2022-03-25 19 浏览
今次講嘅係位於佐敦嘅Oink Square Coffee and Crepe💕店舖主打韓式三文治🥪而且主要係外賣🥡啱晒而家冇晚市嘅時候😛😛而且店員服務態度好好 會同你講吓有咩係人氣主打🙈🙈絕對值得一試🔥🔥南瓜蓉肥嘟嘟三文治 $44💰(7/10)呢款韓式三文治好大份 當一餐正餐絕對食得飽🐷🐷而且仲要好健康💗💗仲可以一啖食晒所有配料 南瓜蓉好creamy 同埋甜甜哋 小編覺得就算平時唔鍾意食南瓜嘅人🎃都會鍾意食❤️三文治配料仲有芝士🧀生菜🥬番茄🍅洋蔥🧅 令口感提升佐👅👅全部都好健康 係一個好好嘅配搭☺️☺️日式燒汁雞扒肥嘟嘟三文治 $42💰 (8.5/10)而日式燒汁雞扒就好大份❣️❣️雞扒保留左肉汁 而且一啲都唔鞋 反而淡淡都係肉😛😛再加埋日式燒汁 成件三文治好Match ‼️再配埋啲配料食 味道層次升級左☺️☺️洋蔥圈 $30💰 (8.5/10)洋蔥圈係即叫即炸🔥🔥每一件都炸到金黃色 攞上手係熱辣辣嘅 咬落去非常香脆😛😛仲要一啲都唔油❕再沾上店舖自家製醬汁 酸酸地咁 食落去好開胃❣️❣️呢個推薦俾大家‼️藍莓乳酪沙冰 $38💰 (8/10)呢個飲落去好香藍莓味🫐🫐再加少少乳酪嘅味道 係一種甜甜地又酸酸地好開

南瓜蓉肥嘟嘟三文治 $44💰(7/10)

日式燒汁雞扒肥嘟嘟三文治 $42💰 (8.5/10)

洋蔥圈 $30💰 (8.5/10)

藍莓乳酪沙冰 $38💰 (8/10)
呢個飲落去好香藍莓味🫐🫐再加少少乳酪嘅味道 係一種甜甜地又酸酸地好開胃嘅味道💗💗絕對消暑❕❕呢個藍莓乳酪沙冰極度推介🔥

Earl Grey Lattee $37💰 (7/10)
好香伯爵茶味🍵一打開個蓋已經聞到 ❤️❤️飲落去第一啖 係伯爵茶加Lattee嘅味道👅👅好香好綿密‼️
睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 7 / 10 🌟

⚜️佐敦德興街1號地下B2號舖
⏱星期一至五 0800-2100
⏱星期六至日0900-1700

《Oink Square Coffee & Crepe》上網見到唔少人post 呢間外賣店既爆餡三文治,被燒到決定去試下!因為係外賣店所以鋪面唔大,但佢可以選擇既嘢食都唔少!除左三文治仲有韓式小食、甜品、唔同種類既嘢飲等~ 🍭正宗越式法包($54)去到先見到原來佢地除左爆餡三文治之外,仲有呢款越南法包!之前去越南食過真係唔錯!而且香港都比較少見,所以就點左呢個!值得一讚係佢地個包裝做得十分好!包咗2層好穩陣!法包已預先切好一半,實在細心~ 法包外脆內軟,唔會好硬好難咬!幾加分!而餡料就包括扎肉、醃蘿蔔絲、生芫荽、辣椒粒等,咬落好爽口有口感!而且呢啲餡料亦增添鹹辣味,令人引唔住一口接一口咁食~ 呢個法包真心唔錯可以一試👍🍭薯條配蜜糖芥末醬($24)佢地既薯條一共有幾款醬料選擇,包括黑松露、芝士同呢款蜜糖芥末~ 成盒薯條份量都好多!而且係粗薯條又加左啲分~ 本身盒薯條已經淋咗啲蜜糖芥末醬~ 然後另外再有一盒仔,所以唔驚唔夠~ 不過我食既時候凍左有啲可惜🙈🍭士多啤梨乳酪沙冰($38)少女心系統飲品😆 成杯大大杯好足料!而且對yogurt smoothie 充滿好感感覺健康啲!呢款味道偏甜,用
《Oink Square Coffee & Crepe》

🍭正宗越式法包($54)

🍭薯條配蜜糖芥末醬($24)

🍭士多啤梨乳酪沙冰($38)
少女心系統飲品😆 成杯大大杯好足料!而且對yogurt smoothie 充滿好感感覺健康啲!呢款味道偏甜,用嚟降溫都好一流!

2022-03-21 231 浏览
今日去咗位於佐敦德興街既新開無耐嘅☕️🥪🥗Oink Square Coffee & Crepe 度買外賣,因為見有好多介紹呢度嘅韓式肥嘟嘟三文治好大份,超級多菜,好健康,有好多款式選擇,所以就買來今晚做晚餐。小店只做外賣,Menu有好多唔同嘅食物種類👍🏻首先店舖主打韓式肥嘟嘟三文治好多配料可以選擇,另外有越式法包,可麗餅,小食例如薯條,洋蔥圈,忌廉薯餅等等,飲品種類更加多,有咖啡,鮮奶特飲,梳打,鮮果沙冰,乳酪沙冰,見到都開心,估唔到一間小小嘅店舖可以做到咁多唔同嘅食物種類👍🏻特別想一提,店舖外賣包裝水準非常好,裝三文治嘅紙盒Size啱啱好,面頭係透明膠盒,清楚見到三文治嘅樣,每份三文治先用紙包好然後切半,到你食嘅時候就非常方便,放薯條嘅盒又會幫你剪定個窿,以防啲薯條變淋,非常細心,老闆好好,我估係除非唔係😂是兩名後生仔女,每樣食物都逐一同你交代,又問你點樣放會方便你拎,好喜歡💕🥪肥嘟嘟三文治🥪所有三文治均包含蕃茄🍅生菜🥬紫椰菜🥦芝士🧀及秘製醬汁🍯🥪▪️炸魚手指三文治 $ 48三文治嘅麵包全部烘過,返到屋企食嘅時候麵包外皮仍然係脆嘅,最鍾意超級多生菜,炸魚手指仍然保持鬆脆,加上其他配料,

今日去咗位於佐敦德興街既新開無耐嘅☕️🥪🥗

小店只做外賣,Menu有好多唔同嘅食物種類👍🏻

🥪肥嘟嘟三文治🥪
所有三文治均包含蕃茄🍅生菜🥬紫椰菜🥦
芝士🧀及秘製醬汁🍯

🥪▪️炸魚手指三文治 $ 48
三文治嘅麵包全部烘過,返到屋企食嘅
時候麵包外皮仍然係脆嘅,最鍾意超級多
生菜,炸魚手指仍然保持鬆脆,加上其他
配料,非常厚實,自家製嘅醬汁超級好味
在外面好少食到用炸魚手指整嘅三文治
真係有特別又好食😋

🥪▪️吞拿魚沙律三文治 $ 43
材料轉左吞拿魚沙律,大家睇相都知道餡
料有幾多澎湃,喜歡吞拿魚沙律加咗洋蔥
沙律醬調味啱啱好,分量十足,一份做午
餐或者晚餐一定夠飽,健康又好味😋

🍟▪️ 芝士薯條 $ 30
即炸薯條加咗芝士醬超級香,返屋企嘅路上
一邊聞到就想喺街偷食,但係可惜當然唔可
以😂😂,佢哋嘅薯條炸得超級酥脆,就算
返到屋企大約過咗45分鐘,冇咁熱但係仍然
超級香脆,芝士味香濃配上佢哋自家製嘅他他
沙律醬好好食呀

🥤▪️Ice Caramel Macchiato $ 43
咖啡及奶味適中,面頭既cream加上焦糖醬
甜味剛剛好,配上三文治特別好飲

🍫▪️Hot Double Choco $ 32
呢個就係朱古力奶,朱古力味好濃郁,因為
佢標榜係Double,所以啱晒我口味

✨一定會回訪的小店,好喜歡佢哋嘅三文治
材料豐富,高質好食又健康,最重要係服務態
度好,另外順帶一提店舖有些韓國和日本直送
既蛋糕,泡芙,即食麵等小食,而且價錢合理
喜歡嘅朋友可以幫襯下✨
  • 芝士薯條
  • 吞拿魚肥嘟嘟三文治
  • 炸魚手指肥嘟嘟三文治
💎總評分:8.0/10-呢日去開佐敦揾朋友,嚟到附近見到間個名好可愛嘅外賣店 -「Oink」,係模仿豬嘅叫聲🐽,原來係因為店主好鐘意lulu豬。雪櫃放左招牌肥嘟嘟三文治🥪,仲有韓式飲品同是日甜品。由於疫情關係,小編都多左takeaway,就趁機介紹多間外賣店俾大家啦!1️⃣ 吉列豬扒肥嘟嘟三文治 $54三文治永遠都係外賣速食首選,雪櫃放有預先整好嘅,啱晒趕時間嘅人⏰。小編想要熱食,所以決定order即叫即整的!講到港式三文治可能會諗起餐蛋治,爆卡路里🤭,但係小店走健康韓風,每份三文治都有充足份量嘅蔬菜,包括蕃茄🍅、生菜🥬、紫椰菜🥗、芝士🧀同秘制醬汁,口感無咁油膩,食落較健康。除左勁厚身嘅賣相望落吸引之外,味道亦比預期中好,吉列豬扒無因為夾喺麵包中間而變軟,拎到反屋企都keep到脆口💯,醬汁調味剛好,外賣都有呢個質素相當唔錯😋。2️⃣ 原味薯條 +$14坊間好多外賣店都有薯條呢個基本配搭🍟,但好多時拎到反屋企已經淋哂。小店嘅包裝好貼心,店員會喺盒上剪個窿,防止焗出濕氣令薯條變淋👏🏻,過左一段時間都仲食到香脆嘅口感,值得一讚⭐!3️⃣ 香蕉Nutella可麗餅 $48相信好多人都鐘意食crepe,今
💎總評分:8.0/10

1️⃣ 吉列豬扒肥嘟嘟三文治 $54

2️⃣ 原味薯條 +$14

3️⃣ 香蕉Nutella可麗餅 $48
相信好多人都鐘意食crepe,今次揀左經典口味 - 香蕉🍌Nutella🍫,餡料份量充足,每一啖都食到Nutella,好彩香蕉嘅味道中和翻,食晒都唔會覺得好濟🤤。Crepe當然都係即叫即整,熱食更好味👍🏻。
香蕉Nutella可麗餅

4️⃣ Latte $35
店內有好多飲品選擇,凍飲望落好吸引亦都係店主推介,不過因為呢幾日香港天氣太凍🥶,就叫左杯熱嘅latte暖下先☕。咖啡味濃,奶都好滑,係冬天係唔錯嘅選擇。

除左食物質素外,小編好欣賞店主嘅環保概念♻️,原來小店參加左Phoenix支持惜食活動,唔介意食隔夜但絕唔係過期食物嘅客人可啦以優惠價買到食物💚,當然啦,平時正價惠顧嘅客人,店舖一定會提供即日新鮮嘅食物,但係可以令唔介意嘅客人平啲買到,二嚟又減少浪費,絕對係對環保做出貢獻👍🏻。
環境服務:⭐⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐⭐⭐
题外话/补充资料: 🚗 小店位置於內街,附近住宅多,較少咪錶,但都有街邊位可以停一停,買個外賣都夠哂時間。
2022-02-22
吉列豬扒肥嘟嘟三文治
👧🏻Wodafoodie in Jordan台式三文治我就食得多,🇰🇷韓式就真係好少試!見佐敦德興街開左間新野,做外賣每份三文治都有蕃茄🍅生菜🥬紫椰菜🧀芝士大大份,肥嘟嘟,又健康,又足料😍😍岩曬依家無晚市堂食,買返屋企食個light dinner☺️✨🥪🇰🇷泡菜五花肉肥嘟嘟三文治 $42特登試下韓風三文治,🐷五花肉薄切易咬😋睇個醬汁咁紅,原來只係帶少少辣加埋泡菜真係好開胃☺️生菜又中和到油膩感👍🏻成份三文治真係好厚好足料 一個女仔食一份已經好夠飽👍🏻👍🏻🥰✨🥪🍳火腿蛋肥嘟嘟三文治 $36火腿蛋三文治雖然用好基本既材料但好欣賞既係佢個秘制醬汁調得好好食 唔膩所以令到呢個咁普通既三文治都升左level😋加埋d菜🍅🥬成份三文治低卡健康又飽肚 岩曬d追求瘦身人士 ☺️👍🏻👍🏻✨🍟🧀芝士薯條 $30邪惡既芝士薯條 超鍾意佢既芝士醬呀!淋左d係面 再俾多一小盒你卡路里?食完先講!超正!推介😍😍✨Vanilla Frappe $40呢個雲尼拿沙冰飲落奶粉味比較重🍼但襯埋重口味三文治,好解渴😙✨Hot Matcha Latte $33呢個熱抹茶鮮奶係不含咖啡因,低甜☺️好欣賞佢既三文治唔會搽牛油 又有好多菜👍
👧🏻Wodafoodie in Jordan
泡菜五花肉肥嘟嘟三文治

台式三文治我就食得多,🇰🇷韓式就真係好少試!
見佐敦德興街開左間新野,做外賣
每份三文治都有蕃茄🍅生菜🥬紫椰菜🧀芝士
大大份,肥嘟嘟,又健康,又足料😍😍

✨🥪🇰🇷泡菜五花肉肥嘟嘟三文治 $42
特登試下韓風三文治,🐷五花肉薄切易咬😋
睇個醬汁咁紅,原來只係帶少少辣
加埋泡菜真係好開胃☺️生菜又中和到油膩感👍🏻

所以令到呢個咁普通既三文治都升左level😋
加埋d菜🍅🥬成份三文治低卡健康又飽肚
岩曬d追求瘦身人士 ☺️👍🏻👍🏻

✨🍟🧀芝士薯條 $30
邪惡既芝士薯條 超鍾意佢既芝士醬呀!
淋左d係面 再俾多一小盒你
卡路里?食完先講!超正!推介😍😍

✨Vanilla Frappe $40
呢個雲尼拿沙冰飲落奶粉味比較重🍼
但襯埋重口味三文治,好解渴😙

✨Hot Matcha Latte $33
呢個熱抹茶鮮奶係不含咖啡因,低甜☺️

好欣賞佢既三文治唔會搽牛油 又有好多菜👍🏻
款式又多 連軟殼蟹 炸蝦 雞扒都有😍
新出仲有越式法包 仲有千層蛋捲 下次想試😋

📍 Oink Square Coffee & Crêpe (佐敦)
佐敦德興街1號地下B2號舖
2022-03-14 98 浏览
在家工作的日子變多了,吃東西也變得簡單起來最近在網上看到不少分享佐敦的一間新開張的三文治店,有很多款很吸睛的爆餡三文治決定在下班時走到這間新店看看有甚麼可以買回家中當成晚餐享用正宗越式法包 $54雖然店家主打韓式爆餡三文治,不過竟然發現店家有售賣越式法包~ 在好奇心驅使下決定來一份不一樣的下單後店員會即時製作,首先是將法包放入焗爐翻熱烘成外脆內軟的狀態,然後加上豐富的配料:肝醬、扎肉、醃蘿蔔絲、辣椒粒跟芫荽等,還細心的幫忙先切開一半再包好,回家食用就方便多了!店家的越式法包用料十足,餡料比麵包還要厚!法包不如外邊很硬會咬得牙齒酸軟的那種,反之這個會比較鬆軟好𡁻,加上食材有爽口的醃蘿蔔絲跟腍滑的肝醬跟扎實的越式扎肉,口感層次相當豐富,酸甜清脆又開胃,不會有膩感,吃一口就能嘗到鹹甜辣的味道~ 加上份量得宜,不會吃不完啊!炸雞粒 $30在等候製作的過程中,看到小食櫃有不少款式的韓式小食,這次就買一份炸雞粒回家雖然進食的時候炸皮會變得沒那麼好吃,不過依然帶點脆口,炸漿不厚而且雞肉的肉質跟調味也是很不錯,有肉汁,再沾一點泰式甜辣醬,味道又會變得不一樣,小吃來說這個是很不錯!菠蘿梳打 $34(50
在家工作的日子變多了,吃東西也變得簡單起來
決定在下班時走到這間新店看看有甚麼可以買回家中當成晚餐享用

正宗越式法包 $54

炸雞粒 $30

菠蘿梳打 $34(500ml)$38(600ml)
飲品種類實在不少⋯ 但看到店家有供應以新鮮水果製作的水果梳打,在這種開始又濕又暖的天氣來一杯的確是一個不錯的選擇!
梳打口味的有荔枝、青檸、柚子、蜂蜜檸檬跟菠蘿,這次點了最後者,用上新鮮菠蘿令味道更
清爽,而且不會加入很多糖漿,這杯很好喝!

店家以輕食為主,除了爆餡三文治、越式法包外,還有可麗餅、小食、甜品跟飲品供應,小小店鋪主打外賣🥡 全部即叫即製,保證新鮮,所以下單後請耐心等候啊~
每份食品都包裝得非常好,方便食用又不容易弄污雙手,實在非常貼心,絕對推薦給附近上班的朋友又或者食量不太大的朋友,疫情下可外賣回家或公司吃👍🏼
2022-03-10
10 分钟 (外卖自取)
2022-03-14 13 浏览
《爆餡健康三文治😋》———————————————-#Oink 🥪-小店位於佐敦嘅內街,喺加個轉角位,比較隱世,但水準出色,堅持全部即叫即整,人手製作,店主事事親力親為,服務極佳,值得大家支持👍🏻-🥪 吉列豬扒肥嘟嘟三文治呢款健康韓風三文治有爆餡嘅蔬菜,啱晒最近冇乜點食菜嘅我哋,裏面有生菜、蕃茄、紫椰菜等等,口感清爽唔油膩,夾埋即炸吉列豬扒口感豐富,拎到返屋企都keep到脆口,而醬汁調味亦剛好😚三文治加$8就有埋salad bowl🥗 沙律配搭和風柚子汁,夠哂refreshing 💚-🧅 洋蔥圈另外我哋仲加咗個小食,洋蔥圈亦係即炸,非常香脆,點買佢哋自家製作嘅特條醬汁,非常惹味😙-飲品方面,我哋就分別嗌咗士多啤梨香蕉沙冰🍓同菠蘿梳打🍍,smoothie士多啤梨味超濃郁,大大杯粉紅色賣相令少女心爆發💖 菠蘿梳打就解渴清爽🤤-⭐價錢參考:吉列豬扒肥嘟嘟三文治:$54沙律碗:+$8洋蔥圈:$30士多啤梨香蕉沙冰:$42(大)菠蘿梳打:$34(中)🍌抵deal 指數:8/10💰人均消費:$85
《爆餡健康三文治😋》
⭐價錢參考:
吉列豬扒肥嘟嘟三文治:$54
沙律碗:+$8
洋蔥圈:$30
士多啤梨香蕉沙冰:$42(大)
菠蘿梳打:$34(中)
🍌抵deal 指數:8/10
💰人均消費:$85
2022-03-13
外卖自取
位於佐郭的一個小角落, 發現了一間小小的crepe and sandwiches外賣小店吉列豬扒肥嘟嘟三文治仲以為呢間小食只係for輕食既人, 但係原來叫落都幾大份,吉列豬扒皮脆肉嫩, 加埋D生菜都幾fresh,我地都係兩個人share食, 再叫D小食, 都好飽肚下~芝士薯條芝味勁濃, 勁厚, 薯條條條都炸得好香, 但唔係好膩, 食到唔停口沙律配和風柚子醬食咁多正野, 搭個清新salad先! 配料有生菜蕃茄粟米, 簡簡單單, 同柚子酸酸甜甜咁,好refreshing飲品真係超級重點, 超級推介Cookie & Cream Frappe - 食完咁多野, 梗係想飲D甜野做個結尾啦~ 曲奇味好重! 但又唔會死甜, 有陣陣cream味, 賣相仲好吸引Strawberry Banna Fruit Smoothie- 賣相完全符合少女心,飲落唔會甜, 而家士多啤梨果肉的清甜, 再加上香蕉濃實的口感, 飲完簡直係完美的ending!絕對值得encore既餐廳!

沙律配和風柚子醬

飲品真係超級重點, 超級推介

絕對值得encore既餐廳!
2022-03-13 14 浏览
Oink Square Coffee & Crêpe @oink_square 肥嘟嘟三文治🥪所有三文治都會有蕃茄、生菜、紫椰菜、芝士同秘製醬汁。而且都係即叫即整🌟吞拿魚沙律 $43呢款真係超厚~一啖咬晒全部材料都有難度😆材料健康有營養,食落冇負擔。吞拿魚沙律🥗每一啖都食到。。🌟漢堡扒 (豬肉雞肉芝士) $48超滿足嘅一份三文治,三文治嘅一半都係漢堡扒,厚厚嘅漢堡扒中間包住唔少芝士🧀 ,有蕃茄生菜食落唔會好膩🌟蜜糖芥末薯條個盒留咗個窿,唔會焗到啲薯條林晒。份量都幾多,而且配左個蜜糖芥末醬可以點嚟食。🌟抹茶鮮奶特飲 $40抹茶味唔算好濃,但都幾好飲唔會特別甜。🌟士多啤梨香蕉鮮果沙冰 $44酸酸甜甜嘅一款,都幾香士多啤梨同香蕉味。落咗香蕉但又唔會特別杰。📍Oink Square Coffee & Crêpe (佐敦)佐敦德興街1號地下B2號舖

肥嘟嘟三文治🥪

🌟吞拿魚沙律 $43

🌟漢堡扒 (豬肉雞肉芝士) $48

🌟蜜糖芥末薯條

🌟抹茶鮮奶特飲 $40
抹茶味唔算好濃,但都幾好飲唔會特別甜。

🌟士多啤梨香蕉鮮果沙冰 $44

佐敦德興街1號地下B2號舖
1K
2022-03-12 8 浏览
Oink Square Coffee & Crêpe日式燒汁雞扒肥嘟嘟三文治 $42兩舊對半三文治, 切得均勻而且好厚身,除左雞扒仲包左滿滿嘅生菜、紫椰菜、蕃茄同cheese, 所以攞上手真係肥嘟嘟. 雞扒頗嫩滑入味, 而且欣賞佢用veggies 都好新鮮爽脆, 令食落去完全唔會有肉嘅膩, 好清爽健康嘅感覺, 但加左sauce 又唔會單調, 都有飽肚感.Caramel Banana Crêpes crepes 大片好用心咁加左切片banana, choc sauce. 材料好豐富. 仲另外放左whipped cream. 個味道組合幾好食, 不過crêpes 番到屋企可能已經放凍左有d 硬. 如果可以即刻係附近食就好啦個小食炸芝士狗就唔推薦, 都係air-fried food 而且唔係新鮮整起, 番到屋企就更加唔脆焙茶鮮奶 $33有驚喜, 估唔到焙茶味幾香濃, 不過口感就唔係好夠滑. 要攪勻先飲. Caramel Macchiato $39見到係推薦飲品就試下. 雖然係caramel 但唔會太甜. 有caramel 同vanilla 香味嘅啡, 就算冰溶左番屋企都幾好飲最後幾欣賞佢所有
Oink Square Coffee & Crêpe

日式燒汁雞扒肥嘟嘟三文治 $42

Caramel Banana Crêpes

焙茶鮮奶 $33

Caramel Macchiato $39

最後幾欣賞佢所有包裝幾user friendly, 野飲唔會易倒番, crepes sandwich都有岩岩好嘅盒裝好.take away 幾方便

2022-03-11 352 浏览
🥪佐敦經過呢間超足料三文治,店家好形象化地添設「肥嘟嘟三文治」系列。每件三文治都係即叫即做,材料足漲卜卜。包裝簡單得來幾貼心,每份三文治都用牛油紙包好,拎起食都唔會整污糟手~啱曬輕食一族。🥓泡菜五花肉肥嘟嘟三文治($42):冇想像過泡菜五花肉可以放入三文治~酸酸辣辣嘅泡菜好開胃,稍帶油脂嘅五花肉讓成個三文治更加香口惹味。鍾意韓式食飯嘅朋友可以試下~🥩韓式烤牛肉肥嘟嘟三文治($45):店家於三文治中加入大量嘅生菜,洋蔥,及蕃茄片,平衡返韓式烤牛肉及芝士嘅比例,中和整體口感。入口時既有肉嘅飽足感,亦有清新嘅蔬菜。友人話味道有啲似Philly Cheese Steak,讀書時嘅回憶返晒嚟~🍹藍莓乳酪沙冰($38):好香藍莓味!配以乳酪微酸及香滑口感,小編幾鐘意!由於冰粒打得好幼細,整體質地偏向渴身,入口保留到乳酪嘅口感,藍莓乳酪香味實在。🍵抹茶鮮奶特飲($36):感覺同爭鮮嘅抹茶粉味道好相似,如果閣下好鍾意飲爭鮮嘅抹茶可以一試。🧅 洋蔥圈($30):每件洋蔥金黃香脆,沾上獨家製嘅醬汁,作為零食都幾過到口癮。😉整體而言:1. 真係即叫即做,所以要預留時間耐心等候新鮮食物。趕時間嘅朋友要注意~2

😉整體而言:
2. 員工有禮,會主動介紹佢地特色嘅產品俾食客。
3. 比較創新嘅三文治口味,而且足料。
4. 小編推介肥嘟嘟三文治系列~

Oink Square Coffee & Crêpe
地址:佐敦德興街1號地下B2號舖
電話:59150813
2022-03-10 19 浏览
三文治包裝得很精美,每件有紙包著,不會吃得狼狽,店舖提供有很多款三文治選擇,全部口味都很吸引,最後點了兩款,吞拿魚沙律和泡菜五花肉三文治吞拿魚沙律肥嘟嘟三文治,$43,有大量吞拿魚醬,配上芝士、生菜和蕃茄,用料新鮮,份量大,吃完一件已有點飽肚,完成兩件後是非常飽肚!這幾天下午天氣開始熱,吃三文治是很好的選擇。泡菜五花肉肥嘟嘟三文治,$45,沒想到這新穎的配搭跟三文治是出奇的夾,有別傳統的三文治。另外,泡菜跟五花肉也很夾,非常適合喜歡吃辣的朋友。這款三文治同樣份量很大,當午餐吃非常足夠。芝士薯條,邪惡的芝士醬配薯條,薯條是粗身有口感的,開始吃第一條就忍不住不停吃🙈法式焦糖布甸latte,$35,非常喜歡這個咖啡,焦糖布甸很濃,配上咖啡很夾,不太甜膩雙重朱古力特飲,$32,朱古力味濃郁,非常適合熱愛朱古力的人推介給附近上班一族,疫情下可外賣回公司吃👍🏼

推介給附近上班一族,疫情下可外賣回公司吃👍🏼
2022-03-09
外卖自取
🧡🤍💛店名源於店主鍾意lulu豬🐽入夜後,晚市冇堂食唯有買外賣返屋企食!經過依間外賣小店,見到仲有幾份肥嘟嘟三文治🥪又有肥嘟嘟嘅lulu豬喺櫃檯🐽一於試吓佢🤩🤍芥末蟹柳沙律肥嘟嘟三文治🤍 全份 $40爆餡肥嘟嘟,睇見都充滿食慾🤤蔬菜份量足夠,仲有滿滿蟹柳沙律🦀色彩繽紛好靚呀✨雖然蟹柳沙律混合咗wasabi,不過味道剛好!唔會過份刺激,相反會令整體味道更豐富😆軟熟嘅白麵包搽咗蜜糖芥末又有芝士🧀所以更香更誘人!🧡吉列豬扒肥嘟嘟三文治🧡 全份 $42醬汁味道比較濃,不過有大量蔬菜中和返🥬味道剛剛好!豬扒炸過,口感香脆🐽配軟熟白麵包,整體層次豐富🥪💛日式蟹肉忌廉薯餅💛 $28即叫即炸,所以等候時間會耐啲😆薯餅炸到金黃色,酥脆可口😍內餡為軟綿嘅蟹肉忌廉,真係做到外脆內軟呀!🤎伯爵茶鮮奶特飲🤎 大杯凍飲 $44既然店主推介伯爵茶😏一於就要大杯嘅!大杯份量真係好多,2個人share飲都得🥤伯爵茶香奶滑,甜度剛好😋❤️荔枝梳打❤️ 中杯凍飲 $34唔知點解食炸物就想飲梳打😂由新鮮荔枝做嘅梳打更香甜更清新,飲完好爽🤪餐牌上面仲有好多嘢食,不過當日太夜去😟所剩無幾!下次早啲去,食埋其他先!📍Oink Squa
🧡🤍💛

📍佐敦德興街1號地下B2號舖

日式蟹肉忌廉薯餅
伯爵茶鮮奶特飲
荔枝梳打
疫情期間,相信大家都甚少外出🙊,最多只是買日常用品、糧食和外賣回家吧~佐敦的• 𝕆𝕚𝕟𝕜 𝕊𝕢𝕦𝕒𝕣𝕖 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 & ℂ𝕣ê𝕡𝕖 ✨•是間主打足料三文治的外賣店,每份都又大又脹卜卜,賣相非常吸引。而且價格便宜,最平只需$32就可以買到啦唷~「 炸魚手指三文治🥪 $50 」「 秘製醬汁烤牛肉三文治🥩 $45 」我超愛吃這種三文治的! 麵包,夾著大量生菜、紫椰菜、蕃茄、芝士等,色彩繽紛。炸蝦治比較扎實🍤,即食比較好吃。而烤牛肉則較為濃味,味道不錯。「 夏威夷果仁咖啡☕️ $35 」「藍莓乳酪沙冰💜 $42 」咖啡香濃,濃而不苦,也不會過甜,很合我口味🥰。▫▫▫▫▫📍#佐敦 德興街1號地下B2號舖▫▫▫▫▫

「 炸魚手指三文治🥪 $50 」

「 秘製醬汁烤牛肉三文治🥩 $45 」

「 夏威夷果仁咖啡☕️ $35 」

「藍莓乳酪沙冰💜 $42 」

咖啡香濃,濃而不苦,也不會過甜,很合我口味🥰。
▫▫▫▫▫
📍#佐敦 德興街1號地下B2號舖
▫▫▫▫▫
2022-03-04
2022-03-06 15 浏览
星期日過海去左佐敦買少少野經過恆豐中心見到間純白色系既外賣店買左兩款三文治🥪一款小食同兩杯飲品返屋企當晚飯肥嘟嘟泡菜五花肉三文治 ($42)呢排睇開韓劇愛上左泡菜一於試下呢個泡菜五花肉三文治泡菜比我想像中辣不過夠惹味配埋新鮮生菜中和返就剛剛好肥嘟嘟吞拿魚沙律三文治 ($43)超足料既三文治吞拿魚沙律好厚身厚過兩塊麵包有多配埋芝士、番茄同生菜好夾值得推介😍忌廉蟹肉薯餅 ($28)即叫即炸既蟹肉薯餅拎到返屋企仲好香脆多謝店員細心地剪開個蓋比佢透氣先唔會焗淋👍🏻外脆內軟既蟹肉忌廉配埋薯仔無得輸呀拖肥牛奶咖啡 ($35)拖肥味既latte好特別開頭驚會好甜好濃拖肥味又唔會蓋過咖啡既味幾好飲😋焙茶鮮奶特飲 ($36)焙茶控必點呢個😍好濃既焙茶味之餘唔會好苦澀茶味同奶既比例恰到好處除左三文治之外佢仲有提供沙冰、泡芙同其他甜品下次要再encore其他三文治同小食試下先

星期日過海去左佐敦買少少野
經過恆豐中心見到間純白色系既外賣店
買左兩款三文治🥪一款小食同兩杯飲品返屋企當晚飯

肥嘟嘟泡菜五花肉三文治 ($42)
呢排睇開韓劇愛上左泡菜
一於試下呢個泡菜五花肉三文治
泡菜比我想像中辣不過夠惹味
配埋新鮮生菜中和返就剛剛好

肥嘟嘟吞拿魚沙律三文治 ($43)
超足料既三文治
吞拿魚沙律好厚身
厚過兩塊麵包有多
配埋芝士、番茄同生菜好夾
值得推介😍

忌廉蟹肉薯餅 ($28)
即叫即炸既蟹肉薯餅拎到返屋企仲好香脆
多謝店員細心地剪開個蓋比佢透氣先唔會焗淋👍🏻
外脆內軟既蟹肉忌廉配埋薯仔無得輸呀

拖肥牛奶咖啡 ($35)
拖肥味既latte好特別
開頭驚會好甜
好濃拖肥味又唔會蓋過咖啡既味
幾好飲😋

焙茶鮮奶特飲 ($36)
焙茶控必點呢個😍
好濃既焙茶味之餘唔會好苦澀
茶味同奶既比例恰到好處

除左三文治之外佢仲有提供沙冰、泡芙同其他甜品
下次要再encore其他三文治同小食試下先