2019-12-11 90 浏览
🥤來自韓國的即叫即製濃厚口味奶昔 🥤請支持即刻俾心👍🏻仲有follow @eatgoodwesteatbadwest🥤平時想買手沖飲品,有時想轉轉新口味想,有時又發覺間間差唔多好似無咩選擇,今日發現銅鑼灣開了韓國人氣奶昔店,唔洗諗即刻試試🥤門面有大大個吹氣雪糕好易認,奶昔有好多款口味選擇,仲有提供軟雪糕,點完餐見到店員是即刻拿奶昔材料去打,杯杯即時製作🥤奶昔包裝好特別,用上小樽仔,蓋上有個小洞放飲筒,樽仔外有銀色保溫袋,拎住時隻手又唔會好凍,以防止手溫令奶昔溶化,實在是個好貼心的一環🥤咖啡奶昔 $42飲落第一啖覺得冰冰的口感,似飲緊沙冰,質感濃度介乎於雪糕與沙冰中間,咖啡奶昔味道好似日本甜甜的牛奶咖啡糖,好啱女仔飲🥤曲奇雲尼拿奶昔$42曲奇口味一定是我我飛佛,因為好鐘意食曲奇雪糕,而呢個曲奇雲呢拿奶昔,完完全全就係一杯曲奇雪糕的味道,還有很多曲奇碎,係一杯飲得的雪糕🥤來自韓國的奶昔原來來頭不少,韓國首爾夜市,引起一陣熱潮,首爾店更曾經試過一天賣出超過1,000杯,原來非常利害
🥤來自韓國的即叫即製濃厚口味奶昔

🥤咖啡奶昔 $42

🥤曲奇雲尼拿奶昔$42

2019-11-11 186 浏览
韓國人氣奶昔即叫即製, 共11款口味揀❗️奶昔漿加入軟雪糕同牛奶製成, 奶昔仲會以反光保冷袋套住, 以減慢溶化速度, 好貼心啊🥰! 未飲之前, 我好怕會係好似美式奶昔咁甜同重口味嗰種, 但飲落有驚喜!有冰滑既口感, 整體甜而不太膩 。⁑⁑🌪暗黑風暴奶昔⁑⁑混入15款穀物磨製而成既粉粒, 飲落有淡淡牛奶香, 黑芝麻味較為香濃突出, 每一啖都咬到粒粒穀物同芝麻, 口感好豐富。
韓國人氣奶昔即叫即製, 共11款口味揀❗️

⁑⁑🌪暗黑風暴奶昔⁑⁑
2019-10-31
2019-10-12 202 浏览
今次試左榴槤味奶昔,有驚喜!😍好有榴槤味,加埋奶味超級香濃!可以再encore!飲飲下都食到好細粒肉,算係真材實料👍🏼like fb打埋卡平十蚊,變$4x!本身諗住都有少少貴。但個樽聽講可以循環再用~咁當買個水樽用,價錢即刻合理返~(記得問店員拎個密封樽蓋!)P.s.請原諒我返到office先記得影相😅

P.s.請原諒我返到office先記得影相😅
榴槤味奶昔
榴槤味奶昔
2019-09-16 291 浏览
呢排天氣甘熱,上星期六同男朋友係銅鑼灣行行下街好想搵d冰凍野飲消暑。Search一search就見到有間韓式人氣milk shake喺附近。去到門口睇到menu有好多選擇,有十幾種味簡,樣樣都好似好飲甘心大心細既我,諗左好內吾知飲咩好,最後我地兩個人share左一個薄荷朱古力奶昔。個奶昔係即叫即整,唔駛等好耐就有得飲。個奶昔包裝幾特別有個銀色袋包住,味道都吾錯,薄荷味好重仲有啲朱古力粒,飲落有啲似沙冰。天氣咁熱梨返杯就啱晒。

薄荷朱古力奶昔
薄荷朱古力奶昔
2019-09-11 151 浏览
琴晚經過銅鑼灣見到D24榴槤Milkshake,即刻買黎試有驚喜榴槤味道超濃間野有十幾種味下次行過試下其他味先有人試過其他味嗎?有無好介紹太多選擇,有選擇困難症
琴晚經過銅鑼灣見到D24榴槤Milkshake,即刻買黎試
有驚喜
榴槤味道超濃
間野有十幾種味
下次行過試下其他味先
有人試過其他味嗎?有無好介紹
太多選擇,有選擇困難症
2019-08-13 328 浏览
之前經過見到好多人排隊就放棄,但係琴晚俾我見到冇乜人排,即刻沖去試吓😍試咗原味,牛奶味重,口感仲要冰冰地啱晒而家啲天氣飲😂,值得一試👍🏼👍🏼👍🏼
2019-08-12 312 浏览
Perfect Ice caught my attention while I was in Causeway Bay. Located behind Sogo where there are a number of stret snack shops, is a place serving milkshakes! Originally from Korea, this place sells various flavors of milkshakes in cute little bottles.Menu is in English, Chinese and Korean. There is no 10%  service charge as it is take away only. They also serve a cup of soft serve if you don't want milkshakes.I ordered a strawberry milkshake ($45). It's made to order and I saw them put some str

I ordered a strawberry milkshake ($45). It's made to order and I saw them put some strawberries in to blitz away. They served it in  a silver plastic case.

I took it off to let you know what it looks like. The milkshake was pretty good. Very cold and thick. There were bits of strawberry pulp in it as well. It was sweet but not overly sweet. It had a good taste of strawberry. It was pretty good but at $45 and not  huge size, it was fairly expensive in my opinion.

Would I be back? Perhaps? But at $45, I think I'd think twice and definitely not any time soon.
2019-08-08
5 分钟 (外卖自取)
2019-08-11 288 浏览
同朋友係銅鑼灣食完午餐,想話揾鋪頭買杯野飲,知道有間韓國過江龍黎左銅鑼灣開鋪,就捻住去試一試佢!鋪頭位置都易揾,會係多數人行街必經地段,我地中午時分黎到,鋪外都有幾個人係到排梗隊鋪頭主打11款唔同口味嘅奶昔,同1款軟雪糕,價錢由35蚊到50蚊左右不定,都叫中上。落單外都有唔同奶昔嘅display,方便大家可以容易啲揀自己想要嘅口味。我同朋友就叫左個韓式紅茶味奶昔,落單後,大概5分鐘到就整好,店員會將奶昔擺入銀色袋仔到再比我地,相信係希望有保溫作用,等奶昔無咁快溶。提提大家,如果大家好似我咁想飲完奶昔要翻個樽,可以叫店員用唔插飲管嘅樽蓋,咁飲完就可以要翻個靚靚樽!講翻味道方面,我同朋友都覺得佢奶昔味道偏甜,味道上真係有扣分。紅茶味唔突出,有少少似台式奶茶嘅味道。如果大家單單飲呢杯奶昔,有機會會覺得太甜,所以建議可以同一啲咸嘅食物一齊飲,可以中和翻個甜味

2019-08-10 244 浏览
諗住新開又有咁多隻味幾吸引,所以專登去買黎試,最想試既係黑朱古力同咖啡味奶昔,去到冇咩人,等左五分鐘左右,職員叫攞得既時候,我攞上手覺得隻色有d奇怪,咖色應該係咖啡啦,但黑朱古力冇理由係白色架,我地即刻同另一個職員confirm,佢話係黑朱古力。既然佢講係咁都信佢啦,行左幾步開始飲,飲落絕對一丁點朱古力味都冇,感覺完全係曲奇云尼拿既味,覺得冇理由,所以番轉頭再問,其中一個話係黑朱古力冇錯,我攞住佢show岀黎既sample再問,我話但黑朱古力係咁既色架喎,另外一個攞個樽岀黎,望個完個label,再話佢地黑朱古力都係有加曲奇碎既,係黑朱古力冇錯,我再問,但一d朱古力味都冇喎,第三個職員話我地有落朱古力醬架,我心諗請問朱古力醬係白朱古力醬嗎?點解可以一d啡色或者黑色都見唔到既呢?一樽份量唔多,要四十二蚊價錢偏貴,睇人地po既曲奇云尼拿同我果隻所謂”黑朱古力”,一模一樣,好失望。

2019-07-27
5 分钟 (外卖自取)
2019-08-07 159 浏览
曲奇雲尼拿味($42)🇰🇷韓國人氣法式奶昔店登陸香港啦,標榜製作時不加入冰或水!現時有11款味道選擇,包括薄荷朱古力、紐約芝士蛋糕味、藍莓味等,質感濃稠,奶味頗重,最貼心莫過於會提供保冷袋💓。
曲奇雲尼拿味($42)
2019-08-04 155 浏览
sogo後面開了新飲品店,這次終於不是珍珠奶茶,而是韓式奶昔!Counter位置展示了超過十款味道的奶昔模型,口味相當多元化。咖啡味奶昔 $42開頭很怕奶昔會很甜,入口發現奶味其實更突出,奶昔是沙冰狀態,但沒有額外加水,所以奶味很濃郁又不會太甜,感覺有點像焦糖咖啡~店員還會給你冰袋為飲品保溫,我測試過在陽光超猛烈超熱的狀態下,放著15分鐘不喝依然不會融掉,不錯不錯,只是那個容器如果有可以密封的蓋就更加好了。

咖啡味奶昔 $42
咖啡味奶昔

咖啡味奶昔
2019-07-27 210 浏览
明明點睇都唔似係黑朱古力,飲埋落口都係一d朱古力味都冇,顏色同sample完全唔同,話係曲奇雲呢嗱就似d囉。問職員話肯定係黑朱古力奶昔,仲話黑朱古力奶昔都會加曲奇。咁真係好“足料”囉,咁講我都唯有“信”啦😑又細樽又貴,仲要唔啱心水嘅味道,好失望囉😤

2019-07-18 222 浏览
網上見到哩間韓國人氣奶昔PERFECT‧ICE 就梗係去試下啦~星期日6點幾到去到未有出現大排長龍但都keep 住有人行埋去買,而買完既就係鋪頭出面影相打卡好快買完等10mins 左右就有了一個樽仔奶昔 有埋個保冷袋,但天氣甘熱好快都飲曬啦同埋個依外面有水珠就變到有D 難拎一飲落去好食雪糕甘, 曲奇雲呢嗱牛奶電糕可以再攪勻D, 個人就鍾意等無甘creamy 先再飲了
好快買完等10mins 左右就有了

一飲落去好食雪糕甘, 曲奇雲呢嗱牛奶電糕

曲奇雲呢嗱

可以再攪勻D, 個人就鍾意等無甘creamy 先再飲了
2019-07-14
10 分钟 (外卖自取)
2019-07-17 207 浏览
🔎銅鑼灣謝斐道518號地下A號舖*📍 PERFECT‧ICE .士多啤梨味奶昔($45)飲品內仲會食到一粒粒嘅果蓉😋,士多啤梨味濃郁,口感好似冰沙👍🏻紐約芝士蛋糕味($55)芝士蛋糕愛好者必試!超濃嘅芝士蛋糕味,好似真係食緊件cheese cake咁🥰比起士多啤梨佢個奶昔底再厚實啲.天氣咁熱真係好啱飲返啲凍飲好涼快,終於唔駛去韓國都飲到喇yeahyeah!!🤪😋😋😋
🔎銅鑼灣謝斐道518號地下A號舖
📍 PERFECT‧ICE

士多啤梨味奶昔($45)

紐約芝士蛋糕味($55)
芝士蛋糕愛好者必試!