2020-06-25 1192 浏览
勁晏先起身,啱啱就黎下午茶時間,於是就等到2點半去食佢地個tea set🤩今次係第一次試佢地既下午茶餐,我就叫左ribs set,而我家姐就叫左個burger set😻每個下午茶餐都包一杯正常野飲,如果想食佢地既麵包同飲特飲,就要另外再加錢🤔個ribs set勁大份,食到我勁飽都食唔曬,ribs燒得岩岩好,d肉仲保持到個肉汁,好juicy!D薯條就熱辣辣勁好食,爆like👍🏻👍🏻👍🏻唯一要講下既就係佢地既上菜時間都頗長,不過亦可以講佢地既食物都好freshly made😉
👍🏻👍🏻👍🏻
2020-06-18 1103 浏览
今次有BB同行,所以就揀地方比較闊落嘅Outback。當日係星期二晚,打電話都已經Full booking,唯有walk-in等位,大概等咗半小時。一去到就會送上麵包。今次麵包唔夠熱,搽上牛油未食落口個包已經有啲散。叫咗一個四至五人餐,而家用匯豐信用卡仲有優惠。另外再叫左個炸洋蔥。除咗個粟米湯真係要讚,好出色,好好味其餘都只係一般水平,尤其個斧頭扒仲有啲肥個set嘅份量係足夠四至五人有餘,使用匯豐信用卡叫呢個set, 飲品仲有七折, 兩款甜品有優惠價。

除咗個粟米湯真係要讚,好出色,好好味

其餘都只係一般水平,尤其個斧頭扒仲有啲肥

2020-06-16
用餐优惠
信用卡優惠
幾個朋友相約吃午餐。所有午餐都配 沙律 湯 黑糖包和飲品 很飽肚,是 豐盛的午餐。 ▶️美國 西冷牛扒 配鮮蝦蘑菇汁 牛扒表面焦香,內裡肉質算嫩。鮮蝦蘑菇汁起了畫龍點睛的作用。outback的醬汁真的冇得輸。而配搭蔬菜冇咁滯。 ▶️美國牛柳扒 ▶️燒雞肉芝士夾餅 這個很驚喜。唔會好乾,反而餡料好香,但唔係好'漏'。 ▶️芝士白汁雞肉闊麵 賣相已經好吸引,果然好好味。芝士落得好足,白汁濃厚,成個闊麵就像我的comfort food,好滿足。 由於這間分店頗新,餐廳裝修幾新款。特別要留意對著門口的一堵牆,有些燈光效果,幾得意。 服務呢,侍應總是在忙,走來走去,捧餐,下單忙個不停。要叫到他們幫忙是有難度。可能人手不足,這間分店好似特別嚴重。
幾個朋友相約吃午餐。

▶️美國 西冷牛扒 配鮮蝦蘑菇汁

▶️美國牛柳扒

▶️燒雞肉芝士夾餅
這個很驚喜。唔會好乾,反而餡料好香,但唔係好'漏'。

▶️芝士白汁雞肉闊麵

午餐
星期日晚出街,打算來這間店吃晚餐,用電話訂位,店員說訂位滿額,但仍可以到店面撳飛等位。生怕沒有位,五點半就來到,仍未開始提供撳飛,門外已站了不少人在等。五點九過後才正式開放給顧客入座,安排客人入座的進程比較慢。聽同行親友說,免費送贈的餐包是這間餐廳的賣點之一,黑糖餐包味道不錯,雖然不是我吃過最好吃的餐廳餐包,但伴碟的餐包牛油非常美味,值得一讚。我個人是為了這道特製洋蔥花球而來,賣相果然精緻,味道比我想像中的略淡,可惜的是油太多以致不夠脆。香芒燒雞肉沙律是用優惠券換取的,賣相精緻味道不錯。選了兩個套餐:精選肉眼牛扒和精選紐約西冷牛扒,套餐配是日餐湯、小食各兩款,我們選了焗薯、焗甜薯和蔬菜。兩款牛扒選了五成熟,剛剛好不太熟也不太生,味道不錯,可惜兩款扒都有一些筋,比較韌。為了配合同桌有人不喜歡吃牛,我們點了燒肉醬味豬肋骨。這道菜比起牛扒來說真是失色不少,外面的醬汁味道不算濃郁,裏面的肉更不夠入味,而且肉質乾鞋,失分。芝士白汁燒蝦寬麵,醬汁味道濃沃,麵條軟硬適中,蝦也味道鮮美,是我這餐最滿意、最喜歡的菜式。最後還有燒雞肉芝士夾餅,餅中的芝士醬汁味道濃沃,雞肉也很好味,我試吃的時候已經涼了,聽

黑糖餐包

特製洋蔥花球

香芒燒雞肉沙律是用優惠券換取的,賣相精緻味道不錯。
香芒燒雞肉沙律

精選紐約西冷牛扒 配蔬菜、焗薯

精選肉眼牛扒 配焗甜薯、蔬菜

是日餐湯

燒肉醬味豬肋骨

芝士白汁燒蝦寬麵

最後還有燒雞肉芝士夾餅,餅中的芝士醬汁味道濃沃,雞肉也很好味,我試吃的時候已經涼了,聽同桌親友說這道菜熱食十分好味。
這間餐廳的菜式賣相都很精緻,味道不過不失,價錢比較貴,要不是同行親友有會員卡,全單八五折之外,還可以用優惠券換一款菜式,作為非會員的我應該不會自己來。
2020-05-31
用餐优惠
優惠券
2020-05-27 922 浏览
上次諗住好開心嚟食 Lunch Set,果日大約四點鬆啲嚟到,點知餐廳原來轉左 Lunch Set 時間,搞到摸門釘。🤦🏻‍♂️今次係 Lunch Set 前嚟到,終於食到喇 😋 叫咗香辣燒蝦飯、烤肉醬味烤雞、牛油果蟹餅。先上餐包,餐湯及沙律,餐包配埋牛油食真係無得頂,雖然好好食而且重有得無限添,不過經過以往咁多次既經驗,如果再添食既話,主菜成日都會食到一半個胃就已經收皮,所以今日食一轉就算。牛油果蟹餅 ($88) : 呢個係朋友介紹食既,估唔到都幾好味,上層係帶點酸嘅蕃茄粒,中層就係蟹肉,雖然知係罐頭蟹肉嚟,不過份量都幾多,最下層就係味道清淡得嚟帶點草香既牛油果,配埋勁脆口既墨西哥脆片,真係無得頂。香辣燒蝦飯 ($98) : 個飯炒得幾好 👍🏻 米飯粒粒分明有咬口,唔會痴埋一堆嘢咁,加上有好多唔同既配菜,同四隻彈牙既燒蝦,醬汁帶點微辣,食落口感層次豐富又惹味。烤肉醬味烤雞 ($108) : 係超市買隻呢啲雞都要 $60 至 $80 蚊,依家收你 $108 重有埋湯,沙律,飯同配菜,都真係幾抵食,雞肉幾嫩滑,食哂成隻都幾有飽肚感。

2020-05-15 1338 浏览
✔️豬肋骨配燒雞套餐 (HK$382)滙豐信用卡優惠,星期一至四叫套餐有優惠。二人套餐包括了是日餐湯,黑糖麥包,公司沙律,主菜盤,飯/意粉。餐湯是蕃茄濃湯,蕃茄味濃,加上很creamy ,酸酸甜甜,很開胃。黑糖麥包是無限追加的,包皮少硬但內裡軟熟。公司沙律羅馬生菜加青瓜加蕃茄,配上凱薩沙拉醬,普普通通。主菜是豬肋骨配燒雞套餐,豬肋骨是全份加半隻燒春雞,再加配薯條,份量很大。豬肋骨的bbq sauce 很入口,而且肉質鬆軟。燒美國帶子煙肉白汁燴飯,有三大粒帶子,帶子有煎過的,使帶子更香口。可惜燴飯中有三色豆,純粹本小編不太喜歡😝 ✔️特製洋蔥花球 (HK$86) Outback 的招牌洋蔥球,洋蔥炸到外脆內淋,但份量大,幾個朋友share 比較好。✔️香脆薯條混芝士 (HK$56)薯條即叫即炸,加上芝士,每條薯條都能沾上一點拉絲的芝士,正!
✔️豬肋骨配燒雞套餐 (HK$382)
滙豐信用卡優惠,星期一至四叫套餐有優惠。

黑糖麥包是無限追加的,包皮少硬但內裡軟熟。

公司沙律羅馬生菜加青瓜加蕃茄,配上凱薩沙拉醬,普普通通。

✔️特製洋蔥花球 (HK$86)

✔️香脆薯條混芝士 (HK$56)

2020-05-12 861 浏览
可能疫情已見平靜,星期一晚竟然全場爆滿,好在有訂枱,食物質素可能並非上乘,但員工的服務態度卻不錯,要求不落牛油,有專人來替我們落單,忘記記下她的姓名表揚一下,用滙豐咭有優惠,當然要斧頭扒套餐,落單後飲品及食物分品上場,匆忙食嘢以至餐湯忘記影,但餐湯是蕃茄湯,出奇地好味,值4星半,加上黑糖麵包絕配,另外雞肉芝士夾餅又忘記影,但味道一般,其他的相片內有介紹,整體食物值4星,加上服務比夠5星,下次有機會都會再來,

斧頭扒
2020-05-11
庆祝纪念
生日
斧頭扒
2020-04-27 1735 浏览
沙田店開咗之後分別兩次去,一次係午餐,一次係下午茶時間。Lunch set 有餐湯,沙律,黑糖麵包,主菜,同埋飲品。首先試吓好出名嘅黑糖麵包,的確係幾好食嘅,佢會有舊牛油俾你。試過有一次就咁外賣黑糖麵包,只係$10 ,大大個一啲都唔貴👍🏻烤美國帶子白汁燴飯$128有三粒都幾大嘅帶子,咬落去幾嫩滑。👍🏻不過我唔係好鍾意有啲青豆,係嗰種雪藏嘅青豆🥴意大利飯整得幾creamy,味道唔錯,份量都夠兩個人食🆗另一次我就去咗食下午茶,下午茶嘅分別就係冇咗餐湯同埋沙律,黑糖麵包如果想食就要另外加錢。今次我食咗焗雞肉芝士夾餅,以前喺美國成日食,呢個都唔錯,餡料夠多,有好多芝士👍🏻另外要做一個迷你燒肉醬味豬肋骨,呢個下午茶真係好抵食,$72就食到豬肋骨😍😍😍,總共有八條骨,兩個人share食就差唔多,兩個餐都有薯條,又係飽到食唔晒🙈😂豬肋骨應該係最抵食嘅😆飲品加咗$15轉特飲,不過好藥水味,而且太甜,個人就唔係咁鍾意🥴🥴連鎖西餐廳嘅質素,都還可以嘅,餐廳夠大,坐得都舒服🆗不過似乎餐廳唔夠人手,成日叫侍應都要等好耐。
沙田店開咗之後分別兩次去,一次係午餐,一次係下午茶時間。

烤美國帶子白汁燴飯$128

有三粒都幾大嘅帶子,咬落去幾嫩滑。👍🏻

連鎖西餐廳嘅質素,都還可以嘅,餐廳夠大,坐得都舒服🆗
不過似乎餐廳唔夠人手,成日叫侍應都要等好耐。

• 燒肉醬味豬肋骨
2020-04-17 979 浏览
第一次幫襯係喺旺角,果次係有啲服務但野就唔太好食,連最出名既洋蔥綉球都唔好食。今次黎到沙田,有朋友話想試下呢間,就俾我地個豬多次機會佢啦!叫左一個牛扒龍蝦餐,一個殼飼豬扒餐,一個洋蔥綉球,一個薯條。個侍應take兩個餐漏一個餐,叫佢返黎諗住話點解第二個餐冇問我要飯定意粉,佢好悔聲咁應我哋“等等”,原來話冇聽到我地叫第二個餐,跟住語氣即刻唔同😡我地4個人佢“以為”我地叫得一個餐加兩個小食咁少所以態度唔好?算,唔同佢計較!野食黎左,黑糖麵包依然係最出色果樣個洋蔥綉球就好食過旺角果個,朋友話個牛冇味,得牛味,咩味都冇;我地個豬就只有皮香,肉唔嫩,真係一般般意粉,都係冇味既,啲海鮮係好腥,成碟只食過3駐意式飯可以,4個人食曬個飯,薯條冇乜特別,普通野。可能我唔識欣賞,唔會再有第三次。
野食黎左,黑糖麵包依然係最出色果樣

意粉,都係冇味既,啲海鮮係好腥,成碟只食過3駐
2020-04-17 666 浏览
Outback一向係我同豬先生既牛扒飯堂,話說佢地係沙田新城市開左分店,就去左試下,衣度夜晚會有video show, projector 係牆上放映影片,食食下飯有野睇係幾驚喜既黑糖麵包就唔多識,好鬆軟,配埋牛油好正我揀左煎牛柳七成熟,最怕d餐廳五成變七成,七成變全熟,今日塊扒繼續保持水準,配菜叫左焗薯,豬先生至愛,因為真係即刻焗,好好食今日仲叫左甜品,朱古力布郎尼,鐘意食brownie既人一定不能鐘過,除左有雪糕,brownie入面仲有果仁,真係好好好好食!甜品控一定要試!

黑糖麵包就唔多識,好鬆軟,配埋牛油好正

2020-04-11 633 浏览
今日行開沙田,發現沙田開左好多新食肆,又突然之間好想食牛扒😣 咁就決定去食outback steakhouse 啦😃講真,Outback Steakhouse 一向都係好出色,尤其係佢最最最出名既黑糖焗包,無限免費任點,包係超級鬆軟,溫度十分適中,係每次來嘅必食名物👍🏻今次就叫左New York Steak - Medium rare🐂 個牛扒嘅肉質9分👍🏻 跟steak加兩份chips/焗薯,都好優質,十分抵食😋野飲就揀咗Apple cider 同埋mango shake, 兩杯野飲都唔差然後果main係鮮蝦扁意粉🍝,個汁係幾好味,但個意粉略為煮的太硬😂 但整體啲野都唔錯👍🏻

紐約牛扒

鮮蝦意粉

2020-03-27
紐約牛扒
2020-04-03 647 浏览
🙆🏻‍♀️: 今日要食好啲慶祝一下!🙆🏻‍♂️: 出左bonus?其實係Pre-Anniversary Dinner🥰.📍Outback Steakhouse.今次食左個匯豐卡優惠二人餐-C.美國🇺🇸穀飼斧頭豬扒套餐(原價:$590; 優惠價: $413(一至四)/$501(五至日))🍲餐湯-呢個有蕃茄洋蔥蘑菇嘅湯好creamy幾好飲~🥖黑糖麥包-🙆🏻‍♀️至愛!!!真係好食到要encore嫁(堂食可以無限refill😆今次都食左2條)🥗公司沙律-啲菜好fresh有青瓜有蕃茄仔有麵包粒仲有芝士!個source甜甜地幾好食🍖美國穀飼斧頭豬扒(18安士)-真係好重手🤣厚厚嘅豬扒煎得幾香~切開都未算好鞋🤔但就好似有啲overcook(🙆🏻‍♂️: 豬黎架小姐...唔可以生食架...)🍛燒美國帶子煙肉白汁燴飯-果串串燒三兄弟好吸引😍一上枱忍唔住隊左一粒~好肥美好香好好食!!飯好creamy好芝士好肥好好食
🙆🏻‍♀️: 今日要食好啲慶祝一下!
🙆🏻‍♂️: 出左bonus?
其實係Pre-Anniversary Dinner🥰
📍Outback Steakhouse
🍲餐湯-呢個有蕃茄洋蔥蘑菇嘅湯好creamy幾好飲~

2020-03-15 617 浏览
又到週末可以出外透透氣,不過大前提都是要醫吓肚先!新城市開了OUTBACK 而假日都有套餐幾抵食!兒童都有餐牌而內裡可以填顏色!每枱都有新鮮熱辣黑糖麵包一份套餐包括有餐湯、沙律同餐飲。粟米蓉湯味道濃郁,厚厚粟米很香甜。黑糖麵包不用講仍然keep到水準。Kylie’s Junior Pork Ribs 迷你烤豬肋骨 $66兒童餐極豐富大大條烤豬肋骨好惹味,粗薯條熱辣辣仲有一盒蘋果汁添。IMPOSSIBLE BLOOMIN’ BURGER植物肉漢堡 $108第一次吃植物肉,原來同牛肉漢堡味道沒有什麼分別,中間炸洋蔥幾鬆脆。USDA ANGUS RIBEYE (10oz)美國安格斯肉眼牛扒 $218牛扒煎得外脆內軟,肉味濃有嚼勁而粗薯條一樣外脆內軟薯味濃,再吃蔬菜可中和油膩感。餐飲熱咖啡,味道香又濃郁口感幼滑。
又到週末可以出外透透氣,不過大前提都是要醫吓肚先!

新城市開了OUTBACK 而假日都有套餐幾抵食!
兒童都有餐牌而內裡可以填顏色!
每枱都有新鮮熱辣黑糖麵包一份
套餐包括有餐湯、沙律同餐飲。
粟米蓉湯味道濃郁,厚厚粟米很香甜。
黑糖麵包不用講仍然keep到水準。

Kylie’s Junior Pork Ribs
迷你烤豬肋骨 $66

IMPOSSIBLE BLOOMIN’ BURGER
植物肉漢堡 $108

USDA ANGUS RIBEYE (10oz)
美國安格斯肉眼牛扒 $218

餐飲熱咖啡,味道香又濃郁口感幼滑。
午餐
2020-02-25 1316 浏览
開張冇耐 1點午餐時段已經爆棚 所以12點食就冇咩人 枱同枱之間好闊落 坐得好舒服 店員好好笑容 可能因為啱啱新開 不過餐廳啲單好亂 店員不停咁上黑糖麵包 但係我地冇叫過*前菜 青瓜湯 沙律青瓜湯好新奇 青瓜味唔係好重 青瓜已經煲到冧曬 飲落creamy唔膩 沙律菜正常 凱薩沙律醬有啲多*芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵 $128大大碟 雞肉大塊 超碼有六七塊 雜菜有西蘭花 紅蘿蔔 紅椒 量多 唔係平時餐牌寫雜菜 然後俾得幾條洋蔥你 芝士白汁好濃 配寬麵好夾 面頭有一片片半融的巴馬臣芝士 總之就係creamy白汁料多意粉*燒雞肉芝士夾餅 $108馬蘇里拉芝士做餡 可以拉到絲 雞肉調味夠 夾餅熱辣辣 煎到少少脆 薯條超級好味 係我食過最好食的薯條 外脆內軟 連皮炸 粗幼度啱啱好 食到薯仔味*美國安格斯肉眼牛扒 $218有牛味 有少少韌 應該係煎耐左少少 牛扒調味啱啱好 唔會特別鹹 重口味嘅人可以點埋汁
前菜 青瓜湯 沙律

芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵
燒雞肉芝士夾餅
美國牛柳扒
2020-02-24 854 浏览
新城市3期終於開番好多鋪頭 多左好多野食 最近申請左張hsbc卡見到做緊優惠 一於嚟試下啦我地叫左D 餐 係ribs + 雞好多朋友都話呢度個黑糖包好好食 坐低無耐就有包上 熱熱地甜甜地 係唔錯嘅跟著有餐湯同沙律(2人份) 個湯就太濃味 可以淡番少少 沙律上面有好多芝士 個汁酸酸甜甜好開胃到個main啦 無諗過咁大份 係full ribs 個燒雞有少少老同好乾 ribs d汁整得好好味 薯條夠脆同熱都好食 食到已經飽飽地嘅時候 個意粉都上埋啦蕃茄海鮮意粉 有青口 蝦 帶子 三文魚 都幾足料 味道唔錯 我覺得呢個2人餐3人食都得呀 2個人係食唔哂 題外話: 食到中途 幅牆有d投影 又有哂音樂咁 都幾過引 本身呢餐樣樣野都幾好 但我想講埋單個待應態度好差

我地叫左D 餐 係ribs + 雞

題外話: 食到中途 幅牆有d投影 又有哂音樂咁 都幾過引