2023-05-01
相信好多豆乳迷都幫襯過呢間小店!身為荃灣人梗係要推介下呢間豆乳甜品店,連小食都做得不錯喔!🔘SOYMart豆乳狂人🔘今日一家人係海之戀行街,累了,就在這小店食TEA, 小店外賣和堂食的人也多。選擇堂食的可以坐左旁邊的座位,佈置及燈光都感覺舒適,有打卡位,有海景位置,有高椅,圓桌子也可坐到5至6個人,也坐得舒適。小朋友喜歡紫薯,揀左🟣紫麻糬小丸豆花**$58承載甜品的膠杯碗好厚,可以環保循環再用做其他用途。一畢就有好多紫薯及軟滑麻糬,混合煙靭的小丸子,香滑豆味濃的豆花,香甜又香滑,口感層次極豐富,紫薯迷唔可以錯過!🥭多芒仙草**$45除左豆乳類,呢度嘅甜品種類也不少,細佬揀左芒果(芒果,芒果汁,特調椰奶,大小西米,仙草),無添加糖水又絕對足料。甜品胃已滿,下次要試埋抹茶雪糕及榴槤甜品先~🌿仙草豆乳***$28嚟到必試嘅一定係豆乳啦~每日新鮮日製作及推出不同嘅口味,可可,桃膠,鮮芋泥,十勝紅豆,黑芝麻....,大大支都只係$28。我就揀左最鐘意嘅仙草豆乳,豆味香濃夠滑,微甜,加上爽口清熱嘅仙草,真係夠曬健康!揀左3款香口小食🌮地道避風塘炸脆雞份量超多嘅粒粒脆香金蒜,加埋炸得香口嘅單骨雞翼,
🔘SOYMart豆乳狂人🔘
小朋友喜歡紫薯,揀左
🟣紫麻糬小丸豆花**$58
🥭多芒仙草**$45
除左豆乳類,呢度嘅甜品種類也不少,
甜品胃已滿,下次要試埋抹茶雪糕及榴槤甜品先~
🌿仙草豆乳***$28
揀左3款香口小食
🌮地道避風塘炸脆雞
份量超多嘅粒粒脆香金蒜,加埋炸得香口嘅單骨雞翼,惹味香口而不辣,小朋友都食到。
🌮超強芝士醬雞軟骨
炸得香酥脆雞軟骨,配埋濃郁嘅芝士醬,一粒雞軟骨沾上滿滿芝士醬,味覺一大享受!
🌮狂人粢飯
這裡的粢飯做的真不錯呢!大大件軟糯的糯口緊緊包著份量頗多嘅肉鬆和油炸鬼,炸菜粒,配埋豆乳,確是簡簡單單又飽肚的營養餐!