揀呢間韓式餐廳並唔係因為想食炸雞而係俾佢哋個款造型萌到爆嘅鰻魚飯吸引成個富士山造型的鰻魚飯有黑色同粉紅色兩款我就梗係揀粉紅色嘅害羞粉紅雪山櫻花蝦鰻魚飯$168侍應送上桌前都會提醒隻碟好熱粉紅色嘅外層有啲似棉花糖既口感切開裡面真係見到有櫻花蝦同鰻魚粒份量都算多,入口亦惹味好食又叫咗碟美國Prime肉眼牛扒配芒果沙沙醬$268一分公一分貨,牛肉肉質真係可以用嫩滑形容應該無加太多調味料,就咁煎燒已經好好食芒果醬亦都見到有芒果肉粒不過個人都係鍾意點芥末醬多啲重點菜式就當然係甜品呢款粉紅沙冷希窩夫$128絕對令人心心眼當然亦係打卡呃like之作因為生日飯局既關係特別要求寫上祝福字句而畫碟需要加$20窩夫真係即整,極度脆口配埋雪糕齊齊食,大滿足呀
揀呢間韓式餐廳
並唔係因為想食炸雞
而係俾佢哋個款造型萌到爆嘅鰻魚飯吸引
成個富士山造型的鰻魚飯有黑色同粉紅色兩款
我就梗係揀粉紅色嘅害羞粉紅雪山櫻花蝦鰻魚飯$168
侍應送上桌前都會提醒隻碟好熱
粉紅色嘅外層有啲似棉花糖既口感
切開裡面真係見到有櫻花蝦同鰻魚粒
份量都算多,入口亦惹味好食

又叫咗碟美國Prime肉眼牛扒配芒果沙沙醬$268
一分公一分貨,牛肉肉質真係可以用嫩滑形容
應該無加太多調味料,就咁煎燒已經好好食
芒果醬亦都見到有芒果肉粒
不過個人都係鍾意點芥末醬多啲

重點菜式就當然係甜品
呢款粉紅沙冷希窩夫$128絕對令人心心眼
當然亦係打卡呃like之作
因為生日飯局既關係
特別要求寫上祝福字句
而畫碟需要加$20
窩夫真係即整,極度脆口
配埋雪糕齊齊食,大滿足呀

2019-04-10
庆祝纪念
生日
話說我同朋友要睇‘炸雞特攻隊’,🇰🇷電影來。。睇戲之前食餐韓國野打底先🤣呢間🇰🇷餐廳佈置舒服☁️☁️雲朵造型燈飾。加埋牆上簡單插畫。簡單得黎又幾悠閒寫意喎。咕𠱸同擺設都有一點韓國特式。餐廳主打唔係炸雞,係得意卡通公仔造型既炒飯。兩個人食一個飯、一個小食,加兩杯野飲。韓式炸雞 $158炸雞都幾大份。。醬料方面揀左兩款一半係甜辣、一半係柚子甜辣醬食落有d似咕嚕肉咁。柚子醬反而有驚喜,柚子唔太甜,好清新,味道同炸雞好夾雞件脆口,不過肉質結實左d,咬落裡面無肉汁乾左d,好在醬汁搭夠。烏卒卒火山飯 $148落單要等20分鐘架。制作需時。🔥嬲爆爆火山表示:影完未!我要爆啦!(重要高炒)呢個飯炒完重要焗,隻碟好熱架!所以影相要小心一點🤣火山裡面係鰻魚櫻花蝦炒飯,熱辣辣炒飯撈埋蛋黃滋味十足。鰻魚份量多反幾粒就更加滿足啦🤤柚子椰沫飄雪 $46熱摩卡烤自家制棉花糖 $52柚子椰沫飄雪。柚子同椰子味道比例係5:5,入口香滑清新,唔錯唔錯!熱摩卡烤自家制棉花糖。棉花糖好似屋頂咁。口感軟棉棉,幾得意☁️摩卡奶味偏重偏甜。飯後飲有d膩。食物水準ok,坐得舒服,不過價錢偏貴。用OpenRice 訂台食品有7折。食平dd🤣

咕𠱸同擺設都有一點韓國特式。

餐廳主打唔係炸雞,係得意卡通公仔造型既炒飯。

兩個人食一個飯、一個小食,加兩杯野飲。

韓式炸雞 $158

炸雞都幾大份。。醬料方面揀左兩款
一半係甜辣、一半係柚子
甜辣醬食落有d似咕嚕肉咁。
柚子醬反而有驚喜,柚子唔太甜,好清新,味道同炸雞好夾

烏卒卒火山飯 $148

落單要等20分鐘架。制作需時。

🔥嬲爆爆火山表示:影完未!我要爆啦!(重要高炒)

呢個飯炒完重要焗,隻碟好熱架!所以影相要小心一點🤣

柚子椰沫飄雪 $46
熱摩卡烤自家制棉花糖 $52

柚子椰沫飄雪。
柚子同椰子味道比例係5:5,入口香滑清新,唔錯唔錯!

熱摩卡烤自家制棉花糖。
棉花糖好似屋頂咁。口感軟棉棉,幾得意☁️
摩卡奶味偏重偏甜。飯後飲有d膩。

• 烏卒卒火山飯
  • 柚子椰沫飄雪
2019-04-17 56 浏览
經常見到朋友食這間餐廳,所以我今日都同男朋友來試一試😬😬裝修是非常典型的韓國cafe風格,特別趣怪的是門口擺放了一塊變型鏡,可以將人放大縮小,我們玩了好耐😂😂😂原本是為那個可愛的雲朵而是,可是它竟然售罄了💔 我們只好叫其他食物~🔸黃金鹼蛋炸雞🍗 $168店員送上食物後,已馬上聞到,鹼蛋黃味非常香❗️❗️因為除了鹼蛋黃外,還加了牛油,令炸雞更香更惹味~ 炸雞面鋪滿了鹹蛋黃,可惜炸雞外皮炸得不夠脆,不過雞肉都很嫩滑🔸Oreo年糕多士 $68餐廳用的不是年糕,而是棉花糖。棉花糖焗過後,已變得軟綿綿,配埋雪糕和多士食,非常邪惡😍😍😍 🔸Oreo奶蓋
經常見到朋友食這間餐廳,所以我今日都同男朋友來試一試😬😬

🔸黃金鹼蛋炸雞🍗 $168
🔸Oreo年糕多士 $68
Oreo年糕多士
🔸Oreo奶蓋
Oreo年糕多士
2019-04-17 52 浏览
朋友很愛參與有玩味的東西,所以銅鑼灣那玩味非常濃韓國風餐廳,朋友很希望到此一看的,也想吃一點東西。身為愛哈韓一族,我是連韓劇K-pop也會看的人,這個是韓國人主理Fusion菜餐廳,於銅鑼灣開新店,今晚跟朋友一聚~一起品嚐 電眼雪山鰻魚飯 吃的時候要小心點喔,因為隻碟非常的熱,外邊比較冷冷的,裏面即包著熱辣辣之鰻魚飯,可愛風路線之電眼雪山鰻魚飯,造型非常可愛,是一個可愛小物,「雪山」是用蛋白來做的,頂頭仲要有隻流心蛋,一拮而流...可愛的電眼雪山鰻魚飯~想問你跑去哪裏玩把臉都弄髒了。看來非常特別,用蛋白霜做出一座雪山,真的不容易喔~蛋白泡泡#鰻魚肥美厚實呢,邊位帶焦香,咬落魚油溢。GLAD~ 軟殼蟹意粉,非常香,陣陣黑松露香味,加上香脆可口軟殼蟹,,配上意粉, 色澤GREAT軟硬度好的意粉…軟殼蟹是柔軟狀態之螃蟹。除了口器、鰓及腹部,整隻蟹都可以食用。通常以油炸方式烹調,想不到這店炸好的軟殼蟹可以這樣吸引。酥香軟殼蟹,連殼也不用剝一口咬,蟹肉和外層軟殼在嘴裡交融,蟹滋味非常濃厚也。追尋軟殼蟹美味之旅的過程,很好吃,份量也足...味噌海鮮意大利粉配炸軟殼蟹配料有蝦帶子八爪魚,雖然只是幾個

電眼雪山鰻魚飯

軟殼蟹意粉,非常香,陣陣黑松露香味,加上香脆可口軟殼蟹,,配上意粉, 色澤GREAT軟硬度好的意粉…軟殼蟹是柔軟狀態之螃蟹。除了口器、鰓及腹部,整隻蟹都可以食用。通常以油炸方式烹調,想不到這店炸好的軟殼蟹可以這樣吸引。酥香軟殼蟹,連殼也不用剝一口咬,蟹肉和外層軟殼在嘴裡交融,蟹滋味非常濃厚也。追尋軟殼蟹美味之旅的過程,很好吃,份量也足...味噌海鮮意大利粉配炸軟殼蟹配料有蝦帶子八爪魚,雖然只是幾個配料,然而份量亦很夠。

總括來說,玩味高。
1K
2019-04-17 60 浏览
「Seoulmate Cafe」是一間韓迷必到的餐廳,餐廳老闆都韓國人,而且很多食物都係正宗韓式食品。今日嚟到必點推介打卡首選「電眼雪山鰻魚飯」,賣相十級可愛,而且即叫即製,出焗爐後十分熱辣辣。製造得意成一個小雪山一樣,頂頭仲有一個雞蛋黃,可做出熔岩流張的效果。味道方面,外層的雪山是用蛋白製成,十分清甜,裡面是鰻魚炒飯,相當惹味,炒飯都粒粒分明,每口都吃到鰻魚,份量十足。至於「 花生醬甜奶韓式年糕多士」也不輸蝕,外脆內煙韌,有啖啖的年榚做餡料,滋味無比。飲品就點了「 紫薯拿鐵」紫色系列好有少女感,味道也有香濃紫薯味,很不錯。「 薄荷梳打」非常清新,令人倍感怡人。

幾年前食過西營盤嘅Seoulmate Cafe,之後結業咗,近排先知道佢喺銅鑼灣開返鋪店面比以前大咗好好好多,可以容納更多人👍🏽呢晚食完晚飯就嚟食甜品~韓國荷蘭寶寶班戟 配 榛子焦糖香蕉($68)唔食得nutella嘅關係,餐廳好好咁幫我哋轉咗做朱古力醬,非常貼心~香蕉面頭有浸脆脆嘅焦糖,好食!班戟比較實身,如果鬆返啲會更加好食~好似差咁個雪糕!🤪🤪🤪韓式醬缸中的紫薯焦糖燉蛋($58)呢個醬缸睇落好細,但其實都幾大,入面有好大個焦糖燉蛋。焦糖表面燒得脆身,而入面嘅燉蛋非常滑溜~蛋味幾重,但紫薯味就唔算濃~面頭除咗有雪糕仲有脆米同mochi添,增強口感。綠茶拿鐵烤自家製棉花糖($54)棉花糖固之然就好甜啦,但好彩抹茶拿鐵嘅甜度就無咁重,所以可以中和返味道。檸檬薄荷茶(凍)($34)非常抵讚嘅係店員服務態度好好!menu選擇十分多,今次淨係食咗甜品,覺得下次可以再嚟試下佢嘅熟食!menu:​

店面比以前大咗好好好多,可以容納更多人👍🏽
呢晚食完晚飯就嚟食甜品

韓國荷蘭寶寶班戟 配 榛子焦糖香蕉
韓國荷蘭寶寶班戟 配 榛子焦糖香蕉($68)
香蕉面頭有浸脆脆嘅焦糖,好食!
班戟比較實身,如果鬆返啲會更加好食~
好似差咁個雪糕!🤪🤪🤪
韓式醬缸中的紫薯焦糖燉蛋
韓式醬缸中的紫薯焦糖燉蛋($58)
呢個醬缸睇落好細,但其實都幾大,入面有好大個焦糖燉蛋。
焦糖表面燒得脆身,而入面嘅燉蛋非常滑溜~
蛋味幾重,但紫薯味就唔算濃~
面頭除咗有雪糕仲有脆米同mochi添,增強口感。
綠茶拿鐵烤自家製棉花糖
綠茶拿鐵烤自家製棉花糖($54)
檸檬薄荷茶(凍)
檸檬薄荷茶(凍)($34)

非常抵讚嘅係店員服務態度好好!

menu:​
韓國荷蘭寶寶班戟 配 榛子焦糖香蕉
韓式醬缸中的紫薯焦糖燉蛋
2019-04-14 51 浏览
之前上網見到依間餐廳嘅雪山飯賣相好特別,決定同朋友Book位試下!嚟到發現唔單止食物可愛,連餐廳嘅裝修都好有特色😍餐牌啲名好可愛😍仲有埋相,可以睇相簡野食☺️🍀電眼雪山鰻魚飯 ($148)主菜係雪山鰻魚飯,見到真係可愛到唔捨得食!外層係打過嘅蛋白,好Creamy🤤由上面蛋黃切落黎就好似望住個火山爆發咁,蛋汁連埋入面炒好嘅鰻魚飯,味道唔錯!🍀卡邦尼炒韓式年糕 ($88)年糕入面煙肉嘅份量都算多,啱曬鐘意食肉嘅我😍 另外年糕煙煙韌韌好有咬口,可以連蛋黃撈埋卡邦尼汁一齊食!😋🍀韓國荷蘭寶寶班戟配雪糕 ($62)呢一餐當然唔少得甜品,我地叫左Pancake食,簡左黃金流沙醬,又邪惡又滿足😚😚😚
餐牌啲名好可愛😍仲有埋相,可以睇相簡野食☺️

🍀電眼雪山鰻魚飯 ($148)

🍀卡邦尼炒韓式年糕 ($88)

🍀韓國荷蘭寶寶班戟配雪糕 ($62)
2019-04-10
  • 電眼雪山鰻魚飯
  • 韓國荷蘭寶寶班戟同雪糕
  • 卡邦尼炒韓式年糕
2019-04-14 53 浏览
同朋友在銅鑼灣看完電影,選擇了這間韓國餐廳,因為之前見到它評語不錯。本來想點雪山黑松露燴飯,怎知說賣曬,令朋友大為失望。泡菜煎餅無特別,材料不多,無什麼味道。炸雞柚子味好食,清新d,韓國醬油味就較漏,好大份啊,2個人食唔曬。至於軟殼蟹意粉,無什麼特別,下次不用叫。環境方面,比較逼,放了很多檯。

本來想點雪山黑松露燴飯,怎知說賣曬,令朋友大為失望。

泡菜煎餅無特別,材料不多,無什麼味道。

至於軟殼蟹意粉,無什麼特別,下次不用叫。

環境方面,比較逼,放了很多檯。
2019-04-14 48 浏览
韓風已經在香港好多年,由原本不大鍾情韓國菜的我都漸漸愈來愈鍾意食韓國菜。今日就同友人去左一間位於銅鑼灣京都廣場既韓國小清新Cafe。 卡邦尼炒韓色年糕通常每次見到Carbonara 我都會無哂抵抗力,所以今回也當機立斷點了卡邦尼炒韓色年糕。一上菜時已經香氣撲鼻,眾望所歸無走雞。同新鮮蛋黃撈埋一齊 即刻升level,年糕煮得剛剛好煙煙韌韌好好咬口 重點仲有好多汁可以撈飯食添!每粒年糕都被汁包圍!XO醬乾炒牛韓式粉絲炒粉絲份量還算大份,牛肉都夠。有淡淡的黑芝香味,韭菜也為整碟炒粉絲加分。XO醬也很突出!值得推介!黎一杯飲品, 【藍莓芝士奶蓋】口感香滑, 奶味特濃, 好似飲緊奶昔, 淡淡既藍莓味, 介仲有濃濃的芝士味。重點來了!甜品永遠是點綴晚餐的重要一環!點了 「荷蘭寶寶班戟同雪糕」配黃金流沙汁! 班戟蛋味濃郁,又鬆軟滿有牛油香,一冷一熱更添滋味,非常滿意!

卡邦尼炒韓色年糕

XO醬乾炒牛韓式粉絲

黎一杯飲品, 【藍莓芝士奶蓋】

• 韓國荷蘭寶寶班戟同雪糕
  • 卡邦尼炒年糕
2019-04-13 28 浏览
上星期三晚,食堂放工後係銅鑼灣搵好西,行過京都廣場被韓國餐廳既Seoulmate Café 賣相有趣既黑松露燴飯吸引,決定一試。搭電梯上到去,裝修骨子,氣氛偏warm,座位亦唔算太逼,在座既有6,7個既朋友聚會,亦有不少情侶。打開餐牌先發現雪山燴飯已經售馨,嗚呀~不過無阻我食好西既意欲。我地最後2個人點左3樣野食:1.  炸軟殼蟹芒果薄餅芝士餅底以及炸軟殼蟹既配搭好有趣,餅底偏薄很脆,芝士分量亦很足,味道夠濃。因為軟殼蟹同餅底都係硬既,所以足夠既芝士係兩者之間提供左一個緩衝區,再加上芒果酸甜既味道調劑,很是不錯。卡路里:一片薄既中型芝士餅底約100kcal,連一小塊炸軟殼蟹既芒果配菜總共大約140kcal。同朋友share既話,每人食3塊,大概吸收420kcal~2.  滷肉韓式拌飯太陽蛋煎得恰到好處,食之前先充分敢用叉同筷子將蛋黃,配菜,滷肉,牛肉粒撈勻。然後勺一羹有曬每種配菜既拌飯入口,飯周圍既醬汁會先接觸你既味蕾,微辣既韓式風味。軟熟米飯入面包住既拌菜同牛肉粒跟住綻放出來~推薦!卡路里:肉醬拌飯約320kcal一碗,拌菜約60kcal,太陽蛋90kcal,牛肉粒約160kcal,

1.  炸軟殼蟹芒果薄餅

2.  滷肉韓式拌飯
卡路里:
肉醬拌飯約320kcal一碗,拌菜約60kcal,太陽蛋90kcal,牛肉粒約160kcal,與朋友share每人吸收約320kcal。

3.  泡菜薄餅
美中不足既就係呢個泡菜薄餅,其中一個原因係因為我地可能叫得太多,食唔曬呢個薄餅。另外一個原因就係呢個薄餅入面係各種既泡菜,但泡菜既味道係煎餅既過程中已經流失左大部分,所以食落去只係好似食緊一個普通煎餅既感覺。
卡路里:
一個素食煎餅大約560kcal,與朋友分享每人吸收280kcal。由於偏油既關係我地每人只食到兩小塊~~

總結:
呢間餐廳既氣氛,服務都算不錯,野食方面識選既話都可以選到卡路里,脂肪不高,有營養既美食,例如係韓式飯卷,拌飯等~pizza既話就可以同朋友分享輕食為主,不要叫太多哦~
2019-04-03
一連兩日都去左銅鑼灣搵食今日又試新野喇原來CWB多左好多高汁既Cafe今日試左韓國小清新Cafe又係有戶外位置既選擇重有VIP房 感覺好似去左韓國旅行咁佢呢到有好多酒選擇好岩一班人黎吹水傾計 煙三文魚Caesar Salad ($98)一上黎賣相好吸引 三文魚排到花花咁食落多到每一口都可以有一大片菜新鮮同加上沙律汁令人胃口大開卡邦尼炒韓式年糕($88)因為叫左kimchi Pancake所以叫返Carbonara年糕煮得岩岩好 年糕煙un有咬口💁🏼‍♀️雞黃加上creamy卡邦尼汁係好邪惡每粒年糕都被汁包圍 味道唔會太膩 整體唔錯Kimchi Pancake($88)泡菜煎餅個底好脆口 外脆內軟。泡菜份量夠哂 酸度與辣度岩岩好 中間有有泡菜酸辣同芝士煙韌口感好正 唔係得面粉係到 係成功既泡菜煎餅
一連兩日都去左銅鑼灣搵食
今日又試新野喇

原來CWB多左好多高汁既Cafe
今日試左韓國小清新Cafe
又係有戶外位置既選擇
重有VIP房 感覺好似去左韓國旅行咁
佢呢到有好多酒選擇好岩一班人黎吹水傾計

煙三文魚Caesar Salad ($98)
一上黎賣相好吸引 三文魚排到花花咁
食落多到每一口都可以有一大片
菜新鮮同加上沙律汁令人胃口大開

卡邦尼炒韓式年糕($88)
年糕煮得岩岩好 年糕煙un有咬口💁🏼‍♀️
雞黃加上creamy卡邦尼汁係好邪惡
每粒年糕都被汁包圍 味道唔會太膩
整體唔錯

Kimchi Pancake($88)
泡菜煎餅個底好脆口 外脆內軟。
泡菜份量夠哂 酸度與辣度岩岩好
中間有有泡菜酸辣同芝士煙韌
口感好正 唔係得面粉係到 係成功既泡菜煎餅
2019-04-13
2019-04-13 40 浏览
本身約左8點晚飯,早到左咁岩有位,職員俾我地先入座👍🏻環境裝潢都唔錯,幾有特式,店內係播韓文歌,合理的佈局~舖內絕大部分係女生,三正知己,女生secret👧🏻🧑🏻👩🏻🧒🏻👩🏻‍🦱👩🏻‍🦰👱🏻‍♀️其實係唔錯,只係聲音太大,我聽唔到對面講咩🗣👂🏻🚫食物款式:行打卡路線,款式不錯!炸魚+甜蕃薯條:甜蕃薯條份量超多,而且甜😋(個人感覺)食唔出其他醬味,太甜🤣泡菜雞肉pizza:整體ok!因為泡菜出水🤔❓令到pizza中央部分淋左,食唔到爽脆⚖️卡邦尼年糕:味道好&年糕軟身👍🏻(個人感覺)如果汁可以唔洗太稀就好😋飲品:草莓芝士奶蓋💯PS.我的飯後感!
本身約左8點晚飯,早到左咁岩有位,職員俾我地先入座👍🏻
環境裝潢都唔錯,幾有特式,店內係播韓文歌,合理的佈局~
其實係唔錯,只係聲音太大,我聽唔到對面講咩🗣👂🏻🚫

食物款式:行打卡路線,款式不錯!

炸魚+甜蕃薯條:甜蕃薯條份量超多,而且甜😋
(個人感覺)食唔出其他醬味,太甜🤣

泡菜雞肉pizza:整體ok!
因為泡菜出水🤔❓令到pizza中央部分淋左,食唔到爽脆⚖️

卡邦尼年糕:味道好&年糕軟身👍🏻
(個人感覺)如果汁可以唔洗太稀就好😋

飲品:草莓芝士奶蓋💯

PS.我的飯後感!
2019-04-12 192 浏览
今日出到銅鑼灣想搵間靜靜地既Cafe坐下,就比我發現咗一間韓式Cafe裝修幾得意呢排天氣開始熱,所以坐低就快快手叫咗杯草莓芝士奶蓋🍓 超級解渴,但係又唔會太甜,仲有士多啤梨果肉係入邊👍🏻唔知由幾時開始我就好鍾意食黃金鹹蛋醬汁嘅食物😅 所以冇理由叫返個黃金鹹蛋炸雞啦🐔炸雞外皮好脆好香口,包住哂d肉汁係入面,一咬就爆出來😋食咗咁多肉,就想叫返少少澱粉質既野🤔 本身想試吓佢個雪山黑松露燴飯,見個外貌好似富士山咁好cute,點知冇哂😭 我地就揀咗泡菜忌廉豬肉意粉,泡菜飯都食得多啦,泡菜味既意粉又真係未試過😂 有意外驚喜,估唔到又幾夾喎下次一定要來再試雪山黑松露燴飯🗻
裝修幾得意

草莓芝士奶蓋

炸雞外皮好脆好香口,包住哂d肉汁係入面,一咬就爆出來😋
黃金鹹蛋炸雞

泡菜忌廉豬肉意粉

下次一定要來再試雪山黑松露燴飯🗻
2019-04-07
草莓芝士奶蓋
黃金鹹蛋炸雞
  • 士多啤梨芝士奶蓋
2019-04-11 56 浏览
今日黎到呢間souelmate 其實之前已經黎過一次嫁喇朋友同我慶祝生日上次黎系夜晚同埋坐出面當時已經覺得呢度氣氛好好 今次食lunch 坐入面發現原來入面環境都好好坐得好舒 吾會太逼講返食物先佢呢度有可愛造型嘅特色飯真系好可愛嫁 不過今日因為食lunch吾想食飯所以冇叫就叫左個kimchi 雞肉pizza 味噌海鮮意大利粉配炸軟殼蟹 同埋呢個炸蝦球首先講下個pizza先我都幾中意呢佢pizza因為我系kimchi控kimchi加雞肉做pizza原來好好食個邊脆脆的 😋😋😋個意粉又好正 因為我中意嘅軟殼蟹炸到好鬆脆炸蝦球就吾只香炸配埋醬料真系不得了 🥰
今日黎到呢間souelmate

個意粉又好正
因為我中意嘅軟殼蟹炸到好鬆脆

炸蝦球就吾只香炸配埋醬料真系不得了 🥰

2019-04-11 88 浏览
唔掂啊啲野食😖個個雪山炒飯除左影相之外都冇咩可取個層似梳乎厘嘅外層同啲飯格格不入啲飯都唔好味 浪費左條鰻魚🤦🏽‍♀️個PIZZA比啲菇搞到勁濕🙄印象最深刻就是個杯棉花糖抹茶上面個篤棉花糖就真心好味😋
唔掂啊啲野食😖
個個雪山炒飯