好耐冇行過旺角,而家嘅旺角成條街都係手搖、茶飲店,飲得多有少少悶,所以今次經過見到有間賣奶昔就忽發奇想試下新飲品🙉呢間店主打奶昔同窩夫,分別有4個系列,包括鮮果系列、經典系列、咖啡或茶系列同田園系列,鋪頭門口仲擺滿新鮮生果,絕對係真材實料製作🙂‍↕️店員即叫即整,雖然會令等待時間較長,但睇住佢每個動作都唔馬虎,仲要係咁「凳」滿哂成杯奶昔,飲完成杯係已經有飽肚感🫃🏻開心果乳酪奶昔🥤呢個一定係必推嘅首選,近排開心果大熱不在話下,本身奶昔嘅甜同開心果嘅咸香互相中和,非常夾!奶昔上面仲鋪滿脆口嘅開心果碎,為濃滑厚身嘅奶昔添加一份口感,飲完真係大滿足呀✨🩷唯一覺得無奈嘅就係可惡嘅紙飲管,間唔中都會俾開心碎塞住哂,要拎出黎處理先可以再飲過,激死😵‍💫牛油果奶昔🥑除左開心果,牛油果都係近期經常出現嘅食材,creamy嘅牛油果融入細滑嘅奶昔入面,雙重濃厚🤭除左本身已經有嘅牛油果醬之外,仲可以揀唔同Toppings,今次我揀咗桃膠,健康又美顏,仲加添少少咬口😋金莎朱古力榛子醬窩夫🍩見到個名已經feel到勁邪惡,但難得放假就梗係要放肆一下,鬆軟嘅窩夫搽上厚厚嘅榛子醬,面頭仲要灑上金莎碎粒,集鬆軟甜脆於一啖之

開心果乳酪奶昔🥤

牛油果奶昔🥑

金莎朱古力榛子醬窩夫🍩
見到個名已經feel到勁邪惡,但難得放假就梗係要放肆一下,鬆軟嘅窩夫搽上厚厚嘅榛子醬,面頭仲要灑上金莎碎粒,集鬆軟甜脆於一啖之中,超級豐富
不得不重提一次,店家 (又或者咁啱只係果位店員姐姐?🤣) 真係好重皮,d醬真係多到爆🔥🔥
剩係食上面堆nutella已經值回票價🤭

士多啤梨窩夫三文治🍓🥪
窩夫三文治會係上面個窩夫嘅lite version,適合胃口細d嘅女仔👧🏻
而且窩夫三文治個賣相更吸引,非常打卡able📷
件窩夫入面採左吉士醬,配上面頭嘅士多牌梨粒粒增添一份清新解膩嘅作用🌟

雖然定價本身稍高,但睇番佢嘅份量同用料,就真係覺得物有所值👍🏻
最最最重要係❗食完再睇番張單發現平咗,原來店家做緊限時優惠✨
計埋優惠即刻令CP值提升哂,趁住仲有優惠記得就拿拿臨去食喇🤪

🥤奶昔 + 窩夫三文治 combo 減$15
🍩新口味窩夫三文治 原價減$10
🈹期間限定第2杯奶昔半價🎊

2025-04-23 0 浏览
旺角一向都係多嘢食,近排見到好多人介紹呢間用新鮮生果整嘅奶昔,而且之前3月仲有優惠啊🤩1️⃣奶昔+窩夫三文治 combo 減 -$15🈹2️⃣新口味窩夫三文治 原價減 -$10🈹3️⃣買一送一 🤩 指定奶昔味/期間限定第2杯奶昔半價🤩(請向店家查詢)又即刻約好姊妹去朝聖一下🤣澳洲牛油果奶昔 $60 (必飲🤩) + 開心果碎(鮮果系列奶昔可以免費加自選topping👍🏻)由真正牛油果打出嚟嘅奶昔,淡淡牛油果香味🤤完全冇加其他糖,飲完完全冇罪惡感,超正😋日本抹茶奶昔 $55濃濃抹茶味🍵,勁多珍珠,煙煙韌韌,一啲都唔慳皮 👍🏻奶昔上面仲放咗勁可愛嘅熊貓🐼棉花糖 & KitKat 🍫 意大利開心果醬窩夫 $60開心果碎佈滿成個窩夫,一啖咬落去成口佈滿開心果醬🤤爆谷鹽焦糖窩夫 $45窩夫外脆內軟,中間有吉士醬+焦糖爆穀 sweet sweet一啖milk shake一啖waffle ~正😋而家有優惠,未試過真係要去試吓☺️
1️⃣奶昔+窩夫三文治 combo 減 -$15🈹
2️⃣新口味窩夫三文治 原價減 -$10🈹

又即刻約好姊妹去朝聖一下🤣

澳洲牛油果奶昔 $60 (必飲🤩) + 開心果碎
(鮮果系列奶昔可以免費加自選topping👍🏻)

日本抹茶奶昔 $55

意大利開心果醬窩夫 $60
開心果碎佈滿成個窩夫,一啖咬落去成口佈滿開心果醬🤤

爆谷鹽焦糖窩夫 $45

一啖milk shake一啖waffle ~正😋
而家有優惠,未試過真係要去試吓☺️
試食活動
係旺角見到有間奶昔好特別,採用新鮮水果製作而成,仲有窩夫可以食⁉️環境裝修得好靚,最重要嘅梗係衛生做得好好👍🏻。奶昔🥤——Italian Dark Chocolate Milkshake $45意大利黑朱古力奶昔濃郁香滑🍫,巧克力嘅苦甜平衡,聞落去都有種好香嘅朱古力味👍🏻。奶昔🥤——British Style Earl Gray Milkshake $55英式伯爵茶奶昔散發住濃郁嘅茶香,搭配奶油嘅絲滑口感,推薦大家可以試下‼️窩夫🧇——Italian Pistachio Waffle $60意大利開心果窩夫外酥內軟,對我呢啲開心果控黎講,食完又想再食🥹。窩夫🧇——Chocolate Hazelnut Waffle $50朱古力🍫榛子窩夫口味豐富,榛子醬同金莎嘅搭配真係好正啊‼️優惠推廣:1️⃣奶昔+窩夫三文治 combo 減 $15 2️⃣新口味窩夫三文治 原價減$10 3️⃣買1️⃣送1️⃣指定奶昔味 / 期間限定第2️⃣杯奶昔半價SHAKE!T 📍:旺角豉油街25-31號地下4A號舖

朱古力🍫榛子窩夫口味豐富,榛子醬同金莎嘅搭配真係好正啊‼️

優惠推廣:
1️⃣奶昔+窩夫三文治 combo 減 $15
2️⃣新口味窩夫三文治 原價減$10

SHAKE!T
📍:旺角豉油街25-31號地下4A號舖
2025-04-20 0 浏览
今日去旺角波鞋街shopping , 發現有間Milkshake 店,  一向係Milkshake , Yogurt  愛好者嘅我當然要試下佢啦. 紅火龍果薄荷乳酪 佢哋採用新鮮水果, 係勁多嘅水果配埋乳酪打出黎. 開發式廚房睇到佢地無加糖漿同冰. 好足料, 新鮮好味健康. 呢杯真係100分. 日本抺茶奶昔好香濃抺茶,絲滑嘅奶昔配埋煮得Q彈嘅珍珠真係絕配,真係嬴出面好多珍奶店成條街.   個賣相仲好吸晴打卡一流, 有隻可愛熊貓頭像棉花糖 ! 巴馬火腿芝士窩夫呢個真係足料又好食,窩夫外脆內軟,食得出佢地用足料新鮮雞蛋做個窩夫蛋香味濃郁,唔係用預製蛋漿.   配上滿滿芝士碎嘅巴馬火腿,真係勁豐富!第一次食鹹味的窩夫真係有驚喜 , 味道好正, 呢個一定會番食. 士多啤梨窩夫三文治滿滿嘅士多啤利, 賣相已經相當吸引,窩夫外脆內軟滿滿吉士醬夾住新鮮士多啤梨粒,清新口味甜而不膩 , 口感一流 .佢地所有食物都係即點即製,熱辣辣新鮮製作.呢間健康優質奶昔窩夫小店, 值得我番食.  SHAKE!T(香港)地址: 香港旺角豉油街25-31號地下4A號舖

紅火龍果薄荷乳酪

日本抺茶奶昔

巴馬火腿芝士窩夫

士多啤梨窩夫三文治
佢地所有食物都係即點即製,熱辣辣新鮮製作.

呢間健康優質奶昔窩夫小店, 值得我番食.

SHAKE!T(香港)
地址: 香港旺角豉油街25-31號地下4A號舖
2025-04-02
  • 巴馬火腿芝士窩夫
  • 日本抺茶奶昔
  • 紅火龍果薄荷乳酪
2025-04-17 0 浏览
同朋友喺旺角行街有少少餓即刻去shake!t買返杯奶昔同窩夫❤️英式伯爵茶奶昔🥤茶味超濃 伯爵茶香味好出奶昔打得滑溜唔膩 加埋大量珍珠煙韌有咬口 甜度剛好飲完成個人都好滿足😍士多啤梨乳酪🥤酸甜清爽 乳酪唔會太甜士多啤梨新鮮 加入桃膠軟糯又養顏真係好開胃😋巴馬芝士🧀配莎樂美腸窩夫三文治🧇即叫即製 窩夫外脆內軟 鹹鹹哋嘅巴馬芝士同油香嘅莎樂美腸超夾面頭仲有大量芝士碎 邪惡但好滿足🤤士多啤梨🍓窩夫三文治🧇甜食控必點 窩夫有蛋香夾住新鮮士多啤梨同吉士醬口感豐富 影相仲超靚☺️全部都係即叫即整 份量十足誠意推薦💯
同朋友喺旺角行街有少少餓

口感豐富 影相仲超靚☺️

全部都係即叫即整 份量十足
誠意推薦💯

2025-04-17 0 浏览
今日去旺角行街,行到有啲肚餓,去左豉油街果邊掃街買下啲小食醫下肚同朋友。我揀左杯士多啤梨奶昔加士多啤梨窩夫🩷🩷🩷🩷🩷佢杯奶昔真係超好食,食落去會食到啲士多啤梨果肉,而且佢個士多啤梨味係好濃,佢個貓貓耳仔杯蓋都好可愛😍同埋佢個士多啤梨窩夫都好足料,佢係加左啲吉士醬,桃膠同埋好多士多啤梨果肉,再加上啲黑芝麻係面,好香口真係夠飽肚又好食🤤我朋友叫左杯抹茶奶昔珍珠加金莎朱古力榛子醬窩夫🩷🩷🩷🩷🩷佢個抹茶味超濃,但有唔會好苦,帶點甜味,而且加埋煙煙韌韌既珍珠,好有咬口,仲有食到有kitkat朱古力同埋好可愛既熊貓🐼軟糖。佢個窩夫係勁濃既金沙朱古力醬味而且配埋吉士醬同埋朱古力粉加埋花生碎,食落唔會太過單調個味道,口感更加豐富。無諗過依家旺角區啲小食越嚟越高質,呢間奶昔店真係好飲好食😍
我揀左杯士多啤梨奶昔加士多啤梨窩夫🩷🩷🩷🩷🩷
我朋友叫左杯抹茶奶昔珍珠加金莎朱古力榛子醬窩夫🩷🩷🩷🩷🩷
無諗過依家旺角區啲小食越嚟越高質,呢間奶昔店真係好飲好食😍
試食活動
旺角呢間SHAKE!T專賣奶昔同埋窩夫,奶昔主打唔會落冰既!勁足料唔會溝淡左。窩夫即叫即製用新鮮雞蛋,作為掃街小食真係一流。宜家仲做緊優惠好抵食~⭐️奶昔+窩夫三文治 combo 減 $15⭐️新口味窩夫三文治 原價減$10⭐️期間限定第2杯奶昔半價1⃣️ 意大利開心果醬奶昔($65)(開心果仁碎+$5)呢被既濃郁程度真係大癲!面頭滿滿開心果碎不在話下,連一路飲,飲路都keep住飲到開心果碎!勁正!口感rich而且好足料開心果控好滿足!2️⃣ 英式伯爵茶奶昔 ($55)呢款造型好可愛🐼熊貓棉花糖+kitkat,仲有好多黑糖珍珠。伯爵茶係清香type,配煙韌黑糖珍珠同奶昔底,味道昇華再昇華🤩同埋去呢度既珍珠係驚艷到我既,煙韌有口感,嚼下嚼下啲甜味會慢慢出黎,行住街食好正!3️⃣ 意大利開心果醬窩夫三文治 ($50)窩夫即叫即製,外脆內軟,可以直擊製作過程~擠上一層吉士醬之後,再加上開心果醬,最後撒上滿滿開心果碎,好邪惡好好食!4️⃣ 士多啤梨窩夫三文治( $35)呢款相對小清新一啲🍓已吉士醬做基底,面頭再加上新鮮現切既士多啤梨,酸甜好味😋

⭐️奶昔+窩夫三文治 combo 減 $15
⭐️新口味窩夫三文治 原價減$10
⭐️期間限定第2杯奶昔半價

1⃣️ 意大利開心果醬奶昔($65)(開心果仁碎+$5)
意大利開心果醬奶昔

2️⃣ 英式伯爵茶奶昔 ($55)
英式伯爵茶奶昔

3️⃣ 意大利開心果醬窩夫三文治 ($50)

4️⃣ 士多啤梨窩夫三文治( $35)
英式伯爵茶奶昔
同同事行完街嚟到旺角呢間幾有人氣嘅窩夫店決定食吓佢, 呢度全部即叫即整, 而且原來喺用新鮮雞蛋唔喺預製蛋漿🥰全新推出嘅窩夫三文治🥪食落好方便,唔怕整污穢手指,鬆軟窩夫配上豐富餡料,感覺比街邊買到嘅好唔一樣!✨士多啤梨窩夫🍓🧇日本士多啤梨係原粒新鮮切,咬落都喺超fresh果肉好滿足巴馬芝士窩夫三文治 🧇超有驚喜😋製作用心需要d時間, 煙肉碎配上牛油果醬好夾,咸咸地勁好味呀澳洲牛油果乳酪 🥑🥤食得出原乳酪ge味道輕輕地酸,加埋牛油果蓉同燕麥好清新,好健康無罪惡感 😆英式伯爵茶奶昔 🐼🍫[打卡造型📸]可愛嘅熊貓棉花糖同朱古力條條用咗濃郁英式伯爵茶🫖☕️, 奶昔無溝冰❌🧊唔會愈飲愈稀,味道濃郁如果仲覺得唔夠,可以另外自己拎pack爆谷一齊食tim🥰🎉四月仲有期間限定優惠:🔥奶昔+窩夫三文治combo 即減 $15 🔥新口味窩夫三文治 原價減$10 🔥期間限定第2杯奶昔半價

士多啤梨窩夫🍓🧇
日本士多啤梨係原粒新鮮切,咬落都喺超fresh果肉好滿足

[強推‼️]巴馬芝士窩夫三文治 🧇

澳洲牛油果乳酪 🥑🥤

英式伯爵茶奶昔 🐼🍫
[打卡造型📸]可愛嘅熊貓棉花糖同朱古力條條

如果仲覺得唔夠,可以另外自己拎pack爆谷[送ga]一齊食tim
🥰

🎉四月仲有期間限定優惠:
🔥奶昔+窩夫三文治combo 即減 $15
🔥新口味窩夫三文治 原價減$10
🔥期間限定第2杯奶昔半價
2025-04-10
2025-04-16 15 浏览
咁啱放工肚餓☹️就去旺角搵嘢食😗見到有間幾多人排隊!主打各種口味奶昔同即製窩夫🧇即刻好想食!仲要做緊優惠😳 好抵!😱1️⃣奶昔+窩夫三文治 combo 減 $152️⃣新口味窩夫三文治 原價減$103️⃣期間限定第2杯奶昔半價 ⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧1️⃣ 意大利開心果醬奶昔$65+開心果仁碎$5(大)作為開心果控既miss mochi👩🏻見到開心果美食就瘋狂haha😎呢杯大癲!味道超濃郁,每一啖都飲到開心果nuts!係miss mochi咁耐以黎😜飲過最好飲嘅開心果飲品🫢質地十分香滑nutty另外再加咗開心果仁碎toppings🤗又香又有咬口😊成杯都勁開心😇見店員落雪糕再落醬再加開心果仁碎😋重覆咗呢個steps 2-3次🫢所以出到黎先會咁濃味!非常足料!👍🏼對得住個價錢!2️⃣ 意大利開心果醬窩夫 $50即叫即整!😙開心果控必點 ! 窩夫蛋漿用新鮮雞蛋🤓混合優質既日本麵粉同鮮奶攪拌而成,店員建議現場飲!先整好窩夫然後開一半☺️中間加自家製嘅卡士達醬同開心果醬🤩窩夫外脆內軟😝 開心果醬順滑🤪再加上海量的開心果碎🫣 增加層次感🤭成個窩夫都係滿滿開心果醬
1️⃣奶昔+窩夫三文治 combo 減 $15
2️⃣新口味窩夫三文治 原價減$10
3️⃣期間限定第2杯奶昔半價

1️⃣ 意大利開心果醬奶昔$65+開心果仁碎$5(大)

2️⃣ 意大利開心果醬窩夫 $50
即叫即整!😙開心果控必點 ! 窩夫蛋漿用新鮮雞蛋🤓混合優質既日本麵粉同鮮奶攪拌而成,店員建議現場飲!先整好窩夫然後開一半☺️中間加自家製嘅卡士達醬同開心果醬🤩窩夫外脆內軟😝 開心果醬順滑🤪再加上海量的開心果碎🫣 增加層次感🤭成個窩夫都係滿滿開心果醬同開心果碎😏超正!食起上嚟開心果味非常濃郁🤭好食到停唔到口!
金莎朱古力榛子醬窩夫三文治

3️⃣士多啤梨藍莓乳酪 (大)($55)
呢款飲品menu冇!係隱藏菜單🤔係staff推介比mochicp!乳酪濃郁滑順🫣口感綿密😇將士多啤梨和藍莓打成蓉而且份量都好多🫢超級滿足!唔會話係勁假既個種士多啤梨味🥰成杯野一粒冰都冇加過🤤唔會令味道變淡😙撒上酥脆燕麥Topping🤔口感豐富有層次🥳而且帶有微微酸味😚非常開胃!😋
士多啤梨藍莓乳酪

4️⃣金莎朱古力榛子醬窩夫三文治($40)
呢款新品窩夫三文治食起上嚟方便好多😗可以一邊行一邊食🤣熱辣辣嘅窩夫!金莎朱古力榛子醬好香濃😀 一啖食落去😎朱古力味勁突出🤓加埋勁多榛子碎☺️真係超級邪惡😈 對於朱古力控嚟講,啖啖食落都係幸福感😍
意大利開心果醬窩夫
Popcorn

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍 旺角豉油街25-31號地下4A號舖
🚇 油麻地站A2出口,步行約7分鐘
金莎朱古力榛子醬窩夫三文治
士多啤梨藍莓乳酪
意大利開心果醬窩夫
Popcorn
2025-04-15 20 浏览
今日朋友帶我去咗旺角Shake it! 🍓💖 試左華夫餅外脆內軟,搭配新鮮嘅士多啤梨同埋cream,好清新嘅感覺🤭除咗水果口味,鹹味華夫餅都吾錯,裡面包著巴馬火腿仲有香濃嘅牛油果醬,真係鹹甜交融!🥓🧀 吾同口味搭配,不錯不錯!🥳 再配上一杯牛油果乳酪,完美嘅組合!吾夠喉,仲可以On Top加燕麥😙😙🙌🏻但另一杯珍珠奶茶就有點甜🥹不過,有爆谷送🍿 !

🥳 再配上一杯牛油果乳酪,完美嘅組合!
吾夠喉,仲可以On Top加燕麥😙😙🙌🏻
但另一杯珍珠奶茶就有點甜🥹

不過,有爆谷送🍿 !
2025-04-10
  • 士多啤梨窩夫
2025-04-15 24 浏览
#🐒😋是日係旺角Shake!T買咗啲窩夫食平時好小係街一路行一行食嘢嘅我都忍唔住要咬返啖佢係用新鮮雞蛋 唔係預製蛋漿睇住佢整杯奶昔個陣 竟然係無落冰 呢樣好值得一讚唔洗將杯奶昔 / 乳酪溝淡哂── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──ʚ #澳洲牛油果乳酪 + 奇亞籽 ɞ 感覺好清新 加上牛油果蓉同奇亞籽成件事好健康 😆😆😆 ʚ #意大利開心果醬奶昔 + Oero ɞ 呢個好好飲 絕對有Take 2 3 4 5最估唔到係原來開心果同Oero係咁夾ʚ #巴馬芝士窩夫三文治 + 煙肉碎 ɞ 以為芝士係主角?! 原來牛油果醬先係重點店舖將牛油果蓉重新調味製成 咸咸地又幾好味ʚ #朱古力吉士達窩夫 ɞ朱古力加吉士基本上係好穩陣嘅配搭加埋陣陣蛋香真係好吸引 ── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
#🐒😋
朱古力加吉士基本上係好穩陣嘅配搭
加埋陣陣蛋香真係好吸引
── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
外卖自取
​經過旺角心血來潮試咗Shake It,雖然呢間系外賣店,但外賣包裝做得幾好,特別係佢透明貓耳朵杯蓋設計,非常可愛。大愛呢杯開心果乳酪,微酸之餘提升咗開心果個香味,加埋烤榛子粒,口感豐富。外脆內軟嘅意大利開心果醬窩夫三文治,夾住滿滿嘅開心果醬,每一啖都食到堅果香,仲有啲脆脆增加口感,完全唔似一般甜到漏嘅窩夫。朋友嘅意大利咖啡奶昔加亞麻籽,都幾特別,奶昔質地綿滑到似絲綢,甜度剛剛好,飲完整杯都唔膩,仲有微微嘅咖啡回甘,咖啡控一定要試試!如果鍾意食金莎,就要試下呢個金莎朱古力榛子醬窩夫,佢加埋自家製榛子醬,甜度反而覺得剛好。依家做緊優惠,今次用左奶昔+窩夫三文治 combo 減 $15。其他優惠有:新口味窩夫三文治原價減$10同期間限定第2杯奶昔半價咁,細節可向店家查詢。

2025-04-12
  • 開心果乳酪
  • 意大利咖啡奶昔
  • 意大利開心果醬窩夫
  • 金莎朱古力榛子醬窩夫
2025-04-12 38 浏览
今日經過旺角,見到窩夫好吸引,就停了下來。我們叫了爆谷鹽焦糖窩夫、金莎朱古力榛子醬窩夫、英式伯爵茶奶昔及地捫香蕉奶昔。🥨爆谷鹽焦糖窩夫新推口袋尺寸,小巧便攜。現點現做,新鮮出爐,甜味恰到好處,每一口都是滿滿的幸福。​🍫金莎朱古力榛子醬窩夫絕對是朱古力愛好者的福音。濃郁的朱古力醬與香醇榛子醬完美融合,再撒上花生碎粒,口感豐富,層次分明,一口下去,盡享美味。​🥤英式伯爵茶奶昔茶底有烏龍、焙茶、伯爵茶、抹茶多種選擇。伯爵茶風味濃郁,奶昔質地綿密細滑,搭配彈牙黑糖珍珠,還有可愛的熊貓棉花糖與朱古力脆脆條裝飾,顏值與美味並存。​🍌地捫香蕉奶昔搭配 OREO,香甜可口,是小朋友們的最愛,為孩子們帶來甜蜜的味蕾享受。

2025-04-12 47 浏览
好友約我在旺角行女人街,經過位於旺角豉油街25-31號地下4A號舖的《SHAK!T》時,見店舖主打外賣不同糸列的奶昔和窩夫。我地就點左:📍夏威夷木瓜椰子汁乳酪加桃膠 $60用新鮮夏威夷木瓜打成的乳酪果味香濃,加上椰子汁更加香濃,面上的桃膠好好味。📍台灣焙茶珍珠奶昔 $50台灣焙茶奶昔的茶味濃郁,奶香和珍珠煙韌好味,茶面有個好 cute 嘅熊貓棉花糖和 Kitkat 朱古力條,口感豐富。📍意大利開心果醬窩夫三文治 $50窩夫即點即做,蛋味香濃,開心果醬滿滿和開心果碎鋪在面頭,好滿足。📍巴馬芝士窩夫三文治加巴馬火腿 $40巴馬芝士窩夫三文治係鹹味,中間夾左巴馬火腿和面頭灑上巴馬芝士,好味又好食。

我地就點左:

• 台灣焙茶珍珠奶昔
  • 巴馬芝士窩夫三文治加巴馬火腿
  • 意大利開心果醬窩夫
2025-04-07 71 浏览
行過豉油街就聞到好香嘅蛋香味,決定試呢間專賣奶昔同窩夫嘅人氣小店。落單後新鮮即製,要稍等一陣。意大利開心果醬奶昔加開心果碎 奶昔面層灑滿開心果碎,一啖入口已經充滿濃郁嘅開心果味道,本身奶昔奶香味極濃,口感滑溜,入口即化,中間仲有脆卜卜開心果碎,甜中帶少少咸香。義大利開心果醬果真與別不同,飲得出的真材實料,開心果味好!實!在!日本抹茶奶昔加珍珠 抹茶奶昔上呢隻極可愛嘅熊貓棉花糖實在太吸睛! 抹茶奶昔味道香濃,的確有日本抹茶嘅感覺。黑糖珍珠煙韌有嚼勁,仲有一條KitKat朱古力棒,為抹茶帶來一點甜。士多啤梨窩夫三文治窩夫賣相十分得,外層酥脆,中間柔軟,蛋香味極濃。吉士醬細膩香滑,甜度適中,仲有超新鮮勁鮮甜嘅士多啤梨粒。爆谷鹽焦糖窩夫三文治 $35鬆軟窩夫加上脆卜卜嘅爆谷,口感幾特別。每粒爆谷都爆得好均勻,焦糖味香濃,窩夫之上再淋上香甜嘅焦糖漿,味道更加濃郁,鹹甜拿捏恰到好處。用料及製作都極具誠意,不得不讚每一杯奶昔都用料十足,睇住店員姐姐直接唧出雪糕加入材料細心製作,水果又新鮮,每款賣相都好精緻,估唔到旺角嘅街頭小食已經進化到呢個地步。

意大利開心果醬奶昔加開心果碎

日本抹茶奶昔加珍珠