2025-05-09
位於土瓜灣嘅Nonsense,佢哋嘅甜品畫碟真係超級靚呀😍靚到想將隻碟拎走😛今次我揀咗chiikawa小八加上牛奶妹呢個組合,畫得一模一樣好可愛啊🤩餐廳主打日式西餐,另外佢哋嘅巴斯克芝士蛋糕亦相當出名🍰自設芝士蛋糕工場每日新鮮制作,採低糖少甜的配方🫶🏻有28款口味選擇,好味到一試難忘🥰開心果拿破崙甜品畫碟用上開心果拿破崙,開心果味道濃郁💚入面仲有煙煙韌韌嘅麻糬🤩加上鬆脆嘅拿破崙,口感豐富🥳畫碟記得要提前預約啊,先可以畫到想要嘅公仔🫶🏻藍莓巴斯克軟心芝士蛋糕巴斯克芝士蛋糕有好多口味揀,揀咗藍莓口味🫐有新鮮嘅藍莓果肉及果醬🫐超軟心效果,芝士味濃郁🧀小山園焙茶巴斯克軟心芝士蛋糕另一款巴斯克芝士蛋糕揀咗小山園焙茶,焙茶味香濃🌱蛋糕資感軟滑🥰另外巴斯克芝士蛋糕會配上法式焦糖燉蛋或自選雪糕一客🍦龍蝦尾.海鮮.芝士咖喱鍋芝士咖喱鍋有邪惡嘅拉絲芝士🧀龍蝦啖啖肉,肉質彈牙,味道鮮甜🦞海鮮有蝦、青口、蜆肉、魷魚🦐🐙配上烤油餅,點埋咖喱一齊食好滋味😛黃金炸單骨雞翼充滿鹹蛋黃鹹香嘅黃金炸雞翼,外脆內嫩,雞肉嫩滑Juicy🐔黑松露白松露炸薯條香脆可口嘅炸薯條🍟配上黑松露白松露醬,相當滋味😛開心果 Latte散發
開心果拿破崙
藍莓巴斯克軟心芝士蛋糕
小山園焙茶巴斯克軟心芝士蛋糕
龍蝦尾.海鮮.芝士咖喱鍋
黃金炸單骨雞翼
充滿鹹蛋黃鹹香嘅黃金炸雞翼,外脆內嫩,雞肉嫩滑Juicy🐔
黑松露白松露炸薯條
香脆可口嘅炸薯條🍟配上黑松露白松露醬,相當滋味😛
開心果 Latte
散發濃郁開心果堅果香氣嘅開心果 Latte💚上面仲有粒粒開心果碎
熱朱古力
有靚靚拉花嘅熱朱古力🍫朱古力味道香甜