2022-06-15 428 浏览
食完第一次之後 返唔到轉頭朋友不約而同推介呢間餐廳比我話pizza好好食 一定要食!🤪🤪前排終於有時間去食因為知道受歡迎程度係100%所以揀左平lunch time 十二點無咁多人入座午餐肉芝士泡菜拌飯 純打卡吸睛因為影完一輪相之後,啲芝士已經硬哂 要用力刮🤐 所以奉勸各位上枱快啲趁熱食😁炸雞試左兩種口味 🥰🥰🥰分別牛骨汁醬油同蜂蜜蒜泥炸雞外脆內juicy 係有骨炸雞牛骨汁好香 但略嫌普通無特別蜂蜜蒜泥味 就好惹味可口👍甜度適中未至於好漏 Pizza有幾十款選擇 但我酷愛芝加哥系列因為我係芝士控!!🧀🤤揀左薯角炭燒雞肉芝加哥配蜜糖杏仁邊就係呢個pizza 我比爆分!!!!首先佢燒烤醬配雞肉係惹味兼開胃最神奇之處 唔好比個名呃到 薯角🥔啲人以為會好多好飽 但其實食落唔會啖啖薯仔咁 幾乎食唔出有薯角 大概已經同個pizza融合為一 再者係佢pizza 係勁大塊芝士餡 可以拉出芝士絲🧀最驚喜係批邊 蜜糖甜甜地 芝士又咸香批邊質感係煙煙靭靭 好好食完全有別於其他pizza食完呢間pizza 其係回不過去....必必必回頭! 🥰🥰
食完第一次之後 返唔到轉頭
蜂蜜蒜泥味 就好惹味可口👍甜度適中未至於好漏
Pizza有幾十款選擇 但我酷愛芝加哥系列
因為我係芝士控!!🧀🤤
揀左薯角炭燒雞肉芝加哥配蜜糖杏仁邊
就係呢個pizza 我比爆分!!!!
首先佢燒烤醬配雞肉係惹味兼開胃
最神奇之處 唔好比個名呃到 薯角🥔
再者係佢pizza 係勁大塊芝士餡 可以拉出芝士絲🧀
最驚喜係批邊 蜜糖甜甜地 芝士又咸香
批邊質感係煙煙靭靭 好好食
完全有別於其他pizza
食完呢間pizza 其係回不過去....
必必必回頭! 🥰🥰
2022-06-14 428 浏览
好耐都無去荃灣啦!今日好多嘢做好趕,所以同女諗住是旦搵間嘢食⋯點知經過呢間Pizza Maru 比佢嘅拉絲🧀想給左入去⋯⋯入到去當然一定要嗌Pizza啦!但係我哋嗌咗個松露忌廉集菌意粉我有覺得好好食👍🏻👍🏻⋯⋯而Pizza 我哋就當然係叫芝加哥pizza啦⋯因為我哋想要拉絲~~~~拉絲🧀😆我哋叫《太陽蕃茄芝加哥》⋯啲芝士多到呢😂😂😂⋯⋯不過真係要食得快如果唔係變咗食成個香口膠Pizza😂😂⋯⋯熱食係好好味嘅😆但係我有一點奇怪🤔(又可能我唔識)點解Pizza上面會有糖霜😂😂😂感覺有啲怪怪🙈
2022-06-14 633 浏览
朋友臨時起意話想食🧀🍕,即刻搵左間未食過既黎試下,食物質素意外地出乎意料之外‼️首先黎個我的最炸魷魚圈,拌了沙律菜非常好,就感覺不太熱氣。如果多點沙律醬就更好啦!這個朋友Order的沙律(柚子?!忘記了)裡面有核桃。印象沒有太深刻,就覺得味道是不錯。蜂蜜牛油秘製炸雞 好脆好juice,好香芝士味!咁多間炸雞店,尼間應該係數一數二好食睇到咁多人食尼隻◇薯角炭燒雞肉芝加哥◇當然要試下啦批邊有杏仁、糖霜,以為會好奇怪,但出來味道感覺不錯,批邊裡面應該係薯蓉同埋cheese,總之好好食牙仲Order兩杯野飲,賣相Ok總結,成餐既野食都好滿意,下次可以再黎食,推薦俾大家🥰🥰🥰

炸魷魚圈

首先黎個我的最

蜂蜜牛油秘製炸雞

薯角炭燒雞肉芝加哥

睇到咁多人食尼隻◇薯角炭燒雞肉芝加哥◇當然要試下啦

仲Order兩杯野飲,賣相Ok

總結,成餐既野食都好滿意,下次可以再黎食,推薦俾大家🥰🥰🥰

2022-06-13
炸魷魚圈
  • 薯角炭燒雞肉芝加哥
又到老闆請吃飯大日子👏🏻,咁多員工喺度,當然就吃Pizza🍕,可以happy share啊嘛~我已經吃過好幾次Pizza Maru,每一次嘅水準都唔會令人失望🤩,見到網上外賣平台🛵可以外送,就推薦咗比大家一齊試下💕正值係lunch hour,而且Pizza係即叫即整,所以岀餐時間都幾長,差唔多要等90~120分鐘😂,所以最好就盡早落單啦!我自己最推薦大家叫佢招牌芝加哥系列嘅Pizza,蜜糖杏仁批邊🍯會較厚又鬆軟,甜甜哋味道唔會令人覺得好奇怪,咸甜適中,而批邊入面有濃濃嘅芝士🧀,仲會拉絲添啊😍好多同事對呢款泡菜海灣芝加哥讚不絕口👍🏻。食材主要包含有蟹柳🦀、鮮蝦🦐等海鮮,配埋蜜糖杏仁批邊,味道一流,而且唔會覺得好油膩😋。不過,就唔係好食到泡菜嘅道味啦😂另一個Pizza就係呢個薯角炭燒雞肉芝加哥,燒烤醬汁都濃烈,所以味道就較重口味,配埋Pizza上嘅薯角🥔,都好易飽肚🤣除咗Pizza之外,餐廳嘅炸雞🍗都非常岀色,係必叫菜式‼️每一份都有6大舊。基本上我都試過曬所有款式嘅炸雞㗎啦,建議大家揀D有醬汁嘅炸雞😂,因為冇醬汁嗰幾款只會係炸雞表面落調味粉,分佈唔太平均,味道都偏咸,而且好易口乾🙈我個人就

泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)

薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)

我個人就都好鍾意呢一款蜂蜜蒜泥炸雞💛,醬汁醇厚減膩,炸雞肉質鮮嫩又多汁,加埋一齊令口感更為豐富🌈

蜂蜜蒜泥炸雞

相比上一款炸雞,呢款炸雞主打係韓式特色酸甜醬汁,吃落帶有點辣味,百味交雜😌

蒜香甜辣秘製炸雞

整體而言,相比傳統意式Pizza,餐廳menu設計偏向韓式Fusion菜式🇰🇷,Pizza 餡味加入更多元素,味道上更為豐富同較多層次感,亦迎合到各個芝士控嘅口味☺️
90 分钟 (外卖送餐)
午餐
泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)
薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)
蜂蜜蒜泥炸雞
蒜香甜辣秘製炸雞
  • 泡菜海灣芝加哥
2022-06-11 268 浏览
之前食過幾次想再encore,今次去左荃灣分店,星期五晚飯時間比較多人,等左大約90分鐘先有位,用餐時間90分鐘,餐廳最入面通道比較窄、唔係咁方便🤏🏻可以改善下蒜香雞pizza(雙芝邊)$179食落基本得個煙燻BBQ味,偏甜,但就完全無蒜味,而且成個pizza食落好濕😐麻麻地。雙芝邊芝士量都好多,食落唔會膩,但我個人都係會揀番Chicago Pizza系列😂半半炸雞 $223半半炸雞只可以指定款入面揀,最後揀左芝士炸雞同蒜味甜辣炸雞,炸雞上枱超熱辣辣,炸皮薄夠香脆👍🏻🆗芝士炸雞芝士粉太少,芝士味唔太出,甜味為主😐🆖蒜味香辣炸雞又係無咩蒜味,得個甜字😐總括今日晚餐體驗係有啲失望,叫左2樣有蒜嘅野食都無蒜味,其餘食物味道都一般

蒜香雞pizza(雙芝邊)$179
蒜香雞pizza(雙芝邊)

半半炸雞 $223
半半炸雞只可以指定款入面揀,最後揀左芝士炸雞同蒜味甜辣炸雞炸雞上枱超熱辣辣,炸皮薄夠香脆👍🏻

🆗芝士炸雞芝士粉太少,芝士味唔太出,甜味為主😐
🆖蒜味香辣炸雞又係無咩蒜味,得個甜字😐

半半炸雞
2022-06-10
2022-06-10 200 浏览
成日都嚟食呢間嘅Pizza同炸雞🍕🍗但其實佢哋個帶子泡菜卡邦尼都好好食😋超級特別夠fusion!!用咗經典嘅卡邦尼意粉 再配酸辣嘅泡菜 食落去好惹味 開胃 味道好夾!面頭仲有幾隻鮮甜爽口嘅帶子 都幾豐富!
.🍕來到Pizza mura的朋友一定要試下佢哋嘅pizza 尤其是芝加哥披薩 芝士多到要爆出來 每一口下去芝士都能拉出長長的絲 芝士愛好者真係千祈唔好錯過!🍗蜂蜜牛油秘制炸雞- 雞肉好juicy 唔會太乾太柴 蜂蜜牛油味道就好似韓國蜂蜜牛油薯片的味道 喜歡果個薯片的朋友也一定會很喜歡這個炸雞🧆手工泡菜芝士波- 調味不是好夠 不是很推薦

🧆手工泡菜芝士波- 調味不是好夠 不是很推薦
2022-05-30 458 浏览
經過 Pizza Maru 幾次都見多人排隊,再睇 OpenRice 介紹見食評都幾好,今日難得到荃灣就不如同老婆試下這間啦,5點已經到咗,要等到6點先有得食,但唔緊要啦一場嚟到就等啦。終於等到6點,見得幾個人排隊,可能係平日關係!入到去以為咁早冇咩人,以為可以坐張4人枱舒適啲,原來係唔可以,但都明白已開始晚市,就唯有坐2人枱啦,但張枱唔太大,都唔敢叫咁多嘢食,叫3樣嘢應該都放滿全枱,叫住少少試下先!見坐都不太舒適迫迫窄窄,隨便叫啲嘢食試下啦,叫咗個蜂蜜蒜香炸雞,同一個蝦蟹pizza,一杯芒果茶凍飲!可能之前太過期待啦,未食都認定會非常好食,一食就非常失望,同網評差好遠,個炸雞味道一般唔夠熱!個pizza 只能夠講好普通,個餐牌圖片材料係非常豐富,與事實不符!但事實見得幾隻蝦,調味料太多,個pizza 邊硬一啲都唔脆,重點亦係唔夠熱!即整唔係會熱辣辣嗎?又唔係叫外賣,但等咗一個鐘太餓了,唯有快食完快走,唔會再有下次!這個價錢唔駛食依間!
2022-05-20 526 浏览
呢度嘅Pizza除咗配料豐富 夠特別之外 佢地嘅批邊都好正!上次試咗個金芝邊 係用咗番薯蓉同兩款芝士一齊整🍠除咗鹹香芝士味之外 仲有番薯嘅清甜味😋焗到脆脆地 入面就綿蜜幼滑💕平時食Pizza最驚就係食個批邊 而家呢度就咁食我都要願意!
2022-05-20 425 浏览
呢間Pizza真係食過返唔到轉頭 啲批邊做得非常之出色💕除咗有招牌芝加哥 仲有金芝邊、mocha邊、雙芝邊 Pizza嘅賣相都非常之吸引最正係佢條批邊包滿芝士 面頭都灑滿芝士 每一啖都爆曬芝 芝士味濃郁 芝士控 一定會鍾意❤️

2022-05-19 384 浏览
咁啱book左係荃新天地睇戲 朋友話放假想chill chill地食一餐就揀左呢間 睇相感覺pizza好吸引我地就揀左烤雞蜜桃薄餅同芝士雞扒拌飯 嘅lunch set 同個碟餃子等左一陣 好快上菜個烤雞蜜桃薄餅幾好食 餅底唔算太厚 醬汁甜甜地 幾好味 因為薄餅要用手拎住食先夠滋味 佢會比埋手套 夠晒貼心❤️之後個餃子 都好出色 外皮好脆 皮薄餡靚 餡料好足 👍🏻👍🏻👍🏻最後到芝士雞扒拌飯 因為有落到番茄 酸酸地 好開胃 雞扒好多軟腍 幾唔錯 店員仲有個韓國女仔添 佢好nice 會不時幫我地加水 整體唔錯 好彩我地揀兩點食 唔洗點等位 到睇完戲再過返黎晚市時段勁多人等位 真係好好運可以試到🤭🤭🤭唯一係張枱比較細 唔放得太多野 不過店員都好貼心 等我地食完桌上嘅野食先再上菜 所以想試多啲野嘅 要食完幾款再點會比較好啲 Ps 見到隔離枱既炸雞都好唔錯咁😚
咁啱book左係荃新天地睇戲

2022-05-19
烤雞蜜桃薄餅
芝士雞扒拌飯
2022-05-15 460 浏览
爆芝邪惡拉絲pizza💕·🍕韓式烤肉芝加哥($186)好吸引!配料有mozzarella cheese;芝士條;牛小排;辣肉腸;parmesan cheese;蕃茄醬!食落甜甜酸酸,綜和芝士飽膩感!牛小排燒烤後帶焦香,好味👍🏻·🍕薯角炭燒雞肉芝加哥($189)甜度比烤肉芝加哥重d!不過一樣好味~唔太食得出薯角,不過雞肉嫩滑,蜜糖杏仁出色·🍗半半($223)食完pizza已經好飽膩😂一向唔太鍾意甜辣秘製炸雞,唔辣但好甜😂蜂蜜牛油秘製炸雞無哂醬汁岩我口味d, 香脆juicy·🍚泡菜烤肉意大利飯. 口感比較濕潤,一般般·📍Pizza Maru荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號鋪
爆芝邪惡拉絲pizza💕

🍚泡菜烤肉意大利飯. 口感比較濕潤,一般般

📍Pizza Maru
荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號鋪
2022-05-14 304 浏览
長期都多人等位嘅餐廳,第二次食佢嘅Pizza,依舊覺得好食,呢日好想食魷魚圈所以order左兩樣嘢都有魷魚圈!!😆😆🔸Maru紫蘇炸魷魚圈 $83見到紫蘇葉但食落冇咩紫蘇葉嘅味,魷魚圈大隻炸到好酥脆,容易咬開一d都唔韌,睇返相都覺得好味想encore!! 👍👍🔸香芒海洋Pizza $148冇order嗰啲好fancy嘅手工批邊,感覺太邪惡同埋普通批邊已經足夠好味,餅底做得幾好有煙韌感,即使係普通批邊咬落都覺得脆唔會好硬實,上面都多海鮮仲有芒果,食落酸酸甜甜好開胃!! 想食pizza嘅時候,呢間暫時係我嘅首選!!

🔸Maru紫蘇炸魷魚圈 $83

🔸香芒海洋Pizza $148

想食pizza嘅時候,呢間暫時係我嘅首選!!
2022-05-09 367 浏览
又鍾意食韓式炸雞,又鍾意食Pizza,呢間可以一次過滿足兩個願望,仲要好好食😋😋😋🍕韓式海陸9"$148最意想不到係薯角同pizza 一齊食,味道會係咁夾🤩。餅身鬆軟,餅邊及餅底帶脆,名符其實嘅外脆內軟;由於用料豐富,有蝦、肉、磨菇、辣椒、芝士、紫洋蔥、香芹片,每一啖都有唔同口感、唔同味道。蝦係微辣,略帶刺激,但搭配酸忌廉醬食嘅感覺,係非常美味。🌶🌶🍗火辣秘製炸雞(6PCS) $118韓式炸雞同快餐店嘅炸雞真係好唔同,個脆漿就算厚厚的,但依然脆皮但唔油膩。特製辣醬係淋上炸雞嘅表面,朋友極度嗜辣,所以呢個好啱佢口味;而我吃辣極其量只可以小辣,但因為醬淋喺面,我可以盡量撥走醬汁,少少辣很惹味。🍹🍍⚘Pineapple Flora Iced Tea $48食完辣雞飲呢個真係無敵,好香嘅菠蘿味,仲夾雜著花的香味,味道清新、微甜、再加茶嘅少少苦澀,既能解喝,更能解辣,可惜太細杯,好快飲晒😅唯一缺點係呢間真係好好生意,侍應又好似太少,搞到佢地好忙,個個都有d黑面。😑✅記住一定要用apps搖距取票,減省即場排隊輪候時間。
🍕韓式海陸9"$148

🌶🌶🍗火辣秘製炸雞(6PCS) $118

✅記住一定要用apps搖距取票,減省即場排隊輪候時間。
韓式海陸9"
火辣秘製炸雞 (6PCS)
韓式海陸9"
火辣秘製炸雞 (6PCS)
2022-05-06 277 浏览
✨薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅 (蜜糖杏仁邊) $189餅邊好香脆~中間爆多芝士🧀所以食落幾煙韌連我呢一個芝士控都嫌佢太多芝士少啲芝士嘅話我覺得同個餅底會平衡啲~炭燒汁同bbq醬味道幾好略嫌薯角同雞肉太大舊,一邊食一邊跌感覺同個pizza唔係太夾~不過整體嚟講都好惹味、好食嘅!🔹蜂蜜蒜泥炸雞 $123/6pcs雞胸肉個啲位食落肉質麻麻~味道幾好!蒜泥加蜜糖一齊食甜而不膩~(覺得都係goobne chicken岩我口味多啲!*✨為私心推介!✍🏻Overall:8 / 10
✨薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅 (蜜糖杏仁邊) $189
薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅 (蜜糖杏仁邊)
餅邊好香脆~
中間爆多芝士🧀所以食落幾煙韌
連我呢一個芝士控都嫌佢太多芝士
少啲芝士嘅話我覺得同個餅底會平衡啲~
炭燒汁同bbq醬味道幾好
略嫌薯角同雞肉太大舊,一邊食一邊跌
感覺同個pizza唔係太夾~
不過整體嚟講都好惹味、好食嘅!

🔹蜂蜜蒜泥炸雞 $123/6pcs
雞胸肉個啲位食落肉質麻麻~
味道幾好!蒜泥加蜜糖一齊食甜而不膩~
(覺得都係goobne chicken岩我口味多啲!

*✨為私心推介!

✍🏻Overall:8 / 10
薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅 (蜜糖杏仁邊)