2021-09-16
山長水遠特登入赤柱黎呢間呢排勁hit嘅cafe~星期六下午黎,排隊排咗成個鐘,真係超熱超曬,不過staff有提供遮,又有提供凍水同切咗啲牛角包比門口排隊嘅客人邊試食邊等,呢樣野有加分~但真係要排好耐,要諗吓值唔值得😹Lemonade $45 熱到飛起嘅時候,呢杯凍嘅Lemonade簡直救我一命,好涼爽但真係好酸,飲一啖會酸到瞇埋眼嗰種😹😹😹Prosciutto Pizza $68個pizza底係幾好食幾鬆軟,夾埋火箭菜都好fresh,略嫌啲火腿太咸,但overall都好食嘅~ Focaccia Pugliese $58 有啲似pizza但又有啲似麵包,咬落都鬆軟,啲蕃茄幾juicy,成件事好match好香幾好食😋 Crispy Roll Pistachio Apricot $42 出面嗰層好酥脆,內裡好厚實,甜得黎唔滯,個人幾鍾意❤️大推!(同行朋友表示覺得太甜)Double Mascarpone Cheesecake $68個cheesecake佈滿餅碎,成個蛋糕分2層,1層類似係cream好軟滑,另1層係cheesecake,芝士味都濃但唔會話好膩~推!整體黎講,間cafe裝修真係好
Lemonade $45
Prosciutto Pizza $68
Focaccia Pugliese $58
(同行朋友表示覺得太甜)
整體黎講,間cafe裝修真係好靚,好有歐陸風情,而且粉紅色好岩打卡💕啲野食都幾好食,說不上抵食,但呢啲cafe食環境所以貴啲~Staff講英文但好nice好helpful,service係幾好嘅!