2018-11-14
今次嚟食嘢嘅時間都一樣係閒日下午茶時,大約係五點半左右呢條猛龍伏於中環IFC嘅平台位置 坐立呢個位置嘅餐廳感覺舒服就一定㗎啦,一大個平台望到海景有海風有夕陽睇加埋美食冇得頂呀!餐廳入邊都一樣有位坐但係明顯平台就一定係多啲人今次嚟之前都怕要排好耐隊但嚟到發覺唔係第一 可能呢個時間小人食嘢唔係peak hours 第二 可能係排隊慕名而來嘅人已經少咗好多 去到嘅時候大約得八至10個客人排隊order好快就到我哋今次我哋叫咗Double shack burgerShroom burgerCheese fries佢漢堡嘅牛肉係用冇任何添加成分嘅安格斯牛整成嘅,食落好有牛肉味而且好多肉汁,仲有基本嘅配料就係生菜同埋蕃茄,呢兩樣野係要來增加burger嘅口感而且可以Refresh我哋口腔。不過我覺得如果要食shack burger食single已經夠唔需要食到Double因為Double食落個味道係真係太鹹啦而Shroom burger 係用Portobello mushrooms整嘅咁佢除咗個mushrooms 之外仲有芝士包住一齊炸,當你咬落去嘅時候呢就會食到好重既蘑菇味同香濃芝士味!唔識肉嘅
今次嚟之前都怕要排好耐隊但嚟到發覺唔係
今次我哋叫咗
Double shack burger
Shroom burger
Cheese fries
而Shroom burger 係用Portobello mushrooms整嘅咁佢除咗個mushrooms 之外仲有芝士包住一齊炸,當你咬落去嘅時候呢就會食到好重既蘑菇味同香濃芝士味!唔識肉嘅朋友絕對可以試吓呢一款burger
至於個Cheese fries我就覺得普普通通啦,因為佢啲薯條唔脆又味道唔算特別好食,雖然有芝士醬加返d分,但係唔食都唔算係一個損失