2021-01-10
見有傳媒介紹同見有朋友分享過話過Tiramisu “好好食”,於是慕名而來。搵左一日公眾假期大旺日,去食個Lunch 大概13:30 。需要喺門口等候入座先發現原來個Cafe 係酒店大堂既位置。所以你一路食嘢既同時,係會有人一路check in 架。以圖中右邊枱為例:你見到枱前企喺度既人s係check in 中,對面既位置就係我地今次visit 時被安排既用餐位置。所以相對黎講,個環境唔係話好有私隱度架。疫情下,全個cafe 只有四枱客。我揀左個牛油果牛角包同Mocha, 友人就揀左蟹肉莞茜牛油果多士。再share 一個Tiramisu( 可以安排後上) 。牛油果牛角包係一樣好正路都幾難唔好食既嘢。所以我形容為合符期望🤪Mocha 就好一般啦。由於我唔係莞茜愛好者,所以都俾唔到評價。不過就份量而言,我覺得係略為細份。 重頭戲Tiramisu 黎啦。一望之下,有覺得依原來都幾細舊。用匙羹比,三大匙應該食得完。佢係果種啲cheese 好似yogurt 流質感覺既creamy cheese 再加好濕有咖啡味既手指餅。唔漏,唔太甜,亦冇乜芝士味。口感同味道幾好架,好食,但我唔會話好好食!🤭整體
搵左一日公眾假期大旺日,
去食個Lunch 大概13:30 。
需要喺門口等候入座
先發現原來個Cafe 係酒店大堂既位置。
所以你一路食嘢既同時,
所以相對黎講,個環境唔係話好有私隱度架。
疫情下,全個cafe 只有四枱客。
牛油果牛角包係一樣好正路都幾難唔好食既嘢。
所以我形容為合符期望🤪
Mocha 就好一般啦。
由於我唔係莞茜愛好者,
所以都俾唔到評價。
不過就份量而言,我覺得係略為細份。
重頭戲Tiramisu 黎啦。
一望之下,有覺得依原來都幾細舊。
用匙羹比,三大匙應該食得完。
整體黎講,以價錢相對食物環境而言,係價錢略貴,食物細份咗少少。試過就okay。