2022-07-06
屯門市廣場除咗有日式超市之外,隔離仲準備開日式美妝店,走返轉都覺得自己去咗日本呀!對出仲有食韓國美食,以柑橘為主題的餐廳Terrace in Seaside,之前已經去過海港城分店,對佢清新的濟州柑橘乳酪念念不忘,見到屯門有分店要再食呀。睇到餐牌好多嘢都想食呀,今次叫得好多,最後仲叫埋甜品窩夫,全部都食晒,因為真係好味呀!蟹籽雞蛋蘋果薯仔沙律細個媽咪都會整比我食,簡單又好味,好有回憶。傳統飯卷韓國的傳統飯卷,有青瓜、甘筍絲、雞蛋絲、黃瓜,開胃之選。水果忌廉三文治第一次食咁特別的水果忌廉三文治,時令水果好新鮮,原來咁的配搭又唔錯喎。燒醬油黑毛豬白切肉飯邪惡又美味的黑毛豬白切肉好香呀,中間的肥肉又香又軟,泡菜炒飯唔太辣易入口,不知不覺就清碟啦。濟州柑橘乳酪飲品必點招牌柑橘乳酪,柑橘夠清新,配上乳酪一流呀驚喜甜蜜暖意黑咖啡真係有驚喜喎,很啱我口味的黑咖啡清甜柑橘窩夫最後糾結緊叫唔叫甜品好,我的另一個胃不停的召喚,話仲未飽,唯有叫埋啦!於是叫一個比較輕的清甜柑橘窩夫,佢個糖漬柑橘好正呀,一啖糖漬柑橘加一啖黑咖啡,味道馬上變得不同,窩夫係我最愛之一,如果可以加配雪糕更好,食埋先減啦!
蟹籽雞蛋蘋果薯仔沙律
細個媽咪都會整比我食,簡單又好味,好有回憶。
傳統飯卷
韓國的傳統飯卷,有青瓜、甘筍絲、雞蛋絲、黃瓜,開胃之選。
水果忌廉三文治
燒醬油黑毛豬白切肉飯
濟州柑橘乳酪
飲品必點招牌柑橘乳酪,柑橘夠清新,配上乳酪一流呀
驚喜甜蜜暖意黑咖啡
真係有驚喜喎,很啱我口味的黑咖啡
清甜柑橘窩夫