2023-01-15 48 浏览
Yoho mall開咗分店好想即刻試第一次食喺係屯門店兩間都係有招牌濟州柑橘做主題🍊元朗店位置大好多,仲有室外位置帶毛孩入場都可以㗎👍不過我發現兩間嘅餐牌都幾唔一樣有啲屯門店食過好想encore嘅呢度冇🥺我感覺係元朗店主食同輕食比例差不多而屯門店則著重輕食Anyway招牌飲品柑橘乳酪仲喺度🍊同埋多左個fd熱情金菠蘿沙冰添🍍兩杯都係酸酸甜甜咁,好飲又解渴🐙八瓜魚沙律呢個沙律嘅配撘都幾特別有主要材料有青瓜,白蘿蔔,八瓜魚沙律個汁係黃黃地色,但不是橄欖油唔太食得出係咩味食到底,其中一片蘿蔔有啲柑橘皮如果嗰個汁meant to be係柑橘我建議係可以加强返個contrast 要知道沙律入面嘅食材充滿水份溝稀左,係有啲可惜🐤濟州柑橘無骨炸雞半份呢個就同沙律相反柑橘醬多到係浸住晒啲雞😂不過啲雞並非即叫即炸所以個醬基本上並冇影響口感我覺得啖啖肉的確係幾正仲有五塊年糕,炸過,介乎脆口煙韌之間🍳牛面肉蛋包飯先脫離一下柑橘呢個主題一陣個蛋包飯靚仔到唔捨得切開切開左發覺個蛋係流心狀態㗎☺️飯炒得乾身,一粒粒好分明牛面肉炆得好淋,紅酒夠入味呢個係有廚藝有水準之作👍如果想入嚟食正餐,我會推介呢個🧇柑橘窩夫冇錯喇我

Yoho mall開咗分店好想即刻試
第一次食喺係屯門店
兩間都係有招牌濟州柑橘做主題🍊
元朗店位置大好多,仲有室外位置
帶毛孩入場都可以㗎👍
不過我發現兩間嘅餐牌都幾唔一樣
有啲屯門店食過好想encore嘅呢度冇🥺
我感覺係元朗店主食同輕食比例差不多
而屯門店則著重輕食

Anyway招牌飲品柑橘乳酪仲喺度🍊
同埋多左個fd熱情金菠蘿沙冰添🍍
兩杯都係酸酸甜甜咁,好飲又解渴

🐙八瓜魚沙律
呢個沙律嘅配撘都幾特別
有主要材料有青瓜,白蘿蔔,八瓜魚
沙律個汁係黃黃地色,但不是橄欖油
唔太食得出係咩味
食到底,其中一片蘿蔔有啲柑橘皮
如果嗰個汁meant to be係柑橘

柑橘醬多到係浸住晒啲雞😂

不過啲雞並非即叫即炸
所以個醬基本上並冇影響口感
我覺得啖啖肉的確係幾正
仲有五塊年糕,炸過,介乎脆口煙韌之間

🍳牛面肉蛋包飯
先脫離一下柑橘呢個主題一陣

個蛋包飯靚仔到唔捨得切開
切開左發覺個蛋係流心狀態㗎☺️

飯炒得乾身,一粒粒好分明

牛面肉炆得好淋,紅酒夠入味
呢個係有廚藝有水準之作👍
如果想入嚟食正餐,我會推介呢個

🧇柑橘窩夫
冇錯喇我又返返黎柑橘嘅懷抱🍊
我覺得我都冇叫錯呀😍賣相滿分!
呢間嘅甜品係超水準,有賣相又好食
個柑橘又甜又冇渣

個cream超輕盈微甜不過份
窩夫有一整份,兩個人share剛好
打咭靚又食得又大份,$98都幾合理

整體來講
入黎食個甜品同飲杯嘢係唔錯嘅
因為佢冇限時間,坐下hea下tea下都ok
正餐食物有待加強,未能令人有回頭嘅元素
商場價錢,想食飽應該要$250左右
餐廳裝修靚,服務員全部靚仔靚女
真係似去左韓國有oppa serve你嘅感覺㗎🤣
有得坐室外,落地大玻璃牆
天氣好嘅日子自拍打咭影相都好正👍
2023-01-14 63 浏览
在元朗yoho mall開店不久,諗住試一試新嘢, 食物方面一般不是太好也不太差, 但服務態度令人驚嚇, 有一位身形偏瘦的男侍應服務態度極至地差, 每次上菜都送錯枱, 目無表情完全唔會出聲, sorry一句也沒有, 送菜上枱極其大力 ,跟他的身型完全相反。 工作態度懶慢,爱理不理,最重要極度無禮貌, 埋單時後一張單隊去你身邊不作一聲。免費也不會再去。
2023-01-13
2023-01-13 49 浏览
壹月·大西北都終於有舒適乾淨嘅Café !!☕️今次終於同朋友們一齊去試下!呢間舖頭俾人嘅感覺好似波希米亞Crossover希臘風 超級適合打卡📷-𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐃𝐢𝐬𝐡𝐞𝐬-韓式豬手+牛肉蛋包飯豬手真心好正!! 佢上面果層皮充滿住骨膠原,超煙韌!! 肉質厚彈嫰滑,配埋泡菜,成個口感昇華左仲有大蒜生菜同清陽辣椒可配搭(出奇地佢哋啲蒜食完唔臭)蛋包飯就幾新奇得意!! 蛋嘅質地超滑,牛肉燉得幾霖~~八爪魚沙律蘿蔔咬落去勁爽口八爪魚用咗鹽水浸,所以保留咗本身嘅鮮甜味🤏🏻𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭抹茶窩夫+濟州柑橘乳酪+熱情金菠蘿沙冰窩夫上仲有一條麻薯!!cream的奶味香濃配埋綠茶粉成個感覺冇咁膩,窩夫質地偏香脆,my非佛🫶🏻至於金菠蘿沙冰水果味好濃仲有大大個菠蘿超cuteee🍍
壹月·大西北都終於有舒適乾淨嘅Café !!☕️

今次終於同朋友們一齊去試下!
-𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐃𝐢𝐬𝐡𝐞𝐬-
韓式豬手+牛肉蛋包飯
仲有大蒜生菜同清陽辣椒可配搭
(出奇地佢哋啲蒜食完唔臭)

蛋包飯就幾新奇得意!! 蛋嘅質地超滑,牛肉燉得幾霖~~

蘿蔔咬落去勁爽口
八爪魚用咗鹽水浸,所以保留咗本身嘅鮮甜味🤏🏻

𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭
抹茶窩夫+濟州柑橘乳酪+熱情金菠蘿沙冰

至於金菠蘿沙冰水果味好濃
仲有大大個菠蘿超cuteee🍍
2023-01-12 40 浏览
元朗Yoho近排開左間新餐廳,之前見過屯門分店成日都勁多人排隊,今次趁放假試試佢🐙八爪魚沙律 $108由青瓜、小蕃茄、八爪魚粒、蘿蔔片組合而成既沙律,食材配搭色彩鮮艷,整體口感清爽,味道清新🐮牛面肉蛋包飯 $158店員上枱後會切開雞蛋(場面有點治癒😂),原本光滑既雞蛋一下🔪就變成滑蛋包飯🤣,入面既係炒飯加胡蘿蔔粒同翠玉瓜粒。牛肉煮得好軟腍,而且同醬汁好夾👍🏻🐔濟州柑橘炸雞(半份)$118柑橘汁酸酸甜甜十分開胃,炸雞熟度岩岩好,外脆內軟,另外重有四舊年糕,煙煙韌韌🍓🧇士多啤梨忌廉窩夫 $98即叫即整,記得要預早少少叫定,窩夫蛋味濃厚,脆身得黎又軟熟,趁熱食更滋味🍊濟州柑橘乳酪 $68飲品造型勁吸睛,成個柑橘係上面🤣,乳酪味重得黎又唔會蓋過柑橘既酸味🍍熱情金菠蘿沙冰 $68呢款就插左個菠蘿頭係上面,菠蘿味重偏甜,雖然係沙冰,但飲得出係菠蘿冰,就算溶左都唔會變淡

🐙八爪魚沙律 $108

🐮牛面肉蛋包飯 $158

🐔濟州柑橘炸雞(半份)$118

🍓🧇士多啤梨忌廉窩夫 $98

🍊濟州柑橘乳酪 $68

🍍熱情金菠蘿沙冰 $68

2023-01-12 357 浏览
之前食過尖沙咀分店,原來元朗最近都新開左,所以今日就約埋朋友嚟試下😁餐廳裝修都係以白色木系做主調,座位寬敞舒適,重有Outdoor可以選擇,幾有渡假feel添,不過咁啱撞正落雨所以坐唔到出面🤧講返野食我哋都食左好多野😁係一個好豐富嘅Lunch🍽️八爪魚🐙沙律$108有醃製青瓜,蘿蔔同車厘茄,清甜爽脆。八爪魚片鮮甜彈牙又有咬口,加埋柚子粒更加清新開胃韓國螄蚶拌飯$192超多蜆肉,又有大大隻蝦仁,加上韓式辣醬同泡菜,係我鍾意嘅味道🤤另外配有芝麻葉同紫菜,用嚟包住嚟食,又有另一番風味無骨炸雞半份(濟州柑橘)$108炸雞夠晒熱,而且肉質仲好柔嫩,好香柑橘味,甜甜酸酸好食,重有無骨食得好方便,仲要啖啖肉添🤤清甜柑橘🍊窩夫 🧇$98賣相好靚,好多🍊擺盤,窩夫份量夠大又夠鬆軟,加埋忌廉一齊食超正,雖然好邪惡😆熱情金菠蘿沙冰$68迷你菠蘿🍍好吸睛,又係打卡必叫,菠蘿味濃又唔會太甜濟州柑橘乳酪$68招牌必點乳酪,好清新嘅柑橘味,而且🍊造型100分

講返野食我哋都食左好多野😁係一個好豐富嘅Lunch🍽️

八爪魚🐙沙律$108
有醃製青瓜,蘿蔔同車厘茄,清甜爽脆。
八爪魚片鮮甜彈牙又有咬口,加埋柚子粒更加清新開胃

韓國螄蚶拌飯$192

無骨炸雞半份(濟州柑橘)$108
無骨炸雞半份

清甜柑橘🍊窩夫 🧇$98

熱情金菠蘿沙冰$68
迷你菠蘿🍍好吸睛,又係打卡必叫,菠蘿味濃又唔會太甜

濟州柑橘乳酪$68
招牌必點乳酪,好清新嘅柑橘味,而且🍊造型100分

2023-01-11
午餐
無骨炸雞半份
2023-01-10 470 浏览
Weekend, 行街,睇戲+食飯係三寶,今日去元朗Yoho 嘅Terrace in seaside 食Dinner !首先叫咗《八爪魚沙律》,沙津菜新鮮,腌製蘿蔔惹味,酸酸甜甜, 八爪魚爽口彈牙, 好開胃!香滑《牛面肉蛋包飯》, 店員一切開, 大量半熟蛋醬流出,蛋汁香噴噴, 再加上牛面肉,味道濃郁, 配飯一流,正呀!《韓式豬手》, 將生菜包住韓式豬手一齊食, 肥而不膩、加入蒜片、泡菜&韓式大醬等等,口感一流,超級惹味。打卡必叫《濟州柑橘乳酪》&《熱情金菠蘿沙冰》, 賣相好吸引,太可愛,周圍仲好多以濟州柑作裝飾添! 濟州柑橘乳酪用咗新鮮空運到嘅濟州柑搾汁,再加上乳酪打成,味道清甜,好Fresh ! 金菠蘿沙冰都好清甜, 果香比較香濃,好飲呀! 最後加番個《抹茶麻糬窩夫》就Perfect ! 層次感豐富,清新抹茶配上香滑忌廉,加上煙韌麻糬, 同香脆窩夫一齊食,又香又滑又煙又韌,仲有香脆, 口感十足,好正!下次可以坐outside, Relax !

金菠蘿沙冰都好清甜, 果香比較香濃,好飲呀!

最後加番個《抹茶麻糬窩夫》就Perfect !

下次可以坐outside, Relax !

2023-01-10 48 浏览
Terrace in seaside 開到 YOHO,為食鼠妹🐿要出動啦😎。店舖位於一期二樓食肆樓層,分為戶外在用餐區。以柑橘配合現代風裝修,環境舒適涼快。食物以散點為主,不定期還有新菜式🙈。-▪︎濟州柑橘乳酪 | 熱情金菠蘿沙冰 HKD$68飲品用了原個水果做裝飾,賣相吸引可以打卡一下📸。柑橘乳酪味道酸中帶甜😍,這杯口感較清新。菠蘿沙冰較為冰涼一點,這個天氣飲感覺特別,味道酸酸的很開胃🤤。-▪︎八爪魚沙律 HKD$108沙律的顏色鮮豔,用八爪魚、醃漬蘿蔔、青瓜及小蕃茄製成。八爪魚味道鮮甜煙韌😆,醃漬蘿蔔味道特別口感爽脆,整體口感豐富。-▪︎韓式豬手 HKD$168滿滿的骨膠原組合,另有韓式辣醬及生菜拌著吃。豬手切片很方便吃,肉質腍身味道微咸🤤,肥肉肉質腍身,不會感到油膩。豬手拌生菜口感較清新,配辣醬吃較惹味😚。-▪︎韓國螄蚶拌飯 HKD$192味道較香的拌飯,食物有螄蚶及大蝦煎蛋。泡菜飯質感煙韌,味道微辣香口😚。螄蚶味道鮮甜,大版爽口煎蛋蛋味濃厚。-▪︎士多啤梨忌廉窩夫 HKD$98窩夫賣相吸引,有兩款口味選擇。窩夫口感香脆鬆軟,就算放涼了口感仍是脆的🥰。士多啤梨味道香甜,窩夫拌忌廉吃口感豐富

▪︎濟州柑橘乳酪 | 熱情金菠蘿沙冰 HKD$68
飲品用了原個水果做裝飾,賣相吸引可以打卡一下📸。

柑橘乳酪味道酸中帶甜😍,這杯口感較清新。

▪︎八爪魚沙律 HKD$108

▪︎韓式豬手 HKD$168

▪︎韓國螄蚶拌飯 HKD$192

▪︎士多啤梨忌廉窩夫 HKD$98
窩夫賣相吸引,有兩款口味選擇。窩夫口感香脆鬆軟,就算放涼了口感仍是脆的🥰。士多啤梨味道香甜,窩夫拌忌廉吃口感豐富。
2023-01-09
2023-01-08 102 浏览
之前食過尖沙咀同屯門分店覺得不錯,知道元朗開咗新店即刻去試下👍餐廳裝修主要以柑橘橙色為主,無論室外同室內到處都係好靚嘅打卡位📸️白切肉蛋包飯店員上枱時幫我哋切開雞蛋,裏面有滑蛋同炒飯,滑蛋炒得又香又滑,炒飯主要以蔬菜同豬肉為主,白切肉肥瘦比例適中,每一啖都充滿油脂,好食😋八爪魚沙律材料有蘿蔔片、青瓜、八爪魚和車厘茄,顏色七彩繽紛,蔬菜好新鮮爽口,八爪魚口感彈牙,加入清香嘅柚子汁,好清新開胃🤤無骨炸雞炸雞🍗完全冇骨啖啖肉,每一啖都好Juice,醬汁以柑橘🍊為主,甜甜地味道好清新,食唔食口👍柑橘窩夫這碟甜品賣相不錯👍窩夫外脆內軟,面頭會食到柑橘果肉同埋用蜜糖醃製過的柑橘片,所以食到不同口感的水果,值得推介👍濟州柑橘乳酪好靚嘅一杯飲品,用咗柑橘皮做點綴,飲落會食到一粒粒嘅果肉,超好飲😋熱情金菠蘿沙冰這杯飲品亦都用咗菠蘿殼做裝飾,飲落除咗有菠蘿肉,每一啖都充滿菠蘿嘅香味🥰
白切肉蛋包飯
無骨炸雞
柑橘窩夫

2023-01-07 73 浏览
元朗新開咗呢間韓料鋪,好有渡假feel仲有室外可以坐🥗八爪魚沙律 $108-八爪魚粗管爽口彈牙 淡鹽味-沙律為醃製蘿蔔青瓜蕃茄仔🍳白切肉蛋包飯 $145-將蛋慢慢切開 嫩滑炒蛋瞬間鋪滿飯粒上 當中飯粒加入咗紅蘿蔔及青瓜粒增加咬口-白切肉都幾厚 調味好 有蜜汁燒汁香味🐖韓式豬手 $168-將生菜鋪底 再加入尖椒片、蒜片、泡菜、豬手及韓式大醬 塞滿再放入口 大滿足-豬手肉都幾嫩 醬汁味幾重 唔錯🍵抹茶麻糬窩夫 $82-抹茶及奶味Cream唧係窩夫面 然後放上長長一條煙韌麻糬 再灑上抹茶脆餅 形成呢個窩夫🧇-呢個甜品唔止香甜 仲好飽肚🍊濟州柑橘乳酪 $68-造型嚟講都幾得意 杯嘢飲上面放咗個柑橘-乳酪味好重 飲落好舒服好正🍍熱情金菠蘿沙冰 $68-呢一杯就放咗個菠蘿仔 下面就係沙冰-味道都幾濃 唔錯總括嚟講,啲嘢食擺盤都幾靚,打卡一流,味道唔錯
元朗新開咗呢間韓料鋪,好有渡假feel

仲有室外可以坐

-乳酪味好重 飲落好舒服好正

🍍熱情金菠蘿沙冰 $68
-呢一杯就放咗個菠蘿仔 下面就係沙冰
-味道都幾濃 唔錯

總括嚟講,啲嘢食擺盤都幾靚,打卡一流,味道唔錯
2023-01-03 136 浏览
食物質素滿意,意粉香口,窩夫外脆內嫰,色香味俱全,賣相精美,餐廳也供應了不少韓國、西方菜式,飲品選擇也多,環境尚算舒適優雅,唯服務質素有待改善,服務員全無表情,由進門開始面口有點黑、不情願,不主動跟客人打招呼,一句聲也無出過,不懂如何接待客人,落單講野也有點生硬,有些男店員服務緩慢,不太熟悉餐廳運作,故希望公司能加強員工培訓,讓員工學習服務流程,接待客人的技巧。整體而言,貴餐廳食物質素尚可,環境舒適,唯服務態度有待改善,店員應有多點笑容,藉此表達對顧客熱誠的服務態度,主動介紹一些新菜式給客人,滿足客人用膳方面的需求,有良好的顧客服務體驗。

• 柑吉窩夫
服務態度非常差!不知所謂嘅員工,成班古惑仔咁,如果你哋覺得人哋會阻你收工,你應該未入座時同人講你收幾點,或者唔俾人入,我哋8:48入座,9:05叫嘢食時已經話last order,唔緊要,因為有小朋友,所以諗住叫個有雪糕嘅聖誕甜品,問你哋可否遲上,又話得,點知第一榚送嚟就係個甜品,同佢講又話可以遲上,個垃圾員工非常差嘅態度話冇寫遲上,一句唔好意思都冇,跟住唔知佢講咗句話一係幫我哋咩(可能係幫我哋雪住,聽唔清楚),之後就攞返走個甜品,跟住隔一陣就嚟個飯,唔夠5分鐘,個垃圾員工又攞返個雪糕甜品放低就走,雪榚嚟㗎甜品嚟㗎,咁早嚟,有冇腦㗎?我當時係叫咗1飯1粉1炸雞1杯飲品!如果當初你覺得人哋夜入座,你應該同我哋講清楚幾點last order同收幾點吖,一路食一路眼望望,好似阻你班人收工咁,人客未走,就成班垃圾坐喺度玩,粗口爛舌咁吹水,又話一陣去邊度唱k又盛,不知所謂,食到9:35係咁行嚟行去望我哋,咁樣望法,食都唔想食,問佢攞個盒入住啲炸雞,又話要收2蚊,收2蚊都算,但啲態度可唔可以好少少呀?3大2小,食8百幾9百蚊,俾啲咁嘅服務態度,垃撚圾,絶對冇下次!臨走仲眼望望喺客人後面講嘢,請到班
如果當初你覺得人哋夜入座,你應該同我哋講清楚幾點last order同收幾點吖,一路食一路眼望望,好似阻你班人收工咁,人客未走,就成班垃圾坐喺度玩,粗口爛舌咁吹水,又話一陣去邊度唱k又盛,不知所謂,食到9:35係咁行嚟行去望我哋,咁樣望法,食都唔想食,問佢攞個盒入住啲炸雞,又話要收2蚊,收2蚊都算,但啲態度可唔可以好少少呀?3大2小,食8百幾9百蚊,俾啲咁嘅服務態度,垃撚圾,絶對冇下次!臨走仲眼望望喺客人後面講嘢,請到班咁嘅垃圾做員工,跟本同倒米一樣!
2022-12-27 133 浏览
剛路過YOHO Mall,見到新開張,裝修看來也是有朝氣,於是入內一試。所有店員都是年青人,似乎還未太熟習作餐飲從業員。一坐下已經有點不安,因為見到枱面玻璃下有明顯的污跡。相信是上一手店舖留下來的傢俬,卻沒有認真清潔或更換。通知了店員,後來他們主動請我們更換坐另一張枱。餐點了牛臉肉蛋包飯及海鮮拉麵,食物碟頭可以,味道一般,牛臉肉入味但偏肥,海鮮並不太新鮮,拉麵有點兒像公仔麵,價錢略貴,總括來說並不太吸引。

2022-12-27