SAVVY

2023-01-31 639 浏览
一班老友食飯,久休復出,揀Savvy就最合適,有清清地健康菜,亦有東南亞重口味,一次過滿足各老友的願望。呢間餐廳有不同東南亞美食,枱與枱之間有充裕空間,坐得又舒適。一大班朋友飯聚傾餐飽,好合適。今次揀咗四人套餐,再加幾項單點和甜品,已經好豐盛。前菜一大盤,一上枱就佔據晒所有老友既目光✨同埋枱面位置😆。有沙嗲串/泰式沙律/馬來西亞沙律/越式炸軟殼蟹。如果分開用細盤上菜,會食得較為方便。泰式大頭蝦冬蔭功湯,後上湯底香辣滋味,必食👍主菜有印度咖哩海鮮配烤餅,好多口味一次試晒泰式燒雞皮脆肉嫩和牛西冷,肉味濃蝦肉帶子炒飯好家常菜套餐包一支紅酒或白酒單點中湯和木耳,滋陰好健康焗釀大啡菇和松露薯條,各有特式,都係必食另外點了郊外油菜,竟然好味有驚喜,翻叫多一碟。甜品要了伯爵茶蛋糕和朱古力蛋糕,甜甜甜*餐廳位置在商場內,比較隱蔽難找到。廁所在餐廳內,同樣難找到😆

今次揀咗四人套餐,再加幾項單點和甜品,已經好豐盛。

套餐-前菜

泰式大頭蝦冬蔭功湯,後上湯底香辣滋味,必食👍
套餐-冬蔭功

主菜有印度咖哩海鮮配烤餅,好多口味
一次試晒

套餐-西冷

蝦肉帶子炒飯好家常菜

套餐包一支紅酒或白酒
跟餐白酒

單點中湯和木耳,滋陰好健康
上湯木耳

焗釀大啡菇和松露薯條,各有特式,都係必食
焗釀大啡菇

松露薯條

另外點了郊外油菜,竟然好味有驚喜,翻叫多一碟。
郊外油菜

甜品要了伯爵茶蛋糕和朱古力蛋糕,甜甜甜
甜品車

松露薯條
郊外油菜
甜品車
  • 冬蔭功
在OPENRICE 上面BOOK 枱,獲whats app 回覆確認,可以選擇 SEMI-BUFFET ($588+10%)或者單點,最後選左單點。巴東牛肉: 整體賣相幾好,牛肉夠入味不過有D 乾 ,其他配料唔錯。泰式炒金邊粉:粉的份量都算多,不過肉唔多。松露著條有淡淡的松露味,FRESH MADE 好味ROJAK (沙律)是一些很生的蔬果如芒果、青瓜和配上類似切件的油炸鬼,配上一個黑色濃稠的醬料,有特色,但個人感覺一般。新加坡沙嗲串燒(雞加牛)牛很JUICY 很好吃,雞有一點乾配上沙嗲醬就好多了。特色北印度咖喱角皮比港式的咖喱角厚,味道也比香港的淡口,配上綠色的醬料。綠色的醬料只有一股香草味,沒有其他味道,也不甜也不咸,可能是地方菜的原因,不是每個人都喜歡的菜式。炸軟殼蟹粉漿適中不會過厚,軟殼蟹味道不錯,有濃濃的蟹味,配合醬汁很不錯。總結: 整體味道還可以,如果喜歡吃地方菜的或許會喜歡。環境很不錯,外面很像一間BAR,里面的位置很寬敞,坐得很舒服。結帳回家後發現有ebanking 有兩條相同的transation pending, 第二日打電話去銀行問銀行話真係收到兩次錢,甘我Wha

巴東牛肉:
整體賣相幾好,牛肉夠入味不過有D 乾 ,其他配料唔錯。

泰式炒金邊粉:
粉的份量都算多,不過肉唔多。

松露著條
有淡淡的松露味,FRESH MADE 好味

ROJAK (沙律)

新加坡沙嗲串燒(雞加牛)
牛很JUICY 很好吃,雞有一點乾配上沙嗲醬就好多了。

特色北印度咖喱角

炸軟殼蟹

結帳回家後發現有ebanking 有兩條相同的transation pending, 第二日打電話去銀行問銀行話真係收到兩次錢,甘我WhatsApp 碌卡單和EBANKING 資料給餐廳,然後同佢地講返,餐廳代表是一個女生,話這情況要先send 信用卡資料如佢哋,再等兩至三星期才收到退款,我話這是你們餐廳弄錯,為什麼還要我花時間處理和這麼久才拿回錢!我話為什麼不能直接VOID 了其中一張單?她說不可以這樣做,她話會搵經理找我傾,然後我再講多次個問題和反映為什麼要將refund 的處理弄得這麼複雜?void了其中一張就可以了嗎?最後,過左一陣,經理回覆話是銀行問題,現在更正返了。。。事實如何我不清楚,不過處理的手法可以有改善的空間。
2023-01-04 599 浏览
今年平安夜與2 位姊妹一起渡過,我們見到這間餐廳的食評唔錯,所以就試吓啦!  在訂枱過程都算順利,要預先付全數款項。餐廳是在海港城 3 樓一間大形超級市場行到差不多盡頭的右手邊就可見到,進入大門內就見到酒吧的部分,再進入才是餐廳的位置,在燈光配合下,氣氛不錯,枱面就擺放了少許聖誕物品,當時大概有4 成客人已入座,枱與枱之間都有充足距離,對於三五知己或一大班朋友都適合 晚餐是 Semi Buffet 的,冷盆、湯及甜品是自助形式,主菜則在餐牌內選擇,另每位客人都可享有半隻龍蝦,配一杯咖啡/ 茶。在這個平安夜晚上及這環境氣氛下, 大家都想有酒相伴,於是就找來侍酒師,在他介紹下,我哋就 order 咗 1 支意大利 Sparkling Wine 及 1 支西班牙紅酒。渴過酒後,是時候出動到自助餐枱選擇食物,這裡自助餐枱共有三張,分別是冷盆、沙律吧及甜品。  冷盆方面包括煙三文魚、2 款 Parma Ham、Salami、凍青口、蝦、蟹 (因切得不好,有很多碎殼,吃時要小心會咬到,食得有點麻煩) 、小龍蝦 (但只見過一面)、辣蜆、4 款芝士及麵包,就沒有大家想食的蠔、龍蝦或一些比較有價值的食品
在訂枱過程都算順利,要預先付全數款項。

冷盆方面包括煙三文魚、2 款 Parma Ham、Salami、凍青口、蝦、蟹 (因切得不好,有很多碎殼,吃時要小心會咬到,食得有點麻煩) 、小龍蝦 (但只見過一面)、辣蜆、4 款芝士及麵包,就沒有大家想食的蠔、龍蝦或一些比較有價值的食品; 而沙律方面就相比款式都頗多選擇 (可見圖片)。
食緊冷盤時,服務員就送來每人半隻龍蝦,size 及味道都是一般,沒有大驚喜。

而主菜方面就有六款選擇 (見圖片),有東南亞及中、西選擇。
我們就選擇了 2 份 "扒牛柳配鴨肝及松露醬" 及 1 份 "巴東鴨肉配炸薯餅及辣雞蛋"
在點主菜牛柳時,服務員說是沒有成數可選擇,因廚師認為這牛柳在5成熟是最美味的 ,除非要全熟才可以更改 (這有點怪, 一間看似高級餐廳,但牛柳竟沒有成數可選擇? 不是每位客人都喜歡5成熟的,是因為平安夜晚上比較忙,怕做唔切? 但眼見都唔 full house,又何來忙呢,真難以理解),那我們只好接受;
但在上菜後,當我切開時,那牛柳不是五成熟,是 (MR) 三至五成熟,這又是一間疑似高級餐廳廚師的功力嗎? 如果一些客人是食慣 7 成熟的,就一定食唔到這麼生的牛柳,慶幸我們就是食慣三至五成熟, 所以就沒問題,至於牛柳的質數就不談論了 (可以食剩的)! 伴着牛柳的煎鴨肝就正常,沒有太大問題,還有 2 塊薄松露片。
至於 "巴東鴨腿",朋友 share 咗一小塊給我,肉質比較 "鞋",味道方面就不便評論,因我未食過正宗巴東的味道。
在進餐途中,突然有一位廚師服務員在我們面前作甜品服務,一件貌似士多啤梨芝士蛋糕伴橙肉,因員工沒有清楚說明是什麼甜品 (原來是火焰芝士蛋糕),他們將這件甜品放在枱上,然後廚師很快的倒酒及點火,讓客人拍片或影相,然後就離開到另一張枱,整個過程真是 “快狠準”,見佢哋倆位員工好似趕收工咁,因大部份客人仍在吃其主菜中,點解會在這時作這安排? 又是另一個疑問。
本來這個 extra service  (類似Gueridon Service) 概念是好的,將會帶給客人打卡留念,但很可惜..…
正當我們享用 Coffee 時,有位服務員推住 trolley 問我們需要 Haagen Dazs 雪條嗎? 而雪條可加 Oreo碎、花生碎或七彩糖碎,這時大多數客人都在享用咖啡或茶,時間上是剛剛好
甜品方面,老實講就不太吸引,我就沒有興趣選取,只吃了Haagen Dazs 雪條吧了,朋友就取了些享用。

另外, 餐廳方面就安排咗有合唱團唱聖誕歌及聖詩
整體來說,服務就真係麻麻,餐廳環境及衛生方面就幾好,但食物質數、賣相就只可說是普通餐廳級數,而且芝士蛋糕及雪條看似是 extra service,但就做到有種配給形式的感覺,所以唔算係太抵食,睇番啲食評,就認為平日的午餐 Semi buffet 還好過 12月24日的晚餐,不過節日就是這樣,明嘅。
2022-12-24
圣诞节
又昨天12點打去,你們都是沒有人聽電話,請問我點樣過嚟book枱呢?21136188,聽個個電話有幾難我只係想知道你哋係自助餐定系?最離譜一樣嘢係打去你哋酒店叫佢駁落去搏咗我去Cafe嗰邊,然之後我就打返上酒店酒店就話不如你留低電話號碼俾我啦,然之後最好笑係佢同我講,不如你打去問吓佢哋點解唔聽電話我俾個電話號碼你,其實呢隻係幾多星級酒店餐廳呢?我想問?

門口帶有神秘感嘅afternoon tea環境幾靚,坐得幾舒服Afternoon tea是二人份量,每人會跟一杯飲品,我們分別要了早餐茶和伯爵茶等咗15分鐘左右就上菜了甜點會比鹹點款式多3種,但個人會比較鍾意食鹹點鹹點:有4款1. 鴨肝慕絲配山羊芝士、甜椒、無花果醬2. 蟹肉紅椰菜三文治🥪3. 挪威煙三文魚配黑麥麵包🥯4. 香薯炸蝦🍤(4款鹹點我自己都覺得唔錯嘅)甜點:有7款1. 雲呢拿野莓泡芙2. 榛子朱古力棒3. 檸檬蛋糕4. 草莓慕絲5. 法式蛋白杏仁餅(Macarons): 芝麻,綠茶6. 英式鬆餅(個人最鍾意呢個甜點,其他對我來說都是偏甜)7. 瑪德蓮蛋糕等緊上菜期間店員仲俾咗啲特別嘅6款朱古力我哋試食~淺棕色:牛奶朱古力,偏甜深棕色:堅果朱古力,正常粉綠色:開心果味,都算重開心果味,但偏甜一點綠色:印度香料味,幾特別有驚喜估唔到香料同朱古力可以咁夾藍色:波子汽水味+熊仔軟糖紅色:辛辣味,超辣⋯辣味好持久🥵題外話:餐廳裏面仲有一個好靚幾乾淨嘅粉紅色牆廁所🤣🤣
門口帶有神秘感嘅afternoon tea
環境幾靚,坐得幾舒服

等咗15分鐘左右就上菜了

甜點會比鹹點款式多3種,但個人會比較鍾意食鹹點
鹹點:有4款
1. 鴨肝慕絲配山羊芝士、甜椒、無花果醬
2. 蟹肉紅椰菜三文治🥪
3. 挪威煙三文魚配黑麥麵包🥯
4. 香薯炸蝦🍤
(4款鹹點我自己都覺得唔錯嘅)

甜點:有7款
1. 雲呢拿野莓泡芙
2. 榛子朱古力棒
3. 檸檬蛋糕
4. 草莓慕絲
5. 法式蛋白杏仁餅(Macarons): 芝麻,綠茶
6. 英式鬆餅(個人最鍾意呢個甜點,其他對我來說都是偏甜)
7. 瑪德蓮蛋糕

等緊上菜期間店員仲俾咗啲特別嘅6款朱古力我哋試食~
淺棕色:牛奶朱古力,偏甜
深棕色:堅果朱古力,正常
粉綠色:開心果味,都算重開心果味,但偏甜一點
綠色:印度香料味,幾特別有驚喜估唔到香料同朱古力可以咁夾
藍色:波子汽水味+熊仔軟糖
紅色:辛辣味,超辣⋯辣味好持久🥵

題外話:餐廳裏面仲有一個好靚幾乾淨嘅粉紅色牆廁所🤣🤣
2022-11-05
2022-12-31 275 浏览
由於本來訂枱出現左少少問題,幸好餐廳明白容許改期,如果唔係就食唔到同浪費金錢了,所以非常感謝餐廳幫忙。終於可以同朋友共聚賀聖誕大餐.餐廳非常寛闊,美感奢華 Dolce & Vita feel, 朋友與我都好surprise,又有美食,餐廳職員又非常非常Nice nice. 一流水準,值得一讚!!!

終於可以同朋友共聚賀聖誕大餐.

2022-12-28
  • 咖喱雞&蝦配烤餅
  • 串燒
  • 三文魚帶子沙律
  • 松露薯條
不要以火焰芝士蛋糕為目標前往此餐廳!大多數食物味道正常,服務可以接受。 但在晚餐的尾段,看到餐車每一枱提供出名的火焰芝士蛋糕,卻錯過了我的餐枱。 當我們要求補上時,一位待應在廚房拿了一個蛋糕,卻沒有成功點火,仍然端上我們餐枱。 該待應說我們要分享同一個蛋糕,覺得奇怪的我們詢問另一位待應,他解釋說擔心我們吃得太飽了。 待應的決定和解釋完全讓人無法理解。 蛋糕被沒有燃燒揮發的烈酒浸泡,根本苦得不能食用,不只沒有視覺效果而實際是味道也大有影響。 一個小動作和一個糟糕的結局影響了整個體驗,用餐完結後離開餐廳也完全沒有待應留意到或歡送。
不要以火焰芝士蛋糕為目標前往此餐廳!
火焰芝士蛋糕
2022-12-27
2022-12-23 221 浏览
食完𝑻𝒆𝒂,𝑯𝒂𝒑𝒑𝒚 𝒉𝒐𝒖𝒓 可以去@savvyhongkong飲番杯🍸 環境夠𝒄𝒉𝒊𝒍𝒍,呢期仲出咗2款特色𝑪𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍/𝑴𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍 .📍𝑫𝒓𝒆𝒂𝒎𝒍𝒂𝒏𝒅 ($128) 以𝑮𝒊𝒏做底,加上蝶豆花茶同檸檬汁,打造出一杯好靚嘅紫色雞尾酒💜🍸 .📍𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓𝒄𝒖𝒑 𝑮𝒍𝒊𝒕𝒛 用蝶豆花做底,粉藍色嘅飲品加上粉紅泡沫賣相真係超夢幻,呢款冇酒精嘅飲品味道香甜

📍𝑫𝒓𝒆𝒂𝒎𝒍𝒂𝒏𝒅 ($128)

📍𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓𝒄𝒖𝒑 𝑮𝒍𝒊𝒕𝒛
與一班返工嘅戰友們相約午餐,好開心🥳!雖然餐廳入口比較難搵,但一進入餐廳發現原好大好寬敞,座位與座位之間好寬闊,環境好靚,坐得好舒服😌。半自助餐形式,自助區嘅前菜都好豐富🥗,好別致,值得一讚,encore 兩轉後才上主食。我選擇了紐綸堡香腸作主食: 份量好多,醬汁與薯蓉配菜味道配搭得好好。焗香草三文魚扒配西蘭花🥦薯蓉及香草汁:份量偏少,味道正常發揮。招牌泰式豬頸肉炒粉絲:好味😋,惹味!份量適中。🍱日式和牛定食🍱:份量看似少,但同事就話份量剛好,味道中規中矩。印式秘製咖喱羊肉配烤餅🫔🫓:賣相好靚而且有驚喜。餐車精緻甜品🍮:各甜品賣相都好吸引,味道還好好味,必推之食!整體而言,在一個好relax嘅環境情況下,食了一頓輕鬆愉快的午餐。
與一班返工嘅戰友們相約午餐
,好開心🥳!雖然餐廳入口比較難搵
,但一進入餐廳發現原好大好寬敞
,座位與座位之間好寬闊
,環境好靚
,坐得好舒服😌。

自助餐形式
,自助區嘅前菜都好豐富🥗
好別致,值得一讚
,encore 兩轉後才上主食

我選擇了紐綸堡香腸作主食
: 份量好多,醬汁與薯蓉配菜味道配搭得好好

焗香草三文魚扒配西蘭花🥦薯蓉及香草汁:份量偏少
,味道正常發揮。

:好味😋,惹味
!份量適中。

🍱日式和牛定食🍱:份量看似少,但同事就話份量剛好
,味道中規中矩。

印式秘製咖喱羊肉配烤餅🫔🫓
:賣相好靚而且有驚喜

餐車精緻甜品🍮:各甜品賣相都好吸引
,味道還好好味
,必推之食!

整體而言,在一個好relax
嘅環境情況下,食了一頓輕鬆愉快的午餐。

紐綸堡香腸
紐綸堡香腸
焗香草三文魚扒配西蘭花薯蓉及香草汁
餐車精緻甜品
2022-12-10 326 浏览
食物質素高,主題係東南亞和印度野。以四百幾lunch buffet 係有d貴。勝在唔太多人,每枱隔得比較遠,坐得比較舒適最好食係辣椒炒蜆,食左兩次甜品大部份都好食燒牛肉比較硬,但有牛味反而牛肉沙律,中式炒牛肉就完全一d牛肉味都無
勝在唔太多人,每枱隔得比較遠,坐得比較舒適
最好食係辣椒炒蜆,食左兩次
甜品大部份都好食
燒牛肉比較硬,但有牛味
反而牛肉沙律,中式炒牛肉就完全一d牛肉味都無
2022-11-30 350 浏览
適逢有旅發局的2022「香港美酒佳餚巡禮」舉辦「創意雞尾酒」活動,換左張100蚊券,去到最後一日見附近有尼間就入去試試,用左張券唔浪費。佢有1款雞尾酒同3款小食可以選擇,因為唔飲酒,咁就揀左個煙肉芝士焗薯皮。有8件,份量不少,一人食就有d多薯仔夠淋,薯皮薄身煙肉唔太肥,加埋洋蔥同芝士味道係穩定的水準加埋個酸忌廉醬(加分)食哂一份,除左有d飽都唔會太膩餐廳環境都有少少心思,用燈光分開時段,5:30轉左暗燈,仲會放支小蠟燭。可能係我響下午較晏時間去到,人唔多,服務員都唔多。可能係落場時間,入去等左陣招呼我都係酒吧的調酒只員,內場侍應見到都唔出尼,可能有分區掛。因為我唔識用張券,都搞左陣。落左單,佢放左水同餐具就去左忙了。落完等野食到剛好25分鐘趕時間就唔好揀尼間了雖然我用券,都未必唔消費嘅,如果下次可以放份餐牌比我睇下,介紹下有d咩食,或者會叫多杯茶同蛋糕,同埋唔使上網睇下餐廳有咩食BTW到走都無人理的服務減多一分

煙肉芝士焗薯皮

有8件,份量不少,一人食就有d多
薯仔夠淋,薯皮薄身
煙肉唔太肥,加埋洋蔥同芝士
味道係穩定的水準
加埋個酸忌廉醬(加分

食哂一份,除左有d飽都唔會太膩

可能係我響下午較晏時間去到,人唔多,服務員都唔多。
因為我唔識用張券,都搞左陣。
落左單,佢放左水同餐具就去左忙了。
落完等野食到剛好25分鐘

下午茶
用餐优惠
優惠券
2022-11-22 382 浏览
同朋友been there yesterday ,a quick talk with chef Derek, and after a quick healthy salad from the bar counter , he cooked up very quick a special for my client, food was delicious and looking good . then the dessert , I took the lemon dessert and no need to say 😋 anything.我一定會再嚟食。食物好味。Chef Derek好好傾。我會再嚟食佢唧嘅嘢(唔好意思,我中文唔好)

(唔好意思,我中文唔好
2022-11-16
午餐
  • Indiankali
2022-11-17 453 浏览
朋友請我嚟呢度食生日飯。當知道我哋係生日時主動安排座corner table 👍環境好靚,但音樂比較大,傾偈要大聲。食物(太好味,唔記得影相🤪)頭盆:帶子三文魚沙律同羊肉串。帶子好大隻,味鮮甜。羊肉串唔蘇,又入味👍冬蔭功湯,一上枱見到已幾好開心,好好玩咁🤣。諗住會好睇唔好食,點知跌👓。勁好飲呀😋主菜:香腸輪,牛肋條同印尼炸鷄肶香腸輪比我當咗生日蛋糕咁切🤣。好玩,好食,又開心❤牛肋條,真心無諗過咁驚喜。好入味,好林。真心推薦!生日點可以無鷄肶食,所以一定要叫炸鷄肶。第一次食印尼炸鷄,好味。同之前快餐店完全唔同。香料味重,但唔搶喉。Surprise 😍甜品喺車簡。。。好難簡呀!樣樣都想試。最後簡咗🍋同🌰tart。
環境好靚,但音樂比較大,傾偈要大聲。
主菜:香腸輪,牛肋條同印尼炸鷄肶
香腸輪比我當咗生日蛋糕咁切🤣。好玩,好食,又開心❤
牛肋條,真心無諗過咁驚喜。好入味,好林。真心推薦!
生日
2022-11-15 502 浏览
話說同朋友行過,諗住試吓….無諗過一間酒店嘅餐廳服務係咁差,有位著西裝既女士服務態度真係刷新我地體驗,問佢嘢都好似唔多想答之餘,仲要比面色我哋睇…😒😒😒食物唔係差,但咁嘅服務真係唔會再回頭…同朋友研究過,著得西裝嘅應該都係話到事,無諗過係咁嘅體驗😡😡😡朋友本身都覺得食物幾特別,由其係冬陰公湯,但成餐飯比果位女士影響晒,連相都無影,快快食完走…坦白講,價錢唔算平,但如果係咁嘅價錢要受人氣就免啦!各位諗清楚係咪值得為咗餐飯受氣🤬🤬🤬🤬
話說同朋友行過,諗住試吓….
食物唔係差,但咁嘅服務真係唔會再回頭…

坦白講,價錢唔算平,但如果係咁嘅價錢要受人氣就免啦!
各位諗清楚係咪值得為咗餐飯受氣🤬🤬🤬🤬
♨️SAVVY尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3209A號舖@savvyhongkong ♥️環境係靚嘅,門口係酒吧區,行去入邊食東南亞菜為主及semi buffet, 我哋揀咗散叫冇食buffet,叫咗支香檳,食物算細碟而且員工服務真係好一般,兩者也絕對有改善空間🔷Alberto Prosecco Brut好普通嘅一支香檳🔷Sea Scallop and smoked salmon 啲菜好新鮮🔷Pad Thai泰式炒粉,又係勁細碟🔷Roasted Thai herb chicken 燒雞有質素🔷Singapore satay chicken一半牛一半雞串燒好食🔷Mango sticky rice係好食但太孤寒了,芒果少得可憐🔷Fish finger唔係十分之好香脆🔷Choy sum 蒜蓉炒菜炒得唔錯,有鑊氣🔷Indian thali set 呢個擺盤好靚,而且雞同蝦都好食,但實在太少太細份食物:7.3/10抵食:7/10環境:8/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #
♨️SAVVY
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3209A號舖
@savvyhongkong

🔷Alberto Prosecco Brut
好普通嘅一支香檳
啲菜好新鮮
🔷Pad Thai
泰式炒粉,又係勁細碟
🔷Roasted Thai herb chicken
燒雞有質素
🔷Singapore satay chicken
一半牛一半雞串燒好食
🔷Mango sticky rice
係好食但太孤寒了,芒果少得可憐
🔷Fish finger
唔係十分之好香脆
🔷Choy sum
蒜蓉炒菜炒得唔錯,有鑊氣
🔷Indian thali set
呢個擺盤好靚,而且雞同蝦都好食,但實在太少太細份

食物:7.3/10
抵食:7/10
環境:8/10

#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #foodporn #foodphotography #foodstagram #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #尖沙咀美食 #食在尖沙咀 #tsimshatsuifood #東南亞菜 #香檳 #champagnewine #芒果糯米飯 #燒雞