2015-03-29 509 浏览
星期六朋友要翻工,過黎搵佢食lunch, 經過見到呢間ol cafe 唔駛等位,即去!見到出面寫住中午12點開始有下午茶,走到入去店員係唔會俾下午茶menu你直到你問佢,好似呃左你入去先咁,算啦,最後我叫左個公司三文治$41,佢叫到唔係配薯條,係配薯餅的,薯餅炸得好脆,公司三文治入面有蛋,蕃茄,火腿,生菜,塊多士好似放耐左,唔夠脆!價錢都算合理
價錢都算合理
2015-03-28
2014-05-29 584 浏览
因為同朋友傾保險 就來這裡,地方吾算大 算乾淨企理 叫左個早餐都好豐富 有麥皮,煙三文魚是跟牛角包 朋友叫咗份普通的炒蛋腸仔火煺煙肉 有份多士仲比埋我食 麥皮暖中帶少少熱,甜道稍欠 其實咁最好,吾夠情願自己加糖 牛角包軟軟有口感,有牛油香味 而三文魚都夠惹味 朋友份餐蛋無乜特別,腸仔等等 咖啡是即磨咖啡,一放下已經好香 大家坐了成個小時 呢度環境都幾舒服嘅 不過地點吾就腳
因為同朋友傾保險 就來這裡,地方吾算大 算乾淨企理
叫左個早餐都好豐富 有麥皮,煙三文魚是跟牛角包
朋友叫咗份普通的炒蛋腸仔火煺煙肉 有份多士仲比埋我食
麥皮暖中帶少少熱,甜道稍欠 其實咁最好,吾夠情願自己加糖
牛角包軟軟有口感,有牛油香味 而三文魚都夠惹味
朋友份餐蛋無乜特別,腸仔等等
咖啡是即磨咖啡,一放下已經好香 大家坐了成個小時
呢度環境都幾舒服嘅 不過地點吾就腳
2012-07-26 269 浏览
聽說這家位置觀塘工廠區一隅的西餐廳午餐不錯,趁著這個早上沒有什麼事幹,又順路,便前往一試。餐廳環境的確很不錯,然而,這份西式早餐A卻令我失望。要評西式早餐,還是逐項評論好。炒蛋: 底部墊著一塊多士(為了吸油?),火侯控制差了一點,略嫌過熟,令蛋有點兒乾身,蛋汁也鎖不住了,可惜!(本人的其他食評有提及某家蛋汁豐富的炒蛋)香腸: 炸過的香陽,卻不覺丁點熱脆,令我想起了中學時代小賣部的香腸......煙肉: 煙肉烤得很差,不熱不脆不肥美,幸好不過硬,還能擺進口裡充飢多士: 香脆是很香脆,但太薄身,做不到多士「外脆內軟」的最佳質感(本人的其他食評有提及某家「外脆內軟」的多士)焗豆: 最正常的一項,但要說有什麼特別呢,卻又說不出來......火腿: 略略煎過,中規中距,沒什麼特別這樣的早餐,個人認為不值$28。付同一個價錢,就是在觀塘區,也絕對可以吃到質素好得多的早餐。

要評西式早餐,還是逐項評論好。
西式早餐A
火腿: 略略煎過,中規中距,沒什麼特別