2023-05-12
鐘意食pancake 既朋友控可以看過來,最近新發現一間pancake house , 經過品嚐係正既。位於荃灣荃新天地的hoihoi pancake house, 環境唔錯,座位上也有可愛毛cushion, 讓客人進餐時坐得舒服d 又夠美觀,餐廳是西式為主,我們點了兩個主食,一款甜品。1. 鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉, 鐵板燒得來有蛋漿做底,撈埋意粉一起食超夠味,仲有d 大大隻的海蝦,加埋面頭的芝士粉,又香又好味。2. 香芒海蝦海膽pizza , pizza 係由大大隻海蝦同香芒做餡,鮮甜可口,海膽漿在面頭味道份外驚喜。3. 甜品是必點重頭戲,選擇了南瓜梳弗里,梳弗里上插上獨有的卡通卡片,打卡特別有意思,個梳弗里登下登下,好彈牙,入口更是香滑濃郁,超愛的喔。4. 另外兩杯野飲,抹茶沙冰同曲奇沙冰,大大杯沙冰有賣相,沙冰口感綿綿,入口即融透心涼,好飲。