2022-09-27
同朋友想食個early dinner,所以就去咗屯門市廣場二樓,donki同GU對出中間嘅韓系cafe試下。但係好想講嘅如標題一樣,選址不佳。因為附近又有donki又有GU,而家仲多埋松本清,呢一層真係好多人。360度都有人行過,環境其實都有啲嘈,想傾下計都有啲尷尬,因為後面就有個人行過。 Anyways,呢樣冇得解決。講返食物,我地都唔算餓,所以嗌咗一個主食——炭燒雞肉飯卷($68),同埋一個甜品——清甜柑橘窩夫($88)。 炭燒雞肉飯卷嘅飯用咗紫米,令我有啲驚喜,因為我幾鍾意食紫米,好好煙韌,好香米味,加上炭燒雞肉真係有少少少少炭香味,食落都唔錯。其他配菜都正正常常幾好多,所以都可以一試。清甜柑橘窩夫都唔錯嘅,有啲柑係上面,同佢個名一樣係幾清甜嘅,但係個cream就有啲heavy,如果少啲會好啲,冇咁漏。加上因為佢本有啲糖 醃嘅橙乾,令到個甜品就更甜,連糖漿都唔使落。當然,呢啲都係個人口味,可能因為我唔太鍾意食太甜嘅甜品,如果你好鍾意食cream,咁呢個就啱晒你~ 至於窩夫就正正常常,唔會好驚艷(因為我私心鍾意屯門某間甜品店嘅窩夫,暫時未搵到超越到佢嘅窩夫)。總括而言,食物ok,價
總括而言,食物ok,價錢有少少貴,同埋如果佢可以唔係一個空曠嘅位置嘅話,可能會再enjoy一啲,而家真係坐等有啲唔自在。