2025-02-26 526 浏览
🌟 最近發現了一間超有特色的餐廳——Staro!位於尖沙咀,整個地方都是星空主題,天花板的LED燈還有流星效果,拍照打卡超靚!✨這裡的飲品真心好飲,Mocha和抹茶Latte都讓我愛不釋手!🍵🍫 另外,巴馬火腿手工薄餅香脆可口,火腿的香味讓人忍不住多食幾件!而明太子蝦意粉則鮮味十足,味道岩岩好,完全不會太鹹,超惹味!🍝甜品方面,自家製的草莓芝麻熔岩蛋糕簡直是視覺享受!當Waiter哥哥拉開容器,草莓熔岩瞬間爆發,太有驚喜了!🍓💥 仲有焦糖開心果巴斯克芝士蛋糕,焦糖的香脆口感和濃郁的芝士味道,真是太好味。😍快約朋友一齊去吧!💖

🍵🍫 另外,巴馬火腿手工薄餅香脆可口,
火腿的香味讓人忍不住多食幾件!而明太子蝦意粉則鮮味十足,
味道岩岩好,完全不會太鹹,超惹味!🍝

甜品方面,
焦糖的香脆口感和濃郁的芝士味道,真是太好味。😍
快約朋友一齊去吧!💖
2025-02-26 567 浏览
一直都覺得這間餐廳環境很美猜不到現場實景同網上看到的是一樣在這裏吃下午茶 就像在星空下享用般天花板還製造了流星效果 氣氛非常好抱着吃環境的心態對食物沒有期望誰知食物製作也十分有誠意食品質素高 份量比一般下午茶多原來是有前五星級酒店主廚坐鎮 出名手工意粉下午茶的甜點鹹點都可以選擇 款式也挺多🍰手工甜點 我選擇了以下兩款* 焦糖開心果巴斯克芝士蛋糕* 希臘乳酪牛角多士🍕鮮味鹹點 選擇了以下兩款* 巴馬火腿手工薄餅* 火焰熔岩黑松露芝士雙管粉🍸套餐附送無限暢飲蔬果「排毒水」及咖啡或茶* Spanish Coffee* Matcha Latte環境🏡 星空主題 座位舒適 氣氛浪漫服務👨🏻‍🍳 店員態度有禮 回應快衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟
一直都覺得這間餐廳環境很美

環境🏡 星空主題 座位舒適 氣氛浪漫

服務👨🏻‍🍳 店員態度有禮 回應快

衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟
2025-02-26 513 浏览
見到咁多人介紹呢間星空打卡餐廳🤩今日終於到我黎食,雖然坐唔到星空位,但其他位置一樣有被星空包圍既感覺,好浪漫💕🌌明太子蝦意粉 $128蝦大大隻蝦,明太子醬包滿意粉,意粉較硬身🌌魚子醬水波蛋鮮牛油果煙三文魚配自家制酸種麵包$128水波蛋流心配埋魚子醬好夾,酸種麵包硬身外皮脆口,牛油果同煙三魚都係玫瑰花形狀,夠哂心思🌌Lava Lava $128草莓醬配上芝麻蛋糕,頂層係白朱古力,旁邊佈滿果仁、餅乾碎,幾好味🌌開心果巴斯克蛋糕 $68蛋糕開心果味濃,口感滑溜,焦糖脆片增加口感,草莓份量夠多👍🏻🌌熱茉莉花茶、搽茶Latte 、冰蜜桃茶和凍Mocha ,飲品都唔會太甜每個下午茶餐都包一杯飲品,唔夠仲可以暢飲蔬果’‘排毒水’‘,放心傾偈唔怕口乾😂

🌌明太子蝦意粉 $128
蝦大大隻蝦,明太子醬包滿意粉,意粉較硬身

🌌魚子醬水波蛋鮮牛油果煙三文魚配自家制酸種麵包$128

🌌Lava Lava $128

🌌開心果巴斯克蛋糕 $68

2025-02-16
呢間位於尖沙咀嘅酒吧餐廳-Starò以星空為主題,佈置好浪漫,仲有多個打卡位,最近仲全新推出悠閑時光下午茶🫖全新下午茶可自選組合,有多款鮮味鹹點/手工甜點可以選擇,套餐附送飲品🍹,可揀無限暢飲蔬果「 排毒水」及咖啡或茶一杯💕🌋自家製草莓芝麻熔岩蛋糕 $128呢個甜品好啱打卡,在芝麻熔岩蛋糕中間放左支粉紅色嘅草莓醬,食之前拎起支管,草莓醬就會好似吧火山爆發咁流出,伴碟仲有不少個餅碎同開心果碎,加埋一齊食口感咁豐富!🧡⁠鮮雜果牛角多士配希臘乳酪$78牛角多士好香脆,伴上多粒雜莓,而希臘乳酪好creamy又香濃,上面亦加上不少穀物脆脆呢💓!🧀 ⁠⁠火焰熔岩黑松露芝士雙管粉$88彈牙嘅雙管粉加上滿滿嘅芝士去焗,味道好香濃,食之前店員仲會用火槍燒香表面芝士,芝士微微燒焦,更加香口😋!💛魚子醬水波蛋鮮牛油果煙三文魚配自家製酸種麵包$108酸種麵包係餐廳自家製,酸度適中,麥香豐富,上面放上整成玫瑰花形嘅牛油果同煙三文魚,好有心思,仲有流心嘅水波蛋,再加上鹹香嘅魚子醬,好豐富!Starò仲首次聯乘Glamdy,食完下午茶餐點,仲有Glamdy保濕面膜送,好正呀🥰!
呢間位於尖沙咀嘅酒吧餐廳-Starò
以星空為主題,佈置好浪漫,仲有多個打卡位,
最近仲全新推出悠閑時光下午茶🫖

可揀無限暢飲蔬果「 排毒水」及咖啡或茶一杯💕

🌋自家製草莓芝麻熔岩蛋糕 $128

🧡⁠鮮雜果牛角多士配希臘乳酪$78
牛角多士好香脆,伴上多粒雜莓,而希臘乳酪
好creamy又香濃,上面亦加上不少穀物脆脆呢💓!

🧀 ⁠⁠火焰熔岩黑松露芝士雙管粉$88
芝士微微燒焦,更加香口😋!
💛魚子醬水波蛋鮮牛油果煙三文魚配自家製酸種麵包$108
酸種麵包係餐廳自家製,酸度適中,麥香豐富,
上面放上整成玫瑰花形嘅牛油果同煙三文魚,
好有心思,仲有流心嘅水波蛋,再加上鹹香嘅魚子醬,好豐富!

Starò仲首次聯乘Glamdy,食完下午茶餐點,
仲有Glamdy保濕面膜送,好正呀🥰!

下午茶
Staro係一間好有情調既餐廳,成個環境較為昏暗,以星空做主題,一邊食飯一邊望星星💫好浪漫。座位寬闊坐得舒服(有特別的圓形卡座及四人卡座),而且播著輕快外國音樂,成餐飯都好放鬆😎。除左晚市爆滿,下午茶一樣好受歡迎👏。LAZY HOUR「悠閒時光」下午茶包括了「free flow detox water」無限暢飲蔬果排毒水。咁健康既飲品好岩女士飲用。下午茶款式多元化,多款鹹食及甜品選擇。有飯/意粉/多士/蛋糕等等。魚子醬水波蛋鮮牛油果🥑煙三文魚配自家製酸種麵包🥖:我超鍾意食水波蛋,原粒食慢慢飲佢既生蛋黃汁好creamy,配埋魚子醬個陣鹹香味好正。多士好鬆脆。自家製草莓🍓芝麻熔岩蛋糕🍰打卡之選!個蛋糕外型似足火山🌋。依個蛋糕係二人份量,可以share食。點解係熔岩?因為中間個汁一拎高就會爆汁瀉晒出來。個醬加左草莓味道酸酸甜甜咁,配軟綿綿既蛋糕好match。每款下午茶套餐除了包括任飲蔬果排毒水外,亦包括一杯餐飲。我喜歡飲熱茶解滯。這裡的熱茶是一壺奉上的。另外亦有咖啡/奶茶等選擇!

魚子醬水波蛋鮮牛油果🥑煙三文魚配自家製酸種麵包🥖:

自家製草莓🍓芝麻熔岩蛋糕🍰

• 下午茶
2025-02-19 679 浏览
喺尖沙咀諾士佛臺嘅Starò 食完個浪漫餐,真係覺得呢間星空主題西餐廳好啱情侶拍拖或者慶祝特別日子!成個環境超有氣氛,一入門口就見到滿天星斗嘅燈飾,仲有紫色月亮同流星效果,好似置身喺銀河咁,連坐嘅卡位都係半圓形星空球,私隱度十足,打卡一流。 我哋先食左魚子醬水波蛋鮮牛油果煙三文魚配酸種麵包,個賣相精緻到唔捨得食!水波蛋一拮開,蛋汁流落煙三文魚同牛油果蓉度,加埋魚子醬嘅鹹鮮,味道層次好豐富。酸種麵包烘到脆卜卜,蘸埋蛋汁同醬料,超正!跟住上枱嘅明太子蝦意粉真係有驚喜!意粉係手工製,咬落煙韌彈牙,明太子醬creamy得嚟帶微微辣,仲有幾隻大蝦夠晒爽口,蝦膏嘅香味滲入醬汁,食到尾都唔會膩,絕對係高質之作。 主菜之後食左法蘭西多士同臘乳酪牛角多士,兩款都係甜點界嘅「心機作」。法蘭西多士外脆內軟,中間夾咗花生醬,淋上蜜糖後甜度剛好,邪惡但滿足!而牛角多士就玩fusion,酥脆嘅牛角包夾住希臘乳酪同新鮮生果,酸甜平衡,食完主菜啱啱好解膩。 飲品方面,我哋叫咗Hot Jasmine Tea同Hot Regular Coffee,茉莉花茶清香撲鼻,咖啡則香濃回甘,飲落暖胃又舒服。仲有Hot Pepper

飲品方面,我哋叫咗Hot Jasmine Tea同Hot Regular Coffee,茉莉花茶清香撲鼻,咖啡則香濃回甘,飲落暖胃又舒服。仲有Hot Peppermint Tea,薄荷味清新,飲完成個人refresh晒。

2025-02-19 527 浏览
去完旅行返尼,緊係要約朋友出尼見面順便派手信,今次我揀左近期人氣打卡星空餐廳,連星期日都有tea time set 💫❥ 辣肉腸手工薄餅手工薄餅餅底夠脆,焗到啱啱好,仲有拉絲效果🍕❥ 明太子蝦意粉意粉配上明太子醬好惹味,大蝦新鮮彈牙,意粉仲好掛汁🤤❥ 鮮雜果牛角多士配希臘乳酪牛角包外酥內軟,搭配士多啤梨、藍莓等新鮮水果,仲有一杯希臘乳酪,食完好fresh 🥐❥ 自家製草莓芝麻熔岩蛋糕芝麻味戚風蛋糕中間有流心管,拉起後草莓流心即時有爆漿效果,食落仲好香甜👍🏻❥ 熱抹茶拿鐵抹茶拿鐵香濃,奶味濃厚,比例啱啱好,飲完好暖胃😚❥ 凍焦糖拿鐵咖啡中融入了焦糖及鮮奶,透出淡淡咖啡香,又吾會太甜☺️🩷 每款下午茶都會配一杯飲品,仲可以無限暢飲蔬果排毒水,真係好正🫶🏻

❥ 辣肉腸手工薄餅
手工薄餅餅底夠脆,焗到啱啱好,仲有拉絲效果🍕

❥ 明太子蝦意粉
意粉配上明太子醬好惹味,大蝦新鮮彈牙,意粉仲好掛汁🤤

❥ 鮮雜果牛角多士配希臘乳酪

❥ 自家製草莓芝麻熔岩蛋糕

❥ 熱抹茶拿鐵
抹茶拿鐵香濃,奶味濃厚,比例啱啱好,飲完好暖胃😚

❥ 凍焦糖拿鐵
咖啡中融入了焦糖及鮮奶,透出淡淡咖啡香,又吾會太甜☺️

👧🏻😋👅🍽✨下午茶打卡: 星空酒吧飲latte -💫 Staro係星空主題酒吧餐廳, 氣氛好打卡靚, 今年新推出Lazy Hour 悠閒時光下午茶, 每日2-5pm都enjoy到呢個環境💫 Tea set有鹹有甜; 餐飲有拉花咖啡/茶, 亦有free flow detox waterSavoury 🍽▪️蜜糖無花果流心芝士多士 $68 🍯 蜜糖甜味帶出芝士奶香, 軟心芝士多到鋪滿成塊多士, 而加左鮮果令整體清新唔膩▫️火焰熔岩黑松露芝士雙管粉 $88🍝 店員席前用火槍燒到面頭焦香, 雙管粉好少見, al dente又掛汁, 忌廉/黑松露/芝士味好夾Sweet 💓▪️自家製草莓芝麻熔岩蛋糕 $128🌋 草莓醬好澎湃! 雖然係側邊流左出黎但都唔影響可愛賣相; 蛋糕外脆內軟, 點醬後再痴上脆脆層次好突出▫️焦糖開心果巴斯克芝士蛋糕 $68🍰 巴斯克好滑好creamy, 開心果味唔叫超濃郁但都算係咁, 仲有一堆雜莓幾freshDrink 🫖▪️Match latte +$18 🍵 隻matcha幾甘香, latte質地厚身 ▫️Peach tea 跟餐免費🍹唔係平時飲開落蜜桃syrup, 而係用茶包沖既桃
👧🏻😋👅🍽✨

▪️自家製草莓芝麻熔岩蛋糕 $128

▫️焦糖開心果巴斯克芝士蛋糕 $68

Drink 🫖

▪️Match latte +$18
🍵 隻matcha幾甘香, latte質地厚身

▫️Peach tea 跟餐免費
🍹唔係平時飲開落蜜桃syrup, 而係用茶包沖既桃茶再雪凍, 桃同茶味都更突出, 仲無添加糖幾好飲

▪️Detox water
🍋 Tea set包free flow可以自己出去斟, 見到個jar有大量雙檸, 飲落好重citrus果香

對於S͎t͎a͎r͎ò͎嘅印象,係沉浸式嘅星空環境🌌 仿水晶球嘅卡位🔮 特別又好打卡able嘅星座蛋糕🎂✨ 所以佢喺我個慶生餐廳list度好耐喇~不過今次去唔係為咗慶生,係嘆下午茶☕️ Lazy Hour Tea Set嘅選擇都唔少,鹹食、甜品都有👍🏼➿ 魚子醬水波蛋鮮牛油果煙三文魚配自家製酸種麵包 ($106) sourdough口感不錯,兩面都加咗牛油去烘香☺️🧈 其他配料嘅處理都不錯,擺盤有心機~➿ 明太子蝦意粉($128) 意粉幾掛汁🍝真係啖啖都有明太子味道,唔會死鹹~ 鍾意有儀式感嘅,真係不能錯過佢哋嘅甜品☺️➿ 𝑳𝒂𝒗𝒂 𝑳𝒂𝒗𝒂 ($128) 望住粉紅色嘅士多啤梨醬🍓慢慢地均勻地留喺芝麻海綿蛋糕嘅表面,都幾治癒~ 蛋糕糕體唔乾身,食到芝麻嗰種沙沙嘅口感~ 不過我鍾意就咁加啲金寶連埋蛋糕咁食多啲,金寶入邊有藏寶㗎👉🏼 有爆炸糖,幾得意~➿開心果巴斯克蛋糕 ($86)食過嘅巴斯克蛋糕之中,呢件係最有儀式感嘅一件☺️ 眾所周知,巴斯克嘅表面都會係焦焦地嘅,而呢度嘅就會由店員用火槍喺蛋糕嘅橫切面再製造一面焦糖面,以為會好甜,但又唔係喎,開心果嘅味唔會冇埞企!➿ 𝑯𝒐𝒕 𝑪𝒂𝒓𝒂𝒎𝒆𝒍 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆

➿ 明太子蝦意粉($128)
意粉幾掛汁🍝真係啖啖都有明太子味道,唔會死鹹~

鍾意有儀式感嘅,真係不能錯過佢哋嘅甜品☺️
➿ 𝑳𝒂𝒗𝒂 𝑳𝒂𝒗𝒂 ($128)

➿開心果巴斯克蛋糕 ($86)

➿ 𝑯𝒐𝒕 𝑪𝒂𝒓𝒂𝒎𝒆𝒍 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 (+$18)
鍾意焦糖嘅朋友一定要嗌呢杯!擺喺側邊嘅焦糖脆脆令我哋忍唔到口食完一啖又一啖☺️

➿ 𝑯𝒐𝒕 𝑴𝒂𝒕𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 (+$18)
➿ 𝑰𝒄𝒆𝒅 𝑴𝒂𝒕𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 (+$18)
抹茶latte都幾香濃,我就鍾意熱飲多過凍飲🍵💕

➿ 𝑰𝒄𝒆𝒅 𝑷𝒆𝒂𝒄𝒉 𝑻𝒆𝒂
唔想飲甜嘢的話,🍑桃茶係個唔錯嘅選擇!

🌟 呢度有自家製嘅detox water,淡淡清新果香,輕鬆地排毒😌!
2025-02-05 1042 浏览
.以星空⭐為主題嘅打卡餐廳滿滿嘅星海真係好浪漫之前有嚟過幫朋友慶祝生日🎂 今次見佢推出全新「悠閒時光下午茶」😋特登再嚟試吓✌🏿再一次被浪漫溶化 .Tea set 有鹹點同甜點之分Range from $68 to $128好多set都想試就叫左兩咸兩甜 💕.🌟 Lava lava 自家製草莓🍓芝麻熔岩蛋糕🍰 呢個打卡一流 📸 芝麻海綿蛋糕上面插着一支粉紅色嘅管拎起管子裏面嘅粉紅色士多啤梨🍓醬會湧出來好似lava咁 so cute 🥰 淡淡的蛋糕🍰mix埋甜甜的草莓醬中和左岩岩好唔會好甜 💕.🌟French toast 法蘭西多士配雲呢拿雪糕🍦微溫的西多士加兩球🍦真係幾正.🌟魚子醬水波蛋鮮牛油果煙三文魚配自家製酸種麵包個名咁長證明佢真係好多料牛油果同三文魚都好新鮮水波蛋切開係流心的配埋烘過微溫嘅麵包🥯口感好豐富.🌟🦐🍝明太子蝦意粉大蝦好巨型 啖啖結實的肉好滿足.🌟Hot caramel Latte 食Tea配咖啡先係relax嘅感覺Latte有靚拉花又好飲仲有放喺碟旁嘅焦糖脆脆不會太甜.仲有Free flow detox water有淡淡清新果香排毒一流 👍🏿 .📍地址:尖沙咀諾士佛臺1
[Starò 🌟]
排毒一流 👍🏿
📍地址:尖沙咀諾士佛臺1號9樓
2025-01-26
2025-02-05 902 浏览
一直想去這間餐廳打卡,今天和閨蜜到這裏下午茶,店員親切地介紹這裏新出了Lazy Hour 「悠閑時光」下午茶,又幾抵食喎!有多款鹹或甜款Tea set,而Detox排毒水更可以任飲!~魚子醬水波蛋鮮牛油果煙三文魚配自家製酸種麵包:水波蛋一直是我至愛,難得這裏有得吃,而且味道不錯,正!~明太子蝦意粉:選用大蝦,口感彈牙,意粉配上明太子好夾!~蜜糖無花果流心芝士多士:這個很有驚喜,流心芝士好綿滑,加上多士的香脆,非常特別。~Lava Lava:即是自家製草莓芝麻熔岩蛋糕,充滿玩味,亦啱打卡及與人分享。

~明太子蝦意粉:選用大蝦,口感彈牙,意粉配上明太子好夾!

2025-02-03 892 浏览
餐廳以藍色星空做主調;最近推出咗Lazy Hour Tea Set,最平$68蚊起就可以同朋友喺星空下享受精緻嘅下午茶套餐🧡🌼自家製草莓芝麻熔岩蛋糕Lava Lava芝麻味戚風蛋糕中間有流心管,拉起草莓流心即刻製造熔岩爆漿效果🌋玩得又食得嘅甜品學阿正話齋: 香港人對甜品嘅最高評價:「唔係太甜」😋🌼銀河之旅 Starò Galaxy擺盤超級精緻,有如擁有整個銀行宇宙🪐 港女打卡必叫!多款甜品包括開心果泡芙、朱古力泡芙、藍莓慕絲、檸檬慕絲、榛子朱古力;打開中間嘅巨大星球係Tiramisu,充滿Gimmick!🌼火焰熔岩黑松露芝士雙管粉Black Truffle Mac & Cheese w/ Caserecce店員會即席用火槍燒熔鋪面嘅芝士,做出拉絲效果雙管粉入口每啖充滿芝士,超級creamy🌼明太子蝦意粉Mentaiko King Prawn Spaghetti意粉配明太子醬夠晒惹味,大蝦新鮮;份量飽肚每款下午茶套餐除咗配一杯飲品,仲可以無限暢飲蔬果「排毒水」,啱晒港女!(沒有用餐優惠)
🌼自家製草莓芝麻熔岩蛋糕
Lava Lava
學阿正話齋: 香港人對甜品嘅最高評價:「唔係太甜」😋

🌼銀河之旅 Starò Galaxy
擺盤超級精緻,有如擁有整個銀行宇宙🪐 港女打卡必叫!

🌼火焰熔岩黑松露芝士雙管粉
店員會即席用火槍燒熔鋪面嘅芝士,做出拉絲效果
雙管粉入口每啖充滿芝士,超級creamy

🌼明太子蝦意粉
Mentaiko King Prawn Spaghetti
意粉配明太子醬夠晒惹味,大蝦新鮮;份量飽肚

(沒有用餐優惠)

2025-02-03 848 浏览
💡Staro📍尖沙咀一直上網都見到有人介紹呢間星空餐廳,入邊用咗星空主題好Bing Bing好浪漫,菜式又好精緻,係好適合情侶或者約會嘅地方。今日趁住朋友生日tea time終於嚟試試先🐥魚子醬水波蛋鮮牛油果煙三文魚配自家製酸種麵包($88)精緻,水波蛋一介蛋黃微微流出,搭配住滑順牛油果同砌成花既煙三文魚,再夾住自家製酸種麵包外脆內軟,成道菜增添左5少層次感,小小魚子醬既鹹香更為呢道菜加分配上Mocha濃郁咖啡香同巧克力甜味滿足🐥明太子蝦意粉 ($128)意粉味道絕對不會讓人失望,表面有一隻大大既蝦,明太子鮮香同蝦的鮮甜相互交融,意粉的彈牙口感更令人食唔停,每一啖都充滿左海鮮鮮味又非常掛汁,Cappuccino都出色,奶泡細膩甜品方面黎到 Staro 點可以唔嘗下佢哋嘅甜品呢?🐥鮮雜果牛角多士配希臘乳酪 ($78)呢個甜品色彩繽紛,有兩個扁咗嘅牛角包,牛角包外酥內軟,上面搭配無花果士多啤梨藍莓等等新鮮水果,另外會有一杯希臘乳酪,有士多啤梨醬加上粒粒令人感受到清新🐥自家製椰香藍莓雲朵蛋糕($118)一上枱有驚喜,外觀真係好似雲,白色輕盈蓬鬆,椰香味濃郁,中間餡料藍莓酸甜為蛋糕增加豐富層次
💡Staro
📍尖沙咀

🐥魚子醬水波蛋鮮牛油果煙三文魚配自家製酸種麵包($88)

配上Mocha濃郁咖啡香同巧克力甜味滿足

🐥明太子蝦意粉 ($128)

Cappuccino都出色,奶泡細膩

甜品方面黎到 Staro 點可以唔嘗下佢哋嘅甜品呢?

🐥鮮雜果牛角多士配希臘乳酪 ($78)

🐥自家製椰香藍莓雲朵蛋糕($118)
一上枱有驚喜,外觀真係好似雲,白色輕盈蓬鬆,椰香味濃郁,中間餡料藍莓酸甜為蛋糕增加豐富層次。清新,影相打卡都靚

Starò位於尖沙咀諾士佛臺,餐廳以星空為主題,裝潢佈置非常夢幻,環境氛暗,營造出浪漫的用餐氛圍💫 Starò最近推出了全新下午茶menu,供應時段為每日下午2-5時,價錢由HKD68起,套餐附送飲品(無限暢飲蔬果「排毒水」及咖啡或茶一杯)✨ 🤍自家製椰香藍莓雲朵蛋糕很可愛的雲朵蛋糕☁️ Mousse質地輕盈,入口即化,帶有淡淡的椰香味,而藍莓的酸甜更添清新口感😍🤍銀河之旅包括意大利芝士蛋糕x1、開心果泡芙x2、朱古力泡芙x2、藍莓慕絲x2、檸檬慕絲x2、榛子朱古力x2🤩 打卡甜點!賣相很漂亮,而且每款甜品的味道都很不錯呢~☺️🤍明太子蝦意粉蝦很大隻🍤 整體味道濃郁鹹香,意粉亦很掛汁,非常不錯👍🏻🤍蜜糖無花果流心芝士多士多士外脆內軟,搭配甜美的無花果及奶香濃郁的Burrata Cheese,口感層次豐富🤤 📍Starò - 尖沙咀諾士佛臺1號9樓

🤍自家製椰香藍莓雲朵蛋糕

🤍銀河之旅

🤍明太子蝦意粉
蝦很大隻🍤 整體味道濃郁鹹香,意粉亦很掛汁,非常不錯👍🏻

🤍蜜糖無花果流心芝士多士

📍Starò - 尖沙咀諾士佛臺1號9樓
  • 銀河之旅
  • 蜜糖無花果流心芝士多士
2025-01-28 938 浏览
🪐有冇去過藍色主題星空裝潢樓上酒吧打卡!😚喺網上見到呢間酒吧餐廳嘅裝修超級靚,整個以藍色為主題的星空酒吧,環境中,整個空間散發著浪漫同神秘的氛圍,酒吧內部嘅燈光柔和,俾人感覺到溫馨舒適,除咗甜品吸引,仲有主食都好吸引,上到去一開門俾門面銀藍色嘅裝修眼前一亮亦都係打卡焦點,兩個透明半波波吊膠椅超級靚,走廊仲鋪滿好多銀色嘅波波裝飾,感覺超夢幻!☺️行到入去餐廳入邊仲有假星空,牆上邊好多星際嘅裝飾,超級有心思,仲要吊住一個月亮型嘅燈椅,打卡位影咗勁多相😍,假星空天花板仲見到模仿流星飛過添,超夢幻嘅裝修好舒服😌!另外仲有晚上可以唱歌嘅位置,氣氛一定非常好!期待夜晚黑再來😍。。。▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🔥火焰熔岩黑松露芝士雙管粉 $136配Affogatto店員用火槍燒溶面頭嘅芝士,溶咗嘅芝士同黑松露混合,就即刻聞到勁香,再撈埋入雙管粉,好大滿足感,唔錯!Affogatto,熱齋啡淋落冰凍雲呢拿雪糕球,睇住雪糕溶嘅過程好療癒😌🍕辣肉腸手工薄餅 $118配Spanish Coffee大讚手工薄餅出色,底薄夠脆,芝士焗到剛剛好有拉絲質感,再加辣肉腸係完美配搭,好好食!Spanish Coffee面

🪐有冇去過藍色主題星空裝潢樓上酒吧打卡!

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🔥火焰熔岩黑松露芝士雙管粉 $136
配Affogatto

🍕辣肉腸手工薄餅 $118
配Spanish Coffee
Spanish Coffee面頭有塊我最鍾意焦糖片,中間有啲cream,下便有類似Mocha 嘅咖啡,咖啡入邊有少少酒調一調成杯嘅口感,呢個打卡一流,揸住杯嘢可以喺月亮度打卡丫!

蜜糖無花果流心芝士多士 $88
有好多新鮮嘅無花果同埋新鮮嘅桃,面頭糝咗開心果粒,中間夾住芝士cream,最低層係麵包多士,面頭有蜜糖,成個蛋糕全部一齊食先好食,分開食就冇嗰種口感味,唔錯呀,打卡一流!

🍞法蘭西多士 $78
厚厚嘅手撕多士,面頭有雲呢拿雪糕球同朱古力粉,加埋士多啤梨同莓伴碟,有一碟打卡誠品!

🍹有自家製嘅水果茶任飲