2022-05-31 448 浏览
🕖時段-星期日中午12:30pm見幾個人排緊 原來等緊人齊才入得 我2人等幾分鐘就可入座, 好彩都幾快(排隊無冷氣🤭) 走個時見有十幾人排_▫️溫泉蛋牛丼-M $34本身諗緊要M定L(相差$10) 侍應建議女仔M份量已足夠👧🏻 真係啱啱好👍🏻一碗都算多牛 肉肥瘦適中 配牛汁+溫泉蛋 撈埋食💯! 比起燒肉丼更食到牛原本個味 我覺得呢個已經好好食(清哂成碗😂😂)價錢仲好親民💰_▫️W(double)溫泉蛋燒肉丼-L $51同M size相差$3 only! size對比圖拉到最底👦🏻 男仔食到中段表示M都夠 但佢最後係食哂成碗🙃燒肉比普通牛好似厚少少(?) 同埋更香燒肉醬汁味 適合鐘意香口/重口味人士😋_▫️青菜套餐 +$10 & 炸雞套餐 +$20飲品只可選冰紅茶/汽水 其他特飲要單點(有啲特飲都好似幾正😛下次有機會再試) 兩杯飲品都要左冰紅茶 無得揀甜度 但唔算好甜👍🏻 啱我少甜人士😂 唔錯!菜份量比想像中多 好香蒜蓉味😋不油膩 抵食炸雞有3舊 上餐時溫熱 唔算好脆口 小食來講ok😗_落完單唔夠一分鐘已上菜 神速💨💨整體好滿意!好味又抵食🤩_ 🍽環境快餐店setting 乾淨企理我地坐窗邊位
🕖時段-星期日中午

W(double)溫泉蛋燒肉丼-L
  • 香蔥溫泉蛋燒肉丼
  • 香蔥溫泉蛋牛丼
2022-05-23 339 浏览
無得去日本旅行,唯有食個牛丼頂住先~呢間小妹堂食外賣都食過唔少次🐷因為價錢合理得嚟🤪又可以根據個人飯量選擇份量!普遍燒牛丼比牛丼貴$10主要分別在於佢啲牛會有陣炭烤味同埋有燒汁,所以食起上嚟更加惹味😗不過普通牛丼都唔錯🥰!牛肉夠嫩,味道唔會好鹹,仲有微微甜味添!炸雞就中規中矩,略嫌唔夠香口同埋唔脆但勝在冇炸到太乾,而且肉都算大舊☺️!另外溫泉蛋就要自己打落去~以下係小妹試過嘅牛丼排名!🧀 熱熔三式芝士燒牛丼(M) $55🫑 香蒜溫泉蛋燒牛丼(M)$48🍖 牛肉燒肉雙拼丼(M)$58🥚 溫泉蛋燒牛丼(M)$44🍗 牛肉燒雞雙拼丼(M)$63🥩 燒牛丼(M)$39⭐️ CP值:🐘🐘🐘.5⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘⭐️ 舒適度:🐘🐘.5⭐️ 再食指數:🐘🐘🐘.5(5 星為滿分)
無得去日本旅行,唯有食個牛丼頂住先~
呢間小妹堂食外賣都食過唔少次🐷
因為價錢合理得嚟🤪
又可以根據個人飯量選擇份量!

普遍燒牛丼比牛丼貴$10
主要分別在於佢啲牛會有陣炭烤味
同埋有燒汁,所以食起上嚟更加惹味😗
不過普通牛丼都唔錯🥰!
牛肉夠嫩,味道唔會好鹹,仲有微微甜味添!

炸雞就中規中矩,略嫌唔夠香口同埋唔脆
但勝在冇炸到太乾,而且肉都算大舊☺️!
另外溫泉蛋就要自己打落去~

以下係小妹試過嘅牛丼排名!
🧀 熱熔三式芝士燒牛丼(M) $55

⭐️ CP值:🐘🐘🐘.5
⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘
⭐️ 舒適度:🐘🐘.5
⭐️ 再食指數:🐘🐘🐘.5
(5 星為滿分)
2022-05-04 587 浏览
這間Sukiya門口經常大排長龍,今日一試,想不到食物質素與日本相差十萬九千里,竟然如此低劣!人流純粹來自人云亦云?排隊的人都是首次中伏?我看不透。牛肉:肥膩卻沒有肉香。以前吃吉xx,起碼洋蔥牛肉汁夠香濃惹味。現在這裡只有肥膏,卻毫無肉香。飯:如何可以把珍珠米也煮得難食?就是加太多水,煮得淋晒。Sukiya就是一個很好的示範。配菜:竟然是蒜蓉炒油麥菜,根本完全是中式/港式,哪裡像日式?而且即使是中式,也是兩餸飯級數結論: 有正常味覺的話,大概不可能會翻食。

人流純粹來自人云亦云?排隊的人都是首次中伏?我看不透。
溫泉蛋牛肉飯

溫泉蛋牛肉飯

結論: 有正常味覺的話,大概不可能會翻食。
2022-04-25 371 浏览
人氣過江龍餐廳Sukiya開咗咁耐,次次經過都大排長龍,食唔食到真係好睇緣份😆————————————————🥇熱溶三色芝士燒肉丼(M$55)👅爆醬芝士,配上甜味燒肉,份量同口感都十足😋🥈溫泉蛋牛丼(M$34)👅溫泉蛋撈牛肉飯,口感滑溜,價錢都幾公道👍🏻👅宇治抹茶牛奶($25)💬 想食就要早d排隊喇————————————————📍 SUKIYA すき家地址:旺角亞皆老街31號地舖
————————————————
🥇熱溶三色芝士燒肉丼(M$55)
👅爆醬芝士,配上甜味燒肉,份量同口感都十足😋

🥈溫泉蛋牛丼(M$34)
👅溫泉蛋撈牛肉飯,口感滑溜,價錢都幾公道👍🏻

👅宇治抹茶牛奶($25)

💬 想食就要早d排隊喇
📍 SUKIYA すき家
地址:旺角亞皆老街31號地舖
2022-04-01 779 浏览
之前每次經過位於旺角朗豪坊附近的SUKIYA すき家,在店外排隊人潮絡繹不絕, 好想食都沒有這個勇氣去排隊, 今次機會來了🤩。 現在還沒有晚市, 我只可以買外賣然後在車上吃😅,三色芝士牛丼 $39、 香蔥溫泉蛋燒肉丼$49、青森富士蘋果宇治抹茶$28。 ▫️三色芝士牛丼🍛 ~ 芝士配搭牛肉, 濃厚的芝士香, 完全溶入牛丼裏, 芝士控一定要試下。 ▫️香蔥溫泉蛋燒肉丼🍛 ~ 燒肉醬汁甜甜的, 配上份量十足的炙燒牛肉和惹味的香蔥, 加上溫泉蛋拌飯, 食落非常開胃。▫️青森富士蘋果宇治抹茶🥤 ~ 淡淡的蘋果香, 配上抹茶,清香好味。 我比較喜歡香蔥溫泉蛋燒肉丼, 越食越好味😋。

三色芝士牛丼

青森富士蘋果宇治抹茶

我比較喜歡香蔥溫泉蛋燒肉丼, 越食越好味😋。
2022-03-30
三色芝士牛丼
青森富士蘋果宇治抹茶
2022-03-25 365 浏览
日本 🇯🇵牛丼😍位於旺角站C2出口,步行約2分鐘,地點很方便。 店內裝修日本🇯🇵風格文化,風格跟日本🇯🇵差不多,就像處身在日本🇯🇵的感覺,疫情期間不能去旅行🧳,回味一下也不錯。😆價錢方面都大眾化,性價比都算高,主菜牛肉口感不錯,都算新鮮,一點雪藏味都沒有,另外湯和沙律🥗也不錯,很有日本地道風味。☺️如果這段時間不能到日本🇯🇵 想感受置身日本感覺,值得推介的好去處!適合一個人或一大班朋友,地道的價錢,不錯的食物享受😎

適合一個人或一大班朋友,地道的價錢,不錯的食物享受😎

2022-03-12 923 浏览
📜”SUKIYA すき家 (旺角)📌 地址:旺角亞皆老街31號地舖🍽分店地區: 旺角 油麻地 紅磡🌟🌟評價🌟🌟日光腐皮豆乳鍋 $68牛肉壽喜燒鍋 $60真係好抵食既一人鍋😍自從吾再食吉野家之後就冇食過一人火鍋😆 往下都有一個烏冬仲有一大碗飯真係超級多🙈🙈真係會食吾曬 可以叫一個鍋再加配料都好✊🏻終於有日有時間去排隊食到😛 長時間都大長龍🙈 價錢又抵食 份量又多🥳味道又好食 等食物既時間都好快😇😇日本食材😍 希望有一日可以做到區區都有分店😍🌟KS評分 🌟🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩#美食推介 #foodhk #hkfoodie #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #hkfoodlover #食評 #foodieksk旺角 #foodiehk #foodieshk #hkfoodies #foodpics #852food #相機食先 #香港美食指南#hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖 #旺角美食 #foodieksk火鍋 #foodieksk
📜”SUKIYA すき家 (旺角)
📌 地址:旺角亞皆老街31號地舖

🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️

歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩

#美食推介 #foodhk #hkfoodie #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #hkfoodlover #食評 #foodieksk旺角 #foodiehk #foodieshk #hkfoodies #foodpics #852food #相機食先 #香港美食指南#hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖 #旺角美食 #foodieksk火鍋 #foodieksk日本菜 #一人火鍋 #foodieksk快餐
2022-02-23 565 浏览
無得去日本旅行,唯有食個牛飯解下思郷情。叫左個芝士牛肉飯餐同泡菜牛肉飯餐。個餐可以根據個人飯量選擇大中小,價錢都唔同,個設計唔錯,經濟得來又唔會浪費食物。芝士牛肉飯既面都鋪滿左一層牛肉,份量上係無渣流攤既,肉口感唔錯,都有牛味既,配埋d芝士撈飯食都唔錯,有陣奶香。另外個飯d泡菜都算新鮮,無酸叔味,不過份量就少d,得幾塊。跟餐試左炸雞,雞肉都炸得鮮嫩既,有肉汁,幾好食。價錢方面就超值,人均60左右就有餐,有飯有肉有菜有野飲,抵食。
另外個飯d泡菜都算新鮮,無酸叔味,不過份量就少d,得幾塊。
跟餐試左炸雞,雞肉都炸得鮮嫩既,有肉汁,幾好食。
2022-02-21 355 浏览
依間人氣平民飯堂嘅排隊情況有幾誇張就係人都知,可能因為價錢實在太平嘅關係個個都想試吓,試完一次嘅又想返嚟食多次,每次去食即使係夜一夜都依然要等半個鐘或以上,今次試咗佢嘅招牌牛肉飯,呢度嘅牛肉飯或者其他飯類都有size可以選擇,正常飯量嘅應該就係L size,比起某大型連鎖店嘅牛肉份量略少,但係諗起佢嘅價錢都冇咩可以投訴~~洋蔥同牛肉汁都足夠撈飯,加埋雞蛋同埋嘢飲都係$50左右,難怪每次經過都見到佢大排長龍,的而且確係抵食又高質嘅選擇!
这家店我经常路过一直想吃,这次和朋友来,正好朋友想吃点不是太贵的日料,就进店吃了一波,我这次尝试了一下炸鸡咖喱饭,朋友点了一份芝士烧牛肉饭,我们两个人的套餐里,都有一份沙拉和一份忌廉汤,这两样味道一如既往的好,这次尝试觉得,他家牛肉饭的味道好一些。
2022-01-17
2022-01-28 415 浏览
疫情下的晚餐系列,今次食日本人氣牛肉飯。之前都嚟食過,如果堂食要排好耐隊,買外賣就非常之快,唔使5分鐘。香蔥溫泉蛋牛燒肉丼👍🏻,簡簡單單溫泉蛋,加埋啲蔥,牛肉醬汁,仲有佢嘅燒牛肉,已經非常好食,飯採用日本越光米,而牛肉就係美國牛,都算有肉味。熱熔三色芝士燒肉丼👍🏻,老實講,食唔出有邊三款芝士,淨係知撈埋一齊好好食,又邪惡,又滿足。******************************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食評分 : 7/10簡評 : 外賣唔使等,唔錯嘅選擇

👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食
評分 : 7/10
簡評 : 外賣唔使等,唔錯嘅選擇
2022-01-23 308 浏览
想試呢間好耐,但每次經過都見到人龍,今日人龍短少少,就試吓啦。前面6,7個人,等左大約10分鐘就有得食。溫泉蛋燒肉丼$44, 加多$10多碗菜(特然間港式左🤣)。 碗飯都幾多燒牛肉汁,飯粒軟糯,但個汁令d飯個味偏鹹左少少,扣少少分;燒牛肉都ok,薄薄地嘅好腍;加埋隻溫泉蛋撈混食,少少中和左d鹹味,好食好多,但隻蛋嘅蛋味略嫌唔夠香。碟菜就真係好港式,但十分有誠意,並唔係一碗淥菜咁簡單,而係蒜蓉炒油麥菜,真係有驚喜。
溫泉蛋燒肉丼(M)
溫泉蛋燒肉丼(M)
2022-01-18 399 浏览
Weekend foodie儲post嘅第一餐☝🏻!好神奇上星期日中午12點幾冇人排隊,等咗5分鐘順利入座。作為佛系foodie唔會專登去大排長龍嘅人氣店/新店🐉,所以Sukiya開咗咁耐先係第一次食。如果出邊有人排隊,坐喺窗邊都應該食得幾尷尬,同埋咁多即棄餐具有啲唔環保😵。————————————————👅熱溶三色芝士燒肉丼(M$55)👍🏻 甜味燒肉汁配三色芝士鹹鹹甜甜,溶咗嘅拉絲芝士好好味🧀,Tabasco轉換下口味,好食過之前介紹嘅元祖燒肉丼👅 溫泉蛋牛丼(M$34)👉🏻蛋汁同牛肉撈飯,口感滑溜, 可以免費加牛汁,同燒肉丼唔同口味🥚,先入為主嘅我都係覺得燒肉好食啲👅宇治抹茶牛奶($25)👍🏻標榜選用100%宇治抹茶及北海道牛奶,抹茶味唔係好濃,但係飲得出係日本抹茶🍵,啱唔鍾意苦嘅朋友仔———————————————— 🚩總結:唔怪得知咁多人排隊啦———————————————— 🌟注意:堂食喺座位落order,用餐後先到櫃檯埋單————————————————📍 SUKIYA すき家地址:旺角亞皆老街31號地舖.🗺地區:#bem 旺角📥分類:#bem日本菜💰人均消費:#bem_5

————————————————
👅熱溶三色芝士燒肉丼(M$55)

👅 溫泉蛋牛丼(M$34)

👅宇治抹茶牛奶($25)
🚩總結:唔怪得知咁多人排隊啦
————————————————
🌟注意:堂食喺座位落order,用餐後先到櫃檯埋單
📍 SUKIYA すき家
地址:旺角亞皆老街31號地舖
🗺地區:#bem 旺角
📥分類:#bem日本菜
💰人均消費:#bem_51至100蚊
2022-01-17 218 浏览
今日同朋友食lunch,我哋大約1:00左右到等咗三個字左右就有得食啦,都幾快,而且出餐都好快溫泉蛋牛丼好正🥰因為食快餐所以冇乜要求,最好嘅係佢個套餐有菜揀🤣套餐都係加$10咋,唔叫套餐就$34~抵到爛‼️
今日同朋友食lunch,我哋大約1:00左右到
等咗三個字左右就有得食啦,都幾快,而且出餐都好快
溫泉蛋牛丼套餐
溫泉蛋牛丼套餐
1K
2022-01-07 2910 浏览
是日下著連綿細雨,在旺角處理好事情後要搵飯食,腦袋閃過一絲念頭,就是去すき家會否不用排隊呢?因開業都一段時間,加上落雨,直覺覺得沒什麼人會排隊吧!去到店門前,還是有排隊的人龍,但不及初開業那時的人龍長,今次就決定排隊啊!!等了約15~20分鐘就能入座,這個等候時間都算合理的!第一次光顧すき家,見到餐牌,有少少花多眼亂~~~單是牛丼就已有9款,還不計其他的燒肉丼或鍋類食品啊!!另外加錢配套餐也有不少變化~~最終我選了熱溶三式芝士牛丼,老公就揀W溫泉蛋牛丼,我們分別加配沙律套餐和青菜套餐,選特製冰紅茶丫~~~沙律菜,配整瓶胡麻醬,可視乎個人口味,喜歡落多落少都可以!熱溶三式芝士牛丼,有三種芝士,最面層的芝士已溶化了,與另外的芝士碎一起拌勻,所有芝士就被飯的熱力所溶化,並形成拉絲效果。牛肉嫩,味道不會鹹,反而還帶點微微甜味。雖然有三種芝士,但吃完整碗都不會太膩滯,反而感覺是滋味中帶著柔和感。其實這款牛丼還附有一小包TABASCO醬,但由於老公不能吃辣,我就沒加到辣醬咯~~青菜套餐是蒜蓉炒通菜,好香蒜蓉味!!W溫泉蛋牛丼,就是double溫泉蛋的意思。牛肉份量多,鋪滿整碗飯面,溫泉蛋汁配牛丼絕

沙律菜
沙律菜,配整瓶胡麻醬,可視乎個人口味,喜歡落多落少都可以!
熱溶三式芝士牛丼配沙律套餐

熱溶三式芝士牛丼

W溫泉蛋牛丼配青菜套餐

W溫泉蛋牛丼

青菜套餐是蒜蓉炒通菜,好香蒜蓉味!!W溫泉蛋牛丼,就是double溫泉蛋的意思。牛肉份量多,鋪滿整碗飯面,溫泉蛋汁配牛丼絕對是上佳配搭。加了碗牛肉汁,增添牛味,而且牛肉汁味道不會太鹹。

特製冰紅茶,有點令人驚喜,紅茶香而不澀,容易入口,而且不會有一陣死甜味,好喝啊!

吃過這一頓晚飯,就明白為何下著毛毛細雨時,すき家還是會有它的擁躉排隊等候!
2021-10-08
熱溶三式芝士牛丼配沙律套餐