式🇰🇷燉牛肋骨🐮🍖,所以黎到都有叫~ 份量幾多,佢地用韓國🇰🇷頂級牛隻🐮,用特秘製湯汁烹燉幾個鐘⏰,味道香甜,濃郁醇厚,牛味🐮香濃,肉質軟嫩,而且去晒骨🦴就可以啖啖肉咁食🤤 亦有清甜多汁既紅蘿蔔🥕同蘿蔔⚪️🥕
玫瑰醬海鮮年糕
玫瑰醬海鮮年糕 🌹🦐🦪⬜️ - $116 (好味指數:😍😍😍😍)
玫瑰醬🌹其實就係喺韓式辣醬🇰🇷🌶️既基礎上面再加奶油同茄醬🥫,顏色比較靚,會無咁辣🌶️,質感creamy,帶有微辣🌶️同微酸,惹味開胃🤤 啲年糕煙韌軟糯,唔會好韌,亦都幾索汁😻 亦有唔少配料,包括鮮甜既青口🦪、鮮味既既蝦🦐、彈牙既魷魚🦑、多汁既番茄仔🍅同埋清香既火箭菜🥬,飽肚又幾正😋
雞蛋多過飯的蛋飯卷
雞蛋多過飯的蛋飯卷 🥚🍚🍥 - $92 (好味指數:😍😍😍🤩)
賣相既顏色幾鮮豔,有好大舊金黃色既雞蛋🥚,香口綿密,同時有清香既胡蘿蔔絲🥕、爽口既牛蒡絲同埋爽口既青瓜絲🥒,如果汁或者調味可以多啲就更加好啦~
圓碌碌蜜瓜沙冰 🍈🍧 - $62 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
跟住整翻杯時令沙冰🍧,炎炎夏日夠曬透心涼😌 蜜瓜🍈味芳香馥郁,難得果香清新自然,唔會有藥水味🧪 口感幼滑,上面有爽甜既蜜瓜球🍈🟢,下面有清新爽滑既蜜瓜啫喱🍈,口感豐富~
飲完唔會手指指餅咖啡 ❌👉🏻☕️ - $58 (好味指數:😍😍😍😍)
佢地特登引入韓國🇰🇷烘焙咖啡豆☕️🟤,會比較有風味~ 呢杯似液體既tiramisu☕️🍰😂 咖啡☕️香味濃郁醇厚,入口回甘,唔會苦澀~ mascarpone cheese🧀 軟滑輕盈,味道香甜,可以連埋上面香脆既手指餅🤌🏻一齊食,感覺幾得意🤩
好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩