2023-07-18 430 浏览
屯門午餐食乜好?路過見到Terrace in seaside,諗起佢地既窩夫和紫菜飯卷就好想食,之前響尖沙咀分店已經品嘗過,覺得好好味,適逢最近又有新菜式推出,唔洗考慮即刻要試吓😋🧆▪️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $ 138主角黑毛豬白切肉,厚切肥瘦相間,非常入味,充滿醬油香味,表面輕輕炙燒,帶點焦香,配合香香辣辣既紫蘇飯,非常惹味,好適合炎炎夏日呢個天氣食👍🏻👍🏻🍙▪️傳統飯卷 $ 72好巨型的飯卷,色彩繽紛,賣相一流,紫菜包住滿滿材料,特別喜歡有好多蔬菜,有大量清甜既紅蘿蔔,青瓜,醃蘿蔔,玉子,魚蛋,米飯煙煙韌韌,整整個飯卷足料健康又好食🥝▪️水果忌廉三文治 $ 62這裏嘅招牌,麵包極度鬆軟,忌廉口感好香好滑,一啲都唔覺得甜膩,配合時令水果,奇異果提子,柑橘,好好食,作為飯後甜品非常適合🧇▪️士多啤梨窩夫 $ 98窩夫好厚身,烘得香脆又鬆軟,充滿香濃牛油味和蛋香,配上鮮忌廉,新鮮士多啤梨,士多啤梨醬和糖粉,賣晒極佳,真係好味到食不停口🥤▪️洋甘菊桂花茶(凍)$ 48好滋潤嘅一款飲品,充滿桂花和菊花香,好清甜,飲完喉嚨超舒服🍹▪️濟州柑橘乳酪 $ 68賣相靚靚,有原個柑橘做裝飾,打卡一流,柑橘就像

🧆▪️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $ 138

🍙▪️傳統飯卷 $ 72

🥝▪️水果忌廉三文治 $ 62

🧇▪️士多啤梨窩夫 $ 98

🥤▪️洋甘菊桂花茶(凍)$ 48
好滋潤嘅一款飲品,充滿桂花和菊花香,好清甜,飲完喉嚨超舒服

🍹▪️濟州柑橘乳酪 $ 68
賣相靚靚,有原個柑橘做裝飾,打卡一流,柑橘就像甜橙般清甜,配合輕乳酪,健康又好飲

• 士多啤梨窩夫
  • 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
2023-07-18 22 浏览
本身係韓國仁川係一間著名海邊餐廳近年登陸香港 暫時設有五間分店售賣多款韓式人氣食品 柑橘為餐廳主題 🍊無論員工打扮、裝修、食物都包含其元素⸝⸝⸝⸝燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯|𝟭𝟮𝟴望落啲飯鋪平哂以為份量好少 甜甜地辣辣地飯粒粒粒分明 質地較濕潤 混入芝麻及紫蘇葉 黑毛豬是厚切的 肥瘦均勻(*´∀`*)ゞ⸝⸝⸝⸝傳統飯卷|𝟳𝟮餡料為全素 有紅蘿蔔絲、醃蘿蔔、青瓜、雞蛋如果想要更豐富可以揀醬燒牛肉 / 生魷魚'◡'⸝⸝⸝⸝士多啤梨窩夫| 𝟵𝟴之前經過嘅時候都被陣陣窩夫氣味吸引住今次終於可以試到啦.ᐟ.ᐟ.ᐟ.ᐟ口味有六款 初夏開心果 / 清甜柑橘 / Lotus焦糖 / 抹茶麻糬 / 煙三文魚芝士份量好多 足夠四人享用蛋香好重 淋上酸甜士多啤梨醬⸝⸝⸝⸝水果忌廉三文治|𝟲𝟮採用當季當造新鮮水果 而家係青提及奇異果水果嘅清甜夾埋幼滑忌廉 完全唔會覺得漏( ¨̮ )⸝⸝⸝⸝濟州柑橘乳酪|𝟲𝟴餐廳招牌飲品 幾乎每枱都會柯打 造型非常可愛 原個柑橘外殼蓋住飲品 食飽飽可以refresh一下( *ฅ́˘ฅ̀*)
本身係韓國仁川係一間著名海邊餐廳
近年登陸香港 暫時設有五間分店
售賣多款韓式人氣食品 柑橘為餐廳主題 🍊
無論員工打扮、裝修、食物都包含其元素

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯|𝟭𝟮𝟴
望落啲飯鋪平哂以為份量好少 甜甜地辣辣地
飯粒粒粒分明 質地較濕潤 混入芝麻及紫蘇葉
黑毛豬是厚切的 肥瘦均勻(*´∀`*)ゞ

傳統飯卷|𝟳𝟮
餡料為全素 有紅蘿蔔絲、醃蘿蔔、青瓜、雞蛋
如果想要更豐富可以揀醬燒牛肉 / 生魷魚'◡'

份量好多 足夠四人享用
蛋香好重 淋上酸甜士多啤梨醬

水果忌廉三文治|𝟲𝟮
採用當季當造新鮮水果 而家係青提及奇異果
水果嘅清甜夾埋幼滑忌廉 完全唔會覺得漏( ¨̮ )

濟州柑橘乳酪|𝟲𝟴
餐廳招牌飲品 幾乎每枱都會柯打 造型非常可愛
2023-07-13 29 浏览
Terrace in Seaside本身係韓國仁川,有無敵海景的餐廳,聽到海邊的露台都會感受到嗰份chill😝 呢間絕對係屯市中的一點chill😂 食食下飯覺得呢個佈置都真係幾靚就影咗呢張相😂 雖然無海景睇,但都被chill到😉今日最搶到我嘅絕對係Lotus焦糖窩夫🧇$92,窩夫外脆內軟,加埋lotus餅碎同焦糖醬,仲要唔會溶嘅cream😝 唔會覺得甜‼️一定會再食😝泡菜豬肉芝士千層麵$78- 係fusion菜嚟,我本身都中意食千層麵,但係第一次食豬肉又幾特別,真心我都覺得幾得意,味道都唔差😂 不過接受唔到新嘅嘅難啲接受😂傳統飯卷$72 - 正常水平,無乜特別🤔水果三文治🥪$62 - 食落口感好得意,一邊食都會質疑佢係咪蛋糕😂整體來講,呢度都幾舒服,望住啲人行嚟行去都幾得意😝 同埋窩夫真係好好食🧇‼️

傳統飯卷$72 - 正常水平,無乜特別🤔

2023-07-05 97 浏览
女朋友想食飯卷同窩夫,所以揀咗呢間BookMark左一排既韓國菜。單點牛肉飯卷$88,配菜份量好足夠,牛肉就遜色左啲,夠飽既賣相亦吸引,打卡唔錯呀哈哈😄Lunch醬油黑毛豬腩肉片紫蘇飯$138,唔熱,豬肉ok,飯無紫蘇味,勁普通。柑橘窩夫$98,系3樣入面性價比算是高了,窩夫脆脆的,口感亦軟糯,蛋香味配合柑橘肉,糖漬柑橘,柑橘汁加忌廉,清新得黎滿滿足感,推介😋環境及服務:3.8/5味道:3.5/5性價比:3/5
環境及服務:3.8/5
牛肉飯卷
柑橘窩夫
  • 清甜柑橘窩夫
2023-06-29 59 浏览
今次來到屯門,試一試這家來自韓國的過江龍餐廳「Terrace in seaside 」,餐廳裝修以簡約為主~🔎 泡菜豬肉芝士千層麵 ($78)千層麵每層都有泡菜、豬肉同芝士🧀️麵質有嚼勁,吃起來帶泡菜的酸辣🌶️層次豐富~🔎 魷魚紫菜包飯($86)韓式傳統飯卷~飯圈包著魷魚、紅蘿蔔🥕、醃蘿蔔、青瓜🥒、蛋和飯🍚每一件飯卷表面亦都灑上芝麻,好香~魷魚帶微辣,大件又好吃😋🔎 初夏開心果窩夫($122)窩夫🧇造型滿分💯吃起來內脆外軟,充滿蛋香,配上酸酸甜甜的草莓同開心果碎,口感層次更豐富🤤🤤🔎 提拉米蘇 ($48)以盒子蛋糕形式呈上,提拉米蘇口感細膩,入口即化~🔎 濟州柑橘乳酪($48)餐廳最具代表的飲料🥤飲料上面還會放一個柑橘🍊,喝起來柑橘挺濃郁,酸酸甜甜~🔎 熱洋甘菊桂花茶 ($68)充滿桂花和洋甘菊的香味~清香宜人🌿🔱另收加一服務費

🔎 泡菜豬肉芝士千層麵 ($78)
千層麵每層都有泡菜、豬肉同芝士🧀️
麵質有嚼勁,吃起來帶泡菜的酸辣🌶️
層次豐富~

🔎 魷魚紫菜包飯($86)
韓式傳統飯卷~
飯圈包著魷魚、紅蘿蔔🥕、醃蘿蔔、青瓜🥒、蛋和飯🍚
每一件飯卷表面亦都灑上芝麻,好香~
魷魚帶微辣,大件又好吃😋

🔎 初夏開心果窩夫($122)
窩夫🧇造型滿分💯
吃起來內脆外軟,充滿蛋香,
配上酸酸甜甜的草莓同開心果碎,
口感層次更豐富🤤🤤

🔎 提拉米蘇 ($48)
以盒子蛋糕形式呈上,
提拉米蘇口感細膩,
入口即化~

🔎 濟州柑橘乳酪($48)
餐廳最具代表的飲料🥤
飲料上面還會放一個柑橘🍊,
喝起來柑橘挺濃郁,酸酸甜甜~

🔎 熱洋甘菊桂花茶 ($68)
充滿桂花和洋甘菊的香味~
清香宜人🌿

🔱另收加一服務費
午餐
2023-06-23 49 浏览
每次經過此店,總被窗橱的精緻甜品及蛋香味吸引着,今天有機會去品嚐了。位置🌿屯門市廣場一期UG樓,在Donki對面環境🌿以淺木質顏色為主調,有一些小植物☘️點缀,令人療癒。點餐1 泡菜豬肉🐷芝士千層麵🍜$78⭐️⭐️⭐️⭐️質地柔軟的千層麵,每一層之間夾着香濃的芝士和豬肉的鹹香味,融合了泡菜的酸辣味,好開胃飽肚。2 蟹籽雞蛋🥚薯仔🥔蘋果🍎沙律$78⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️薯仔雞蛋沙律融合了香甜的蛋黃醬,加上蘋果的清爽口感和微酸味道,感覺舒服清新。3 初夏開心果窩夫🧇$122⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️爆星還暖烘烘,甜度適中鬆軟的窩夫拌上香滑微甜的忌廉,挾着香脆的開心果仁碎,真是十分美味。提拉米蘇$48⭐️⭐️⭐️⭐️濟州柑橘🍊乳酪🍹$68⭐️⭐️⭐️⭐️用柑橘皮和乳酪混合製成,柑橘香氣清新,酸甜可口。熱洋甘菊桂花茶☕️$48⭐️⭐️⭐️⭐️散發出幽淡的菊香
位置🌿屯門市廣場一期UG樓,在Donki對面
環境🌿以淺木質顏色為主調,有一些小植物☘️點缀,令人療癒。
點餐
1 泡菜豬肉🐷芝士千層麵🍜$78⭐️⭐️⭐️⭐️
2 蟹籽雞蛋🥚薯仔🥔蘋果🍎沙律$78⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
3 初夏開心果窩夫🧇$122⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️爆星
提拉米蘇$48⭐️⭐️⭐️⭐️
濟州柑橘🍊乳酪🍹$68⭐️⭐️⭐️⭐️
用柑橘皮和乳酪混合製成,柑橘香氣清新,酸甜可口。
熱洋甘菊桂花茶☕️$48⭐️⭐️⭐️⭐️
散發出幽淡的菊香

• 初夏開心果窩夫
  • 蟹籽雞蛋蘋果薯仔沙律
2023-06-22 47 浏览
屯門出名多野食 今日到訪位於市中心既一間濟州風情嘅Cafe~bookmark左好一段時間,今日終於可以同屋企人嚟試吓😊Terrace in seaside 主要用柑橘🍊做主題 不得不叫一定係濟州柑橘乳酪🧀️杯上用咗橙皮做裝飾 非常吸精👍🏻飲品甜度適中 好重乳酪嘅味 清甜美味,非常推介❤️韓國蜆肉紫蘇飯 口味辣辣地份量又夠多 仲加入咗我最鍾意食嘅紫蘇葉 味道突出👍🏻特別想呢款推介三文魚窩夫🧇外脆內院嘅窩夫再配合三文魚 口感真係冰火交集 一鹹一甜嘅口感再配合少少紫菜粉 真係令我一食再想食!總括嚟講 呢間餐廳每樣食物各有特色~絕對係食Tea首選啊!Terrace in seaside (屯門市廣場1期) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期UG樓UGK9號舖

總括嚟講 呢間餐廳每樣食物各有特色~絕對係食Tea首選啊!

屯門屯順街1號屯門市廣場1期UG樓UGK9號舖
2023-06-20 81 浏览
平時成日經過呢間餐廳,見到有人排下隊,都幾多人食;上星期放工後同朋友試下呢間韓國菜;差唔多夜晚8點幾,啲飯卷都賣哂,就食咗個蜆飯,辣辣地都OK,比預期中好食;沙律又賣剩一款,食唔到推介嗰款;味道都正正常常另外叫左個千層麵,個麵淋哂,食唔到一塊塊麵嘅質地。但問題係食咗幾啖就食到冰粒,換過一碟後,新一碟中間部份仍然冰凍,就放棄咗成碟😂😂飲品叫左杯正正常常~普普通通我見好多人都係黎食甜品,不過太夜,就無試甜品了
平時成日經過呢間餐廳,見到有人排下隊,都幾多人食;
上星期放工後同朋友試下呢間韓國菜;

沙律又賣剩一款,食唔到推介嗰款;味道都正正常常
另外叫左個千層麵,個麵淋哂,食唔到一塊塊麵嘅質地。

飲品叫左杯正正常常~普普通通

我見好多人都係黎食甜品
不過太夜,就無試甜品
2023-06-07
每次去 𝗗𝗼𝗻𝗸𝗶 見到都想一試~鬧市中既開放式餐廳 裝潢設計以木同竹滕為主食物擺盤都十分有心 💓 超適合女孩子們打卡🍝 泡菜豬肉芝士千層麵 𝗛𝗞𝗗𝟳𝟮賣相十分吸引 睇落細細份 但餡料豐富 🥰一層一層鋪上芝士辣泡菜肉醬 多重口感味道濃郁🥗 蟹籽雞蛋薯仔蘋果沙律𝗛𝗞𝗗𝟲𝟴怕食得太膩~配沙律無咁邪惡🤭爽口蘋味粒配醉蛋薯仔 口感清新又解膩🧇清甜柑橘窩夫 𝗛𝗞𝗗𝟵𝟴招牌人氣窩夫 🍊 基本上每款配菜都有橙/柑橘外脆內鬆軟 柑橘果肉唔酸 仲有酸甜柑橘汁配上超多 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺~十分邪惡既甜品🤤🍩 提拉米蘇 𝗛𝗞𝗗𝟰𝟴盒子 𝗧𝗿𝗶𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 好可愛 💓 份量都唔少🍹 濟州柑橘乳酪 𝗛𝗞𝗗𝟲𝟴成舊橙放係杯上 😂 超吸精香濃果香味 乳酪味偏淡 酸甜適中🌼 熱洋甘菊桂花茶 𝗛𝗞𝗗𝟰𝟴入口甘甜 食咁多油膩高糖份食物最岩飲杯杯消下濟 🍵餐廳位於商場中庭 出面不斷人流走動但置身餐廳👧🏽👦🏻有種慢活嘅感覺好似置身事外 出面既事唔關我地事㗎😂𝑻𝒆𝒓𝒓𝒂𝒄𝒆 𝒊𝒏 𝒔𝒆𝒂𝒔𝒊𝒅𝒆🍴屯門市廣場1期UG樓UGK9號舖💰平均消費 𝖧𝖪𝖣𝟤𝟢𝟢💓 泡菜豬肉芝士千層麵 清甜柑橘窩夫
每次去 𝗗𝗼𝗻𝗸𝗶 見到都想一試~
鬧市中既開放式餐廳 裝潢設計以木同竹滕為主

🍴屯門市廣場1期UG樓UGK9號舖
💰平均消費 𝖧𝖪𝖣𝟤𝟢𝟢
💓 泡菜豬肉芝士千層麵 清甜柑橘窩夫
2023-06-19 814 浏览
一般講起韓國餐廳都會諗起燒肉、石頭鍋飯之類,而家連韓國靚靚打卡Cafe都過嚟香港😍無論係環境同埋員工裝束都好注重細節,連佢地嘅帽都係金橘嚟㗎🍊🤣醬燒牛肉飯卷 $82有晒韓式飯卷應該有嘅材料,牛肉一啲都唔un,麻油味都唔會喧賓奪主💁🏻‍♀️泡菜豬肉芝士千層麵 $78泡菜味嘅千層麵真係第一次食,但係完美融合咗千層麵嘅味道,多咗一層淡淡嘅泡菜辣味,而且唔會煮到好淋身😄清甜柑橘窩夫🧇$98甜品嘅部份點可以少得柑橘味道嘅窩夫💁🏻‍♀️🍊只能夠講我從來都冇食過咁甜嘅柑橘呀😍非常多汁而且清甜。窩夫做到外皮焦脆味道😋仲有濃縮金橘醬可以沾添!Tiramisu $48蛋糕盒子嘅價位性價比幾高,唔重酒味但係咖啡味好出!熱飄浮棉花糖朱古力咖啡 $52鍾意飲mocha嘅人快啲沖呀!朱古力味好濃郁同事咖啡嘅苦苦地又可以互相配合,令滿足嘅味道👅濟州柑橘乳酪 $68呢部相對比較甜,乳酪係好易接受嘅乳酸味道,是韓國嗰隻乳酸汽水加新鮮柑橘😆有大大個🍊杯頂打卡一流!

醬燒牛肉飯卷 $82

泡菜豬肉芝士千層麵 $78

清甜柑橘窩夫🧇$98

Tiramisu $48
蛋糕盒子嘅價位性價比幾高,唔重酒味但係咖啡味好出!

熱飄浮棉花糖朱古力咖啡 $52

濟州柑橘乳酪 $68
外卖送餐
  • 清甜柑橘窩夫
2023-06-18 112 浏览
去完韓國旅行🇰🇷真係好想快啲再去過韓國!今次👧🏻就同媽媽👩🏻去試下Terrace in Seaside呢間韓式Fusion餐廳,超級滿足🥰!🌟清甜柑橘窩夫平時👧🏻好少先介紹甜品,但呢個窩夫🧇實在太出色啦!窩夫烘得金黃💛 富有蛋香,外層略脆,內層香綿。雖然只有柑橘類🍊作配料,但款式一啲都唔馬虎,有生鮮柑橘、柑果肉、蜜餞橙片、蜜餞橙絲、忌廉同另上嘅柑橘醬。各種配料各帶不同味道同口感,會令人食過不停!🌟傅統飯卷飯卷配料一如往常有醃蘿蔔、青瓜🥒、紅蘿蔔🥕、煎蛋、魚糕。最有驚喜係紫菜有成兩塊,所以口感就更豐富同味道更濃郁!🌟泡菜豬肉芝士千層麵西式肉醬千層麵食得多,但有泡菜韓式Version就真係第一次食!泡菜肉碎同麵層次分明,而泡菜肉碎調味就比較甜,肉嘅比例亦較高,👧🏻就覺得如果調味酸返少少就好啦!🌟提拉米蘇一個盒子Tiramisu岩曬兩個人Share!芝士層夠輕盈,而平時食開手指餅層就用咗海綿蛋糕取替,索滿咖啡精華(另外仲食到幾濃黑糖味!?!),所以同平時食開嘅Tiramisu都幾唔同!🌟濟州柑橘乳酪基本上每枱都有人叫嘅濟州柑橘乳酪,真係用上新鮮柑橘嚟打汁,所以係會食到濃濃嘅柑橘味🍊+果皮嘅白

🌟清甜柑橘窩夫

🌟傅統飯卷

🌟泡菜豬肉芝士千層麵

🌟提拉米蘇

🌟濟州柑橘乳酪
基本上每枱都有人叫嘅濟州柑橘乳酪,真係用上新鮮柑橘嚟打汁,所以係會食到濃濃嘅柑橘味🍊+果皮嘅白絲(有超輕微澀味,所以唔係死甜)。鮮果配乳酪飲品夠曬清新,👧🏻就好鐘意!

🌟熱情金菠蘿沙冰
👩🏻就揀咗菠蘿沙冰🍧,味道天然,菠蘿清香甜味🍍,仲可以食到絲絲果肉,岩曬炎炎夏日飲!
2023-06-14 36 浏览
有次行過屯門市廣場,見到都有啲人排隊,間店舖門面有靚靚哋,就跟住一齊排🤣咁啱又想食下Tea,行完街又想休息一下,就入咗去食嘢啦。叫咗好似係傳統飯卷,飯卷唔會好鬆散,因為有好多餡料嘅關係,口感幾好。之後仲叫咗水果忌廉三文治,三文治好綿滑細軟,配埋忌廉,好滿足嘅感覺。當然唔少得叫左杯非常之邪惡嘅朱古力,上面仲有棉花糖😈下次會想試吓啲主食同埋窩夫🧇甜品!而且我記得價錢好似都唔算太貴,環境坐得幾舒服。

當然唔少得叫左杯非常之邪惡嘅朱古力,上面仲有棉花糖😈

2023-06-13 47 浏览
最近成日食韓國嘢 食極都唔悶呢間韓式海邊風cafe 我們更是常客❤️價錢和質素都好有保證佢仲周不是有新款啊.🔸提拉米蘇 $48用了盒仔做出來的提拉米蘇層層分明 手指餅仲吸哂啲咖啡☕️超入味 而且一盒的設計 更有韓風感.🔸Lotus 焦糖窩夫 $88每次都一定要叫窩夫🧇 蛋香味濃即叫即做 Lotus脆餅和特濃焦糖醬每啖都充滿着蛋香和焦糖.🔸韓國蜆肉紫蘇飯 $118超喜歡呢個蜆肉飯 微微的辣更加惹味韓國蜆肉又夠肥美飽滿配合埋紫蘇飯好開胃.🔸傅統飯卷 $68韓國媽媽的味道👅飯卷材料滿晒啦.🔸韓式朱古力泡泡(熱)$48加了棉花糖的朱古力🍫飲落又溫暖又甜蜜蜜🔸濟州柑橘乳酪 $68每次都要叫呢杯signature 🍊乳酪味濃郁夠哂醒神!.📍Terrace in seaside📌屯門屯順街1號屯門市廣場1期UG樓UGK9號舖分店:海港城/形點/德福廣場/新城市廣場#Terraceinseaside #coffee #creamsandwish #omurice #cafe #打卡 #Chill #度假
最近成日食韓國嘢 食極都唔悶
🔸韓式朱古力泡泡(熱)$48
加了棉花糖的朱古力🍫飲落又溫暖又甜蜜蜜
🔸濟州柑橘乳酪 $68
每次都要叫呢杯signature 🍊
乳酪味濃郁夠哂醒神!
📍Terrace in seaside
📌屯門屯順街1號屯門市廣場1期UG樓UGK9號舖
分店:海港城/形點/德福廣場/新城市廣場

2023-06-12 39 浏览
🧀️🍝泡菜豬肉芝士千層麵 💰$78賣相精緻,配合茄醬同泡菜嘅酸酸辣辣,好特別嘅味道☺️ 感覺有少少韓國X西式嘅fusion菜 幾新穎~🦑魷魚紫菜包飯 💰$86原來係包住辣生魷魚⭐️ 仲有甘荀絲 酸蘿蔔⋯ 咬落好有口感,會令人不自覺地一嚿接一嚿放入口🤭第一次食呢個口味嘅紫菜包飯,讚💯🧇初夏開心果窩夫 💰$122It’s Summer time ~~一上枱即刻同朋友對視一下,好靚呀因為!未食前首先賣相已經滿分 同Menu嘅圖片一模一樣😝再加上窩夫傳來嘅香味,呢個飯後甜品絕對打開左我另一個胃( ̀⌄ ́) 總結:必叫!😙(PS:份量都頗大 建議嗌嚟share食)🧀️🍊濟州柑橘乳酪 💰$68必order嘅店舖招牌飲品~ 估唔到柑橘同乳酪係咁夾!酸酸甜甜 食到飽飽 最後飲呢個好解膩👍🏻🌼熱洋甘菊桂花茶 💰$48食飽曬 最後飲杯香香嘅桂花熱茶消滯,加分🥰☕️提拉米蘇💰$48盒仔裝嘅tiramisu 份量都唔少!口感層次分明,而且質感幼細 Cream食落又滑又香,最緊要有香濃嘅咖啡味🥰 咖啡Lover自然食到舔舔脷~( ´ ▽ ` )ノ
🧀️🍝泡菜豬肉芝士千層麵 💰$78

🦑魷魚紫菜包飯 💰$86

🧇初夏開心果窩夫 💰$122

🧀️🍊濟州柑橘乳酪 💰$68

🌼熱洋甘菊桂花茶 💰$48
食飽曬 最後飲杯香香嘅桂花熱茶消滯,加分🥰

☕️提拉米蘇💰$48
2023-06-12 660 浏览
今次呢一間Terrace in seaside又出咗新嘢果果又要去覓食🤗,每一次去到都有新款特色食物,新出嘅食物我覺得都好有水準🤔!.泡菜豬肉芝士千層麵 $78呢一款千層麵甘香賣相望著夠哂吸引🤤,色香味都有分別有好幾層🤔,最上一層滿滿芝士豬肉😮,食到入散發香噴噴芝士味😙,而每一層放滿泡菜豬肉口感豐富帶點微辣泡菜味道😋,真的多層口感夠哂滿足😊!.傳統飯卷 $68呢一款飯卷好有韓式傳統風味🤔,材料有紅蘿蔔絲、青瓜、蛋、紫菜、珍珠米,整件飯卷放上粒粒芝麻,食入口口感都唔錯配埋D芝麻帶點香口😙,食埋沙律菜夠哂健康!.Lotus焦糖窩夫 $98呢一款甜品窩夫望著都幾好🤔,窩夫面放咗香甜軟滑忌廉😋,放滿粒粒碎餅帶點粒粒脆口感,配埋整件窩夫食多種口感,而窩夫凍咗食一樣香脆可口外脆口內軟綿! .濟州柑橘乳酪 $68呢杯柑橘乳酪係店舖招牌飲品😚,每一位客都會必飲之一,飲入口都好好味酸酸甜甜😋,带點甘甜香味又對腸胃又有益😚,我都好鍾意飲👍!.熱漂浮棉花糖朱古力咖啡 $52呢一杯朱古力咖啡夠哂濃郁😚相重味道,飲入口散發香噴噴味,味道都好滑口😋,食埋粒棉花糖濃郁之中帶點甜口!.
每一次去到都有新款特色食物,新出嘅食物我覺得都好有水準🤔!

泡菜豬肉芝士千層麵 $78

傳統飯卷 $68

食入口口感都唔錯配埋D芝麻帶點香口😙,食埋沙律菜夠哂健康!
Lotus焦糖窩夫 $98

而窩夫凍咗食一樣香脆可口外脆口內軟綿!
濟州柑橘乳酪 $68

熱漂浮棉花糖朱古力咖啡 $52