2022-06-10 40 浏览
香脆的炸皮包裹著軟嫩的生蠔,相當很受歡迎。本身只要係吉列炸出嚟嘅😁,炸物外皮跟入面食材的口感層次分明,咬起來可以清晰感受到外層酥脆顆粒與入面餡料軟嫩的分別‼️ 經典熱狗🌭️外面嘅包皮鬆軟,中間的肉腸巨型之餘很重肉味又多汁,一口咬下肉汁四濺😆除咗有茄汁之外面頭仲有芥辣醬,令到口感層次更加豐富👍🏻好味指數❤️❤️❤️❤️❤️溫度指數❤️❤️❤️❤️❤️抵食指數❤️❤️❤️❤️❤️環境指數❤️❤️❤️❤️❤️我下次一定會再嚟㗎,我同我男朋友都鍾意佢哋嘅熱狗🌭️,店員好有禮貌,環境店舖好乾淨。最緊要係佢哋啲嘢食即叫即整,送到手上嘅時候仍然係熱辣辣👍🏻

好味指數❤️❤️❤️❤️❤️
溫度指數❤️❤️❤️❤️❤️
抵食指數❤️❤️❤️❤️❤️
環境指數❤️❤️❤️❤️❤️

2022-06-10 25 浏览
發現公司附近有一間新派小食店,主要做外賣🙊點名好似Super Sandwich🤣一睇就知道佢係買漢堡包、三文治‼️行到去店面,先發現原來佢哋嘅Menu仲有巨型熱狗🌭️,我依家黑松露fans梗係要支持一下黑松露嘅結構啦,仲有我最愛嘅蟹肉都只係$7x💓店員仲喺落單嘅時候同我講話「你真係識食啦,呢個真係蟹肉嚟㗎 !」哈哈令我不禁有少少期待😚話晒都算叫做人氣產品。之前已經有同事講過呢間小食店,佢都話有食過呢款熱狗係好好味嘅!🤩果然黑松露醬汁鋪滿成個熱狗🌭️,淨係講緊條腸仔已經勁多肉汁,加埋黑松露醬味道更加濃郁。黑松露醬嘅當中仲有好多好多蟹肉絲,增加左口感。蟹肉嘅鮮甜味令我非常讚嘆👍🏻😌下次我同男朋友要再嚟食多一次😝

😌下次我同男朋友要再嚟食多一次😝
2022-06-10 15 浏览
🙆🏻‍♀️希望呢一間餐廳都能夠成為你心目中最好食嘅熱狗店🤭香港周圍都有唔少食店賣熱狗~但就唔係間間都做得咁好食有啲價格同質素又唔成比例又貴又唔好食今日介紹嘅呢一間希望啱你心水💓喺呢度奉勸大家不妨去試一試因為近期真係好多人宣傳呢間舖頭💁🏻‍♀️門口仲要大排長龍🤭我覺得呢一間餐廳其實幾有heart用心製作之餘仲要好食😆今日就叫左蒙特納田園熱狗同炸啤酒薯條😌蒙特納田園熱狗🌭️賣相真係好吸引,一睇就知食完之後好鬼飽。因為好大份㗎,淨係條肉腸已經穿過左個包🙊仲有厚切蕃茄同埋生菜。上面仲有海量嘅醬汁調味,酸酸甜甜好Flash好好味🖖🏻炸啤酒薯條🍟淨係講外賣紙盒已經好吸睛,望到就已經好想笑,因為有好大個笑哈哈😁,啤酒薯條炸到金黃色,唔會話好鹹啤酒味亦都剛剛好,香脆可口非常邪惡‼️
🙆🏻‍♀️希望呢一間餐廳都能夠成為你心目中最好食嘅熱狗店🤭
香港周圍都有唔少食店賣熱狗~
但就唔係間間都做得咁好食

我覺得呢一間餐廳其實幾有heart
用心製作之餘仲要好食😆

今日就叫左蒙特納田園熱狗同炸啤酒薯條😌

2022-06-09 19 浏览
豬豬寶係我同我男朋友之間嘅暱稱,到底同我今日要打嘅呢篇食評有咩關係呢❓今日又要介紹啲咩呢❓抵唔抵食❓好唔好食❓哈哈今日我同我嘅豬豬寶同大家介紹吓大角咀一間新開左一段時間之餘又紅遍網絡嘅外賣小食店啦🙆🏻‍♀️。❣️炸甜番薯條 $35番薯條對於我來講其實係一個無法抗拒嘅小食,唔知大家會唔會同我有同一個諗法呢?其實我會覺得食蕃薯條比食薯條更加健康🤣加上唔知係咪因為番薯條比較甜一啲,食落去好似冇咁邪惡冇咁熱氣🤣❣️Supbur 手撕豬堡 $48同平時喺M記買開嘅漢堡包外皮比較香甜鬆軟😌手撕豬肉碎佈滿成個包嘅內餡😆加埋千島醬味道更加提升🕹SupBurwich (大角咀)大角咀海景街36號富貴大廈西座地下6號舖👫跟住我哋一齊拍拖去覓食啦🖖🏻
今日又要介紹啲咩呢❓抵唔抵食❓好唔好食❓

❣️炸甜番薯條 $35

❣️Supbur 手撕豬堡 $48

🕹SupBurwich (大角咀)
大角咀海景街36號富貴大廈西座地下6號舖

👫跟住我哋一齊拍拖去覓食啦🖖🏻
2022-06-09 27 浏览
🔔正所謂有鵝肝的地方就有我❣️其實我對鵝肝嘅要求都幾高㗎,冇諗過呢間小食店可以滿足我😌✅價錢只需要$158,唔算太貴,係一個可以接受嘅價格範圍✅份量都幾重手,冇諗過有兩舊鵝肝✅仲有黑松露醬汁,超濃郁嘅香味總結:成個松露double鵝肝漢堡超高質‼️,餐廳嘅所有食物都係即叫即整,門口大排長龍相信大家都係喺度等緊佢哋熱辣辣嘅漢堡新鮮出爐💁🏻‍♀️份量好大,如果係好細食嘅朋友可以同姊妹或者男朋友一齊share😋因為好肯定如果食量好細嘅人根本冇可能食得晒🤭另外仲叫咗一份吉列炸蠔,$50來講佢都幾抵食,因為有五隻,平均除翻開都係$10.1隻,大件夾抵食💓我覺得呢度嘅職員好好,喺忙亂之中仍然為我哋逐一介紹佢哋餐廳嘅精選食品
🔔正所謂有鵝肝的地方就有我❣️
其實我對鵝肝嘅要求都幾高㗎,冇諗過呢間小食店可以滿足我😌

✅價錢只需要$158,唔算太貴,係一個可以接受嘅價格範圍
✅份量都幾重手,冇諗過有兩舊鵝肝
✅仲有黑松露醬汁,超濃郁嘅香味

另外仲叫咗一份吉列炸蠔
2022-06-08 33 浏览
✐☡✐☡✐☡✐☡✐☡✐☡✐☡✐☡👦🏻我今日帶你去大角咀食好西👧🏻大角咀咁遠👦🏻去啦真係好好食㗎如是者以上嘅對話之後我就跟住男朋友一齊搭車去咗大角咀👀去到嘅時候佢仲同我講呢間小食店係近來非常之出名‼️繁忙時間仲要大排長龍💁🏻‍♀️好就等我試吓到底有咩咁好食😋♥️由於店舖嘅食品都係即叫即整,所以大家要返大約10至15分鐘左右等候🔔-松露蘑菇芝士手打牛堡🍔呢個松露蘑菇芝士漢堡其實賣相好吸引㗎👍🏻因為佢係超級巨型😆我男朋友仲特登試吓鬥邊個個口大啲可以一啖食得晒🤣🤭其實到最後我哋兩個個口都係好細,冇可能一啖食得晒㗎😒佢嘅手打牛肉漢堡做得幾好,感覺唔會太鹹,亦都唔會有肉筯👍🏻
✐☡✐☡✐☡✐☡✐☡✐☡✐☡✐☡
👦🏻我今日帶你去大角咀食好西
👧🏻大角咀咁遠
👦🏻去啦真係好好食㗎
如是者以上嘅對話之後我就跟住男朋友一齊搭車去咗大角咀👀

好就等我試吓到底有咩咁好食😋

-松露蘑菇芝士手打牛堡🍔

2022-06-08 17 浏览
今日比家姐點左我落去買晚餐,佢竟然同我講叫我買啲邪惡啲嘅嘢食返嚟🤦🏻‍♀️仲要係我哋兩個都未食過嘅嘢食🤦🏻‍♀️幫我苦惱之際到底點樣搵一間我哋兩個都未食過嘅餐廳買外賣返嚟俾佢嘅時候個腦突然叮一聲醒起🤩就係屋企嘅隔離開咗一間漢堡包店係我哋兩個都未食過嘅😋最後我就決定咗買呢個漢堡包俾佢做晚餐🤪💓芝士手打牛堡咩話❣️呢個漢堡包竟然只係$78 ?其實我覺得手工漢堡來講佢唔算昂貴嘅嗰一批😆而且見到佢咁大瞓嘅時候頓時都會覺得好鬼死扺食。個包香甜又軟熟😌牛肉調味調得非常之好,唔會太過鹹👍🏻💓 炸甜番薯條$35一日係超級抵食,望吓佢個外賣包裝仲有個哈哈笑,真係令人心情愉快🤩我最鍾意就係食番薯條,平時食薯條會覺得好唔健康但係食返薯條就會覺得冇咁Heavy🤣

💓芝士手打牛堡

💓 炸甜番薯條
2022-06-08 16 浏览
(⊃•̀ω•́)⊃✎蒙特納菠蘿雞堡 $63我自己覺得唔會有好多地方都有菠蘿配雞堡,最常見嘅通常都係麥當勞🍔,今日見到咁特別就同男朋友一齊試吓到底係佢好食啲定係麥當勞好食啲啦😂又脆又厚嘅雞扒,在配搭紫椰菜,然後再加入酸酸甜甜的原片菠蘿,感覺好Fresh呀!(⊃•̀ω•́)⊃✎厚切豬扒桑多 $48厚豬扒肉質嫩滑唔鞋口之餘仲帶有微微彈性😋,非常之有口感,外層炸粉唔算話好厚👍🏻。豬扒炸得香脆又唔會太乾身,肉汁仍然流傳在豬扒當中,而且冇乜油膩感😌。中間有厚厚一層切碎咗嘅蘿蔔同洋蔥🧅等, 有酸酸地嘅醬汁調味,,成個漢堡包口感爽脆。而且要讚下個包裝,包裝幾方便而且比想像中有飽肚感‼️👀整體感覺比想像中好冇諗過喺大角咀都可以食到高質嘅漢堡💁🏻‍♀️
(⊃•̀ω•́)⊃✎蒙特納菠蘿雞堡 $63

(⊃•̀ω•́)⊃✎厚切豬扒桑多 $48

2022-06-07 21 浏览
⚜️吉列炸蠔 $50⚜️海灣雙層魚柳包 $63👅今日同老公買餸嘅時候行過見到呢間新開嘅舖頭,我哋諗住試吓所以嗌咗一個包同埋一份小食一齊share當做下午茶😌我老公平時已經好鍾意食炸魚柳,佢見到呢間餐廳嘅時候第一下就已經話要食呢個魚柳漢堡🤣,因為前面個阿叔都係買魚柳漢堡佢話偷睇人哋個包見到勁大塊厚切魚柳👀估唔到呢個魚柳漢堡真係幾好味喎首先包嘅外皮好似係輕輕經過烤焗,面頭有少少半脆狀態,麵包會唔會太乾身,仲有少少香甜味🙆🏻‍♀️最緊要係佢個魚柳真係好大塊,我哋返到屋企仲要切開幾刀先可以揸住嚟食🤣另外我同老公都係炸蠔fans,我哋認為呢個蠔炸得唔錯,$50有五件我覺得價格上黎講算幾便宜😆香脆可口👍🏻
⚜️吉列炸蠔 $50
⚜️海灣雙層魚柳包 $63

2022-06-07 23 浏览
Hello又係我呀‼️今日要為大家介紹嘅就係大角咀新開嘅小食店,海景街富貴大廈附近嘅人氣小食店💁🏻‍♀️👅今日食乜東東😌👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻經典熱狗 $44俄勒岡肉醬熱狗 $51蒙特納田園熱狗 $44黑松露蘑菇真蟹肉熱狗 $73💬到底有冇伏❓🙆🏻‍♀️冇‼️完全冇‼️聽我咁講,你睇吓我啲圖就知道㗎喇😍每一款熱狗條肉腸都勁大條,竟然超出咗個包嘅範圍,😆我就快覺得其實可能個外賣盒都包唔住💁🏻‍♀️黑松露蘑菇真蟹肉熱狗真係CP值極高,我覺得佢哋會蝕錢, 70幾蚊竟然有咁多黑松露同埋蟹肉包住個熱狗腸😍黑松露fans一定要嗌🤩俄勒岡肉醬熱狗比我想像中覺得更加特別,蕃茄肉醬除咗有濃郁嘅蕃茄味之外,竟然仲有其他香料配製而成,味道唔會太單一。肉醬仲有少許肉粒增加口感👍🏻食晒成個其實都幾飽😚蒙特納田園熱狗就係最吸晴👀因為顏色比較鮮艷,好有田園風嘅感覺,好似去咗郊遊咁🤪 由於蔬菜嘅份量都唔少,所以食落就覺得冇咁Heavy😊就算係最普通嘅經典熱狗腸都有海量嘅醬汁😋,酸酸甜甜非常開胃。

👅今日食乜東東😌
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
經典熱狗 $44
俄勒岡肉醬熱狗 $51
蒙特納田園熱狗 $44
黑松露蘑菇真蟹肉熱狗 $73

💬到底有冇伏❓

2022-06-07 7 浏览
1️⃣⭐️👍🏻:店舖衛生程度值得讚賞,比起一般嘅外賣小吃店更加乾淨企理,店員亦會打掃衛生。令我認為食得安心又放心。2️⃣⭐️👍🏻:店員態度友善,對答如流,細心解釋餐牌上的餐單,還會推介特色美食。3️⃣⭐️👍🏻:小店菜單上價錢相對上較為平民化,食物質素與價錢成正比, CP值極高。炸啤酒薯條 $32蒙特納田園熱狗 $44😋: 啤酒味薯條🍟本身已經微調味,唔需要再加其他調味料或醬汁,薯條鹹味剛剛好,有輕啤酒味,唔會太突出唔會太濃烈,而且非常脆口,炸到金黃色👍🏻蒙特納田園熱狗🌭️我覺得呢隻熱狗好啱去野餐嘅時候買來打卡,因為佢有一種田園嘅感覺,我想超嘅蔬菜配搭海量嘅醬汁😍再加埋肉腸嘅肉質成個感覺好清新好美味。

炸啤酒薯條 $32
蒙特納田園熱狗 $44

2022-06-06 19 浏览
今日特登坐車嚟到大角咀試吓近排人氣旺盛嘅熱狗店🙈佢哋嘅熱狗係即叫即整,所以大概要等10幾分鐘左右先至會送到手上🤭我買完外賣打咗卡之後我就即刻搭車衝返屋企享受我嘅午餐🥣我冇諗過呢個熱狗竟然咁大份‼️我搭車嘅時候香味仲要充滿成㗎巴士😆我聽到前面個小朋友同媽咪講話佢覺得好香好肚餓😂🌭️俄勒岡肉醬熱狗🌭️坐咗15分鐘巴士返到屋企嘅時候熱狗仍然係熱辣辣,我覺得佢哋嘅外賣盒設計得幾好唔會令到熱狗嘅醬汁倒瀉到周圍都係👍🏻肉醬除咗有香料嘅香味之外,當然梗係唔少得要有蕃茄味啦‼️肉醬嘅份量都幾多充滿晒成個包面❤️肉腸就算經過烹調之後仍然係充滿肉汁🙈會介紹多啲朋友一齊食🫶🏻😆

🌭️俄勒岡肉醬熱狗🌭️

會介紹多啲朋友一齊食🫶🏻😆
2022-06-06 13 浏览
肉醬意粉就食得多,肉醬加熱狗到底係咩玩法?今日就嚟到一間近來嘅人氣熱門網紅店,SupBurWish🫶🏻✨今日晏晝嚟到嘅時候已經大排長龍,未食已經覺得好興奮,唔知大家會唔會好似我咁呢一見到有人排隊就覺得嗰樣嘢係超好食但係時不時都會中伏🤣大家一齊嚟睇吓我今日有冇中伏啦😆👉🏻 俄勒岡肉醬熱狗 💰$51👈🏻首先價錢來講我覺得尚可接受,因為$51仲要係即叫即整又大大份,我覺得都唔算太貴係一個可以接受嘅範圍。同時我又覺得餐廳嘅職員,態度和藹可親,冇一絲嘅怠慢,種種因素加埋我覺得$51其實係值得的💁🏻‍♀️好啦首先講吓個熱狗先,😍肉醬不只有蕃茄醬汁,還帶著香料味,熱狗也不是軟趴趴的口感咬下去帶著脆度,而且有好多肉汁。🙈所以今日好幸運地沒有中伏❤️‼️

大家一齊嚟睇吓我今日有冇中伏啦😆

👉🏻 俄勒岡肉醬熱狗 💰$51👈🏻

🙈所以今日好幸運地沒有中伏❤️‼️
2022-06-06 22 浏览
大角咀位於富貴大廈嘅呢間小食店我相信近來都幾出名,轟動成個大角咀😋身為居民嘅我其實已經喺好多唔同嘅平台聽過介紹😝大家都對呢間小店讚不絕口。今日特登同老公講申請出去買外賣食,唔想晏晝都係屋企煮飯。🫰🏻💗芝士手打牛肉漢堡🍔 $78當芝士融化在牛肉漢堡上,一啖咬下,濃郁的香氣與牛肉漢堡扒的肉汁在口中爆發,正是漢堡的迷人之處😍香濃嘅肉汁,配搭鹹香嘅芝士,簡直就係香濃無比。🫰🏻💗炸甜番薯條🍟 $35薯條🍟大家食得多,甜番薯條你又食過未? 食落鹹味啱啱好,又唔會太突出,適合男女老少👅🫰🏻💗港式奶茶🧋 $18飯後有一杯奶茶其實真係好爽😄,唔會太甜👍🏻👍🏻👍🏻

今日特登同老公講申請出去買外賣食,唔想晏晝都係屋企煮飯。

🫰🏻💗芝士手打牛肉漢堡🍔 $78

🫰🏻💗炸甜番薯條🍟 $35

🫰🏻💗港式奶茶🧋 $18
飯後有一杯奶茶其實真係好爽😄,唔會太甜👍🏻👍🏻👍🏻
2022-06-02 43 浏览
大角咀開咗好多新嘢食💁🏻‍♀️近排頁面推介就有呢間-SupBurwhish✨可以話紅偏左大角咀社交平台群組勁多人推介😋既然係街坊推薦我就打算去試吓係咪真係咁好食😤估唔到真係令我喜出望外🫢🔺蒙特納田園熱狗 $44呢度嘅所有食物都係即叫即整保持新鮮🫶🏻由於係即叫即整嘅關係所以點餐後大概要等10 0分鐘左右💁🏻‍♀️但係最後見到呢隻嘅狗我真係覺得等耐啲都好值得‼️可以拎嘅時候簡直就係嚇死我冇諗過可以咁大份如果40幾蚊來講真係幾抵食😆有蕃茄、生菜、紫椰菜、千島醬,令到成個熱狗肉腸塞滿❤️味道真係幾清新唔會覺得好Heavy因為有大肉腸之餘仲有啲蔬菜平衡返肉腸好多汁勁好味😋
大角咀開咗好多新嘢食💁🏻‍♀️

呢度嘅所有食物都係即叫即整保持新鮮🫶🏻
但係最後見到呢隻嘅狗我真係覺得等耐啲都好值得‼️
可以拎嘅時候簡直就係嚇死我冇諗過可以咁大份
如果40幾蚊來講真係幾抵食😆
有蕃茄、生菜、紫椰菜、千島醬,令到成個熱狗肉腸塞滿❤️
味道真係幾清新唔會覺得好Heavy
因為有大肉腸之餘仲有啲蔬菜平衡返