2007-07-29 9 浏览
今晚一班好友0黎呢度同我慶祝~ 但上一次0黎呢間outback 印象唔多好, 0黎之前都有0的擔心~我地準時730前0黎到~ 7個人叫左好多野食:炸磨菇: 我0既至愛, 好味芝士薯條: 熱辣辣好味, 但芝士唔夠多炸雞: 輕微辣辣地, 唔錯肉眼扒plus 甜薯: 朋友叫左8成熟, 今次生熟剛好豬肋骨: 都係覺得dan ryan's好味0的蕃茄海鮮意粉: 一般啦Cheese Cake: 可以Chocolate Thunder: 好味道今晚0既食物唔錯, 但唔知點解呢間0既service 明顯比CWB店差, 0的waiter好似唔多想理人咁~ Anyway, 多謝咁多位嘩鬼同我celebrate 生日~ 仲有你地份禮物~ Thanks

我地準時730前0黎到~ 7個人叫左好多野食:

炸磨菇: 我0既至愛, 好味
芝士薯條: 熱辣辣好味, 但芝士唔夠多
炸雞: 輕微辣辣地, 唔錯
肉眼扒plus 甜薯: 朋友叫左8成熟, 今次生熟剛好
豬肋骨: 都係覺得dan ryan's好味0的
蕃茄海鮮意粉: 一般啦
Cheese Cake: 可以
Chocolate Thunder: 好味道

2007-07-19 13 浏览
我今晚同男朋友去食叫左個牛扒set(連沙津、特色雞飯+牛油雜菜)同ribs+雞脾o既小食食物好味道~黑色o個麵包好好味^_______^沙律o既藍色芝士醬好味,不過加埋沙律裡面o既芝士,食食下有d滯牛扒多肉汁,side item o既特色雞飯都幾好味中間發生一段小插曲我同男友坐窗口兩人位突然有個manager門我地可唔可以轉枱,因為隔離有一枱七人我地無咩所謂,就應承佢,而經理仲主動話送個甜品俾我地我地亦欣然接受不過到我地食哂d野,經理或者serve我地o既waitress都無任何表示我地唔想好似好貪小便宜咁~所以亦無開口問埋單時,o個位manager望到我地,不過亦無任何表示雖然有無得送甜品唔係太重要不過既然唔想送就唔好話送俾我地la -_____________-"
我今晚同男朋友去食
食物好味道~
黑色o個麵包好好味^_______^
牛扒多肉汁,side item o既特色雞飯都幾好味

中間發生一段小插曲
我同男友坐窗口兩人位
我地無咩所謂,就應承佢,而經理仲主動話送個甜品俾我地
我地亦欣然接受
我地唔想好似好貪小便宜咁~所以亦無開口問
埋單時,o個位manager望到我地,不過亦無任何表示
雖然有無得送甜品唔係太重要
2007-07-15 3 浏览
食左3,4次cwb果間,今次第一次食tst呢間,質素一樣都幾好,個麥包一樣咁好食(其實有時係為左食個包先去outback)仲發現個炸雞(好似係)同cwb一樣都係炸到黑色,先知到原來係人地公司quality,唔係burn左,不過我都係冇試,因為細佬幾怕食熱氣野.........
2007-06-12 12 浏览
歡送同事兼聚舊,座低發覺選錯地方,不是地方不好,而是有2位成員唔舒服要食D清淡的東西,唔黎都黎左,大家就開開心心食餐了。Tropicalador - 好飲呀,酸酸地幾開胃、不過細杯左,唔夠飲Shrimp & Mushroom Pasta - 汁做得剛好,宽條麵美味Seafood Pasta - 看像是不錯,不過我無食Aussie Cheese Fries香脆薯條混芝士- 薯條夠粗,芝士夠多,又唔係太濃味,不過可能遲左食,芝士硬左,無咁好食Popcorn Shrimp 爆谷蝦- 呢個係送既,加埋個MAYONAISE醬又唔DRY,好好食喎Peel N'Eat Shrimp甜蝦冷盤- 欣賞呢個菜,蝦爽爽的,雖然稍欠蝦味(可能係雪凍了的關係),加上沙律菜同秘製醒神醬汁(佢真係咁寫嫁),係成日比人話無冷氣,街溫30多度的環境,食呢個菜好涼快啊。Ribs on the Barbie 燒肉醬味豬助骨- 用豬做RIBS其實原來都唔差,但肉地當然無牛咁好啦可惜:其實好想試STEAK同LAMB CHOPS,不過可以留待下次,下次我仲要試埋特製洋蔥花球Bloomin' Onion!

Seafood Pasta - 看像是不錯,不過我無食

2007-06-02 21 浏览
首先我同d frd 都好admire d food...由其是係prime rib..very good但係個server Antony黑口黑面不在話下serve food個時好大力落table嚇左我個frd一跳我係黎比$唔係受氣幫襯左呢間outback成10次都好滿意唯獨呢次唔明點解佢有甘多pins
首先我同d frd 都好admire d food...
由其是係prime rib..very good
但係個server Antony黑口黑面不在話下
我係黎比$唔係受氣
幫襯左呢間outback成10次都好滿意
唯獨呢次
唔明點解佢有甘多pins
2007-05-18 7 浏览
黎都黎過好多次啦...但係每次都食唔到燒牛肉...可能去食既時間關係啦...每次去到都賣哂...今次終於一嘗所願...得出結果係,,,一個字"好"是晚七人食, 叫左一份large cut 燒牛肉一份14oz 肉眼,一個蝦沙律, 薯條, 洋蔥球,豬肋骨同七杯drinks...不過覺得個薯條咸左少少...其餘都好好
黎都黎過好多次啦...
但係每次都食唔到燒牛肉...
可能去食既時間關係啦...每次去到都賣哂...
今次終於一嘗所願...
得出結果係,,,一個字"好"

是晚七人食, 叫左一份large cut 燒牛肉
一份14oz 肉眼,一個蝦沙律, 薯條, 洋蔥球,
豬肋骨同七杯drinks...

不過覺得個薯條咸左少少...其餘都好好
2007-05-12 11 浏览
琴晚放工約左兩個朋友, 友人想食炸磨菇, 所以提意outback, 小妹一直都係outback 粉絲, 最鍾意佢地0既炸磨菇, 芝士薯條同埋牛扒一直幫襯開明珠個間outback, 尖東店都係第一之0黎, 今晚點左炸磨菇, 芝士薯條同埋黑椒鐵板西冷扒炸磨菇: 呢個好好味芝士薯條: 差, 無乜芝士, 做唔個芝士薯條效果黑椒鐵板西冷扒: 原全變哂全熟, 好難食>_____<今晚我地只係覺得炸磨菇好食, 其他兩樣真係唔好食, 好失望, 而服務都係唔夠明珠店好, 叫0的watier比水, 落單都要叫幾次先有人拎0黎, 但琴晚唔係全店full 哂都出現咁0既情況~ 失望, 下次都係去返明珠店

炸磨菇: 呢個好好味
芝士薯條: 差, 無乜芝士, 做唔個芝士薯條效果
黑椒鐵板西冷扒: 原全變哂全熟, 好難食>_____<

2007-04-10 10 浏览
復活節假期第一天同男朋友去試Outback,常聽人說好味,要試。點了芝士薯條、rib and chicken combo、燒蝦cesar salad。份量頗大。芝士薯條吃到不能停,吃完已飽、rib 正過chicken,Juicy。燒蝦雖然細,但燒得入味,cesar salad又正。最鍾意各種食物夠熱上。這次太飽未有試甜品。略嫌味精重手,有口渴情況。餐廳舒服不嘈,服務不錯,可以再去。

2007-04-10 19 浏览
上星期女朋友話黎outback食飯,所以就book左尖東個面既位食.貪佢d位靚d又舒服過新個間.食物當然ok啦!我地叫左芝士薯條,16安士既5成熟燒牛肉,半份豬肋骨,再加個朱古力軟餅.又係飽到我地食唔晒.豬肋骨係我地第一次食,d味道都好入味同d肉質估唔到咁林,唔錯.燒牛肉就唔使講不嬲都咁好味.服務方面都唔錯.但開頭專登叫左個靚女reception落單就俾女朋友鬧死左!下面個位人兄話有個似郭善妮,下次再去睇下先!
下面個位人兄話有個似郭善妮,下次再去睇下先!
2007-04-06 11 浏览
咁多年嚟食勻香港咁多間outback,食物同服務一直都保持水準。尋晚去呢間食,入到去好似冇冷氣咁,啲燈勁到眼都花埋。五個人嚟食,叫咗cheese fries、甜蝦冷盤、炸磨菇、燒蝦凱撒沙律、半份ribs同一個ribeye,配菜要甜蕃薯,另外有沙律、湯同三個麵包。薯條同麵包當然係非常正,基本上每次我嚟都係為呢兩樣,不過啲薯條唔夠芝士。另外甜蕃薯亦係我至愛之一。至於ribs,個醬真係冇tony roma's咁正,而個扒亦都只係中規中距。凱撒沙律啲麵包粒個人嫌太大,冇細粒嗰啲咁脆。最後一記,有個waitress我覺得似郭羨妮架。

最後一記,有個waitress我覺得似郭羨妮架。
2007-03-29 14 浏览
I asked myself over and over again if I'm a little too harsh this time on my rating for this restaurant or if I'm too affected by my complete disappointment from my inital high exepectations, but I honestly honestly could not give more than a 3 for "taste".Popcorn shrimps & Bread: free starters. Both good, infact best of the entire meal.My Rib Eye Steak Set: * caesar salad (or choice of house salad or soup of the day) * 10oz Rib Eye * 2 side items: veggies & rice pilaf (or choice of cole

My Rib Eye Steak Set:
* 10oz Rib Eye
* 2 side items: veggies & rice pilaf (or choice of cole slaw, baked potato, sweet potato, or fries)

I personally prefer grilled over pan seared steaks, which is what Outback offers. The steak was somehow tasteless (maybe the chef forgot to season it) and the veggies on side were just broccoli BITS, 3-4 SLICES of carrot, and some beans!! Sad...

The Chocolate Thunder: nothing particularily special but just a heated brownie set in a plate of chocolate fudge, under a vanilla ice cream topped with whip. This combination can't possibly make a bad dish, but I could make that too.

Well, the service was good though. I forgot to tell them that I didn't want cheese in my caesar and without hesistation, they willingly gave me another plate.
2007-03-25 13 浏览
不單是牛扒好, 做出客人要求的生熟度,個餐飽和湯都好好食.服務好好.
不單是牛扒好, 做出客人要求的生熟度,個餐飽和湯都好好食.

服務好好.
2007-03-11 11 浏览
一共四人到這裡吃晚餐:點了如下食物:香脆薯條混芝士:呢個熱食超正,薯條的熱令芝士黏在上面,再加上烟肉條伴之,好正呀!或可多個choice,點沙律醬.燒肉醬味豬肋骨全份:比不上ruby tuesday,但ok!無咁惹味,而且伴碟的菜絲沙律都係較遜色!味道差一截!鮮蝦磨菇寬條麵:呢個簡直係我致愛!世上必食的pasta,白汁和pasta的分佈係一絶,每條pasta都混上白汁,味道恰當得宜,那些作配料的鮮菇味道也吃得出,好高難度之菜式!但相信一定要配白汁,蕃茄汁會敗筆!食到好飽但一場到來,都要試下甜品:雲呢拿雪糕朱古力軟餅! 最底層的軟餅係過甜,但上層的味道分佈係絶佳!甜度適中!員工服務好,有笑容有談吐
一共四人到這裡吃晚餐:點了如下食物:

食到好飽但一場到來,都要試下甜品:

員工服務好,有笑容有談吐

以前試過吃荃灣方店的Outback Steakhouse ~~一直都被當時的炸洋蔥球深深吸引~~因為我從來都沒吃過這麼大的炸洋蔥球~(可跟我們的頭相比~~!!) so impressive~~!!!因此這次在Outback Steakhouse 吃晚飯~我都堅決要點炸洋蔥球~(Bloomin' Onion)可惜~發覺size 比以前細了......但依然很美味~我們還點了香脆薯條混芝士~(Aussie Cheese Fries)芝士味很香~配上沙律醬~真的很好吃~~!!炸磨菇~(Bushman 'Shrooms)磨菇很新鮮~炸過以後~依然有很多汁~~我們點了3 款小吃~全部也是炸的~~熱氣非常~~!!!除了這3 款小吃~我們也點了個肉眼牛排拼豬肋骨~(Meat Lover)肉很軟熟~很香~~還附上兩款醬汁~分別是磨菇汁和黑椒汁~個人認為黑椒汁較好吃~~還選配特色雞味飯~說真的......吃不到雞味~不過~也不錯~~這裡的服務態度很好很好~~除此之外~還可讓客人免費送上popcorn shrimp 和Ceasar Salad~~很好~~!!!
一直都被當時的炸洋蔥球深深吸引~~
因為我從來都沒吃過這麼大的炸洋蔥球~
(可跟我們的頭相比~~!!)
so impressive~~!!!
因此這次在Outback Steakhouse 吃晚飯~
我都堅決要點炸洋蔥球~(Bloomin' Onion)
可惜~發覺size 比以前細了......但依然很美味~
芝士味很香~配上沙律醬~真的很好吃~~!!
炸磨菇~(Bushman 'Shrooms)
磨菇很新鮮~炸過以後~依然有很多汁~~

我們點了3 款小吃~
全部也是炸的~~熱氣非常~~!!!

除了這3 款小吃~
我們也點了個肉眼牛排拼豬肋骨~(Meat Lover)
肉很軟熟~很香~~
還附上兩款醬汁~分別是磨菇汁和黑椒汁~
個人認為黑椒汁較好吃~~
還選配特色雞味飯~
說真的......吃不到雞味~
不過~也不錯~~

這裡的服務態度很好很好~~
除此之外~
2007-01-31 8 浏览
今日去埋尖沙咀間outback食,今次食lunch!o... service都係麻麻!! 點解會咁ga!!outback唔係service好ga咩???點解銅鑼灣同尖沙咀果間都咁差... ... D waiters好似唔願做咁,又串!! 叫佢"law" d 野,黑晒面咁! 好失望!!尖沙咀d food都好麻麻... ...個漢堡扒d肉汁無晒! 好乾,好"un"! d 意粉又係好乾... ...試左三間outback (荃灣、銅鑼灣、尖沙咀),個sum up係﹕荃灣不論係service同食物品質都係最好!! 最讚!!其餘果d... ...真係要好好檢討, 點解d service咁差!!
今日去埋尖沙咀間outback食,今次食lunch!
o... service都係麻麻!! 點解會咁ga!!
outback唔係service好ga咩???