Sweet House Cha Cha終於食到喇我係第一次食 真係想試好耐喇 但成日都吾經京都宇治抹茶軟雪糕 $32雪糕奶味同甜味吾重 偏向抹茶既苦 雪糕吾易溶比起東海堂優勝 脆筒同東海堂一樣好食 比via tokyo優勝 但我認為chacha吾太夠回甘味 via tokyo抹茶濃得黎回甘味都有 比較好食 而東海堂回甘味有 奶味就偏濃 食完via tokyo再食chacha 有點對比Via tokyo明顯杰身好多 兩隻茶味有d分別 但chacha大支d 個脆筒好食d 都係各有特色但總之抹茶控絕對會鍾意!一定要試
Sweet House Cha Cha
但chacha大支d 個脆筒好食d 都係各有特色

但總之抹茶控絕對會鍾意!一定要試

外卖自取
2016-12-31 219 浏览
捱左好耐,12月27號終於可以放假當然要岀街行下,大吃大喝行入logon見到有雪糕推廣,俾人試食咁啱店員話聖誕推廣做到最後一日咁就買嚟食下滿足下自己😚好靚呀棵聖誕樹🎄係抹茶雪糕,岀面鋪左彩色脆脆波波真係幾似抹茶雪糕好易溶,所以食得有d狼狽脆脆波都冇乜味,但食既時候好易喺雪糕到甩岀嚟跌到成身都係😂😂抹茶雪糕就較為膩,自己一個食到好漏所以叫朋友一齊share先食得晒最後祝大家Merry Christmas and Happy New Year!!
捱左好耐,12月27號終於可以放假
當然要岀街行下,大吃大喝
行入logon見到有雪糕推廣,俾人試食
咁啱店員話聖誕推廣做到最後一日
咁就買嚟食下滿足下自己😚
好靚呀棵聖誕樹🎄
係抹茶雪糕,岀面鋪左彩色脆脆波波真係幾似
抹茶雪糕好易溶,所以食得有d狼狽
脆脆波都冇乜味,但食既時候好易喺雪糕到甩岀嚟
跌到成身都係😂😂
抹茶雪糕就較為膩,自己一個食到好漏
所以叫朋友一齊share先食得晒
2016-12-26
3 分钟 (外卖自取)
2016-08-08 507 浏览
尋日係又一城行街,入到Log-on行行下,見到有雪糕賣就衝咗過去買咗杯抹茶雪糕x抹茶沙冰,雪糕抹茶味都幾夠,又有少少奶香,仲好滑tim 抹茶沙冰抹茶味都夠,不夠略嫌入口唔夠smooth⋯⋯但以香港來講,味道都算唔錯,係細杯咗少少

抹茶沙冰抹茶味都夠,不夠略嫌入口唔夠smooth⋯⋯

但以香港來講,味道都算唔錯,係細杯咗少少
2016-08-07
2016-07-28 525 浏览
為了犒賞自己努力的生活著,所以決定去食雪糕! Sweets House Cha Cha 在又一城的Log-on內開了分店,由於不太喜歡厥餅,最後點了B4 抹茶牛奶雪糕紅豆杯($44),內裡包括抹茶和牛奶的雙色雪糕、紅豆、白玉和抹茶啫哩,雪糕保留了一貫帶有少許甘苦的綿密,比起御前上茶雖稍遜,回甘味道不強,但癮起想食抹茶甜品,還是不錯的選擇(7/10)!
B4 抹茶牛奶雪糕紅豆杯
2016-07-18