2019-09-08 381 浏览
係附近收工,即興約想食好嘢,就去左金鐘太古廣場,食下嘢抖下。係戲院旁,平時都好多,可能平日又加上已經9點,行埋去就可以order啦。叫左之後就去搵位,原來入面都幾多位,當晚都坐左7成。拎得啦!我地三個人三個包三杯飲品。朋友好喜歡叫呢個,shake shack,86元,個菇係重點,好值得試,而且好多料,好豐富,朋友喜歡在一啖落去,既有菇味,又有啲肉汁同菜味,而且唔會過油。我叫嘅係Shake Meister Burger,58元,我個人唔特別好洋蔥,不過又唔想食咁大個包。第一下,好熱,我呢條「貓脷」要慢慢食。洋蔥薄薄地,口感都幾好,對我黎講剛剛好。飲品係50/50,個人麻麻,有啲死甜嘅感覺。

叫左之後就去搵位,原來入面都幾多位,當晚都坐左7成。

拎得啦!我地三個人三個包三杯飲品。

飲品係50/50,個人麻麻,有啲死甜嘅感覺。
2019-09-04 308 浏览
作為ShakeShack fans既我見到出左新包,即刻去試下個ShackMeister® BurgerShackMeister® Burger佢係將shackburger既配料轉左做浸左ShackMeister® Ale再拎去炸既乾蔥照舊叫extra sauce,成個包層次豐富,配炸乾蔥幾香口,但就食唔到有啤酒嘅檸檬清香但值得一讚係炸乾蔥脆口之餘唔會太硬,食落唔會刮口,仲會食得啲洋蔥既香甜。Shack StackShack Stack係將Shroom Burger呢個素包加番塊肉落去或者係ShackBurger加舊炸芝士菇落去本身ShackBurger已經好豐富好肥仔,佢仲要多成舊炸蘑菇落去蘑菇中間仲釀左超多芝士,同埋炸蘑菇唔會炸得太脆太硬所以唔算難咬,但佢始終太厚,一咬入面吋芝士會流晒出黎係比ShackBurger更豐富都更guilty既burgerMilk tea milkshake呢杯係香港限定既味道,飲過holiday shake既我試過佢地既milkshake有幾重口味幾濃但呢杯反而比想像中light好多,雖然都比一般milkshake厚實,但係可接受範圍不過略嫌茶味唔夠出

ShackMeister® Burger

Shack Stack

或者係ShackBurger加舊炸芝士菇落去
蘑菇中間仲釀左超多芝士,同埋炸蘑菇唔會炸得太脆太硬
所以唔算難咬,但佢始終太厚,一咬入面吋芝士會流晒出黎

Milk tea milkshake
不過略嫌茶味唔夠出,如果茶味濃番啲就會更好飲!
2019-09-03
2019-09-02 323 浏览
由shake shack係香港開店已經想試但真係好多人好多人到依加已經幾間分店 開得都近 人潮都係滿滿係太古廣場呢間地方都算大啦 仲有bar枱企位 容納得到幾多人~但港女寶寶都係決定等下位 唔駛15mins已經等到~即刻叫野食~芝士薯條黎講佢真係算平~然後就慢慢坐埋位等 大概15mins啦都已經有得拎喇~burger都幾厚肉 而且肉汁都juicy加埋個Bbq汁同芝士真係幾好食芝士薯條份量都唔少 而且味道係濃郁比較結身D但真係要襯熱食 凍左芝士就無咁好食另外加左兩杯飲品 左邊係檸檬茶 味道唔算好甜適中 所以都幾好飲而且比想像中大杯右邊就係啤酒 因為食垃圾唔可以無酒🤤正常不過不失啦同場仲有個自助區 可以加醬 同埋無限拎水所以唔加野飲都唔怕口乾乾~而如果外賣 就算你只係買一個burger拎走佢都會俾個大紙袋你 而且又易拎~幾好~整體佢burger好食 薯條都抵食!啤酒就唔算好抵 檸檬茶性價比都高~
由shake shack係香港開店已經想試
但真係好多人好多人
到依加已經幾間分店 開得都近 人潮都係滿滿
係太古廣場呢間地方都算大啦
仲有bar枱企位 容納得到幾多人~
但港女寶寶都係決定等下位 唔駛15mins已經等到~

即刻叫野食~芝士薯條黎講佢真係算平~
然後就慢慢坐埋位等 大概15mins啦都已經有得拎喇~

burger都幾厚肉 而且肉汁都juicy
加埋個Bbq汁同芝士真係幾好食
芝士薯條份量都唔少 而且味道係濃郁比較結身D
但真係要襯熱食 凍左芝士就無咁好食

另外加左兩杯飲品
右邊就係啤酒 因為食垃圾唔可以無酒🤤正常不過不失啦

同場仲有個自助區 可以加醬 同埋無限拎水
所以唔加野飲都唔怕口乾乾~

而如果外賣 就算你只係買一個burger拎走
佢都會俾個大紙袋你 而且又易拎~幾好~

整體佢burger好食 薯條都抵食!
啤酒就唔算好抵 檸檬茶性價比都高~
2019-08-02
  • Cheese  fries
2019-08-28 260 浏览
尋日自己一條友去左食shake shack,叫左佢最平嗰個shack burger同埋milk tea milkshake。雖然shack burger好普通但係啲料好高質,中間嘅牛肉好香牛味,生菜同番茄好新鮮。奶昔本身以為係港式奶茶味,但原來飲落似係好香濃既英式breakfast tea多啲,好細滑好好飲。
2019-08-28 319 浏览
shake shackshake shack新出的 the shack meister burger🧐整體我比較建議食返一般shack burger因為呢個入面的洋蔥油炸過 配埋牛肉同成個用牛油烘過的包好油膩🤢 平時個個起碼有菜同蕃茄中和下令佢fresh d🤧但呢個聲稱用啤酒浸過有檸檬清香的洋蔥係完全食吾出😂 但香甜味就有小小的🤪 再加上塊算juicy的漢堡扒 無話特別夾🤨 同埋個日個包好油好油 應該吸得太多牛油啦😖
shake shack

2019-08-25 269 浏览
話說呢間美國人氣burger店黎左香港之後,我都食過IFC果間一次,但果次係外賣既,感覺係不外如是,香港好多好食過佢既burger店。今次試下PP呢間分店,叫左Shroom Burger $66 + Cheese fries $36。Shroom Burger - 姐係無肉既,中間果舊係炸左既mushroom + cheese, 食落又幾有驚喜😃,炸得岩岩好,脆身,中間cheese做到流心效果,整體係好食既,係份量唔太夠姐。Cheese fries - 上次食外完全唔掂,今次堂食熱辣辣咁食,完全唔同世界,首先cheese 係岩岩係溶,濃度岩岩好既,fries都炸得唔錯,咁既配答,加上熱食,都搵唔到唔好食既理由。所以總括而言,好食過我上次外賣多多聲!

所以總括而言,好食過我上次外賣多多聲!
2019-08-24 331 浏览
嗰日喺附近考完試,好多餐廳已經收咗,於是我哋去試下shakeshack。餐廳環境幾寬敞,而且唔係好洗排隊。我哋叫咗個Shack burger,牛肉味非常之濃,睇得出佢係即叫即整,但係個cheese fries就普普通通,可以唔使叫。另外佢個milkshake係香港先有,味道幾特別,值得一試!但個人來講,我比較鍾意食five guys,佢哋嘅薯條好香,不過同行嘅友人就鍾意食shakeshack多啲,大家都可以去試吓比較一下!

2019-08-23 288 浏览
同FD去完海洋公園 個肚極度飢餓海洋公園D野食幾乎三倍價錢 呃錢魚蛋要成30幾蚊份 令我懷疑世界😒近近地搭翻黎金鐘站搵下有咩岩食————————————————之前聽講過Shake Shack 但無食過香港真係好少分店 唔出港島見唔到叫左有乾蔥既漢堡 薯條 雲呢拿奶昔最緊要都係試🍔 其他野三個人share真係太肚餓 一攞到食物都狼吞虎嚥漢堡好食但好多油 成張油紙都係油芝士薯條好食 份量比得幾足 都抵既雲呢拿奶昔好飲 好香奶味 但太貴了
同FD去完海洋公園 個肚極度飢餓

🍔🧀🍟🥤
2019-08-17
🍔🧀🍟🥤
  • Cheese Fries
適合想大快朵頤的人太古廣場裡的餐廳貴貴的,一直等有人陪吃,可以嘗多些食物的機會男友車仔來找我吃午餐,就決定去吃漢堡包了!店內比門面大很多,有很多位子午餐時段驟眼看滿座,事實上2-4人的空座還是能找到的檸檬汁很醒胃略嫌多冰,但比奶茶汽水咖啡等日常飲料感覺新鮮清新估計ShackBurger(S)即是店子招牌/最基本的食物而點了它一咬就感到與日常快餐點不同漢堡是有點乾,但配清爽的蕃茄、生菜、醬汁,其實還好吃到不是包裝壓成一塊的漢堡包,有種舒暢感,欣賞那種即叫即作、保持食材新鮮的感覺車仔怕自己吃不飽就點了Hamburger(L)而這個包的份量不負他的期望,把他吃撑了芝士薯條大讚~一向喜歡有薯肉的薯條覺得在外面想吃到份量多、外脆內軟、熱騰騰的薯條不是必然……正好這裡的附合我的要求(還要是波浪),還有滿滿的芝士~吃得很開心至於芥末醬,有沒有加茄醬我都不太懂欣賞它……很可惜
[車車推薦度: 7/10] 適合想大快朵頤的人

男友車仔來找我吃午餐,就決定去吃漢堡包了!

店內比門面大很多,有很多位子
午餐時段驟眼看滿座,事實上2-4人的空座還是能找到的

Lemonade(L)+ShackBurger(S)+Hamburger(L)+Cheese Fries

檸檬汁很醒胃
略嫌多冰,但比奶茶汽水咖啡等日常飲料感覺新鮮清新

一咬就感到與日常快餐點不同
漢堡是有點乾,但配清爽的蕃茄、生菜、醬汁,其實還好

車仔怕自己吃不飽就點了Hamburger(L)
而這個包的份量不負他的期望,把他吃撑了

芝士薯條大讚~
一向喜歡有薯肉的薯條
覺得在外面想吃到份量多、外脆內軟、熱騰騰的薯條不是必然……
正好這裡的附合我的要求(還要是波浪),還有滿滿的芝士~
吃得很開心

至於芥末醬,有沒有加茄醬我都不太懂欣賞它……很可惜
题外话/补充资料: 早就預計價錢比日常快餐店貴,也料到味道不差。假若不是價錢偏高,想吃漢堡包時必定會到Shake Shack。換句話說,當不用計較價錢(例如剛出糧/有人請客)又想對自己好點的時候,推薦去吃價錢與品質平衡的Shake Shack!
2019-07-15
2019-08-21 211 浏览
Took a chance and went to Shake Shack to get my burger cravings tonight. The place was surprisingly busy at 9pm, a good sign of sustainability. SmokeShack (single $62) is basically a cheeseburger with bacon. The burger was very well constructed - nothing fell off or fell apart when I took the burger out and took a bite. Angus beef patty was decent but small. Actually the burger itself was quite small as I finished it in a few bites. It tasted well as the ingredients did not overwhelm eac

SmokeShack (single $62) is basically a cheeseburger with bacon. The burger was very well constructed - nothing fell off or fell apart when I took the burger out and took a bite. Angus beef patty was decent but small. Actually the burger itself was quite small as I finished it in a few bites. It tasted well as the ingredients did not overwhelm each other and the cherry pepper gave it a little spicyness.

You can get the cheese sauce for the Cheese fries ($36) on top or served on the side. I chose the former. The fries are standard crinkle cut fries, taste fine but nothing to write home about.

Shack-made lemonade ($32 for a large) was nice and hits the spot. Reminds me a bit of the lemonade that u typically drink at a US home. But the lid wasn’t snapped shut properly so some of it ended up on the table.

$130 for a fast food meal is steep, but then based on the crowd on this late weeknight many people are willing to pay for this piece of Americana.
2019-08-15 340 浏览
Menu選擇不多,第一次就試shakeburger吧!Made to order,安格斯牛肉沒騙人,是吃得出的肉味。蔬菜新鮮,芝士也有一定厚度,每口咬下去都很滋味。☺️☺️☺️但麵包受不了熱燙的肉汁和牛油夾擊,最初漲卜卜的漢煲包越吃越扁塌......呀,快餐就要快吃嘛🤷‍♀️全部散叫,想吃薯條或飲品要單點。lemonade 對我來說偏甜,而且份量很美國,喝不完。不錯的burger,下次還要來試試shack stack🍔
Menu選擇不多,第一次就試shakeburger吧!

不錯的burger,下次還要來試試shack stack🍔
Shakeburger
Shakeburger
2019-08-14 358 浏览
ShackBurger®🍔$50經過好幾次😎終於有時間去試試😏唔算好大個🙈漢堡的確好juicy🤤牛味非常重👍難怪咁多人去食😉Shake Shack (金鐘)金鐘金鐘道88號太古廣場一期1樓105A號舖
ShackBurger®🍔$50
經過好幾次😎
終於有時間去試試😏
唔算好大個🙈
漢堡的確好juicy🤤
牛味非常重👍
難怪咁多人去食😉

Shake Shack (金鐘)
金鐘金鐘道88號太古廣場一期1樓105A號舖
  • Shack Burger
2019-08-13 351 浏览
Shake shack既burger 好好食(*´∀`)~♥我覺得最好食一定係shack stack!!!!呢個burger係超級邪惡呀, 口應好豐富(〃∀〃) 入面有流心芝士大菇, 大菇炸到好香脆,仲好juicy, 輕輕一咬就有好多芝士(小心熱呀) 芝士味都幾香ε٩(๑> ₃ <)۶з牛肉幾多肉汁,入口都嫩唔會乾爭爭 , 配搭住半溶既芝士~  仲有清新蕃茄同生菜,食到最尾覺得有啲膩, 但真係好好食(σ′▽‵)′▽‵)σ Smokeshake burger ,係煙肉加牛肉既漢堡,入面加左辣椒粒, 對我黎講就有啲辣(శωశ)可以叫埋芝士薯條食 正正常常,夠晒熱(◔౪◔)shake Shack 地址:金鐘金鐘道88號太古廣場一期1樓105A號舖

我覺得最好食一定係shack stack!!!!
呢個burger係超級邪惡呀, 口應好豐富(〃∀〃)

牛肉幾多肉汁,入口都嫩唔會乾爭爭 , 配搭住半溶既芝士~

可以叫埋芝士薯條食 正正常常,夠晒熱(◔౪◔)
shake Shack
地址:金鐘金鐘道88號太古廣場一期1樓105A號舖
2019-08-11 260 浏览
🌞weekday lunch Shack burger🍔🤑 $50終於食到shake shack, lunch time 去見得好多人,有啲排隊買,有啲企喺側邊食,有啲等攞餐,我一行去就有個職員俾咗個餐牌我一邊排隊一邊睇,另一個職員行過嚟俾我哋試飲,服務質素好好。Shack burger 果肉好好食,有肉汁,唔會太銀,蔬菜感覺上多啲,唯一只係肉汁或水份,令到下邊塊包濕咗同比較林身。 但整體來講個包嘅配搭好好味道亦唔會太濃。.Fries 🍟 $27 薯條好新鮮,似係啱啱炸好, 又熱又脆樂.
🌞weekday lunch
Shack burger🍔
🤑 $50
Fries 🍟 $27
薯條好新鮮,似係啱啱炸好, 又熱又脆樂
2019-08-08 298 浏览
今日係金鐘上完堂聽朋友介紹話shake shack既burger都唔錯,終於黎到shake shack試下!同朋友一人叫左個burger再加一客暑條。我就叫左shack burger,入面有芝士,蕃茄, 牛肉仲係用美國安格斯牛肉添!入口即溶而且超級juicy 好好味!而朋友就叫左shack stack,入而有美國安格斯牛肉,蕃茄,生菜同埋炸魚柳,超正超滿足!份量相當夠食。我地仲share左一個cheese fries添!
終於黎到shake shack試下!

同朋友一人叫左個burger再加一客暑條。
我就叫左shack burger,
入面有芝士,蕃茄, 牛肉仲係用美國安格斯牛肉添!
入口即溶而且超級juicy 好好味!

而朋友就叫左shack stack,
入而有美國安格斯牛肉,蕃茄,生菜同埋炸魚柳,
超正超滿足!份量相當夠食。

我地仲share左一個cheese fries添!
2019-08-06
  • Cheese  fries