幾乎從不在荔枝角搵食,某日約朋友拎野就順便接佢放工兼食個晚飯吹吹水。佢帶左我黎呢間Pink Coffee,門口連名都無,唔係有人帶真係唔識黎XD7點幾放工時間竟然冇客?但環境一流,裝修有格調得黎...每個座位都有足夠既空間感,好岩小圈子聚會:)燈光型得黎唔會太黑,影相、食野、吹埋水都岩岩好。晚餐選擇唔多,包埋野飲都係6/70蚊。野飲都幾多選擇,仲有時令飲品,個紫薯太吸引,我幾乎無睇其他就拍板啦XDD類似係Starbucks既Coffee Shop,不過唔會長年冇位、兼夾唔洗對住一班大陸朋友...價錢仲要平Starbucks少少,呢類傾到下計既地方真係買少見少。環境贏哂,但都要睇下食物質素既,有返三、兩個朋友開餐,決定叫哂全部晚餐試一試XD牛肉千層麵係餐牌以外既,待應話有就試埋啦。味道就唔錯既,夠香口,牛肉唔會太乾,但就唔多千層,得個兩層冇乜口感,但都算不過不失啦。西西里海鮮意大利粉,一黎大大隻青口外型已經攞哂分,蕃茄汁好難出事既,但青椒味我唔太好,係咁而扣返少少分啦。意式煙鴨胸意大利粉,呢個係待最Like既,雖然都係蕃茄汁,但唔多覺青椒味,加埋個蜜桃酸酸甜甜咁>v<不過
7點幾放工時間竟然冇客?
但環境一流,裝修有格調得黎...
每個座位都有足夠既空間感,好岩小圈子聚會:)
燈光型得黎唔會太黑,影相、食野、吹埋水都岩岩好。
晚餐選擇唔多,包埋野飲都係6/70蚊。

牛肉千層麵係餐牌以外既,待應話有就試埋啦。

意式煙鴨胸意大利粉,呢個係待最Like既,雖然都係蕃茄汁,但唔多覺青椒味,加埋個蜜桃酸酸甜甜咁>v<不過都有野彈,D鴨胸好大舊囉,切薄片D更好。

雜菌松露扁意粉其實個白汁好OK,但我呢個超級揀飲擇食既小朋友唔Like黑松露陣味((打飛

整體食物唔算好得個種,但都合格有凸,加埋環境因素,滿足度超高啊!
野飲話左要硬紫薯鮮奶,有熱有凍,一人試一杯。

凍熱都好飲,勁濃郁既紫薯香甜味,熱個杯就甜D,唔想咁甜就揀凍啦:)
女仔聚會硬係會有甜品,天生不好甜所以放過我吧^^"
我轉戰呢個Signature既原創牛角油,真係有D水準喎XD

牛角包鬆脆得黎帶軟軟既質感,入面既牛油有幾大片真係唔洗我講啦,加埋輕輕一焗,半溶又唔會太溶既狀態,冇得頂!!!

但食完又有排減XDD真係好毒!!!

我地吹足成晚,開開心心玩到人地收檔先肯走,香港要搵間坐得下既地方真係買少見少啦,要好好珍惜:)

2015-04-09
2015-04-16 377 浏览
上星期同朋友仔去荔枝角香工,了解下來季有什麼新潮流,我認自己是行兩步就會話肚餓,好想飲下野,可能在台灣嘆慣了....呢個麻煩友,口味挑剔,星期六日唔食Hea 飯要慢食,去Cafe又要走奶走醬又要夠靜,要求多到.....!!!在附近返工的朋友仔介紹左我去在香工附近新開的 Pink Coffee,話一定合我的要求,我就睇下你點!!!年前,我也有到過 屯門市中心 的 Pink Coffee,很喜歡那個環境,至於食物我就未試過,咖啡飲品就味道偏淡,詳細食評,大家可以找找我之前的食評~這間舖確實好難搵!沒有明顯的招牌,只見本來的落地玻璃都被白色的腦牆紙封住,見到咖啡色,配上白底綠花的推門就是啦~第一個入眼簾的是大大個白色的鐘,挺吸睛的!黃色的餐桌及工業風的吊燈,令人有時間已經停下來的感覺~實在餓壞了,先去餅櫃睇下有什麼~Cafe 輕食也一應俱全:牛角包, 法包, Cut Cake, 沙律, 鬆餅,鮮搾果汁也有,而且款式算多!來Cafe 當然要嘆下飲品啦最近紫薯熱正濃,好多甜品都加左紫薯呢個元素,我都不執輸叫了一杯 紫薯牛奶(中,$35) 來試試,喜歡這兒除了全脂奶,脫脂奶,仲有豆奶,不過就要看看
上星期同朋友仔去荔枝角香工,了解下來季有什麼新潮流,
呢個麻煩友,口味挑剔,星期六日唔食Hea 飯要慢食,
去Cafe又要走奶走醬又要夠靜,要求多到.....!!!

話一定合我的要求,我就睇下你點!!!
年前,我也有到過 屯門市中心 的 Pink Coffee,
很喜歡那個環境,至於食物我就未試過,咖啡飲品就味道偏淡,
詳細食評,大家可以找找我之前的食評~

這間舖確實好難搵!
沒有明顯的招牌,只見本來的落地玻璃都被白色的腦牆紙封住,
見到咖啡色,配上白底綠花的推門就是啦~
第一個入眼簾的是大大個白色的鐘,挺吸睛的!
黃色的餐桌及工業風的吊燈,令人有時間已經停下來的感覺~
實在餓壞了,先去餅櫃睇下有什麼~
來Cafe 當然要嘆下飲品啦
最近紫薯熱正濃,好多甜品都加左紫薯呢個元素,
我都不執輸叫了一杯 紫薯牛奶(中,$35) 來試試,
喜歡這兒除了全脂奶,脫脂奶,仲有豆奶,不過就要看看運氣,那天剛好沒貨~
紫薯牛奶(中,$35)
紫薯味道挺香濃,奶泡打得挺身及香滑,甜度自然,熱呼呼的喝下去,感覺確不錯,
顏色也夠浪漫喔,不過挺飽肚,中size 已經有點飽~
甜薯牛奶
雞肉凱撒沙律 $38
雞肉味道帶點微辣,口感比較乾,欣賞把沙律醬及麵包粒分開放,
可以根據自己的口味加減份量,味道不太突出,但也是正常Cafe 出品
雞肉凱撒沙律
主食我選了 -- 紅菜頭黑橄欖素食螺絲粉 $68
平常Cafe 的素食都是會加濃重的忌廉,特別是意粉類!
螺絲粉煮得略為淋身,沒有明顯的醬汁,味道清清淡淡,一點也不厚重,
可吃真食物的原味~
紅菜頭黑橄欖素食螺絲粉
朋友點了 煙三文魚牛角包
其實我已經很久沒吃牛角包,雖然香口是我杯茶,不過我覺得好肥,(但我要求試一下)
而且本來就不太喜歡牛油味~這兒的牛角包烘得微脆,落單後會加熱,
口感算是中上,煙三文魚咸咸香香,感覺也搭配的!
煙三文魚牛角包
芒果栗子蛋糕/三式窩芙
最後也點了其中兩個蛋糕,作為休息的句號,
芒果栗子蛋糕,黃色外層有點像班戟的外皮,入面包著忌廉及少量的鮮芒果碎粒,
上層的栗子蓉也香滑,不過就略為漏了點,
三式窩芙是即叫即做,分別有芒果,藍莓及草莓口味,
大概需時5分鐘,入口是微熱的,蛋味不夠,加了忌廉及雜果味道也算不錯,
如果忌廉再冷多一點會有更明顯的冷熱口感,整體都是合格的!
芒果粟子蛋糕,三式窩夫
我也很喜歡這裡的氛圍,,相信不久的將來,我會再來看看書,吃吃東西,
始終靜Coffee Shop,東西多數都不好吃,而好吃的,又會有人滿之患,
這裡的食物以Coffee Shop 來說是中上質素

2015-04-11
甜薯牛奶
紅菜頭黑橄欖素食螺絲粉
煙三文魚牛角包
芒果粟子蛋糕,三式窩夫
相信,對許多女性來說,shopping 是最佳減壓的方法之一,當然,作為「月光族」的我,總不能以行名店去減壓,去「香工」shopping,相信也是個不錯的選擇,尤其下雨天,女人街或廟街去都不是室內,天氣差就變得不方便… 但其實 BeautySearch好耐無在「香工」逛街了,自從香工大部份商店於星期六提供零售後,這兒的星期六迫得水洩不通… 剛剛的星期六,因為要返工的關係,放工後很想找一點娛樂,慰藉一下心靈,於是,約了幾位朋友在附近食 lunch,之後再到「香工」逛逛…而且當日是星期六,人流不多,正好適合我們一班人閒聊聚聚。其實,除了咖啡,這兒還有不少特色飲品,而我就選了今期的「甜入心之選」- 紫薯品酪冰。如果想紫薯味更濃,不防可考慮另一「甜入心之選」- 紫薯鮮奶,滋味「薯」不簡單呢!講到食,其實這兒亦有意粉、包類、沙律及甜品,選擇可不少。最特別是上桌時,整個碟也KEEP住微暖的溫度,就算食到最底層時,依然KEEP住微暖的效果。聽說牛角酥是必試的店內主打之一,愛吃三文魚的我,當然選擇三文魚牛角酥啦!本來想試試店子另一必試主打窩夫作甜品,那三色Waffles,真的非常吸引。不過,行近玻璃櫃
而且當日是星期六,人流不多,正好適合我們一班人閒聊聚聚。

講到食,其實這兒亦有意粉、包類、沙律及甜品,選擇可不少。
荔枝鱈場蟹爪棒茄汁意大利粉

本來想試試店子另一必試主打窩夫作甜品,那三色Waffles,真的非常吸引。不過,行近玻璃櫃時,看見久違了的黑森林蛋糕,突然非常掛念,於是點了一個。
2015-04-02 605 浏览
今天陪朋友到荔枝角辦事, 走到附近的{Pink Coffee}吃午餐。 原本想隨意找個地方吃個飯就好, 想不到這裡的內部裝潢、食物等各方面都很不錯!在工廈茶餐廳林立的一帶, 這間{Pink Coffee}確實讓人有驚喜。店內裝潢很用心, 有設計感得來又雅致, 空間感大, 走道寬敞, 更設有梳化卡位,而且全店以木色、黃光吊燈為主, 讓人感覺寧靜又舒適! 點了午餐「荔枝鱈場蟹爪棒茄汁意大利粉(配意式鮮奶咖啡)」($78)。這個意粉以荔枝作重點感覺很特別!從外觀上看色彩鮮艷漂亮, 味覺上則有香濃蕃茄味。先吃一口意粉, 味道偏微酸夠醒胃,  而且蕃茄汁足夠不會讓意粉變乾變硬, 口感方面則軟硬適中有彈性。蟹爪口感軟稔有甜味, 黑椒粒和香草粒令整體味道更香。至於荔枝這個特別食材又甜又多汁, 就像在咸點上突然來個甜點, 味覺被刺激到! 而且荔枝有點微暖, 溫度上與平日吃到的恆溫或冷藏荔枝又有點不同, 不過這種衝突不會讓人反感, 整個感覺夠特別, 而且酸酸甜甜夠滋味。暖暖的鮮奶咖啡口感夠香滑, 味道不會過甜或者酸澀, 而且有咖啡香, 如果能夠來個拉花會更好! 最
原本想隨意找個地方吃個飯就好,
想不到這裡的內部裝潢、食物等各方面都很不錯!

店內裝潢很用心, 有設計感得來又雅致,
空間感大, 走道寬敞, 更設有梳化卡位,
而且全店以木色、黃光吊燈為主, 讓人感覺寧靜又舒適!

這個意粉以荔枝作重點感覺很特別!
從外觀上看色彩鮮艷漂亮, 味覺上則有香濃蕃茄味。

先吃一口意粉, 味道偏微酸夠醒胃,

而且蕃茄汁足夠不會讓意粉變乾變硬,
口感方面則軟硬適中有彈性。
蟹爪口感軟稔有甜味, 黑椒粒和香草粒令整體味道更香。
至於荔枝這個特別食材又甜又多汁,
就像在咸點上突然來個甜點, 味覺被刺激到!

暖暖的鮮奶咖啡口感夠香滑,
味道不會過甜或者酸澀, 而且有咖啡香,
如果能夠來個拉花會更好!

最後再點了個「三式窩夫」。
窩夫有焦糖、士多啤梨和藍莓味,
配上蜜桃粒、士多啤梨粒和藍莓粒新鮮水果。

窩夫小小的質地較札實, 有蛋香,
而忌廉質地則軟滑, 與醬汁水果粒混在一起吃酸甜滋味。
如果窩夫再暖一點, 忌廉再冷一點, 口感衝突感會更好!

忙碌生活中確需要能讓人放鬆心情好好用膳的地方,
所以喜歡{Pink Coffee}的室內環境, 休閒感滿滿。

這裡的食物、飲品、甜點等各方面都不錯,
而且這裡也有沙律、西式包點三文治、鬆餅等提供,
有空到這裡來享受一下, 或是買個小蛋糕外帶獎勵自己一下都不錯!
2015-03-29
2015-04-02 529 浏览
是時候轉季, 走到去香工逛了大半天, 戰利品不算多, 因為要找對的衫鋪也是有門路, 可是我不太熟啦~ 下次還是要朋友們帶路較好~ 行得腳也腫, 就去到附近的Pink Coffee充電(精神上和體力上).店鋪面積很大, 每個角落的設計看似沒關連, 但又配襯得到, 例如佔較大面積、放著黃色正方椅及牆上掛上大鐘的一邊, 讓我想起課室.這邊是充滿時尚感的設計, 椅是不織布梳化質地, 坐得舒適, 而且燈光明亮, 要拍照的話也不需左調右校白平衡.以鐵框做牆, 適當地把枱椅間隔著, 內裏吊著三個燈泡, 有點型格啊~想獨個兒靜靜的, 面璧的這邊也是好選擇, 是我喜歡的high chairs~而每張高椅也有名人的格言, 單是這點, 令我對Pink Coffee的印象分大大提高. Coffee shop比到人思考/沉思空間, 讓人適當地沉澱心靈.聽說這兒的咖啡和牛角酥水準挺高, 即使看到鬆餅、飲品, 我也沒多考慮, 就即時下單.點了這杯橙香朱古力咖啡 (Mocha Valencia), 忌廉可選要或不要, 我不擔心quota問題, 所以當然要忌廉, 而甜度我就比較注重, 因通常mocha都較甜, 所以跟店

點了這杯橙香朱古力咖啡 (Mocha Valencia), 忌廉可選要或不要, 我不擔心quota問題, 所以當然要忌廉, 而甜度我就比較注重, 因通常mocha都較甜, 所以跟店員溝通過後要了少甜. 嘩! 好大杯!! 在橙香及朱古力味主導下, 咖啡熕然被蓋過, 但每口仍嚐到些少咖啡的甘味.
橙香朱古力咖啡
非要給牛角酥一個讚不可, 因為真的很好吃!!
餡料是火腿芝士, 還有蕃茄及蔬菜絲. 牛角酥夠鬆脆, 但咬下時酥皮又不會亂散在枱上, 餡料算多, 抵食!!
點品方面選了黑森林蛋糕, 這是一個反傳統的版本~ 黑森林的朱古力片就一大個的放在蛋糕上, 而下層就清晰可見有朱古力海綿蛋糕夾著櫻桃.
黑森林蛋糕
吃時就要動動手啊~ 把朱古力切開, 就看到蜂巢狀, 朱古力是香醇不會過甜, 喜歡點點的微苦, 與之下的櫻桃及軟滑的蛋糕很夾.
2015-03-30
橙香朱古力咖啡
2015-04-02 533 浏览
在香工血拼後,體力透支,正想找間cafe坐坐,但七時多的荔枝角,滿街只是等車回家的下班人。剛見到有人入了這裡,才得知是家cafe - pink coffee。裝潢帶點韓式味道。有意粉,蛋糕,咖啡,蠻多選擇的;亦有賣咖啡杯、咖啡粉、花茶等的......晚餐的意粉送咖啡($35以下),點了海蜆卡邦尼意粉,都幾大碟,配上差不多份量的海蜆甚有睇頭,醬汁適中,若再濃一點會更好!杏仁咖啡,面層的忌廉份量可預先跟店員說明,好香的杏仁氣味,喝下時有點淡杏仁霜的味道,不需放糖,整杯充滿著忌廉的甜與杏仁的芳香。還有點意猶未盡,來個芒果粟子蛋糕,粟子蓉軟滑,蛋糕餡料同樣有粟子粒,豐富口感,遇上微酸的芒果,消除飽滯感。

裝潢帶點韓式味道。
海蜆卡邦尼意粉
杏仁咖啡
2015-03-30
杏仁咖啡
2015-03-23 643 浏览
今日去廠check貨,去到一個夜晚無咩人嘅地方,但又鬼死噤肚餓唯有捉住個地膽陪我食餐飯!好彩有人帶路咋,原來有間噤隱世嘅cafe入到嚟覺得同出面嘅環境好唔match!呢度靜得嚟有設計,氣氛好好,有啲似韓國嘅cafe噤由於個肚空咗噤耐,我叫得毫無留情!我無要到個是日晚餐,反而要咗個牛角包、黑松露什菌扁意粉、朱古力咖啡同三式窩夫!先嚟咗牛角包,牛角包沒有所想噤油膩,淡淡嘅牛油味令人不抗拒牛角包切落同食落去好鬆軟,食食吓仲覺得有少少Q度包內嘅氣孔夠大,證明包嘅彈性幾好我嘅朱古力咖啡,本來已經好肚餓嘅我,飲咗一啖已經足夠安撫咗我嘅胃,呢杯唔太甜又有咖啡香!好合我心意,就算去到最尾,咖啡不再熱嘅時候,朱古力味都沒有遮蓋咖啡的味道黑松露什菌扁意粉上檯喇!意粉同黑松露嘅份量都唔係將貨就價,濃稠嘅醬汁撈埋黑松露,果覆住每條麵,好香口無論係黑松露、什菌定意粉都好足料!如果麵質可以更硬身就不錯了呢個三式窩夫太好味喇分別有蜜桃配上焦糖味,藍莓同草莓都各自配上相同味嘅醬!脆脆嘅外表令窩夫很挺身,窩夫質地較札實,食落好滿足而且啲cream都好滑,三小個個都好夠2個人食!同事說她的意式煙鴨胸意大利粉都幾好食,配上
牛角包
先嚟咗牛角包,牛角包沒有所想噤油膩,淡淡嘅牛油味令人不抗拒
朱古力咖啡
黑松露什菌扁意粉
呢個三式窩夫太好味喇
焦糖咖啡品酪冰
同事說她的意式煙鴨胸意大利粉都幾好食,配上果甜嘅蜜桃,有種清新感!同樣,她點嘅焦糖咖啡品酪冰!試咗少少,原來並唔係想像中的甜
咖啡同焦糖都平衡到,有咖啡香卻沒有苦苦嘅味道,配搭淡淡嘅焦糖味,有種微甜嘅幸福感

2015-03-11
朱古力咖啡
黑松露什菌扁意粉
焦糖咖啡品酪冰
2015-03-15 706 浏览
咁耐以黎。我諗真係第一次同朋友係荔枝角食飯,平日冇幾可去,但朋友係果頭返工,話有一間餐廳環境好正,但去既途中其實都附近係工業區環境,都離地鐵站唔算遠但估唔到一入到裡面,眼前一亮,有點pacific coffee ge feel 但帶點日韓既風味,而主要係以輕便西式食物為主,環境很適合和朋友飲杯野、吹下水,而價錢和starbuck 都係差唔多。講完環境,係時候講下食物,意粉很不錯,蕃茄味濃,蟹棒夠多,但最估唔到係粒荔枝發揮了強烈既作用,當食意粉食到中途食一粒荔枝,超級refresh! 而三式窩夫分別係焦糖、藍莓及士多啤梨味, 窩夫夠鬆脆,不會太軟淋淋,而每啖窩夫餅都會feel 到有細細粒既焦糖粒,口感很好,配合上面凍凍的cream 及醬汁食,味道一流,但窩夫如果再熱一點,就會完美我自己叫左一杯芒果熱情果冰,超級refresh 及透心涼,而熱情果味道比較濃,好適合想解渴既時候飲。 而朋友叫左杯雲呢拿忌廉冰,我試左幾啖,都很不錯,濃濃的雲呢拿味配合上面淡淡的cream,令到口腔充滿雲呢拿味,但如果再淡一點,會比較好,因為偏甜。呢間cafe 真係令我really surprise..估唔到荔枝

荔枝蟹爪棒蕃汁意粉

三式窩夫

呢間cafe 真係令我really surprise..估唔到荔枝角有咁正既cafe!
芒果熱情果品酪冰

雲呢拿忌廉品酪冰
2015-03-11
荔枝蟹爪棒蕃汁意粉
芒果熱情果品酪冰
  • 三式窩夫
2015-03-06 724 浏览
早左少少番公司,同老闆去食早餐,見有新開的CAFÉ咪入去。一入到去,見到好大個LATTE哈哈,就覺得好有FEEL,早上人不算多,大家都係滾水淋腳咁食完即走。座位都算寬敞又舒服,公司係荔枝角附近都係工商大廈,好少有CAFÉ開,仲要係坐得舒服就真係難得。因為老闆每次吹好耐水,所以搵一間好坐的CAFÉ是好重要。由老闆係到UP,然後我點了一份法包加杯MOCHA去準備”長期戰爭”,法包裡材料豐富,青瓜脆口,麵包表面有烤過所以脆脆,材料算是新鮮,味道不錯。當我回公司打食評的時候,才發現原來這家不是新的CAFÉ,是其中一間分店,仲有!原來最出名的係牛角包!所以下次真係特登試牛角包WITHOUT MY BOSS除了食物之外,店內的燈飾設計都值得一讚,有點專業的感覺,有點浮華的裝潢,金色同咖啡的顏色又好配搭,令到杯MOCHA更為好飲。本身杯MOCHA 的朱古力和咖啡混合得不會互相搶掉對方的味道,甜甜的味道,香香的咖啡去精神,忌廉軟軟又不太甜,咖啡沒有咖啡酸的味道,但要快快熱喝掉。

2015-02-25
$40 (早餐)
2015-03-06 569 浏览
早二日相約在長沙灣工作的朋友見面,那兒廠廈林立,附近大多是快餐店和茶餐廳想找個靜靜的地方並不容易,最後我們便到了Pink Coffe坐坐果然是一個好地方當時可能時間很早,客人並不多,我們可以在這舒適的環境慢慢傾計\我很喜歡他們的裝修,很前衛又CYBER,而且很光猛!尤其是牆壁上的那個大鐘,十分醒目飲品價錢大約$20-40元左右,有大中和小三種SIZE還有大量包點和沙律供應價錢都是$40左右下午時段還有午餐供應,大約是$60左右連一杯飲品我倆並不肚餓,因此只是點了些小食和飲品友人點了焦而我剛點了Expresso Con PannaExpresso Con Panna$19我很喜歡飲Expresso喜歡它的濃郁,那小小的杯子很可愛!我更愛那細細口就令人精神一振的感覺!而今次的Expresso Con Panna上面加了CREAM和少許杏仁,美感上加晒分!而入面的CREAM夠香滑,配合濃烈的Expresso簡直完美配搭!不禁令人再三回味!建議加個double shot 才是$23牛油牛角包我偷拍人家的,厚厚的牛油(天呀!接近1CM)實在好吸睛一定好好味!但我們實在怕肥,最後沒有點牛角包我們點

想找個靜靜的地方並不容易,
最後我們便到了Pink Coffe坐坐

果然是一個好地方

飲品價錢大約$20-40元左右,有大中和小三種SIZE
還有大量包點和沙律供應價錢都是$40左右

下午時段還有午餐供應,大約是$60左右連一杯飲品

我倆並不肚餓,因此只是點了些小食和飲品
友人點了焦而我剛點了Expresso Con Panna

建議加個double shot 才是$23

我偷拍人家的,厚厚的牛油(天呀!接近1CM)實在好吸睛

一定好好味!但我們實在怕肥,最後沒有點
牛角包

我們點了一份牛角包,很鬆脆的酥皮充滿濃郁的牛油香味,外層脹卜卜,實在讓人又愛又恨
中東雜菜包
中東雜菜包$40

近來吃得太多肉類,本想食得清淡點因此點了這份

包用上了意大利香草包,很香而且很實在的感覺(不是那些偷工減料空氣感港式麵包)入面餡料都是蔬菜,但不簡單,包括了大紅椒,上價的露荀.香菇和翠肉瓜.而且都是烤香過才放入

很豐富的素食之選,基本上一位女士是絕對足夠一餐的份量
凱撒雞肉沙律

這個我們沒有點,但一大盒新鮮的沙律才$30左右

實在抵!
適逄新年期間,Pink 還會給客人利是,分別是各式的COUPON和折扣優惠

入面還夾著二粒咖啡豆,很有心思呢!

2015-02-27
中東雜菜包
2015-03-06 629 浏览
無論是早餐、午餐、晚餐也好,香港人也喜歡到cafe坐坐,也連就是喜歡這種悠閒的感覺吧,但說起來也不對喔,每天工作中想找個時間忙裡偷閒真不是件容易事,有時候只想花幾分鐘醫飽肚子,cafe能滿足到,也許就是它受歡迎的原因吧。位於荔枝角這工廈臨立的地區,想找個地方放鬆真不容易,今天給我找到這獨特氣氛的Pink coffee咖啡廳,也連是種緣份吧。我特別喜歡這裡裝修的格調,地方寬敞,更設有卡位和軟熟的梳化,能想像在這享受一杯香濃咖啡的休閒感,非常放鬆。當然這裡也提供外送服務,飲品分成3種容量大小,夠晒貼心~亦有不同果汁、汽水供應,價錢亦算合理。我還留意到這裡的牛角包款式特別多,有不同配搭選擇。先嘗嘗最原始的味道吧,牛角包多層鬆脆,勝在牛油味濃郁,size有一隻手的大小,早餐吃這個就對了。如果覺得很單調,可以選擇有餡料的,這個牛油牛角包真是無敵,這牛油絕對沒在省的,雖然很想吃,但怕肥的女生會會卻步吧~我還是選擇比較輕盈一點的好了,辣肉腸牛角包配上沙津菜野味得來不會油膩,選擇這款罪惡感會比較輕吧,還可以配上沙津,感覺更健康。沙津的份量也不小,減肥的女士最愛,款式算多~ 甜品下午茶方面,忌廉窩夫是我
無論是早餐、午餐、晚餐也好,香港人也喜歡到cafe坐坐,

也連就是喜歡這種悠閒的感覺吧,但說起來也不對喔,

每天工作中想找個時間忙裡偷閒真不是件容易事,

位於荔枝角這工廈臨立的地區,想找個地方放鬆真不容易,

能想像在這享受一杯香濃咖啡的休閒感,非常放鬆。
當然這裡也提供外送服務,飲品分成3種容量大小,夠晒貼心~
亦有不同果汁、汽水供應,價錢亦算合理。
我還留意到這裡的牛角包款式特別多,有不同配搭選擇。
先嘗嘗最原始的味道吧,牛角包多層鬆脆,勝在牛油味濃郁,

size有一隻手的大小,早餐吃這個就對了。
如果覺得很單調,可以選擇有餡料的,這個牛油牛角包真是無敵,

這牛油絕對沒在省的,雖然很想吃,但怕肥的女生會會卻步吧~

選擇這款罪惡感會比較輕吧,還可以配上沙津,感覺更健康。
沙津的份量也不小,減肥的女士最愛,款式算多~
甜品下午茶方面,忌廉窩夫是我超級推介的!

水果夠新鮮,不會有雪藏的感覺,熱呼呼的窩夫外層香脆,

每口都吃到有蜜糖的味道,香氣四溢,配上一口忌廉口感滿分~
想簡單點的話還有其他鬆餅,下班帶回家慰勞自己還不錯~
不少朋友都喜歡收集咖啡廳的特色杯子,這裡也提供購買服務,

我很喜歡這裡的情調,能三五知己滿足想盡情放鬆,也能照顧忙碌上班族~
2015-03-03
  • 鬆餅