Soulgood係ig cake shop起家宜家去到K11 Musea開pop up shop喇既然有實體店 緊係買個返屋企試下仲要有聖誕特別版🎄好靚啊個波波禮盒上面綁住美美絲帶🎀送俾朋友就成份禮物咁.《藍莓巴斯克芝士蛋糕》解開絲帶 打開盒蓋外表微燶的巴斯克蛋糕傳來焦糖化濃郁芝士香內裏質感堅挺 口感濕潤、軟滑、綿密🧀芝士味濃郁 微酸的藍莓🫐更提升了芝士蛋糕的風味.之後開party可以上網訂返個期間限定6吋聖誕節蛋糕咁就可以試埋另外兩款口味- 秘製草莓醬流心巴斯克芝士蛋糕- 蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕

Soulgood係ig cake shop起家
宜家去到K11 Musea開pop up shop喇
既然有實體店 緊係買個返屋企試下
仲要有聖誕特別版🎄好靚啊個波波禮盒
上面綁住美美絲帶🎀送俾朋友就成份禮物咁
《藍莓巴斯克芝士蛋糕》
解開絲帶 打開盒蓋
外表微燶的巴斯克蛋糕傳來焦糖化濃郁芝士香
內裏質感堅挺 口感濕潤、軟滑、綿密
🧀芝士味濃郁 微酸的藍莓🫐更提升了芝士蛋糕的風味
之後開party可以上網訂返個期間限定6吋聖誕節蛋糕
咁就可以試埋另外兩款口味
- 秘製草莓醬流心巴斯克芝士蛋糕
- 蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕
2021-12-12 85 浏览
一直都好想試佢地嘅芝士蛋糕🤩而家趁住聖誕 佢地推出咗期間限定六吋新款聖誕節蛋糕🎂秘製草莓醬流心巴斯克芝士蛋糕同蘋果金寶巴斯克芝士蛋糕💕仲有四吋聖誕套裝添架 一套三個 的骰可愛又充滿氣氛😝想試快啲喺佢地網站到𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿喇🤟🏻.📌4" 𝗠𝗶𝗻𝗶 𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗖𝗿𝘂𝗯𝗹𝗲𝗺 𝗕𝗮𝘀𝗾𝘂𝗲 𝗕𝘂𝗿𝗻𝘁 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲𝘀變左聖誕版真係好吸睛😍蛋糕面頭鋪咗蘋果粒同金寶碎碎🍎🥧蘋果粒好香肉桂味 唔會太甜 口感爽脆唔會好淋😝估唔到切開都有驚喜 入面都仲有啲蘋果粒🥳我放咗喺室溫影完相先食📸️蛋糕外層實淨少少 似日式梳乎厘蛋糕 而中間係勁軟身幼滑嘅芝士流心🧀雙重口感 食落好𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆 芝士味都好香濃🥰唔會太甜 細細個完全唔漏👍🏻就咁食蛋糕已經好正 再加埋啲𝗮𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗰𝗿𝘂𝗺𝗯𝗹𝗲 係𝗰𝗼𝗺𝗯𝗶𝗻𝗲咗蘋果批同芝士蛋糕‼️有聖誕𝗳𝗲𝗲𝗹之餘 口感味道層次都好豐富 相信六吋一定更加好食💗有機會一定要試埋佢其他款🥳

2021-12-12 31 浏览
Soulgood 聖誕限定cheese cake 🎄去K11 Musea 見到呢間pop up store 見到勁多人圍住,原來佢地出左聖誕裝cheese cake! 📍apple crumble 巴斯克芝士蛋糕呢款芝士蛋糕賣相好吸引,蛋糕表面鋪滿咗Crumble,口感香脆,蛋糕入面就有富士蘋果粒。蘋果粒用咗肉桂粉同檸檬汁炒製,所以食落口感味道層次都好豐富~~吖佢地網站依家仲可以訂購期間限定六吋聖誕節蛋糕同埋我呢款四吋聖誕仔架 @soulgood.bakery#soulgoodbakery #basqueburntcheesecake #巴斯克芝士蛋糕 #whysoulgood #YummyChristmas
Soulgood 聖誕限定cheese cake 🎄

📍apple crumble 巴斯克芝士蛋糕

@soulgood.bakery
2021-12-12 24 浏览
大胃之後先發覺,尖沙咀K11 Musea真係好多Bakery,個個只係識去法國牛角包度排長龍,當然大胃都係其中一個買完牛角包見到有第二間檔仔,賣啲好有聖誕氣氛嘅蛋糕,見到就好想買嚟試店員拎畀大胃,真係O咗嘴,包裝真係好精美,綁住好大條絲帶,紅噹噹真係好聖誕,大胃之母即刻搶住要拎住周街揈今次大胃食佢嘅apple crumble味,見topping埋滿晒蘋果真係好興奮一切落去,質感好軟身,食落仲有啲流心,好香芝士嘅香味蘋果金寶陷入蛋糕裡面,連埋蛋糕一齊食,真係又綿又有口感原來呢間有網站,可以上去訂期間限定嘅聖誕蛋糕,正正子呀喂

4”蘋果金寶巴斯克蛋糕

一切落去,質感好軟身,食落仲有啲流心,好香芝士嘅香味

蘋果金寶陷入蛋糕裡面,連埋蛋糕一齊食,真係又綿又有口感

原來呢間有網站,可以上去訂期間限定嘅聖誕蛋糕,正正子呀喂
2021-12-11
4”蘋果金寶巴斯克蛋糕
2021-12-05 80 浏览
呢間蛋糕店由網店起家最近喺K11開咗pop-up店👀主打巴斯克蛋糕🤓除咗完美仲有好多唔同茶系選擇聖誕期間仲有幾款限定口味‼️-🔹Apple Crumble Basque Burnt Cheesecake($560/ 6inch)首先要讚裝飾好有聖誕氣氛🎄啱晒打卡表層有餅乾碎鋪面一切流心效果十足😍中間軟心流出嚟私心推介💕記得翻熱嚟食暖笠笠仲正底部玉桂蘋果超香🍎仲好有口感整體來講質素唔錯⭕️好睇又好食
呢間蛋糕店由網店起家

私心推介💕記得翻熱嚟食暖笠笠仲正
底部玉桂蘋果超香🍎仲好有口感
整體來講質素唔錯⭕️好睇又好食
2021-11-04 219 浏览
呢間主打basque cheesecake嘅網店留意咗好耐架啦,佢哋係K11 Musea開咗實體店,店面嘅粉紅色主調好搶眼👀👀今次我就買咗個細size嘅鐵觀音cheesecake返屋企試下。包裝嘅蛋糕盒都貫徹shocking pink顏色,感覺好潮💝鐵觀音芝士蛋糕蛋糕質感剛剛好,食落軟滑😗有芝士香但食落唔會漏,唔知係咪因為用上鐵觀音嘅關係,茶味係有不過唔係好出,如果再濃啲就更好。人均消費:$80推介指數(10分為滿分):7分

鐵觀音芝士蛋糕

人均消費:$80
推介指數(10分為滿分):7分
2021-10-31
2021-10-27 243 浏览
Soulgood Bakery主打多款口味既巴斯克芝士蛋糕😋 重點推介包括有原味、鐵觀音同埋抹茶🍵 仲有全港首創既CBD口味🤩店主由網店做到依加喺K11 Musea 有pop up store❣️真係好厲害!除左普通版本,店鋪最近仲推出左生酮版本,滿足一班進行緊生酮飲食既朋友🥳雜莓巴斯克芝士蛋糕($480/6’‘)雜莓巴斯克芝士蛋糕係店鋪既皇牌💕 蛋糕切開有流心芝士餡,入口香濃幼滑,「芝」味十足!配埋酸酸甜甜既雜莓,食落更加清新!🍓鐵觀音巴斯克芝士蛋糕($80/4‘’$450/6‘’)鐵觀音既芳香令小編更為驚喜❤️ 入口茶味香醇濃郁,口感軟滑,食完整個口腔依然保留茶香餘韻☺️而且一啲都唔覺得膩!除左6’’版本外,店主仲特登整左baby size,岩曬兩人分享🥰 不過只有6’’版本先會有流心效果喔~

雜莓巴斯克芝士蛋糕($480/6’‘)

鐵觀音巴斯克芝士蛋糕($80/4‘’$450/6‘’)

黑芝麻巴斯克芝士蛋糕𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐒𝐞𝐬𝐚𝐦𝐞 𝐁𝐚𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐧𝐭 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 感謝店家好有心,除咗拎蛋糕嗰陣仲好細心同我講埋蛋糕儲存方法,仲附上手寫卡,卡上面有標示食用方法👍🏻要室溫擺放!唔好放雪櫃!最好當日食晒,如果真係食唔晒先放雪櫃,但係就冇咗軟心效果。雖然我有跟指示拎到返到屋企即刻食,可惜切開後都冇我想像加上店家形容既爆軟心效果,有啲失望🥺(唔知點解… 如果你買到切開後有超軟心效果,一定係我有問題🙃)但味道嚟講,呢款巴斯克既cream cheese 味唔濃,反而重奶香,我鐘意😍。唔似好多巴斯克蛋糕都係酸味較重,而當中帶有既黑芝麻味屬於中上既濃度,如果5分係超級無敵濃,佢有3.5分左右,我又覺得唔錯啵😙,因為好怕濃到發苦既黑芝麻味🥲 口感亦好幼滑,甜度適中!另外我見menu有好多口味同size選擇,最特別係有CBD(大麻二酚) 口味😍😍,真係好有特色!如果怕唔知啱唔啱自己口味或者怕太大食唔哂既朋友仔,亦可以買個迷你size 四寸!
黑芝麻巴斯克芝士蛋糕

黑芝麻巴斯克芝士蛋糕 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐒𝐞𝐬𝐚𝐦𝐞 𝐁𝐚𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐧𝐭 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞
外卖自取
今次選購了3款4寸迷你巴斯克芝士蛋糕🍰小小的但勝在可以試到多款蛋糕的味道☺️CBD(全港首創食用CBD大麻二酚:具減壓功效) HKD 90把可食用的CBD粉 撒在原味巴斯克芝士蛋糕面上 CBD味是怎樣的 不太清楚 好像也跟原味差不多🤔但芝士蛋糕味道的確很不錯 完全不膩 芝士味道恰到好處 不會太濃又不會搶了蛋糕的蛋香和奶味🤤水果原味 Original with Fruits HKD 90吃慣水果配蛋糕🍰的 這款就最適合不過了👍配上水果 外觀上也更吸引呢!鐵觀音 Iron Goddess HKD 80茶香味濃🙈而且以鐵觀音作為配上芝士蛋糕的確有點新鮮!而且少見👍加上有淡淡茶的焦香 適合喜愛更清新口味的你🙈Heyyy if you like cheesecake, why not try their Basque Burnt Cheesecake @soulgood.bakery ?💕🤤Their cheesecake is so soft, and I like the taste of cheese, eggs, and milk that perfectly fit together!

鐵觀音 Iron Goddess HKD 80

Their cheesecake is so soft, and I like the taste of cheese, eggs, and milk that perfectly fit together! You won't feel that is too sweet or too cheesy!😎👍

If you want to try something new, I recommend Iron Goddess☺️which is the favor of one kind of Chinese tea🍵

🙈😳⭐️I am definitely going to order the Lava Cheesecake next time😍✨👏And try the new favor of Black Sesame🥰
2021-08-28 258 浏览
去K11買左左個番屋企試見好多人話正咁但食落 完全唔值呢個價錢個個朋友都咁講。。呢個價錢既話只能夠話好難食話流心但都唔流心 一切實心既唔係大家講既好有蛋香同埋soft
去K11買左左個番屋企試
見好多人話正咁

但食落 完全唔值呢個價錢
個個朋友都咁講。。
呢個價錢既話只能夠話好難食
話流心但都唔流心 一切實心既
唔係大家講既好有蛋香同埋soft

2021-08-24
2021-08-09 446 浏览
呢間人氣ig bakery o係K11開左pop up store la, 主打Basque Burnt Cheescake🔥仲有個靚靚打卡位😜味道方面除咗原味,抹茶同鐵觀音之外,仲有全港首創既CBD Basque Burnt Cheesecake🤩試左鐵觀音味最好食,有淡淡茶味,唔會蓋過哂芝士既味道,而且cheesecake 質感亦creamy。另外蛋糕有分2個size, 呢個4 inch 2個人食岩岩好,而大size既cheesecake係會有流心效果😱要留意翻細size係無嫁,同埋最好預早訂喔

2021-08-09
“人氣蛋糕網店K11 Musea開期間限定店”今次好開心可以試到人氣巴斯克蛋糕,巴斯克蛋糕有多款口味,分別有原味,抹茶,鐵觀音,CBD等等,而呢度所有蛋糕嘅Basic都係選用日本雞蛋同牛奶製造,更特別挑選日本,澳洲同美國三個芝士混合製作,口感一流啱晒香港人。而限定店特別推出咗4吋Baby Size,啱晒兩個人食啊,當然仲有6吋同8吋可以選擇,有興趣嘅朋友仔可以去訂購啦🙆🏻‍♀️❣️Soulgood Bakery尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea 6樓LA601號鋪❣️試後感:我今次揀咗鐵觀音味,茶味好重,味道好香,入口即溶,而且口感一流,初初都諗會諗會唔會唔夾,但食落就好match,呢個4吋baby size夠晒2個人食,唔會好膩。
“人氣蛋糕網店K11 Musea開期間限定店”

❣️Soulgood Bakery

❣️試後感:
人氣 cake shop soulgood bakery 係尖沙咀k11 Musea 開左Pop Up store喇~Soulgood Bakery 主打推出多款不同口味嘅巴斯克蛋糕! 有芝士軟心同流心系列兩種!pop up store 用色以粉紅底色粉藍字作主調,感覺fancy!店舖細細設有多個角度打卡位。流心巴斯克蛋糕 亦係soulgood皇牌產品,每日新鮮焗製,室溫食用保持流心程度,有興趣嘅建議Pre-order,賣晒就無喇!注意流心巴斯克就只有6吋一種size!期間限定店仲會供應5款4吋 迷你巴斯克芝士蛋糕 soulbabycake(原味: $70;抹茶味: $80;鐵觀音味: $80;CBD味: $90;士多啤梨原味: $90)款式口味獨特,有首創 CBD大麻二酚巴斯克芝士蛋糕。更會有期間限定金箔伯爵茶巴斯克芝士蛋糕~據講,呢隻食用金箔醇度仲好高添,夠晒貴氣,送俾親友岩晒!只要like fb同ig,就可以免費試齊原味、綠茶同鐵觀音3種口味嘅蛋糕!最後,茶味濃厚嘅鐵觀音最獲得我歡心!

店舖細細設有多個角度打卡位。

注意流心巴斯克就只有6吋一種size!

期間限定店仲會供應5款4吋
迷你巴斯克芝士蛋糕 soulbabycake

款式口味獨特,有首創 CBD大麻二酚巴斯克芝士蛋糕。

更會有期間限定金箔伯爵茶巴斯克芝士蛋糕~

據講,呢隻食用金箔醇度仲好高添,夠晒貴氣,送俾親友岩晒!

最後,茶味濃厚嘅鐵觀音最獲得我歡心!
2021-08-07
  • 鐵觀音巴斯克