2023-08-17
每逢星期六我都會去黃埔娘家,每次經過這間藍屋仔,我的眼球自然就會比她吸引住,每次都話一定要去試!今次終於可以試到,適逢朋友仔8月中生日,就幫他提早慶祝!😁😁😁門面已經好吸睛😍😍室外的裝修和裝飾真的很漂亮,很Chill...打卡一流,簡直係打卡聖地!😍😍室內裝修也是用藍白色為主,清雅簡潔,坐位與坐位之間距離十足,傾計唔怕比人打擾,是一個聚腳的好地方!👍👍我們11點幾就去到,所以人流不多,但離開時已經坐滿了80%!👍星期六有做weekend Brunch. 價錢公道,食物質素也不錯!💢美國安格斯牛肉煎蛋漢堡薯條 HK$138 包一杯飲品漢堡牛肉非常juicy,配撘太陽蛋,有流心口感,兩都味道非常夾。 薯條鬆脆!👍😋💢蝦多士蝦膠是自家打的,十分好食,多士脆而不油!💢蟹餅自家制蟹餅,整個都係滿滿蟹肉,非常鮮味,外脆內軟,正!😋😋😋我們2人喝了3杯咖啡,為什麼?因為她們的咖啡又香又濃,而且仲係我喜歡帶Nutty. 所以忍唔住叫多杯😁😋😁😋晚餐Dinner set 價錢不算貴,下次會來試下晚上的氣氛和食物!
門面已經好吸睛😍😍
室外的裝修和裝飾真的很漂亮,很Chill...
打卡一流,簡直係打卡聖地!😍😍
💢美國安格斯牛肉煎蛋漢堡薯條 HK$138 包一杯飲品
💢蝦多士
蝦膠是自家打的,十分好食,多士脆而不油!
💢蟹餅