2021-01-10 325 浏览
見有傳媒介紹同見有朋友分享過話過Tiramisu “好好食”,於是慕名而來。搵左一日公眾假期大旺日,去食個Lunch 大概13:30 。需要喺門口等候入座先發現原來個Cafe 係酒店大堂既位置。所以你一路食嘢既同時,係會有人一路check in 架。以圖中右邊枱為例:你見到枱前企喺度既人s係check in 中,對面既位置就係我地今次visit 時被安排既用餐位置。所以相對黎講,個環境唔係話好有私隱度架。疫情下,全個cafe 只有四枱客。我揀左個牛油果牛角包同Mocha, 友人就揀左蟹肉莞茜牛油果多士。再share 一個Tiramisu( 可以安排後上) 。牛油果牛角包係一樣好正路都幾難唔好食既嘢。所以我形容為合符期望🤪Mocha 就好一般啦。由於我唔係莞茜愛好者,所以都俾唔到評價。不過就份量而言,我覺得係略為細份。 重頭戲Tiramisu 黎啦。一望之下,有覺得依原來都幾細舊。用匙羹比,三大匙應該食得完。佢係果種啲cheese 好似yogurt 流質感覺既creamy cheese 再加好濕有咖啡味既手指餅。唔漏,唔太甜,亦冇乜芝士味。口感同味道幾好架,好食,但我唔會話好好食!🤭整體
搵左一日公眾假期大旺日,
去食個Lunch 大概13:30 。

需要喺門口等候入座
先發現原來個Cafe 係酒店大堂既位置。

所以你一路食嘢既同時,
所以相對黎講,個環境唔係話好有私隱度架。

疫情下,全個cafe 只有四枱客。

牛油果牛角包係一樣好正路都幾難唔好食既嘢。
所以我形容為合符期望🤪
Mocha 就好一般啦。

由於我唔係莞茜愛好者,
所以都俾唔到評價。
不過就份量而言,我覺得係略為細份。

重頭戲Tiramisu 黎啦。
一望之下,有覺得依原來都幾細舊。
用匙羹比,三大匙應該食得完。

整體黎講,以價錢相對食物環境而言,係價錢略貴,食物細份咗少少。試過就okay。
又係一間想去咗好耐嘅Cafe( ´∀`) 記得以前有朋友去過仲可以任坐睇書做功課,依家要限時60分鐘了~ 雖然有時間限制不過成個環境都好chill, 服務態度都非常好~ 總括而言Cafe來講算係非常好,只係冇我想像中咁打卡able(°▽°)打卡friendly(*゚∀゚*) : 📸📸📸/5Price💰港式鹹牛肉炒蛋多士 —— $58朋友要求要點,一開頭以為好伏,點知嚟到個樣都幾好(〃ω〃) 麵包都係用法國嗰隻硬麵包,意外地都幾夾而且賣相比起其他多士更好我覺得(о´∀`о)鮮果乳酪香脆燕麥片 —— $45一開頭嚟到都覺得有啲細杯,不過我啱啱起身好想食Yogurt ,食完好飽! 而且入面嘅燕麥片唔係普通嘅cereal, 係專整yogurt bowl 嘅配料~~ 早餐一流( ´ ▽ ` )Tiramisu —-$48一開頭見到真係覺得好細個! 睇相明明覺得好大份( ̄∀ ̄)不過因為見到其他人嘅碟都係細隻啲可能係角度嘅問題~~重點係好食! 冇對唔住佢個名氣~~ 食完yogurt 杯剛剛好! 價錢上都唔太貴~ 不過真係食幾啖就冇了(´ε` )cappuccino--- $38推薦值💡:⚜️⚜️⚜️⚜️/5

打卡friendly(*゚∀゚*) : 📸📸📸/5

Price💰

港式鹹牛肉炒蛋多士 —— $58
而且賣相比起其他多士更好我覺得(о´∀`о)

鮮果乳酪香脆燕麥片 —— $45

Tiramisu —-$48

cappuccino--- $38

推薦值💡:⚜️⚜️⚜️⚜️/5
環境食物配色都好好! 如果有俾人影嘅打卡位就100分了( ◠‿◠ )建議大家一定要平日去啊,星期六日超級多人!
Cappuccino
2020-12-21
Cappuccino
2021-01-09 168 浏览
期待左好耐嘅tiramisu🤩唔係行打卡路線但好classy 嘅cafe,空間感好足唔逼。Tiramisu造型的確幾靚,但其實味道就比較一般。份量本身已經唔大,但即使比例上黎cream 都偏少,同埋好流質,加上ladyfingers 好似浸唔夠咖啡,所以成份tiramisu 都係偏乾。優勝之處係咖啡味好香。In conclusion: 聽到太多對於呢份tiramisu 嘅好評,但黎試只覺得係below average,名過其實,所以唔駛特意黎。
期待左好耐嘅tiramisu🤩

優勝之處係咖啡味好香。

2021-01-09 85 浏览
🧁𝓛𝓲𝓯𝓮 𝓲𝓼 𝓾𝓷𝓬𝓮𝓻𝓽𝓪𝓲𝓷. 𝓔𝓪𝓽 𝓭𝓮𝓼𝓼𝓮𝓻𝓽 𝓯𝓲𝓻𝓼𝓽......最近忙到甩轆,終於有時間可以去食傳說中全港最好食嘅tiramisu。話說,呢間酒店內嘅coffee shop閒日去都好多人,想試tiramisu嘅話建議朝早去喇。講番個tiramisu先,賣相幾好,口感香滑,但酒味唔係好食到,同份量有點細,不過都高質的。至於杯Ice Americano,冇咩驚喜。最後就是服務,可能因為太多人啦,落單嘅野等到朋友飲晒杯咖啡都未等到,要等到個staff執枱先被發現,希望之後會有改善。
🧁
至於杯Ice Americano,冇咩驚喜。

2021-01-08 145 浏览
🍨聽聞佢係全港最好食嘅Tiramisu,我平時比較少食Tiramisu,我唔敢肯定佢係咪真係最好食😂但又真係幾好食😋佢嘅酒味適中,濕度好夠,所以好空氣感😍食落口真係好快就化開,我覺得值得一試、再試😆同埋佢其他嘢食都好好食,我好少分開post,但佢嘅牛油果又真係好吸引,所以我決定要分開講😂不過佢地方唔大,而且有限聚令,所以要等位嘅話都要排一段時間,值唔值得排就見人見智,不過我會再去!😆
🍨
聽聞佢係全港最好食嘅Tiramisu,
我平時比較少食Tiramisu,
我唔敢肯定佢係咪真係最好食😂
但又真係幾好食😋
佢嘅酒味適中,濕度好夠,所以好空氣感😍
食落口真係好快就化開,我覺得值得一試、再試😆
同埋佢其他嘢食都好好食,我好少分開post,
但佢嘅牛油果又真係好吸引,所以我決定要分開講😂
不過佢地方唔大,而且有限聚令,
所以要等位嘅話都要排一段時間,
值唔值得排就見人見智,不過我會再去!😆

2020-12-30
  • Avocado  Toast
2021-01-05 117 浏览
位於尖沙咀佐敦中間的Cafe shop,門口長期有好多人等候,要排長龍!Cafe shop裹面地方非常寬敞,大大嘅落地玻璃,感覺好舒服!下午茶時間嚟飲杯咖啡,睇睇書,打發一下時間,的確係一個非常好嘅選擇
2021-01-05
2020-12-27 244 浏览
精品酒店cafe,寬敞舒適,試了幾款推介items:蟹肉芫荽牛油果多士芫荽味沒有過分蓋過蟹肉沙律的味道,清清淡淡的,非芫荽控未知能否接受呢。tiramisu網民一致追捧的tiramisu ,的確不錯,咖啡味和酒味比例剛好。Almond latte 杏仁味特出,但太過甜,只能喝半杯。
精品酒店cafe,寬敞舒適,試了幾款推介items:

tiramisu

Almond latte
杏仁味特出,但太過甜,只能喝半杯。
2020-12-26 367 浏览
平時見到尼間酒店門口成日都有條小人龍,以前以為係check-in既隊,今日去先發現原來係餐廳黎平日早上11點半左右去到唔使排隊就有位了~感覺很幸運🥰最幸運嘅係食物水準超高,除左著名既tiramisu 之外,咖啡及鹹點都令人驚喜👏🏻tiramisu. 9/10自問唔係tiramisu 既expert,但此品係我食過既tiramisu 入面最好食既一個,質素同出面連鎖西餅店既比贏十條街,係尼餐廳必食單品!無花果芝士多士。 8.5/10無花果清甜、芝士微鹹、配埋蜜糖忌廉醬,配搭新鮮又完美!唯一缺點係太細件牛油果牛角包。 8/10好食😋滿滿的牛油果🥑配埋無花果,雖然唔係新嘅配搭,但非常安全。咖啡—咖啡師精選手沖咖啡/杏仁latte 8/10唔係咖啡品味專家,但咖啡師好細心,會問你鍾意fruity定nutty啲既口味揀左fruity 既,味道較酸,咖啡杯好有質感!杏仁latte就冇咩特別,係杏仁味真係好濃

tiramisu. 9/10

無花果芝士多士。 8.5/10

牛油果牛角包。 8/10

咖啡—咖啡師精選手沖咖啡/杏仁latte 8/10
無花果巴馬臣多士
牛油果牛角包
手沖咖啡(fruity  )
Almond  latte
牛油果牛角包
手沖咖啡(fruity  )
Almond  latte
2020-12-08 386 浏览
~已Encore 的Page Common~第一次食佢嘅早餐係staycation 女皇package 包一份早餐送上門 🐳鹹牛肉炒蛋吐司 ⭐️⭐️⭐️💫🐳Greek Yogurt ⭐️⭐️(本人好怕酸 所以唔啱我口味)🐳牛角包 🥐 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 熱辣辣有好鬆脆 重牛油香 好味 🌟Tiramisu 係唔可以送上門,唔可以帶走,只限堂食,好易賣晒(平日四點幾、週末兩三點賣晒)餐廳last order 五點但真係好好食好值得嚟早小小嚟排隊細食女仔 食完午餐都要自己食一件 上面嘅mascarpone cheese 十分軟滑細膩入口即溶夾埋下低香濃espresso 嘅lady finger 💯一啖接一啖 好快就食曬$48 💛🐳Tiramisu ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
~已Encore 的Page Common~

🐳鹹牛肉炒蛋吐司 ⭐️⭐️⭐️💫

$48 💛

🐳Tiramisu ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2020-12-07
2020-11-15 578 浏览
港式咸牛肉炒蛋多士 $58咸牛肉炒蛋加多士係無得輸既組合 個賣相仲要好靚睇到流晒口水🤤炒蛋唔算炒得好滑身但勝在有蛋香 加配咸牛肉就係好港式既配搭 只能說中規中矩喇評分: 7/10🌟無花果帕爾馬芝士牛角包 $78雖然影出黎差少少咁 但食落都幾有驚喜!🤩無花果食落好鮮甜配埋希臘乳酪成個感覺好清新w/帕爾馬芝士同蜜糖 同烘得好脆充滿牛油香既牛角包既組合 成個層次真係好分明但食落又好夾 幾推介🥰~評分: 9/10🌟提拉米蘇 $48被譽為全港最好食既tiramisu未食已經令人非常期待🤩本身叫咗一舊但個賣相有啲唔好 um...所以再叫多咗舊 好彩食落啲cream好滑好輕身 而且整體濕度甜度都啱啱好食完都唔會好heavy 一食落咖啡味比較出但配埋面頭既可可粉又balance返又唔會太苦 之後仲有淡淡既酒香味 連平時唔食甜品既男朋友都洗哂成舊🤣 cp值極好 推介!😻評分: 9.5/10🌟——————————————————————————————Page Common (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道148號Page 148地舖
港式咸牛肉炒蛋多士 $58
評分: 7/10🌟

無花果帕爾馬芝士牛角包 $78
雖然影出黎差少少咁 但食落都幾有驚喜!🤩
評分: 9/10🌟

提拉米蘇 $48
被譽為全港最好食既tiramisu未食已經令人非常期待🤩
評分: 9.5/10🌟
Page Common (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道148號Page 148地舖
港式咸牛肉炒蛋多士
無花果帕爾馬芝士牛角包
港式咸牛肉炒蛋多士
無花果帕爾馬芝士牛角包
Tiramisu
😍 蟹肉芫荽牛油果多士 Crab meat coriander and avocado sourdough toast $88👍多士上面既餡 鮮甜開胃 蟹味濃郁 有好rich既texture--> 睇翻menu原來係蟹肉加greek yoghurt同埋檸檬汁 👍牛油果啱啱好熟同車厘茄好夾👍塊toast暖暖地 皮脆包軟味道:9/10價錢:7/10CP值:8/10😍牛油果無花果牛角包 Avocado croissant with figs $78👍基本上成個croissant都鋪滿guacamole同埋切片既牛油果 餡料十足👍 我真係好中意牛油果啱啱好熟既texture👍guacamole調味得非常好 食落好清新👍牛角包酥軟 帶有少少有煙韌嘅感覺 最鍾意佢切開都唔會碎嗮 👍牛角包有濃濃既牛油味👎唯一不足係食唔出無花果味😂味道:8/10價錢:7/10CP值:7/10😮Tiramisu $48👎被稱為全港最好味既tiramisu 可能因為咁令我期望過高 個人覺得好一般👎無咖啡味👎蛋糕唔夠凍 好似融融地 (但隻碟拎響手感覺幾凍😂)味道:4/10價錢:7/10CP值:5/10😆 Flat
👍牛油果啱啱好熟同車厘茄好夾

味道:8/10
CP值:7/10

😮Tiramisu $48
👎無咖啡味
👎蛋糕唔夠凍 好似融融地 (但隻碟拎響手感覺幾凍😂)
味道:4/10
CP值:5/10

😆 Flat white $38
👍拉花幾靚
👍正常味道
味道:7/10
價錢:8/10
CP值:7.5/10

呢度服務態度幾好 我同朋友一開始唔知門口喺邊喺外面望下望下 即刻有個侍應出嚟帶我哋入去 我哋大概十二點鐘去到 雖然坐得好疏落 但都唔使等位 環境清靜 非常適合坐低飲杯嘢同朋友傾偈

預備起身走果陣 店員先提我地有入座時間限制 溫馨提示我地離座 如果可以黎到即刻話比我地聽會更好👍
Mm6
2020-10-30 280 浏览
好恐怖,食到一半大堂有陣超重的💩味飄出來,想嘔。千真萬確,餐廳stuff自己都皺眉開門散味。咖啡未飲完即刻羅袋走人。實在唔想飲有大便味飄過的咖啡⋯⋯so dramatized
好恐怖,食到一半大堂有陣超重的💩味飄出來,想嘔
2020-10-25 265 浏览
等左成個鐘頭或因為都係二人所以放曬後面二人組合入去,,而叫我地等張2人台。但其實所謂二人都係4人拆出黎,點解唔等等就可以放入3人...算!關鍵系放完後面幾組2人之後同我地講今日tiramisu賣曬...等了一個多小時 最後失望而回...to be fair, 如果唔係這樣安排 去到我地都唔會sold out. 以公平原則 first come first serve...我地比後面排多半個小時 這樣的服務真係一句解釋都冇 作為一間酒店有點唔合理
2020-10-25
2020-10-20 365 浏览
最近見到好多朋友黎到依間餐廳食全香港最好食既提拉米蘇,所以襯平日下午帶埋媽媽一齊試試。原來餐廳係酒店裡面,望落極為高級。我地排左大約40分鐘先入得,估唔到真係咁受歡迎,後來諗到另一個原因係因為無限時,客人們見到環境咁舒服都坐到唔願離開。 1. 牛油果牛角包 牛油果又多又香,牛角包又熱又脆。 2. 提拉米蘇 Tiramisu用上自家Expresso製作,咖啡香味非常濃郁。雖然忌廉份量多,但係裡面既手指餅唔會太淋,味道不錯。 3. 朱古力咖啡 (凍) 咖啡味道唔太濃烈,有朱古力既香味同甜味。 4. 朱古力 (熱) 朱古力好好飲呀,甜而不膩,仲有拉花。

1. 牛油果牛角包

牛油果又多又香,牛角包又熱又脆。

2. 提拉米蘇

3. 朱古力咖啡 (凍)

咖啡味道唔太濃烈,有朱古力既香味同甜味。

4. 朱古力 (熱)

朱古力好好飲呀,甜而不膩,仲有拉花。
被譽為全港最好味Tiramisu!的確不是浪得虛名!$48,一個不普通的Tiramisu,很值得一試,很推薦!咖啡味與甜味剛剛好!味道適中,不會過甜或無味,咖啡味道也很剛好,很香、很滑。整體質感很滿意,不會太軟身或太硬。的確,香港很少餐廳可以以這優惠價錢,食到如此美味的Tiramisu!而這Tiramisu的味道與質感,完全可以和我前幾年,在意大利吃過的Tiramisu相稱。所以,有機會一定要去試下~除此之外,其他食品也不差。「牛油果牛角包」都很推薦! 牛角包很鬆脆、很香。食完一口,牛角包的香味會停留於口腔一段時間!令人回味無窮! 反而,「咸牛肉炒蛋多士」就有小小遜色了。咸味不足,多士有點硬身。不過,炒蛋相對上很出色,蛋很滑、很香。飲品方面,「Flat white 泡沫濃縮咖啡」也很不錯。咖啡很香濃,泡沫都很滑很香。而「Three Chamomile凍洋甘菊」也很喜歡,凍飲都可以飲到茶味的甘香。相信如果熱飲,味道會更佳。至於,餐廳整體環境很整潔,很舒適。服務員服務都很周到。雖然餐廳是半自助式,需要客人自己出去下單,提取食物和放回回收位置,不過,服務員都很熱心會幫助協助,很有禮貌。今次是
被譽為全港最好味Tiramisu!的確不是浪得虛名!

今次是在星期五下午3點食下午茶,餐廳座位不多,需要大概等30分鐘左右。
2020-10-16
  • 牛油果多士