這家shake up是香港鮮有主打美式奶昔的飲料店🥤雖然這家店一直大受好評 但小編礙於覺得奶昔實在太heavy 所以一直沒去試👅但他們最新推出的cheer up系列奶昔 標榜使用自家製的低糖雪糕&低糖醬製作而成😻於是小編們便決定去他們位於旺角朗豪坊的新分店試試囉🥳_{苦中一點甜 $45 🍫}小編平時因為怕甜 所以很少特意點朱古力弄成的甜點 但這杯朱古力奶昔有驚喜呢‼️奶昔極為幼滑綿密 朱古力味非常香濃!裡頭除了低糖朱古力雪糕 還有他們自家製的低糖黑朱古力醬跟朱古力粒粒 但喝起來一點都不甜膩 亦不會苦澀 各樣的平衡拿捏得非常好👍🏼 相信是大眾會喜歡的口味😻_{紅豆最相思 $45 🍡}另外這杯紅豆奶昔也不錯~這杯是沙冰 所以會比較多碎冰 但整體口感還是很滑的😚味道上它的奶味比較重 但紅豆味還是挺香的😚 加上面頭的雲尼拿雪糕 跟底層的紅豆粒 感覺就像在喝口感豐腴版的紅豆冰呢😆_這次試了的兩款奶昔也非常不錯 絕對喝得出小店的誠意 喝得出他們背後的努力跟心思💓 下次一定會再去試試招牌的奶醬多口味!🤤
這家shake up是香港鮮有主打美式奶昔的飲料店🥤
於是小編們便決定去他們位於旺角朗豪坊的新分店試試囉🥳
{苦中一點甜 $45 🍫}

{紅豆最相思 $45 🍡}

另外這杯紅豆奶昔也不錯~
這杯是沙冰 所以會比較多碎冰 但整體口感還是很滑的😚
  • 苦中一點甜
又是多日沒外出,難得出城到旺角看牙醫。完成後逛了一會朗豪坊,意外發現蠻有名的美式奶昔店「Shake Up!」開了分店。霓虹燈的裝飾非常吸睛,店內每一角的擺設都是充滿著美式風格。門外的自由神像可以說是打卡位。因為是開放式的空間,可以見到店員非常用心的製作奶昔飲品。每杯奶昔沖調好後,都會細心的擠上忌廉,然後再在上面淋上朱古力醬和裝飾的朱古力彩球。這杯可以說是為朱古力愛好者而設,朱古力混合了雪糕,而且全是店主自行研製的低糖配方,感覺挺健康。向醫護人員致敬的一杯奶昔飲品,因為使用了白朱古力,所以是兩杯中較甜的一杯。白朱古力混合了玫瑰花味,在濃郁的朱古力甜味中又帶點玫瑰清香。外帶時,店員還非常體貼的附上冰袋。

霓虹燈的裝飾非常吸睛
,店內每一角的擺設都是充滿著美式風格。

門外的自由神像可以說是打卡位

苦中一點甜

因為是開放式的空間,可以見到店員非常用心的製作奶昔飲品

這杯可以說是為朱古力愛好者而設
白衣天使

向醫護人員致敬的一杯奶昔飲品

外帶時,店員還非常體貼的附上冰袋
2020-04-18
外卖自取
苦中一點甜
白衣天使
2020-04-08 174 浏览
Shake Up!喺旺角開咗第二間分店啦!仲推出左全新Cheer Up系列低糖奶昔!1️⃣苦中一點甜 $53佢用咗自家製低糖朱古力醬🍫,雪糕都係低糖㗎,飲完都唔邪惡🥤上面仲有啲朱古力波波好脆好有咬口!🙆🏻‍♀️美味指數:7.02/102️⃣白衣天使😇 $53呢個會比起苦中一點甜甜少少,因為佢用咗白朱古力。再加上淡淡嘅玫瑰🌹優雅香氣,感覺幾特別!🙆🏻‍♀️美味指數:7/10💡整體來講,苦中一點甜❤️!⚠️四月期間仲有八折添,醫護人員仲有買一送一優惠!Shake Up! (旺角)地址🐾:旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓09-12號舖
[旺角~Shake Up!]
1️⃣苦中一點甜 $53
🙆🏻‍♀️美味指數:7.02/10
2️⃣白衣天使😇 $53
🙆🏻‍♀️美味指數:7/10
💡整體來講,苦中一點甜❤️!
⚠️四月期間仲有八折添,醫護人員仲有買一送一優惠!
Shake Up! (旺角)
地址🐾:旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓09-12號舖
2020-04-05 108 浏览
呢間既milk shake好好飲😍我叫左細杯cookie&caramel🤓我好怕甜所以要求少甜店員好好會按客人要求整拎到之後覺得整得好靚😛飲落甜度剛剛好😍而家仲要有8折 ($36喳)醫護仲有買一送一
呢間既milk shake好好飲😍
我叫左細杯cookie&caramel🤓
我好怕甜所以要求少甜
店員好好會按客人要求整
拎到之後覺得整得好靚😛
飲落甜度剛剛好😍
而家仲要有8折 ($36喳)
醫護仲有買一送一
2020-03-26 146 浏览
紐約奶昔店Shake Up! 於朗豪坊開設第二家分店,並以 Shake Up Cheer Up 為目標推出一系列全新使用低糖雪糕的奶昔。本身依間美式奶昔店賣點係奶昔採用MOVENPICK雪糕和新鮮牛奶製造,又唔會加入冰塊以免溝淡奶昔,並加入多款配料 Toppings。小編未去過尖沙咀分店,但朗豪坊分店走紐約風,門口仲有個自由神像!側旁設有幾張高檯可供享受奶昔😋⭐️醫護人員有買一送一優惠,可以揀兩款唔同嘅味道!⭐️全線產品可享八折優惠,至到4月30日。👓苦中一點甜 L $53以低糖朱古力醬和自家製雪糕製成,口感厚身香滑,奶味唔算好重,但反而真係好香濃朱古力味,似飲緊一粒粒溶左嘅朱古力,飲到底部係有大量半溶嘅朱古力,似係黑朱古力味道唔太甜,成杯飲品真係好濃郁朱古力味。以朱古力來講唔算好甜,不過冇如菜式名朱古力甘苦嗰種味,飲飲下都真係幾漏,比較適合兩個人share。但Cream份量有啲heavy,味道只係好普通嘅忌廉,灑上銀色朱古力粒topping作裝飾。評分:8.5/10👓奶醬多 $53有4塊金黃色帶點甜味嘅香脆多士,相對有一整塊麵包嘅份量都幾多下,沾上奶昔一同食簡直似足奶醬多😋中間夾雜着cr
⭐️醫護人員有買一送一優惠,可以揀兩款唔同嘅味道!
⭐️全線產品可享八折優惠,至到4月30日。

👓苦中一點甜 L $53
評分:8.5/10
👓奶醬多 $53
有4塊金黃色帶點甜味嘅香脆多士,相對有一整塊麵包嘅份量都幾多下,沾上奶昔一同食簡直似足奶醬多😋中間夾雜着cream和杏仁片。
飲落真係好香好重花生嘅奶醬味,要強調多次味道真係好濃郁,似飲緊濃縮版花生醬!有一粒粒嘅花生碎口感十足,奶昔creamy,成個組合配搭真係好特別好出色
評分:9/10