2024-06-25
這店露台雅座,望住海景,黃昏時間更感休閒。LOVE STRAWBERRY新鮮沙律菜加入士多啤梨、無花果、藍莓、蕃茄仔、紅菜頭、紅桑子,配上黑醋欖油味道酸酸,又開胃亦有益。布里芝士 配 酸種麵包布里芝士香味濃,上面放上酸甜的紅酒醋櫻桃茄,酸種麵包有香脆口感,碟中放咗合桃、西蘭花、椰菜花、蘆筍、紅蘿蔔仔,豐富左口感又有益。釀海鮮南瓜批芝士焗嘅海鮮南瓜批,內有三文魚籽、帶子、魷魚、海蜆、青口、大蝦、蟹肉、鮮味十足,底下有濃郁嘅薯蓉,增添左豐富嘅味道。Affogato配Espresso 望住雲呢拿雪糕淹沒在Espresso 之中,我有兩種感覺,既能享受冰涼嘅雪糕又能品嘗濃縮嘅咖啡滋味。而Espresso 嘅酸度同苦澀,就平衡番雪糕嘅甜膩。夏芒蜜柚梳打杯中放上滿天星乾花點綴,芒果肉嘅黃色配搭橙色嘅乾片,味道酸甜的柚子同清爽的梳打水結合,夏天飲落涼快。Matcha Latte每次飲Matcha Latte 帶有清淡嘅抹茶味,但今次就有加左果仁的口感,微酸的山楂脆口的開心果,令平凡嘅飲品增添口感同色彩。
LOVE STRAWBERRY
布里芝士 配 酸種麵包
釀海鮮南瓜批
Affogato配Espresso
而Espresso 嘅酸度同苦澀,就平衡番雪糕嘅甜膩。
夏芒蜜柚梳打
Matcha Latte