2015-09-08 443 浏览
係黃埔依邊做野做到下午5點鐘都未食我既第一餐個肚打晒鼓拿拿聲去黃埔美食坊睇下有咩好食我當時既要求只希望 快 ! 飽肚 !見到pepper lunch即入 ~平時pepper lunch通常會係food court度見到黃埔依間係獨立店環境幾舒服食物種類仲比food court多有澳洲和牛餐sukiyaki餐意粉餐啦 ...叫完食物可以返埋位舒舒服服等侍應送過黎雖然多左好多選擇但係我都好專一咁揀返佢<珍寶牛肉飯>侍應送緊過黎既時候已經嗅到好香黎到鐵板熱到炸炸聲我快手將佢炒勻唔想d牛肉煎到太熟炒到差唔多再加我最愛既蜜糖醬一齊兜勻食得!!好味 , 滿足

係黃埔依邊做野

做到下午5點鐘都未食我既第一餐

個肚打晒鼓

拿拿聲去黃埔美食坊睇下有咩好食

我當時既要求只希望 快 ! 飽肚 !

見到pepper lunch即入 ~

黃埔依間係獨立店

環境幾舒服

食物種類仲比food court多

有澳洲和牛餐

sukiyaki餐

意粉餐啦 ...
叫完食物可以返埋位

再加我最愛既蜜糖醬一齊兜勻

食得!!

好味 , 滿足

2015-04-29 505 浏览
前日放工同大佬7:00左右到達,唔洗等位。紅磡呢間係好似有服務嘅快餐店,而且有自助醬汁同水。當晚叫咗個牛肉壽喜燒(好似$66)、咖喱漢堡芝士奄列飯+蛋+$15有一杯氣水同選擇咗沙律(好似$86+$15+$3)。落order時氣水同沙律即時俾你,而主菜就大概5-10分鐘就有服務員送到。沙律-菜尚算新鮮同沙律醬好夾壽喜燒-個汁好濃送飯一流,連平時唔太食飯嘅我都擦晒成碗飯。牛肉份量足,唔係薄薄嘅,牛肉片嚟講都算小厚,肉香不過略嫌唔夠肥,當中有隻生雞蛋上,可以混埋醬汁,不過我就等隻蛋半生熟時送飯。芝士奄列飯-有驚喜,芝士喺奄列蛋皮中流出,煙煙靭靭,咖喱汁香濃,漢堡牛肉咪香,質地軟軟。咖喱汁另上自行加入,可以落得太多有啲溜。總結物價同食物、環境成正比,而且選擇多,環境都算舒適。

前日放工同大佬7:00左右到達,唔洗等位。
紅磡呢間係好似有服務嘅快餐店,而且有自助醬汁同水。
沙律-菜尚算新鮮同沙律醬好夾
咖喱芝士奄列飯
牛肉壽喜燒
沙律
咖喱芝士奄列飯
牛肉壽喜燒
沙律
2015-02-25 465 浏览
在黃埔美食坊,由於太多選擇,最後選了呢間,因為等的時間最短,同埋企係道都好鬼香。 一人食dinner, 最重要快靚正,個白飯是珍珠米,不錯,不過比例上比較小,牛肉就好香,注意不要煎太熟會好鞋,同埋記得加汁,有honey soy, garlic甘你自己加。不要太貪心,因為好鬼咸。Salad 杯上,都好新鮮個,芝麻醬真的不錯。個set既mango juice.....不如選汽水比較好。環境不過不失,如果10分滿分我俾6.5至愛分。
2015-01-14
星期六的下午時間帶了我家的老佛爺出去吃午餐打算來到黃埔美食坊,看看有什麼好吃的東西其實現在時間已經下午二時了~不過來到1樓時,已經聞到大量的黑椒香味,吸引了我~行完一圈美食坊後,都依然念著想吃PEPPER LUNCH~其實都滿多人等待的.內有地方可以坐,不用四處找位但就要等一等,趕好今天2人位,只是等了15分鐘已經可以入位.喜愛這裡等位,而不用搵位.點了餐後,回座位等待服務員送上食物在等待的時間,門前有2張大型的餐牌,可以邊等邊打發時間決定吃什麼東西餐廳在桌上會有自助調品盤是原粒黑椒粒既磨出的黑椒粉.另加HKD15多有飲品和一個小食,小食要了薯蓉和沙津.但我見再加多HKD2有一支CC檸檬,吃熱椒椒的鐵板飯~要飲汽水更爽快.汽水未必想要的話,餐廳會有提供清水給客人這是貼心的服務~吃得辣的朋決們,餐廳提供有紅椒粉馬鈴薯蓉,蕃茄的汁,添了少少的香草,一般薯蓉味道珍寊黑椒牛肉飯 HKD74炸~炸~炸~的鐵板聲音,半生熟的牛肉片,要立即把飯和牛肉一起撈,而鐵板的熱力令到牛肉全熟飯會有一點梗身,配上蔥,栗米,連牛肉一口吃,香口無比,不滿味道淡的,可自行加黑椒.咖哩黑椒芝士牛肉飯 HKD70愛吃芝士
星期六的下午時間
帶了我家的老佛爺出去吃午餐
打算來到黃埔美食坊,
看看有什麼好吃的東西
其實現在時間已經下午二時了~
不過來到1樓時,已經聞到大量的黑椒香味,
吸引了我~行完一圈美食坊後,
都依然念著想吃PEPPER LUNCH~
其實都滿多人等待的.
內有地方可以坐,不用四處找位
但就要等一等,
趕好今天2人位,
只是等了15分鐘已經可以入位.
喜愛這裡等位,而不用搵位.
點了餐後,回座位等待服務員送上食物
在等待的時間,
門前有2張大型的餐牌,
可以邊等邊打發時間
決定吃什麼東西
餐廳在桌上會有自助調品盤
是原粒黑椒粒既磨出的黑椒粉.
另加HKD15多有飲品和一個小食,
小食要了薯蓉和沙津.
但我見再加多HKD2有一支CC檸檬,
吃熱椒椒的鐵板飯~要飲汽水更爽快.
汽水未必想要的話,
餐廳會有提供清水給客人
這是貼心的服務~
吃得辣的朋決們,
餐廳提供有紅椒粉
馬鈴薯蓉,
蕃茄的汁,
添了少少的香草,
一般薯蓉味道
珍寊黑椒牛肉飯
珍寊黑椒牛肉飯 HKD74

炸~炸~炸~的鐵板聲音,
半生熟的牛肉片,
要立即把飯和牛肉一起撈,
而鐵板的熱力令到牛肉全熟
飯會有一點梗身,
配上蔥,栗米,連牛肉一口吃,
香口無比,
不滿味道淡的,可自行加黑椒.
咖哩黑椒芝士牛肉飯 HKD70

愛吃芝士和咖哩,重口味的我,
牛肉片是比珍寊黑椒牛肉飯少了一點的,
熱鐵板令到芝士溶化,變成了一條條的芝士絲,
咖哩沒有太辣而重咖哩香,
真的吃得津津有味.
二人的價錢,
有像來PEPPER LUNCH 開心勝過去酒樓飲下午茶,
最起碼給了我家的老佛爺的新鮮感,
連老人家都讚好吃.下次要再來.
题外话/补充资料: PEPPER LUNCH 就在扶手電梯一出就到, 大家可以先拎排隊票先, 之後再慢慢去看其他餐廳,可以省時.
2015-01-31
珍寊黑椒牛肉飯
  • 咖哩黑椒芝士牛肉飯
2014-09-09 763 浏览
本來想去食旁邊的茶木,才11:30am已大排長龍,怕等位的老公就說試試新開的Pepper Lunch。幸好我們早去,因為我們食完離開已經有人等位了。每張桌有枱號,侍應安排座位後,叫我們自己出去買(像快餐店),同收銀講低枱號。很快,餐便送來了!極量肉眼牛扒,$112。老公點這個,他說扒夠大,夠晒飽。我的是蕃茄醬牛肉意大利麵,$62。吃這個餐感覺得「新鮮」。鐵板燒得熱熱的,牛肉仍是生的。自己把蕃茄醬淋上去,即時炒勻,牛肉很快就熟。我沒留意菇類和洋蔥是生的還是熟的,不過邊炒邊香氣四溢。唯一缺點是油出來沾污衣服,幸好今天穿的只是街坊裝。穿靚衫最好不再來,或自己圍條圍巾。還可以加$12跟餐,有汽水和一款小吃(例如薯蓉、沙律等),若不加汽水,店內也有免費自取的清水。總括而言,好味,份量亦足夠。黃埔美食坊又一新食點!

極量肉眼牛扒
極量肉眼牛扒,$112。老公點這個,他說扒夠大,夠晒飽。
蕃茄醬牛肉意大利麵
我的是蕃茄醬牛肉意大利麵,$62。

總括而言,好味,份量亦足夠。黃埔美食坊又一新食點!
2014-09-09
極量肉眼牛扒