2019-08-23 499 浏览
行街行攰咗,想搵個地方坐下,食完晏冇幾耐,其實都唔肚餓,咁啱又三點三,最好黎呢道歇歇腳。三文治店有兩個位置供用餐,店鋪和開放式。店鋪入面用餐的地方較寬敞,外邊用餐地方就較擠迫。餐牌以麵包款式為主,選擇都幾少。最後我選了這個餐。香辣雞三重奏分別有三種雞,雞翼、雞槌、雞粒。雞翼系用咗辣醬醃製,但係又唔覺太辣,雞翼都好肥美。雞槌我覺得有咖哩味,又有啲香茅味,雞槌太瘦太乾。雞粒的肉好鞋,又係好乾。熱檸檬茶好苦,加咗糖總算勉強入口。

餐牌以麵包款式為主,選擇都幾少。
最後我選了這個餐。

香辣雞三重奏

分別有三種雞,雞翼、雞槌、雞粒。

雞翼系用咗辣醬醃製,但係又唔覺太辣,雞翼都好肥美。

雞槌我覺得有咖哩味,又有啲香茅味,雞槌太瘦太乾。

雞粒的肉好鞋,又係好乾。

熱檸檬茶好苦,加咗糖總算勉強入口。
2019-08-08 327 浏览
Lunch time again~每次食lunch想食西餐個陣 都會黎super sandwiches食 雖然都多人要排隊 但等位每次都好快👍🏻而且有時一個人食飯都好方便 唔洗叫人幫你睇住個位 跟住去買野食 因為佢可以scan QR code 上網點餐+用電子銀包 (apple pay/信用卡/alipay都得)所以好方便 直接坐底就點完餐 服務員會自己送餐過黎成日食到一半先記得影相😂😂平時lunch唔想食太油 就會叫薯仔食 會配埋沙律🥗 夠晒健康

2019-06-30 321 浏览
A breakfast at $41 isn’t expensive at all considering the location in Tai Koo.-In this set, it includes potato, scrambled egg with tomato, pancakes , sausage and a cup of drink.-The taste is not bad ! Those pancakes is a bit sweet yet not too sweet which is awesome as we all know that too much sugar harm our bodies. The egg is not so smooth but the taste is still okay since it’s served with tomato. Sausage is just normal is it’s quite small. I have chosen lemon tea as my drink , I appreciate tha
The taste is not bad ! Those pancakes is a bit sweet yet not too sweet which is awesome as we all know that too much sugar harm our bodies. The egg is not so smooth but the taste is still okay since it’s served with tomato. Sausage is just normal is it’s quite small. I have chosen lemon tea as my drink , I appreciate that the cup is pretty big.
Taste : 7.5
Value : 7.5
Service : 7
Environment: 7
2019-06-26 202 浏览
🍝 忌廉配肉醬意粉 忌廉醬入面有蜆肉,少少三文魚。肉醬其實就係普通肉醬 🤣🤣 反而覺得肉醬好啲,忌廉有啲鹹。.🍟 肉醬千層麵 配薯條好鍾意千層面,焗完好淋嘅口感 配埋薯條沙律 其實真係會好飽。.套餐都包飲品同埋湯,湯有兩款,意大利雜菜湯或者白蘆筍蟹肉忌廉湯。
🍝 忌廉配肉醬意粉
🍟 肉醬千層麵 配薯條
2019-06-11 254 浏览
湊完仔返學,又到媽媽嘆早餐時間~ 煙三文魚炒蛋配香草腸仔~ 仲有塊火腿,蕃茄同埋一個包仔~煙三文魚份量都幾多,配埋炒蛋好夾,可惜個包太細,想夾吓包送都冇咩可以送香草香腸都冇咩驚喜,只係不過不失嘅早餐跟餐嘅熱檸水好澀呀
湊完仔返學,又到媽媽嘆早餐時間~
煙三文魚炒蛋配香草腸仔~ 仲有塊火腿,蕃茄同埋一個包仔~

香草香腸都冇咩驚喜,只係不過不失嘅早餐

跟餐嘅熱檸水好澀呀
$45 (早餐)
2019-05-19 235 浏览
假日在太古城嘆個輕鬆下午茶☕️,無意中就行了去Super sandwiches 🥪!三時許這個時段不太多人,要找個座位也不難。🛋而且點餐後,更有服務員為我們奉上所點的食物,所能減卻食客的等候時間,真是一個非常窩心的服務。我們兩個人點了一個公司三文治🥪下午茶,因為份量也很大。麵包經烘底後香口鬆脆,內裏有鮮甜的蕃茄🍅、雞肉、新鮮的生菜🥬、美味芝士🧀等,而且還配有幾塊卜卜脆的的薯片,味道相當不錯!👍🏻

2019-03-29 242 浏览
Oliver’s super sandwich 就好似一個穩定攞B嘅學生想食好好食嘅意粉唔會諗起佢唔會俾到驚喜你但同時你亦永遠唔會失望平時唔會忽然諗起想食佢但行行吓行到佢面前又會覺得why not價錢ok味道ok份量ok選擇ok位置ok座位okService ok賣相ok上菜速度ok可能冇驚喜 始終如一 就係佢最大優點
想食好好食嘅意粉唔會諗起佢

賣相ok
上菜速度ok
可能冇驚喜 始終如一 就係佢最大優點
2019-02-26 226 浏览
今朝11點去食早餐,點餐落單好順暢,送餐時我請個男仔幫手收一收隔離d用完嘅杯,佢邊講邊行開話同事食飯,咁我以為執檯嘅同事食飯啦,隔一陣就請個專執檯嘅阿姐執啦。阿姐話呢張檯係留俾同事食飯,我問佢使唔使我移去另一張檯,佢又係邊行邊講話唔使,但唔會執開嗰d用黎代表「職員食飯」嘅杯同牙籤。於是,等埋我朋友黎,我地伴住一堆杯快快食完,免得阻住仲未埋位食飯嘅職員。其實 寫住職員專用擺張檯係咪方便d呢...大家樂都有啦!

其實 寫住職員專用擺張檯係咪方便d呢...大家樂都有啦!
2019-02-18 173 浏览
煙三文魚碎旦焗薯 + super combo(湯+碎旦牛角包+餐飲) $74首先,焗薯焗得岩岩好,唔會好生又唔係好熟好淋再點埋三文魚碎旦蓉,幾清新,唔會好漏。雖然份量少,不過其實都好夠飽。
雖然份量少,不過其實都好夠飽。
2019-02-08 181 浏览
話說今日約咗朋友去行年宵,但係小妹我要成夜晚9點先得閑,所以我地就出咗去太古食super sandwich😋✨9點幾嘅super sandwich 明顯唔係好多人,小妹我check 過得太古同埋九龍一間嘅super sandwich 先開到咁夜😴✨因為都夜啦所以我地食light d,小妹我同朋友就簡咗食焗薯🥔🥔 價位由$44-70不等✨小妹我嗌咗單點嘅三文魚沙律焗薯 $50。因為佢單點已經配埋Caesar Salad,所以我就無加錢轉Combo。小妹我比較中意食佢地嘅蛋沙律,而且Caesar Salad 都好足料。👍🏻👍🏻✨呢個係牛肉焗薯轉super combo。Super combo就有湯同drink,最啱大胃王😏😏對於小妹黎講,super sandwich 嘅奶茶好難飲,好淡☹️所以有drink配,我會飲其他。

2019-02-03
2019年會員續會優惠已推出多時,反正今天和小米路過太古城,就順便續會&午餐吧!填表付款後,收到几張現金劵和餐飲贈劵。既然有小米同行,即是可以多點几份食物,再配贈劵。 現在最重要的事:先找座位,才可以放心付款。付款後,慢慢等待職員呈上美食。 忌廉磨菇湯  意粉升級為套餐,包餐湯。 燒雞胸菠菜意粉   小米提出要這款意粉。看著小米有儀態地享用意粉,心感欣慰,還得神落。偷嚐一件雞胸肉,雞胸軟棉棉,不乾柴,肉絲没有攝入牙縫。 經典公司三文治   優惠劵可以半價購買公司三文治,等於三十個大洋有找,夠化算。    視覺:烘烤後的包包呈淺啡色,包包當中混有其他物質,可能很健康,有別於白雪雪鬆軟方包。三層包包夾著勁多配料,蕃茄烚蛋生菜火腿片雞肉,還有煙肉,色彩繽紛。  手感:很厚身,應該要把嘴巴張得最大,才可咬下去。外層的包包很硬,特別是包邊位置。    口感&味道:第一口,要由角位入口。但包包角位比較硬,有點吉口。雖然包包中芯位較軟,但也有一定粗糙程度,即係好有質感。 連同不同的餡料一同品嚐,咬呀咬,竟然嚐到烚蛋的蛋味,蕃茄生菜的清新,火腿和煙肉的鹹香。這只不過是一份簡單的三文治吧! 熱咖啡  使
填表付款後,收到几張現金劵和餐飲贈劵。
既然有小米同行,即是可以多點几份食物,再配贈劵。
現在最重要的事:先找座位,才可以放心付款。
付款後,慢慢等待職員呈上美食。
忌廉磨菇湯
意粉升級為套餐,包餐湯。
燒雞胸菠菜意粉
小米提出要這款意粉。
看著小米有儀態地享用意粉,心感欣慰,還得神落。
偷嚐一件雞胸肉,雞胸軟棉棉,不乾柴,肉絲没有攝入牙縫。
經典公司三文治
優惠劵可以半價購買公司三文治,等於三十個大洋有找,夠化算。

視覺:
手感:很厚身,應該要把嘴巴張得最大,才可咬下去。
外層的包包很硬,特別是包邊位置。
口感&味道:
第一口,要由角位入口。但包包角位比較硬,有點吉口。
雖然包包中芯位較軟,但也有一定粗糙程度,即係好有質感。
這只不過是一份簡單的三文治吧!
coffee
熱咖啡
使用贈劵:單點或套餐贈送的飲品。
偏偏忘了告訴職員:要黑啡。
咖啡內竟然加了奶!噢!
午餐
用餐优惠
優惠券
2018-12-30 147 浏览
一個人食晚餐,想搵個坐得舒服的快餐食下,但味道認真一般。南瓜汁大蝦長通粉-汁無味道,十分清淡⋯雖然現在流行健康,都唔駛完全無味吧⋯講真,成$80一個餐,有點失望。
一個人食晚餐,
想搵個坐得舒服的快餐食下,
但味道認真一般。

南瓜汁大蝦長通粉-
汁無味道,十分清淡⋯
雖然現在流行健康,
都唔駛完全無味吧⋯

講真,成$80一個餐,有點失望。
2018-11-23 275 浏览
本身想去OIE樓下食delifrance但要去太古城通利拎飛飯腳提議咁不如同類嘅Oliver’s Super Sandwich啦近好多一入去就有張4人檯雖然lunch hour 但唔算太多人等位都仲有人可以無壓力咁坐喺度齋飲咖啡嗌咗個挪威煙三文魚蜆肉意粉配羅宋湯$62仲平過delifrance lunch十零蚊意粉汁同羅宋湯稍淡但味道唔錯可能因為整體配套關係硬係會形住覺得比茶餐廳好食同清新少少可能係啲檯櫈冇咁’立’啦尤其呢頭茶餐廳食個粉好多都貴過$62叫多個選擇囉不過份量有啲細唔飽下次晏咗食早餐嘅話先再lunch唻
一入去就有張4人檯

不過份量有啲細
唔飽
下次晏咗食早餐嘅話先再lunch唻
2018-07-27 537 浏览
今日難得去金鐘,食咗個豐富早餐先做野。一早就好多人,有好多餐廳選擇。見這間有位,野食都係西式早餐。我叫了簡單的B4早餐,有2片半塊的麥方包、腸仔(香草雞肉?)、煙肉、磨菇炒蛋及烤番茄(半個)都幾豐富,不過方麵烤了不夠熱、有點腍;腸仔唔錯,軟一點的口感、幾香; 煙肉不是太軟太濃,配方包最好,中和咸度; 磨菇幾多口感不錯; 炒蛋可以滑多一點、但份量唔少!配上熱奶茶,滑同夠熱!都幾大杯!本身已加奶,可以自行加糖
今日難得去金鐘,食咗個豐富早餐先做野。

配上熱奶茶,滑同夠熱!都幾大杯!本身已加奶,可以自行加糖
2018-07-27
$38 (早餐)
2018-07-06 315 浏览
喜歡食早餐,早餐是一日最重要的一餐,放假都會用時間去享受。 主日在太古城睇早場,選了Olivers Super sandwiches 。今次是第二次去了,喜歡食店有不同選擇,而且是即叫即整,餐預備好後由專人送到你檯上,不用自己行來行去😂。早餐份量算大份,飲料亦是大杯,烹調的食物不太多油,咸度剛好,較茶餐廳健康,擺碟令人開胃醒神,惟是牛角飽不是脆,是淋的👎🏻,食店真的要注意!個人評分食物:C環境:B服務:C抵食:B衛生:B雖說有專人傳遞餐飲,但負責傳遞餐飲的服務員,可能未訓夠就要返工,面上是目無表情,似機械人。😅😅😅

個人評分

食物:C
環境:B
服務:C
抵食:B
衛生:B

2018-07-01
$30 (早餐)