2025-01-11 199 浏览
因為這間餐廳一星期有不同主題,星期一有green monday, 星期有酒,星期三就是主要吃漢堡飽,而且價錢吸引🤩買一送一,餐廳還有好多素食,適合我平時多菜少肉,而朋友又喜歡吃素burger最適合不過。2款burger 口味挺好。而餐廳中心地方仲有個空中花園,坐在這裏另有一番格調。SIGNATURE BEEFY SMASH BURGER & FRIES HKD208用上澳洲安格斯和自制醬汁非常惹味,肉汁好多好juicy。VEGAN SUPREME BURGER & FRIES (V) HKD168素菜burger用南瓜和燕麥造成餡料,牛油果洋蔥,咬起來口感有點似芝士,好特別。用香檳配漢堡包🍔是否很特別呢?和朋友慶祝相識三個月😂埋單時超抵,平均百幾蚊就可以,一份set都已經好飽🤭🤭

用上澳洲安格斯和自制醬汁非常惹味,肉汁好多好juicy。

用香檳配漢堡包🍔是否很特別呢?

和朋友慶祝相識三個月😂
埋單時超抵,平均百幾蚊就可以,一份set都已經好飽🤭🤭

2025-01-08
  • SIGNATURE BEEFY SMASH BURGER
2025-01-08 129 浏览
𝑹𝒆𝒔𝒕𝒂𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕 𝑵𝒂𝒎𝒆 🍽️: 𝑶𝑹𝑲𝑨 𝑹𝒆𝒔𝒕𝒂𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕𝐿𝑜𝑐𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛📍: 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑎𝑙, 𝐻𝑜𝑛𝑔 𝐾𝑜𝑛𝑔𝐶𝑢𝑖𝑠𝑖𝑛𝑒 🥂: 𝐼𝑡𝑎𝑙𝑖𝑎𝑛 𝐶𝑢𝑖𝑠𝑖𝑛𝑒🇮🇹𝙎𝙏𝙀𝘼𝙆 𝙏𝙐𝙀𝙎𝘿𝘼𝙔𝙎 ( 𝐵𝑢𝑦 𝑜𝑛𝑒 𝑔𝑒𝑡 𝑜𝑛𝑒 𝑓𝑟𝑒𝑒)🥩𝑂𝑅𝐺𝐴𝑁𝐼𝐶 𝑅𝐼𝐵𝐸𝑌𝐸 𝑆𝑇𝐸𝐴𝐾 $𝟸𝟿𝟾𝘖𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘤 𝘧𝘳𝘦𝘦-𝘳𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘈𝘶𝘴𝘵𝘳𝘢𝘭𝘪𝘢𝘯 𝘳𝘪𝘣𝘦𝘺𝘦 𝘴𝘵𝘦𝘢𝘬 | 𝘊𝘩𝘦𝘧 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘋𝘪𝘢𝘯𝘦 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦𝑶𝑹𝑲𝑨 𝑹𝒆𝒔𝒕𝒂𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕中環時尚性價比高西餐廳✨ 餐廳主打健康概念🏋️除咗推出各類Vegan Menu之外🥗連牛扒都係選用有機草飼牛肉🥩餐廳不定期推出限時優惠✨今次試左佢地既𝙎𝙏𝙀𝘼𝙆 𝙏𝙐𝙀𝙎𝘿𝘼𝙔𝙎(買一送一)🐮牛扒方面🍽️牛扒煎到粉嫩多汁✨火候控制得啱啱好👍唔需要點任何醬汁🤓就咁食已經好有牛味🤪另外佢哋嘅南瓜湯亦都做得好出色👍南瓜精華熬製而成🎃湯底濃稠Creamy✨南瓜味超出👍 以人均百幾就可以食到高質牛扒🥩性價比極高🤓𝐿𝑜𝑐𝑎𝑡𝑒𝑑 𝑖𝑛 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑎𝑙, 𝑂𝑅𝐾𝐴 𝑖𝑠 𝑎 𝑠𝑡𝑦𝑙𝑖𝑠ℎ 𝑎𝑛𝑑 𝑎𝑓𝑓𝑜𝑟𝑑𝑎𝑏𝑙𝑒 𝑊𝑒𝑠𝑡𝑒𝑟𝑛
𝐿𝑜𝑐𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛📍: 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑎𝑙, 𝐻𝑜𝑛𝑔 𝐾𝑜𝑛𝑔
𝐶𝑢𝑖𝑠𝑖𝑛𝑒 🥂: 𝐼𝑡𝑎𝑙𝑖𝑎𝑛 𝐶𝑢𝑖𝑠𝑖𝑛𝑒🇮🇹

🥩𝑂𝑅𝐺𝐴𝑁𝐼𝐶 𝑅𝐼𝐵𝐸𝑌𝐸 𝑆𝑇𝐸𝐴𝐾 $𝟸𝟿𝟾

𝑶𝑹𝑲𝑨 𝑹𝒆𝒔𝒕𝒂𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕

𝐿𝑜𝑐𝑎𝑡𝑒𝑑 𝑖𝑛 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑎𝑙, 𝑂𝑅𝐾𝐴 𝑖𝑠 𝑎 𝑠𝑡𝑦𝑙𝑖𝑠ℎ 𝑎𝑛𝑑 𝑎𝑓𝑓𝑜𝑟𝑑𝑎𝑏𝑙𝑒 𝑊𝑒𝑠𝑡𝑒𝑟𝑛 𝑟𝑒𝑠𝑡𝑎𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡✨ 𝑇ℎ𝑒 𝑚𝑒𝑛𝑢 𝑒𝑚𝑝ℎ𝑎𝑠𝑖𝑧𝑒𝑠 ℎ𝑒𝑎𝑙𝑡ℎ, 𝑓𝑒𝑎𝑡𝑢𝑟𝑖𝑛𝑔 𝑎 𝑣𝑎𝑟𝑖𝑒𝑡𝑦 𝑜𝑓 𝑉𝑒𝑔𝑎𝑛 𝑜𝑝𝑡𝑖𝑜𝑛𝑠🥗 𝑎𝑛𝑑 𝑒𝑣𝑒𝑛 𝑡ℎ𝑒𝑖𝑟 𝑠𝑡𝑒𝑎𝑘𝑠 𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑎𝑑𝑒 𝑓𝑟𝑜𝑚 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑐 𝑔𝑟𝑎𝑠𝑠-𝑓𝑒𝑑 𝑏𝑒𝑒𝑓🥩

𝑇ℎ𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑡𝑎𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡 𝑓𝑟𝑒𝑞𝑢𝑒𝑛𝑡𝑙𝑦 𝑜𝑓𝑓𝑒𝑟𝑠 𝑙𝑖𝑚𝑖𝑡𝑒𝑑-𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑜𝑡𝑖𝑜𝑛𝑠✨ 𝑅𝑒𝑐𝑒𝑛𝑡𝑙𝑦, 𝐼 𝑡𝑟𝑖𝑒𝑑 𝑡ℎ𝑒𝑖𝑟 🥩𝑆𝑇𝐸𝐴𝐾 𝑇𝑈𝐸𝑆𝐷𝐴𝑌𝑆🥩(𝑏𝑢𝑦 𝑜𝑛𝑒 𝑔𝑒𝑡 𝑜𝑛𝑒 𝑓𝑟𝑒𝑒)🐮 𝑇ℎ𝑒 𝑠𝑡𝑒𝑎𝑘𝑠 𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑜𝑜𝑘𝑒𝑑 𝑡𝑜 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑒𝑐𝑡𝑖𝑜𝑛—𝑝𝑖𝑛𝑘 𝑎𝑛𝑑 𝑗𝑢𝑖𝑐𝑦✨𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑗𝑢𝑠𝑡 𝑡ℎ𝑒 𝑟𝑖𝑔ℎ𝑡 𝑙𝑒𝑣𝑒𝑙 𝑜𝑓 𝑑𝑜𝑛𝑒𝑛𝑒𝑠𝑠👍 𝑌𝑜𝑢 𝑑𝑜𝑛'𝑡 𝑒𝑣𝑒𝑛 𝑛𝑒𝑒𝑑 𝑎𝑛𝑦 𝑠𝑎𝑢𝑐𝑒🤓𝑡ℎ𝑒 𝑏𝑒𝑒𝑓 𝑓𝑙𝑎𝑣𝑜𝑟 𝑖𝑠 𝑟𝑖𝑐ℎ 𝑎𝑛𝑑 𝑠𝑎𝑡𝑖𝑠𝑓𝑦𝑖𝑛𝑔🤪

𝐴𝑑𝑑𝑖𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑙𝑦, 𝑡ℎ𝑒𝑖𝑟 𝑝𝑢𝑚𝑝𝑘𝑖𝑛 𝑠𝑜𝑢𝑝 𝑖𝑠 𝑜𝑢𝑡𝑠𝑡𝑎𝑛𝑑𝑖𝑛𝑔👍 𝑀𝑎𝑑𝑒 𝑓𝑟𝑜𝑚 𝑝𝑢𝑟𝑒 𝑝𝑢𝑚𝑝𝑘𝑖𝑛 𝑒𝑠𝑠𝑒𝑛𝑐𝑒, 𝑡ℎ𝑒 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚𝑦 𝑏𝑎𝑠𝑒 𝑖𝑠 𝑡ℎ𝑖𝑐𝑘 𝑎𝑛𝑑 𝑝𝑎𝑐𝑘𝑒𝑑 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑓𝑙𝑎𝑣𝑜𝑟🎃 𝐹𝑜𝑟 𝑎𝑛 𝑎𝑣𝑒𝑟𝑎𝑔𝑒 𝑜𝑓 𝑗𝑢𝑠𝑡 𝑜𝑣𝑒𝑟 𝑎 ℎ𝑢𝑛𝑑𝑟𝑒𝑑, 𝑦𝑜𝑢 𝑐𝑎𝑛 𝑒𝑛𝑗𝑜𝑦 ℎ𝑖𝑔ℎ-𝑞𝑢𝑎𝑙𝑖𝑡𝑦 𝑠𝑡𝑒𝑎𝑘🥩—𝑡𝑟𝑢𝑙𝑦 𝑎 𝑔𝑟𝑒𝑎𝑡 𝑣𝑎𝑙𝑢𝑒!🤓
早幾日去咗呢間西餐廳chill吓之前聖誕節食得太放肆有啲heavy就趁星期一呢度有個素食嘅主題嚟試吓另外仲會有steak/burger/wine嘅主題日而每日都會有唔同相對應嘅優惠✨Eggplant In Salsa🍆✨Chicken breast feast🐓✨Apple Fizz 🍹✨Red Wine 🍷 其他客人大部分都係外國人為主餐廳嘅氣氛係舒服而且唔會太嘈太黑所以都幾啱飲返杯同朋友傾吓偈揀咗兩款主食都好精緻碟上面嘅所有配料都可以全部清晒茄子配三色椒好fresh個醬冇想像中咁濃個雞胸好軟唔柴仲有少少鮮味添食完之後係完全冇負擔咁走都應該好適合gym前gym後去食!
早幾日去咗呢間西餐廳chill吓

碟上面嘅所有配料都可以全部清晒
茄子配三色椒好fresh個醬冇想像中咁濃
個雞胸好軟唔柴仲有少少鮮味添
食完之後係完全冇負擔咁走
都應該好適合gym前gym後去食!
Orka restaurant & bar今次同朋友去咗中環呢間餐廳度食飯,雖然過咗聖誕節,但係依然仲有聖誕氛圍,餐廳員工服務都唔錯,咁啱今日係星期一,正好素食主食買一送一,決定試下先Chipotle pumpkin burger with fries $188呢款係自家製嘅漢堡加薯條,漢堡配料豐富有生菜、蕃茄、自家製南瓜燕麥餅、芝士、牛油果片等等,燕麥餅口感結實,幾有咬口,純素芝士食落鹹香,醬汁用上純素蛋黃醬,幾突顯到漢堡嘅層次。另外仲有幼身薯條可以食,唔驚食唔飽Eggplant in salsa bed $168呢個其實係半條茄子嚟嘅,然之後底下鋪上莎莎醬,其實即係三色嘅燈籠椒,望落顏色繽紛,呢個烤茄子肉質軟淋,表面搽嘅醬汁偏橙色嘅,其實係哈利薩辣醬嚟,食落去又冇想像中咁濃,反而恰到好處同朋友分叫咗紅酒同白酒嚟飲,配合整個主菜食落都幾滋味
Orka restaurant & bar
1901 浏览

Eggplant in salsa bed $168

同朋友分叫咗紅酒同白酒嚟飲,配合整個主菜食落都幾滋味
🌱西式健康素食友善餐廳「Orka」位於中環雲咸街,紅磚小餐館室内氣氛温馨,天井的神祕小花園夠Chill有風情,服務亦親切友好🏡 🆂🆃🅰🆁🆃🅴🆁 🥗Kale Super Salad: 超級食物健康有益,一大盤羽衣甘藍口感清爽🥒Chicken Xi Chuan (Set+Hk$28):無骨滑雞鮮嫩微辣,配清新青瓜好夾🅼🅰🅸🅽🥦Cauliflower Steak (Hk $198): 這款素食主食葡汁椰菜花扒清新健怡,伴着綿密薯蓉和青椒🍝Salmon Tagliatelle pasta (Hk $198): 扁麵條口感厚實俐落,带有蛋香,配三文魚碎入口不膩(All subject to 10% service charge)📍Orka Restaurant & Specialty Cafe中環雲咸街36號地舖(港鐵中環站 D1 出口, 步行約5分鐘)

🆂🆃🅰🆁🆃🅴🆁

🅼🅰🅸🅽

中環雲咸街36號地舖
(港鐵中環站 D1 出口, 步行約5分鐘)
2024-12-28 142 浏览
星期一係Green Monday!加上有買一送一!唔係唔食呀嗎😏𝓔𝓖𝓖𝓟𝓛𝓐𝓝𝓣 𝓘𝓝 𝓢𝓐𝓛𝓢𝓐 𝓑𝓔𝓓遨遊在沙律海的茄子🍆 慢燉烤茄子貌相挺像焗三文魚,而口感亦很軟腍;而上面鋪滿一層主廚特製的哈里薩辣醬增添惹味,最後放在莎莎醬床上(即是三色燈籠椒)𝓒𝓗𝓘𝓟𝓞𝓣𝓛𝓔 𝓟𝓤𝓜𝓟𝓚𝓘𝓝 𝓑𝓤𝓡𝓖𝓔𝓡 𝓦𝓘𝓣𝓗 𝓕𝓡𝓘𝓔𝓢 自家製日本南瓜燕麥餅口感好厚實還很有咬勁🎃配上純素芝士及純素蛋黃醬,感覺冇咁多罪惡感🙈中層還有牛油果增添順滑口感👍🏻最後還將薯條轉為蕃薯薯條感覺健康~而鹹鹹甜甜的味道真令人吃到停不下來😋最後還叫了兩杯白酒~chill下~

𝓔𝓖𝓖𝓟𝓛𝓐𝓝𝓣 𝓘𝓝 𝓢𝓐𝓛𝓢𝓐 𝓑𝓔𝓓

最後還叫了兩杯白酒~chill下~

久違的一人晚餐😆 這次看中這家的氛圍佈置充滿聖誕氣氛,職員主要是外籍人士,顧客也有很多外國人,感覺像去了旅行🤣 ✿ Edemame dip with roasted padron pepper喜歡hummus之類菜式的,一定也會愛上這道😍 毛豆蓉綿密,完全沒有草腥味; 青椒不辣,香甜多汁 ✿ Signature Seared Octopus Prime 也是很出色! 八爪魚鬚柔軟爽彈,因為用了先慢煮再煎的做法😲配菜超惹味,令我有想配飯的衝動😂 ✿ Aperol spiritz 一邊看街景,一邊喝著cocktail發呆,很奢侈對吧🌾😌 食物、氣氛、服務佳不錯,或者稍候放假時跟朋友再來慶祝(^^♪
久違的一人晚餐😆 這次看中這家的氛圍

喜歡hummus之類菜式的,一定也會愛上這道😍

毛豆蓉綿密,完全沒有草腥味; 青椒不辣,香甜多汁

也是很出色! 八爪魚鬚柔軟爽彈,因為用了先慢煮再煎的做法😲
配菜超惹味,令我有想配飯的衝動😂

✿ Aperol spiritz

一邊看街景,一邊喝著cocktail發呆,很奢侈對吧🌾😌

• Edemame dip with roasted padron pepper
  • Signature Seared Octopus Prime
2024-12-18 195 浏览
👩🏻‍🍳Orka Restaurant & Specialty Cafe🧑🏻‍🍳 👣值得科勞指數:🏃🏻‍♀️🏃🏻🏃🏻🏃🏻 位於中環雲咸街的 Orka Restaurant & Specialty Cafel, 餐廳以Vegan friendly 既菜單和優雅格調的酒吧吸引客人,無論係喜歡肉食定係素食既人都可以無點菜煩惱,想小酌幾杯亦都可以。呢試了三款招牌菜,每一道都充滿驚喜!🍽️ Vegan Supreme Burger 素漢堡扒口感扎實,好似食緊雞肉咁,外層微微煎香,咬下去有驚喜,有肉質既彈性。搭配新鮮牛油果同車打芝士,味道層次豐富之餘仲非常健康!炸薯條香脆~素食朋友絕對不能錯過! 🍽️ Chicken Breast Feast (慢煮雞胸)雞胸肉保持極佳的嫩滑口感,餐牌寫到明係有機既走地雞,雞肉似係慢煮處理既口感,完全唔乾柴,簡單調味更能突顯肉的天然鮮味。🍽️ Burrata Plate (Burrata芝士沙律)這款沙律不僅賣相精緻,上菜時有十足既氣氛,新鮮的Burrata芝士奶香濃郁,搭配鮮果,非常開胃。除左菜品出色,餐廳的服務亦是一大亮點!員工親切有禮,對於菜單既介紹十分詳細,

👣值得科勞指數:🏃🏻‍♀️🏃🏻🏃🏻🏃🏻

🍽️ Vegan Supreme Burger

除左菜品出色,餐廳的服務亦是一大亮點!員工親切有禮,對於菜單既介紹十分詳細,令人賓至如歸。店內裝潢簡約雅緻,氣氛輕鬆,無論是朋友聚餐還是獨自前來都非常合適。CP值極高!科勞指數絕對爆燈!😍😍

📍地址:中環雲咸街36號地舖

#orka #orkarestaurant #中環美食 #健康飲食 #素食推薦 #素食美食 #慢煮雞胸 #burrata #素雞肉漢堡 #健康餐廳 #香港必吃 #香港美食 #香港素食 #食評 #中環cafe #cafehoping #雞胸控 #veganfood #vegetarianfood #素食控 #followmetasting

2024-12-16 257 浏览
Located in Central Hong Kong, ORKA restaurant and specialty cafe offers a great dining experience with its innovative dishes. The Eggplant in Salsa Bed is a must-try, featuring slow braised and grilled eggplant with the chef's special house harissa rub on a flavorful salsa bed. For burger lovers, the Chipotle Pumpkin Burger with Fries is a delightful choice, with a signature homemade pumpkin and oats patty, grilled halloumi cheese, avocado, house-made pickles, caramelized onions, all served in a

For burger lovers, the Chipotle Pumpkin Burger with Fries is a delightful choice, with a signature homemade pumpkin and oats patty, grilled halloumi cheese, avocado, house-made pickles, caramelized onions, all served in a brioche bun.

Don't forget to try their Signature Big Burrata Plate for a refreshing and creamy delight. Indulge in these extraordinary dishes at ORKA for a dining experience like no other.
2024-12-10 259 浏览
值得為個burrata cheese 寫一篇短評Burrata有淡淡嘅煙薰芳香刀叉輕輕一切就見到半凝乳狀嘅cheese 緩緩溢出Superb creamy & milky👍🏻配搭係refreshing 嘅蜜瓜、哈密瓜、 蕃茄、羅勒同少少olive oil不過偏好重口味嘅我都係覺得配parma ham先係最 harmony縱觀呢個burrata plate 值得encore重蛋白嘅main係雞胸Menu冇講明但感覺係用慢煮嘅方法因為個肉質好嫩完全唔鞋簡單salt & pepper 調味就好夠夾住On side BBQ corn食又多份甜感白肉配sparking wine (mix with mango) ,開胃!餐廳係標榜#veganfriendly但有肉餐單我覺得更吸引下次先試個cauliflower steak啦~呵!店員話12月13日係餐廳3週年當日會有飲品特價同送一杯葡萄酒同埋蛋糕已Bookmarked 再來串門!
值得為個burrata cheese

簡單salt & pepper 調味就好夠
夾住On side BBQ corn食又多份甜感

餐廳係標榜#veganfriendly
但有肉餐單我覺得更吸引
下次先試個cauliflower steak啦~呵!

店員話12月13日係餐廳3週年
當日會有飲品特價同送一杯葡萄酒同埋蛋糕
已Bookmarked 再來串門!
2024-11-25 320 浏览
在中環雲咸街的一間裝修時尚的格調餐廳,門口紅磚牆再加落地玻璃,燈光昏暗,適合情侶或朋友來飲個happy hour,或者享受晚餐傾吓偈。今日星期三,餐廳做burger買一送一優惠,我同朋友即管試一試。1. Cocktails我同朋友先每人叫了一杯Cocktail,我叫了杯Klean as Kale, 有kale 、生果及牛奶,非常之清新好味。另一杯有青檸、橙及梳打,甜甜酸酸的非常開胃。這裏的Cocktail味道不錯,而且非常之清新,啱晒配襯漢堡包。2. 由於星期三burger買一送一,我哋當然就叫burger啦!我們叫了Signature beefy smash burger and fries. 而餐廳是出名素菜,當然就叫一個素食burger試吓,另一個burger就叫了Vegan Supreme burger and fries.A. Signature beefy smash burger 漢堡扒係用澳洲安格斯和牛做的,漢堡扒非常Juicy有牛味,而個麵包係特製嘅焦糖洋蔥包,非常之鬆軟而且微甜香味,非常好食,配上沙律菜份外清新B. Vegan Supreme burger and

1. Cocktails

B. Vegan Supreme burger and fries.
呢個素材burger,主要係用南瓜做個漢堡扒,非常香甜而且煙煙韌韌,很有特色,加上牛油果以及其他配菜特別清新,平時很少食素菜的我都覺得非常吸引,素食愛好者一定很喜歡。我們還選了番薯條做side Dish,甜甜的非常好食。

3. 甜品方面,我們選了Classic Carrot cake & Purple Ube Cake. Carrot cake不是太甜,而且非常之健康,而Ube cake 質地非常厚實,忌廉非常之香甜充滿香芋味,食落非常之吸引,食到唔停得口。

呢間餐廳地點方便而且有格調,座位舒適,而且食物唔錯,趁住有買一送一優惠,真係值得一試!

2024-11-22 306 浏览
Burrata plate拎上嚟嘅時候煙霧繚繞。切落去外皮薄而富彈性,內裡滑嫩,乳香四溢。搭配新鮮水果,口感清新,既開胃又滿足🙌🏻❤️Signature Seared Octopus Prime 呢度餸係用真空低溫煮,八爪魚外焦里嫩,鮮嫩的肉質彈牙爽口,底下有蕃茄、羽衣甘藍同蒜蓉醬,配菜都好好食!Purple ube cake 蛋糕質地柔軟濕潤,入口即化,帶有淡淡的地瓜風味,層層奶油增添了豐富的口感與甜度🙂‍↕️

Burrata plate

Purple ube cake
2024-11-18 362 浏览
紅磚外牆特別吸引,流線型入口更顯優雅,落地大玻璃,餐廳內有吧枱,再行入d仲有個天井空間,微黃燈光,好chill! 逢星期一,Green Monday 買一送一!👉🏻PENNE ALLA VODKA PASTA濃郁嘅番茄醬汁,好creamy,微微伏特加增添層次感!香脆嘅炸羅勒葉亦令人驚喜!👉🏻EGGPLANT IN SALSA BED大大條茄子,吸收哂特製嘅醬汁,每一啖都好嫩滑,底下鋪左粒粒三色椒,色彩繽紛而且好入味!👉🏻Burrata plate特別嘅上場,煙霧彌漫,布拉塔奶酪皮薄富彈性,內裡軟滑,豐富嘅乳香,配新鮮水果,好清新又開胃!仲有各式各樣嘅cocktail都好吸引!👉🏻APEROL SPRITZ帶有微苦嘅橙味,又有氣泡嘅爽口!成個感覺都好舒服,環境唔會好嘈雜,服務態度好殷勤,讚!

逢星期一,Green Monday 買一送一!

👉🏻PENNE ALLA VODKA PASTA

👉🏻EGGPLANT IN SALSA BED

👉🏻Burrata plate

仲有各式各樣嘅cocktail都好吸引!
👉🏻APEROL SPRITZ
帶有微苦嘅橙味,又有氣泡嘅爽口!

成個感覺都好舒服,環境唔會好嘈雜,服務態度好殷勤,讚!
🌿 Edamame Dip with Roasted Padron Pepper 呢個前菜一上枱,真係 WOW 咗出聲 😲!佢哋嘅毛豆蓉打到好滑,竟然有啲似我喺以色列食過嘅鷹嘴豆蓉 🤤 再加上柚子醬同橄欖油提味,配埋烤過嘅青椒,唔辣之餘仲帶甜味,#好味!🎃 Chipotle Pumpkin Burger & Fries (Veg) 呢個招牌南瓜素漢堡入面嘅南瓜燕麥扒整得外脆內軟,夾埋 Halloumi 芝士、牛油果、焦糖洋蔥、番茄同生菜,加 $28 仲可以轉蕃薯條~ 🍄 Truffle Mushroom Risotto (Veg) 佢哋嘅松露蘑菇 Risotto 真係整得好香~ 米飯煮得夠正宗半生熟,吸埋黑松露汁嘅香味,加上唔同種類嘅菇菌,濃味得嚟一啲都唔膩 👍🏻 Orka 雖然係小店,但佢哋調嘅 Cocktail 都唔錯!我哋叫咗杯 Customized Cocktail,佢哋即場整咗杯好清新嘅 Kiwi Mojito 🥝 另一杯就嗌咗 Prosecco,都係咁好飲 🥂 呢度每星期都有唔同優惠!星期一 #GreenMonday 素食套餐買一送一、星期二有機牛扒買一送一、星期三係 Bu
松露蘑菇 Risotto
呢度每星期都有唔同優惠!星期一 #GreenMonday 素食套餐買一送一、星期二有機牛扒買一送一、星期三係 Burger Wednesday 都係買一送一,星期四就 $98 一個鐘 Free Flow 🍷😘~都真係幾吸引!
松露蘑菇 Risotto
🏰 無意中發現紅磚外牆配搭落地玻璃,有英倫復古風感的餐廳。落地玻璃將中環繁忙街景盡收眼底,感覺好似置身倫敦小店!🏛️ 環境:- 英倫紅磚建築風格- 復古工業風設計- 落地玻璃採光充足- 室內裝潢充滿歐陸風情✨吃了以下食物:1️⃣ Edamame Dip with Pepper $138- 毛豆醬香滑可口- 配烤青椒出其不意- 清新感一流- 開胃小食首選2️⃣ Organic Ribeye Steak $298(星期二買一送一)- 澳洲有機牧場牛肉🥩- Chef Special Diane sauce超搭- 肉質軟嫩多汁- 完全無膻味!
🏰 無意中發現紅磚外牆配搭落地玻璃,有英倫復古風感的餐廳。
落地玻璃將中環繁忙街景盡收眼底,感覺好似置身倫敦小店!

🏛️ 環境:

- 開胃小食首選

- 澳洲有機牧場牛肉🥩

- Chef Special Diane sauce超搭
- 肉質軟嫩多汁
- 完全無膻味!

2024-11-05
Edamame Dip with Pepper