1K
2025-07-15 1452 浏览
今天一早跟朋友過一個愉快的週末來到這間吃個自助早午餐,餐廳環境真的挺不錯的,地方很大,亦有不同種類的坐位可選,是個約會的好地方!而且今天我們比較早到,所以人比較少,之後都陸續有人入座了!週末半自助早午餐(338元/位)自助吧外面有大量食物可以自取,如火腿,肉腸,芝士,沙律菜,麵包,特色前菜,生果,甜品等等,輕輕鬆鬆就可以拿滿一桌子的食物了,其中火腿味道挺不錯的味道乾香亦有油香,水果香甜。甜品亦挺不錯,有個跟提拉米蘇有點像的朱古力餅版的甜品挺有驚喜的!炭燒豬鞍配乾蔥汁豬鞍吃起來肉質挺細嫩的,肉汁豐富,有點油香,豬肉味香濃。配的乾蔥汁剛好中和了油膩感。配菜亦豐富,蘆筍脆嫩,薯蓉香滑。炭燒牛肩胛肉配紅酒汁(+60元)牛肩胛肉就只有指定熟度,差不多約五成左右,肉質挺嫩的,這部位不算太肥,所以吃起來沒有太多油膩感,牛肉味突出,配上香甜的紅酒汁,多加一份滑嫩口感。香檳(買一送一)(108元)味道較甜,挺容易入口的。
週末半自助早午餐(338元/位)
自助吧
炭燒豬鞍配乾蔥汁
炭燒牛肩胛肉配紅酒汁(+60元)
香檳(買一送一)(108元)
味道較甜,挺容易入口的。
2025-07-13
2025-08-26 0 浏览
I am quite astonished that the waiters do not speak English. I ordered Latte at the end of the meal and they gave me black tea🤣🤣🤣. Even my friend asks for Americano, they did not understand and needed to clarify a few time. My friend said the waiters should be from the Mainland. The background music is very noisy....Could not be lowered down.......But quality of food is good, the soup is tasty and the spaghetti are also very delicious.
  • 招牌黑松露24個月巴馬臣芝士意粉
  • I like  their  mushroom  soup
2025-07-01 1471 浏览
餐廳環境舒適,食物質素也不錯,价格也合理。 但個別員工服務態度欠佳,無禮貌。明明裡面好多吉枱,但就安排我們一行四人坐門口隔離,仲要係兩張迷你小圓枱,要求轉座位,那位接待員都不太願意安排,未食已經一肚氣。另有一位女服務員,跟她說話,她是完全無反應,無表情……暫時吾會再去, 銅鑼灣區食物好,環境好,服務好的餐廳多的是。 服務態度差絕對係趕客。
2025-06-21
2025-06-04 1547 浏览
聽朋友介紹專門過嚟食生蠔,大部分都係來自法國。專業嘅生蠔師傅會親自過嚟了解客人想食咩口味嘅生蠔(爽身/Creamy/海水味重 )再作推介,介紹得好詳細、好貼心!今次揀咗個生蠔拼盤,可以試到16款唔同嘅生蠔,每一隻都好新鮮!性價比十分高!佢哋嘅意粉都同樣出色!香蒜辣椒意粉(加帶子)好重蒜味,辣度適中(唔食得辣嘅可以走辣)。三黃雞(半隻),皮薄肉嫩,趁埋個燒汁勁野味!最後order咗個Tiramisu做結尾,酒味好重,好creamy!夜晚食飯有Live Band表演,邊聽住歌邊食飯,chill爆!侍應會比Song Request紙比客人點歌聽。整體環境舒,服務都做得幾好,幾細心、週到。
三黃雞(半隻),皮薄肉嫩,趁埋個燒汁勁野味!
整體環境舒,服務都做得幾好,幾細心、週到。
環球生蠔拼盤
2025-06-02
環球生蠔拼盤
2025-05-11 1397 浏览
选择了露台座位,服务员少,速度很慢,吃完了很久都无人收走餐具。Clam Chowder味道奇怪,从未经历过如此味道。虽然价格不算贵,但性价比其实不高。适合随便喝杯酒,但不适合正餐!
2025-03-23 2090 浏览
Hong Kong Restaurant Week Lunch Menu:-Fulfilling Lubuds Group standard-Cozy & spacious environment with stylish decoration-My server was very attentive & hard working, other staffs also friendly-Foods were good too(semi-buffet lunch with typical salads, appetizers, cold cuts, desserts etc., yet highlight was main courses from the kitchen😃 both pastas were yummy, al dente & the taste both great, portion also enough)*It’s a place I may come back from time to time, good for all kinds of events like

-Foods were good too

*It’s a place I may come back from time to time, good for all kinds of events like causal business meeting, friends gathering or dating
(鬧市中擁有型格室內及戶外天台的地方,地方大、位置便利,很好坐的地方,食物也不錯,價錢合理)
2025-03-18
用餐优惠
信用卡優惠
  • 黑椒芝士大蝦意粉
  • 蕃茄橄欖酸豆鯷魚意粉
2025-03-12 2456 浏览
上次跟好友第一次光顧,服務十分到位,食物也有水準。所以今次跟家人一行四人再來食物仍然不錯,但服務差很遠🙈首先要求嘅窗邊四人座位沒有安排,反而被帶到周圍也是客人的近廚房位置,上次安靜享受美食的環境沒有了,換來是喧嘩跟談話聲。之後點了羊扒,看似是經理的男侍應沒有問我要幾成熟便走了,就算是紅茶茶餐廳也會問呢。然後到海鮮湯時,那個女侍應同一時間將湯倒入了我和我老公的碟上,感覺很趕。而且她為了趕快收碟,居然選擇在我和另一張枱中間狹窄的位置上行過,當然也有碰到我的椅子(沒有說一聲不好意思)。雖然這不是一間很高級的餐廳,但是以晚餐每位近$500的價錢我期待的服務應該不是如此吧。服務水準跟上次差天共地嘅原因可能就是上次的客人沒有今次這麼多吧。但多客人不是更應該維持更佳的服務嗎?多客人就犧牲服務不是食店的正確態度吧?如果有機會下次再來希望有改善,不然就不會再來了。

麵包
前菜:油甘魚
主菜:羊扒
甜品:雪葩加Brownie
2025-03-09 2208 浏览
訂咗枱18:30嚟,我哋早到咗。當時餐廳只有一台客人。咁我哋坐低就嗌咗啲dinner sets再加其他食物。Starters都算快上左俾我哋,而個主菜就等左成個鐘都冇聲氣。咁我哋就問其中一個waiter,佢就好例牌咁話整緊。再過咗大約15分鐘,只見到其他遲嚟嘅客人嘅主菜都出埋、食埋,我哋張枱仲係乜都冇,係連隻碟都俾人收埋。我就用眼神一直追蹤嗰位話「整緊」嘅waiter,到底有冇幫我哋跟過。佢過咗一陣都同我哋講返追咗。然後我哋慢慢先聽到廚房話「開始」準備我哋嘅主菜。當時已經講緊等咗超過一個鐘。好啦,等到個主菜終於嚟到食埋。個甜品又係咁?!!唔知佢個Tiramisu係咪即叫即整咁威水,又係成半個鐘都冇聲氣,得隻吉碟喺張枱度。每樣嘢都要追一次,追兩次、三次先肯嚟。最後嬲到甜品都唔食就走咗。最終亦同經理表示不滿。之後佢一句抱歉都冇講過,只係機械式咁比個九折。要唔要嚟呢間餐廳就你哋自己諗。我就肯定唔會再嚟。
❣️位置係時代廣場食通天11樓,之前試過lunch set,semi-buffet形式,有自助salad bar,食物新鮮味道唔錯,今次weekend嚟咗試Dinner Set🍽️$498有4道菜同Drinks🍹餐廳環境舒適,夜晚7點半左右不時會有live show,邊聽歌邊enjoy dinner,服務態度亦都唔錯,上菜會介紹菜式,細心擺盤💛🌟 Appetizer 🔹經典配搭巴馬火腿伴蜜瓜🍈 |香烤意大利蝸牛伴薯蓉🐌 🌟Soup 牛肝菌蘑菇濃湯 🍄‍🟫 | 托斯卡納海鮮湯🦞🔹推薦海鮮湯,員工會即場將湯倒落海鮮上,有原隻燒蝦、帶子同蜆,味道超鮮甜濃郁蝦味!🌟 Main 🔹 香燒澳洲盲鰽及香煎太平洋紅蝦配藏紅花忌廉汁及羅勒油🦐🐟 - 紅蝦出色‼️蝦身開邊煎得香脆,蝦肉肉質彈牙🔹 炭燒M5和牛西冷扒🥩 - 原汁原味嘅西冷,肉味香濃,炭燒火候剛好,炭燒格紋路鎖住肉汁🤩🌟 Dessert - 精緻擺盤🍽️經典配搭👍🏻🔹朱古力慕斯配朱古力布朗尼及檸檬梨子雪芭 🍫|提拉米蘇☕️

🌟 Appetizer

炭燒M5和牛西冷扒
朱古力慕斯配朱古力布朗尼及檸檬梨子雪芭
提拉米蘇
2024-12-26 2922 浏览
不嬲都當呢度係飯堂,一個月都會黎2-3次,約親朋友lunch都會黎呢度,環境舒適,空間感大,檯同檯之間都唔會好迫,最大優點係我最鍾意佢有沙律吧,可以食到好多唔同既沙律同菜,但佢既優點都變成最大既缺點,每次黎食都睇到佢地質素愈黎愈下降,由佢地未改名之前既1601食到而家,見到佢地既冷盤烤南瓜,由以前既一大片一大片,切到而家一粒粒,睇到都唔想食,口感都差左好多,以前係烤到好香,而家好似烚熟左咁既味道?有好幾款既沙律款式例如:鷹咀豆,粟米,同藜麥以前都會好新鮮既感覺,但而家全部都加晒沙律醬,一patpat咁,如果一d想食得健康既人,係唔會想將沙律醬放落口,我係其中一人,真心諗唔明點解全部野都加晒沙律醬但佢既main 仲好保持到水準,呢個係我絕對冇投訴,每次食佢塊扒都真係煎得岩岩好火喉,朋友食佢既豬胺同燒雞都好juicy, 但今日我見到連鷹咀豆都加沙律醬既一刻,我就真係唔太想再黎食, 希望下次我想再黎既時候,唔好再令我地失望

2024-11-26 3045 浏览
極度失望服務差到不得了。一流價錢,九流質素。這天餐廳生意淡靜午餐時段客人並不多,但仍然不能準時出餐,詢問侍應們交代含糊人人發夢。1:37入座已經馬上落單點了2份Lunch set 包括牛扒和海鱸魚後,我們先到Salad Bar拿了一小份沙律吃完後,過了不知多久見牛扒和魚還未到,追完又追直至到2:30都冇見任何一份主菜出現。期間問侍應生係唔係漏單唔知答唔出,問廚房係咪整緊唔知答唔出,仲要等到幾時唔知答唔出,幾位侍應站在一起只顧傾計或者發呆一臉迷惘。最後餐廳侍應們只得一個建議就是繼續等等到廚房出餐,然後打包給我們帶去別的地方吃,這個建議當然不能接受,一心想在餐廳享用美食為何最終打包收場,我們唯有埋單(收據見圖)盡快離開現場。香港飲食業生意每況愈下不是沒原因的。

香港飲食業生意每況愈下不是沒原因的。
2024-11-26
2024-10-26 3340 浏览
老Best生日,揀咗位於銅鑼灣TimeSquare嘅Penna食半自助餐🍽️我哋揀咗3個set Lunch主菜 包埋沙律吧,飲品同甜品,再散叫左1碟海膽墨汁意粉,半打生蠔🦪及Tiramisu🍰沙律吧🥗有好多選擇,有新鮮沙律菜,生果,芝士,各式火腿同涼拌,乾果,全部都好新鮮👍🏾醬汁都有幾款,個人最愛黑醋配橄欖油🫶🏻夠曬健康 Mains方面我地叫咗⬇️🍕巴馬火腿Pizza底有啲乾,不過都算熱辣辣芝士有拉絲🥩炭燒澳洲頂級西冷(8orz)配黑胡椒汁牛扒都有炭燒味,個人覺得再生d會更好🦞開心果香蒜焗龍蝦(半隻)龍蝦當然留俾老best,我哋食配菜都夠🤭🍝海膽墨汁意粉 海膽冇臭味,帶子煎到好香,雖然食到個咀黑曬,但好好味👍🏾環境好舒服,整體都滿意🩵Girl talk不知不覺就傾到佢哋落場,店員冇趕我哋走,最後埋單時店員仲話free咗件Tiramisu 請我哋食,so sweet😻掛住食都冇咩影到相添~3個女仔飽到晚餐都慳返唔洗食😹呢間可以再encore🙌🏻Penna • Moon Garden📍 銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場食通天11樓1105號舖

Mains方面我地叫咗⬇️

🍕巴馬火腿
Pizza底有啲乾,不過都算熱辣辣芝士有拉絲

🥩炭燒澳洲頂級西冷(8orz)配黑胡椒汁
牛扒都有炭燒味,個人覺得再生d會更好

🦞開心果香蒜焗龍蝦(半隻)
龍蝦當然留俾老best,我哋食配菜都夠🤭

🍝海膽墨汁意粉
海膽冇臭味,帶子煎到好香,雖然食到個咀黑曬,但好好味👍🏾

Penna • Moon Garden
📍 銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場食通天11樓1105號舖
庆祝纪念
生日
2024-10-22 2995 浏览
這餐㕔是在時代廣場附近工作的美食家朋友愛喝咖啡带我来。 我喝茶,朋友喝咖啡,她那杯咖啡的油份足,味道十分香。 但 我的菊花茶竟然要六十元比一杯香濃的咖啡还要贵。還要是茶包。 環境是不錯,裝修高级有歐州feel,午市後人也不多,服務水準也可以。 餐廳有個小露台,喝完咖啡便走出去,聊聊天吹吹水,感觉蛮写意的。其实在铜锣湾找到有露台的餐厅,应该不是很多了。我们是餐厅中唯一的两台客人,所以一坐便坐了一个小时,没有被催促,感覺不错的呢!!!
這餐㕔是在時代廣場附近工作的美食家朋友愛喝咖啡带我来。
Book左信用卡app既午餐set,包前菜buffet,有各種salad菜,拌好的salad,cheese and ham同西瓜蜜瓜,有餐前麵包、湯、主菜、甜品和餐飲,整體份量好足夠,味道也很好,值得推介。平時都有呢個semi buffet lunch提供,價錢就貴少少,人均160-250左右。餐廳環境幾好,服務員有禮貌,也會及時收碟和換餐具,餐具都幾靚!salad種類都算多,食材新鮮,味道幾好。主菜有🦐意大利粉、牛扒、豬扒和魚等等,部分菜需要額外加錢。牛扒有炭烤味,都幾juicy,熟度都掌握得好,另外蝦爽口,麵都好掛汁!甜品唔會好甜,都有cheese味,幾好。

salad種類都算多,食材新鮮,味道幾好。

甜品唔會好甜,都有cheese味,幾好。
2024-09-22 7951 浏览
-{銅鑼灣意式西餐🍲}Restaurant week dinner ($398 per person)🤤 Charcoal Grilled M5 Wagyu Beef Sirloin 🤤 (+$68)8安士嘅牛扒好腍🥰就咁食唔點汁更食到牛扒嘅原汁原味🥳旁邊嘅薯泥好香 配菜有烤過好香口👖褲評: 8.5/10🤤 Pan-Fried Pacific Red Prawns (2pcs) Risotto 🤤 好高質嘅risotto😍飯有咬口 醬汁唔太水或乾 烤蝦肉質彈牙 最近食過最好食嘅risotto🥹👖褲評: 9/10🤤 Spaghetti Aglio Olio with Scallops 🤤 蒜香意粉加帶子 好辣🥵🥵🥵味道還好只係太辣😂👖褲評: 7/10🤤 Roasted Italian Escargot (4pcs) 🤤 蝸牛肉😋好多香草醬同牛油香 薯泥都係一樣~👖褲評: 8/10Salad soup同brownie甜品唔多介紹喇 係蘋果酥加伯爵茶雪糕較出色特別😆整體食物係高質嘅😉係服務怪怪地 有聽到樓面supervisor幾大聲鬧啲waiter 有菜式冇介紹咩黎就擺低
{銅鑼灣意式西餐🍲}

👖褲評: 8.5/10

👖褲評: 9/10

蒜香意粉加帶子 好辣🥵🥵🥵味道還好只係太辣😂

👖褲評: 7/10

蝸牛肉😋好多香草醬同牛油香 薯泥都係一樣~

👖褲評: 8/10

Salad soup同brownie甜品唔多介紹喇 係蘋果酥加伯爵茶雪糕較出色特別😆整體食物係高質嘅😉係服務怪怪地 有聽到樓面supervisor幾大聲鬧啲waiter 有菜式冇介紹咩黎就擺低左

性價比: 8/10
服務: 7.5/10
環境: 8.5/10

🚩 Penna • Moon Garden 🚩
地址: 銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場食通天11樓1105號舖

#fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai銅鑼灣