2022-07-03 379 浏览
上網見到介紹呢一間美式食店,自己又鍾意食pancake,所以星期日嚟試吓。我哋早上11點多已經嚟到(佢哋早上10點開始營業)都已經要排隊,好厲害!店內位置不多,大約50個座位。我哋等了大約20分鐘就入座!呢間店專賣Milkshake,我點了一杯香蕉奶昔唔加cream,有少許香蕉味,飲到有類似香蕉粒。另一杯係檸檬梳打,有點酸!分別叫了一個pancake漢堡配糖漿,材料有Pancake、蘑菇、煙肉同兩隻太陽蛋,Pancake質地厚,食落太粉!另一個係經典雙重芝士治配墨西哥粟米片,成個麵包係煎過,麵包邊煎得有點燶。佢材料都係兩層麵包再夾兩塊芝士。總括味道一般,店內係美式裝修,亦都放有迪士尼嘅Figure,幾靚,可以入去打卡。埋單$290,不設加一服務費。
店內位置不多,大約50個座位。我哋等了大約20分鐘就入座!

埋單$290,不設加一服務費。

2022-07-02 250 浏览
呢間位於石硤尾美荷樓樓下嘅餐廳 價位對附近居民來講應該尚算高屬於美式餐廳食物種類大致上都係burger pancake Milkshake 食物質素高 只係地理位置上同附近居民嘅收入唔成正比 所以大部份入去嘅都係其他地區嘅客人 如果呢間餐廳係開喺旺角或者尖沙咀嘅話 個價錢應該唔會成為客人嘅負擔聽日下午茶時間嚟到唔使等位 枱面位置多座位都算舒適我同男朋友就嗌左一個手絲豬肉burger同埋焦糖pancake 兩個人都分別嗌咗兩杯唔同嘅Milkshake 味道同價錢都算成正比 適合年青人打卡食得睇得 我就叫咗杯焦糖Baileys milkshake 男朋友就叫做杯朱古力Oreo Milkshake 要記住星期一係唔開嘅
呢間位於石硤尾美荷樓樓下嘅餐廳
價位對附近居民來講應該尚算高
聽日下午茶時間嚟到唔使等位 枱面位置多座位都算舒適

味道同價錢都算成正比 適合年青人打卡
要記住星期一係唔開嘅
2022-06-28 423 浏览
約埋個朋友去深水埗食好西,佢知我中意食burger就帶我黎no milkshake no life! 我哋紅日黎,黎到時都已經1pm,但好好彩完全唔洗等位,即到即入!我哋坐低咗幾個字後就開始要排長龍喇。揀咗2份食物同2杯Milkshake,以咁簡單嘅食材黎講,價錢都唔平。不過呢間餐廳好玩在裝飾字句幾新潮🤪好美國Style,有趣。Signature Pancake Burger ($108)Wagyu Cheese and Egg Burger with Fries ($138)Caramel Peanut Butter Real Bacon ($69)Classic Chocolate ($59)

我哋坐低咗幾個字後就開始要排長龍喇。

Classic Chocolate ($59)

朋友話好掛住呢間餐廳嘅milkshake,住新界都突登想出黎飲。住附近嘅我,都唔知道呢度有間咁特色嘅餐廳。叫左杯花生醬煙肉milkshake, 聽落好驚佢又咸又甜,點知真係好好味架!一D都唔會奇怪,佢d煙肉係細細粒,飲落去有d咬口,同花生醬味好夾🤤😋食物方面都好好味,而且好大份。
食物方面都好好味,而且好大份。
  • 皇者焦糖花生醬真脆煙肉
2022-06-26 390 浏览
好有特色嘅美國餐店😜位於唔起眼嘅地方但係一入到去覺得自己好似去咗美國咁🤩🤩點咗個pancake漢堡包🍔入面有煙肉蘑菇同蛋又甜又喊咁食落好過癮😝仲有一個手撕雞嘅粟米片😃以為中西夾埋會有啲奇怪點知係出奇咁咁好食😋😋最緊要係點咗佢冇得唔嗌嘅Milkshake 🥤🥤 試咗matcha 同strawberry milkshake 好creamy同好濃郁 值得一試💯💯
2022-06-26
2022-06-23 6147 浏览
上兩個禮拜雨不停下 都無出過去搵嘢食ಠ_ಠ所以今星期決食下肥仔餐獎勵下自己今次去嘅餐廳 得2間分店 一間過海另一間就係深水埗美荷樓下面 都算易搵 而且地點好方便門面係落地玻璃 水泥灰牆 美式推拉門入到去 裝修好美式 行工業水泥風 算幾有格調門口都係打卡位之一 入到去會有位店員企係度 會比餐牌你 之後位置係自己任坐 睇完餐牌就行返出去落單我地揀左望街景嘅位置坐 旁邊仲有植物 好柔和位置後面有霓虹燈牌係餐廳名 都算打卡位之一而墊枱紙都設計得幾有心思皇牌焦糖花生醬真脆煙肉奶昔$69係卡路里方面絕對係稱王 每啜一啖都好似食緊焦糖加花生醬味嘅雪糕 好creamy 另外仲要加左脆卜卜嘅煙肉粒落去 又甜又鹹但又出奇地match 到 好有咬口 唔覺唔覺就飲哂啦花生醬朱古力奶昔$59但依杯就比較普通 就無咩特別 比較死甜💛本身每杯milkshake 都唔會有cream on top所以要cream的話就加$4 但絕對係值得加因為舊cream打得好軟身同有花生醬味 溶左少少落杯奶昔到再多一層層次 好飲Crazy cheese with Fires ~$80本身好多款三文治或者漢堡包都跟薯條半份 所以唔係好
上兩個禮拜雨不停下 都無出過去搵嘢食ಠ_ಠ

皇牌焦糖花生醬真脆煙肉奶昔$69

花生醬朱古力奶昔$59
但依杯就比較普通 就無咩特別 比較死甜

Crazy cheese with Fires ~$80

本身好多款三文治或者漢堡包都跟薯條半份 所以唔係好建議再單點一份芝士炸薯條 如果想試芝士薯條可以加$10轉 咁樣唔會太多又啱啱好
但依款影得唔係幾好 薯條遮住哂 薯條上面灑左啲芝士粉同BBQ粉幾好食 炸得又夠脆熱辣辣
底下係一份三文治 份量可以夠2個人share
上面塊包係搽左蜜糖再焗過 又香甜又脆 再加上有海量嘅芝士 而芝士又有脆邊 不得了

炸辣雞漢堡包配薯條 ~$85

上到檯 芝士醬香噴噴 唔係就咁比一兜你自己蘸 而係啲芝士上面有一pat 溶溶地嘅芝士醬
好正 好濃芝士味 芝士控不能錯過
而漢堡包方面好足料 中間舊辣雞整得幾好 炸得夠脆而且肉質夠滑 不過略嫌唔辣😂

打卡位

💛有精品區 提提你地飲水唔該自己行出去斟
2022-06-22
  • 皇者焦糖花生醬真脆煙肉奶昔
  • 烤芝士炸薯條
  • Crazy  Cheers  Cheese
2022-06-20 342 浏览
話明係No milkshake no life 嚟到當然要飲佢地最主打嘅奶昔😎上次就飲咗個超邪惡嘅classic chocolate🍫口感非常之杰身 好似用勁多雪糕打成咁🍦朱古力味好濃郁 飲完一杯之後都幾飽~~
𝙰𝚖𝚎𝚛𝚒𝚌𝚊𝚗 𝚜𝚝𝚢𝚕𝚎 𝚌𝚊𝚏𝚎 𝚒𝚜 𝙷𝙴𝚁𝙴!裝潢得很有心思同特色的𝘾𝙖𝙛𝙚💫最近好多新𝘾𝙖𝙛𝙚路線都比較相似難得去到一間很美式的𝘾𝙖𝙛𝙚心情超好!!除左店舖既環境 野食都好加分🍴嘩個三文治🥪係好食到癲左 唔係講笑係癲左𝙓𝘿煙肉烤芝士治 𝐇𝐊𝐃𝟔𝟖芝士係甜甜地的 面包同煙肉粒粒🥓焊到脆卜卜好好味每一啖都好足料十級推薦!!和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條🍔 𝐇𝐊𝐃𝟏𝟑𝟖上碟時隻太陽蛋🍳仲動L緊漢堡包皮好軟綿綿 和牛都有肉汁~薯條就一般🍟 似大型連鎖店的感覺𝐓𝐡𝐞 𝐁𝐞𝐬𝐭 𝐌𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞 𝐁𝐀𝐍𝐀𝐍𝐀 𝐂𝐇𝐎𝐂𝐎𝐋𝐀𝐓𝐄 𝐇𝐊𝐃𝟓𝟗🥤極邪惡的奶昔! 男友問叫一杯好定兩杯好果斷地叫一杯已經好夠兩個人飲👫濃濃的香蕉味無被朱古力搶味🍫我中意佢天然既感覺唔會太甜\(≧▽≦)/
𝙰𝚖𝚎𝚛𝚒𝚌𝚊𝚗 𝚜𝚝𝚢𝚕𝚎 𝚌𝚊𝚏𝚎 𝚒𝚜 𝙷𝙴𝚁𝙴!
裝潢得很有心思同特色的𝘾𝙖𝙛𝙚💫
最近好多新𝘾𝙖𝙛𝙚路線都比較相似
難得去到一間很美式的𝘾𝙖𝙛𝙚心情超好!!
除左店舖既環境 野食都好加分🍴
嘩個三文治🥪係好食到癲左 唔係講笑係癲左𝙓𝘿

煙肉烤芝士治 𝐇𝐊𝐃𝟔𝟖
芝士係甜甜地的 面包同煙肉粒粒🥓焊到脆卜卜好好味
每一啖都好足料十級推薦!!

和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條🍔 𝐇𝐊𝐃𝟏𝟑𝟖
上碟時隻太陽蛋🍳仲動L緊
漢堡包皮好軟綿綿 和牛都有肉汁~
薯條就一般🍟 似大型連鎖店的感覺

極邪惡的奶昔! 男友問叫一杯好定兩杯好
果斷地叫一杯已經好夠兩個人飲👫
濃濃的香蕉味無被朱古力搶味🍫
我中意佢天然既感覺唔會太甜\(≧▽≦)/
2022-05-28
2022-06-10 354 浏览
有時食得清淡嘢太多,都想放肆一下。來到這裏,當然要食啲甜野,雖然它的pancake有咸的,但是一係唔食,一食食到最甜最盡。今次叫這個pancake上面有popcorn,Pancake比較上厚實,所以當正餐都OK。popcorn 十分脆口,不像擺了很久。
有時食得清淡嘢太多,都想放肆一下。
No Milkshake No Life(Shek Kip Mei)💓Bookmark左好耐嘅一間鋪頭 去到先知原來係小編屋企附近 成個裝修風格都好正 算係玩味重嘅美式設計🤡 座位都算舒適闊落 幾啱打卡📸⌖ 英式青檸派Milkshake🧊🍧 💰$69(+$4)賣相平平(原本以為會好colourful 哈哈哈) 點知一飲超級驚喜😍😍 完全還原青檸嘅味道 酸酸地 中間有一粒粒砂糖嘅口感 extra加左4蚊嘅cream都好厚又好夾 青檸某程度抵銷左cream嘅膩😅 令成件事變得更加香滑 不過飲到最尾唔多唔少都係有啲heavy 好大罪惡感啊啊啊啊啊。。 不過整體好唔錯 夏天飲一流 推介傢! 🤤🤤⌖ 雙層不可能變有可能植物豬柳蛋芝士漢堡配薯條🍔🍟💰$108整體黎講覺得個漢堡還好 味道比較普通🤭 植物豬柳無論口感定味道都好似連鎖快餐豬柳嘅感覺😗😗 蛋都無咩特別調味 芝士半溶 薯條份量適中 計翻係植物肉嘅關係 性價比就還好 建議試其他好似芝士治可能仲好~🙂☻ 回頭指數:8 / 10#Fatshit_ami #Highteatime #香港美食 #美式快餐 #石硤尾美食 #食好西 #Milkshake

⌖ 英式青檸派Milkshake🧊🍧
💰$69(+$4)

⌖ 雙層不可能變有可能植物豬柳蛋芝士漢堡配薯條🍔🍟
💰$108

☻ 回頭指數:8 / 10

#Fatshit_ami #Highteatime #香港美食 #美式快餐 #石硤尾美食 #食好西 #Milkshake #奶昔 #豬柳蛋漢堡 #植物豬柳漢堡 #植物豬肉 #打卡餐廳 #打卡好去處
呢間野假期黎係勁多人架!價錢係偏貴既,約百四蚊Burger配薯條,仲要加10蚊先有芝士醬,跟住6-70蚊杯Milkshake~和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條 $138薯條加芝士 $10個牛keep到肉汁,成個包又鬆軟又香!芝士醬好邪惡好香!加埋薯條,正呀!無敵美式班戟漢堡 $108呢個就唔太建議啦。。好睇但食落就麻麻。Pancake 同煙肉有啲乾呀。而且微微辣加咸味嘅餡配甜味pancake,都唔太match。 朱古力奶昔 $59幾濃幾好飲!果然店名叫得 Milkshake,係有啲料到!*注意店內有最低消費,要每人叫一個餐超過最低消費而唔係total咁計。

和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條 $138
薯條加芝士 $10

無敵美式班戟漢堡 $108

朱古力奶昔 $59
幾濃幾好飲!果然店名叫得 Milkshake,係有啲料到!

2022-05-31 200 浏览
🍔深水埗美式漢堡行嘉頓山路過會見到一間美式裝飾嘅漢堡店,都幾啱打卡、同朋友坐係到傾下計chill下~嘢食就同名一樣 No Milkshake No Life,奶昔係重點!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️[朱古力香蕉奶昔]&[曲奇奶昔]啲冰好碎,奶昔濃稠,好飽肚🤰一杯兩個share啱啱好~推薦加bacon!好脆,每飲一啖都有煙肉香味🤤[和牛芝士太陽蛋漢堡]&[炸辣雞漢堡]兩個漢堡包都好食,但👩🏻鍾意炸雞多啲~和牛juicy有牛味🤣唔算得上好surprise;炸雞少少辣,外脆內嫩,好多肉汁~每個漢堡都會陪薯條,可以加芝士,但唔建議,因為食過兩次都係好硬,冇拉絲感覺。唔知係因為出餐擺耐咗定本身芝士係呢個texture🤔[名古屋雞翼]&[香辣雞槌陪蜜糖美乃滋醬]正正常常,炸得唔錯,但可以唔洗特別叫嚟食🫢少少貴〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️餐廳:No Milkshake No Life地址:石硤尾白田街13號美葵樓地下G01號舖
🍔深水埗美式漢堡
[朱古力香蕉奶昔]&[曲奇奶昔]

[和牛芝士太陽蛋漢堡]&[炸辣雞漢堡]

餐廳:No Milkshake No Life
地址:石硤尾白田街13號美葵樓地下G01號舖
2022-05-25 233 浏览
/No Milkshake Mo Life🥤一秒去美國 邪惡快餐店🥹打卡三文治🥪漢堡包.呢間餐廳食物質素唔錯 份量都偏多 飲埋杯milkshake係大大大飽😋餐廳有限時坐唔耐 可能多人等 店員會趕人走 無得慢慢坐影相/ 同frd傾計 要留意👀價錢上個人覺得偏貴 食一個漢堡+milkshake就二百蚊左右喇💸💸去到餓又無理由唔食正餐 嚟得呢度又無理由唔飲最出名嘅奶昔…所以!如果有套餐就好 但係無嘅 所有野都係單點🤦🏻‍♀️.🍔 和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條Wagyu Cheese and Egg Burger w/Fries 💰HKD138+HKD10 升級芝士薯條🍟個和牛有誠意 好重牛味🥩配太陽蛋係好新穎嘅食法亦都幾夾 個樣都好打卡able 不過今次去朋友去個陣 個包上菜個陣已經係穿咗 呢到就有啲失望 因為一定有啲人會鍾意成隻太陽蛋啜🍳個薯條有好多芝士醬 必須加10蚊升級啊🧀🧀🧀🥪麻辣手撕雞肉烤芝士治配沙律煎蛋Spicy Sichuan Shredded ChickenGrilled Cheese w/ egg 💰HKD89有麻辣味!但一定無去川菜餐廳/小食店嘅個種咁重口味 意外地麻辣配芝士
No Milkshake Mo Life🥤
一秒去美國 邪惡快餐店🥹
打卡三文治🥪漢堡包
Fries 💰HKD138+HKD10 升級芝士薯條🍟

Grilled Cheese w/ egg 💰HKD89
有麻辣味!但一定無去川菜餐廳/小食店嘅個種咁重口味 意外地麻辣配芝士同隻蛋又幾特別👍🏻個三文治底都係烤過 所以幾脆又香😋同埋啲肉好多好足料 另外一個小提示‼️就係佢個包底會痴住張擺盤紙 好易唔小心食到…大家記得留意下😅😅

🥤經典朱古力Classic Chocolate Milkshake 💰HKD59
就係普通朱古力奶咁嘅味 如果佢掛杯嘅朱古力醬多啲 外貌會吸引啲🍫🍫

🥤皇者蕉糖花生醬真脆煙肉Caramel Peanut Butter Bacon Milkshake 💰HKD69
我最鍾意試啲獵奇野🤪不過呢個可能好多人聽過five guys都有
呢杯野ummmm又咸又甜 花生醬味較重 其實係幾得意😎而且入面好多脆嘅硬煙肉粒 有多重口感 不過呢杯大飽 細食嘅人我相信一杯就夠做午餐了🥣

Locations📍
1️⃣ No Milkshake No Life (白田街) (石硤尾)
石硤尾白田街13號美葵樓地下G01號舖
2️⃣ No Milkshake No Life (山道) (西環)
西環石塘咀山道31-37號地下A舖
午餐
2022-05-22 250 浏览
我們四人入座,於安排入座時被告知要係一張細枱同一張大枱度座。OK冇問題照坐照食。但係我地對正個超大聲巨型嘅音響,播得勁大聲。坐多一陣我都要去醫院攞報告證明耳朵受損,所以我問店員可唔可以隔離換位,門口個waitress話可以,落單嗰嗰話唔可以,OK唔緊要。搞到走黎走去咁你可唔可以幫我將個音響聲量降低,10分鐘之後廚房入邊衝出左一個冇戴口罩既人出嚟 鬧首先點解做廚房可以唔戴口罩,點解要鬧番話唔好再搞個音響

搞到走黎走去

首先點解做廚房可以唔戴口罩,點解要鬧番話唔好再搞個音響
某日食完午飯,想搵間靚靚Cafe休息、影吓相、食個甜品就嚟咗呢度。餐廳位於石硤尾一條小街有啲偏僻,正午由深水埗行上去有d曬都出晒汗。入到去人唔算多都有位剩,咪打算慢慢休息吓影吓相先!餐廳無睇相咁靚,座位都擺得好密下,而且出邊太光裏太暗影相係有難度嘅。其實一路影相嘅時候都見到廚房啲人望到我實一實令我好唔自在,過咗一陣其中一個店員走埋嚟話餐廳「限時一個鐘」催我落單!我打左個突, 冇人等都限時? 就算限時唔係通常90分鐘嫁咩?因為我食嘢好慢,諗住嗱嗱臨叫啲快嘅食完走,佢又話唔得因爲有「最低消費」...我都唔知講乜好,點解一入嚟嗰陣唔講明?餐牌又冇寫,餐廳亦都冇告示?如果知道我一定唔會入黎唔會坐低。見餐廳走美式Causal風,店員都作歐美街頭打扮,又要自助落單,天真以為佢只係「價錢拍得住酒店」嘅快餐店,但佢既冇酒店chill嘅感覺,只有咩都計住限住姐經營模式 ,一d都唔Causal,同餐廳形象十分唔夾😂!其實以上都唔構成我出負評嘅原因,我明白每個地方有佢自己嘅規矩,最多只怪我自己冇做好功課就嚟,最大問題連啲嘢食都唔掂,其實件pancake只係忌廉+糖漿+焦糖點都唔會難食得去邊,就係唯一要小小技
入到去人唔算多都有位剩,咪打算慢慢休息吓影吓相先!
其實一路影相嘅時候都見到廚房啲人望到我實一實令我好唔自在,
過咗一陣其中一個店員走埋嚟話餐廳「限時一個鐘」催我落單!

我都唔知講乜好,點解一入嚟嗰陣唔講明?
餐牌又冇寫,餐廳亦都冇告示?

如果知道我一定唔會入黎唔會坐低。
見餐廳走美式Causal風,店員都作歐美街頭打扮,
又要自助落單,天真以為佢只係「價錢拍得住酒店」嘅快餐店,
一d都唔Causal,同餐廳形象十分唔夾😂!
其實以上都唔構成我出負評嘅原因,
我明白每個地方有佢自己嘅規矩,
最多只怪我自己冇做好功課就嚟,
最大問題連啲嘢食都唔掂,
就係唯一要小小技巧嘅餅底都出事,完全冇香味都算,
個質感係乾得黎霉嘅,唔識形容但又勁癡口!

我敢講$2x份嘅熱香餅都比佢更香更鬆軟!
還好我當日係平日下午茶時段,冇咩人靜靜地!
我真係唔敢想像假日,全場滿座要等位等45分鐘,
然後食40分鐘俾人趕嘅慘況...

總結 ,好食唔係,打卡唔係 ,坐得舒服唔係,有服務又唔係。
仲要價錢唔平,地方隔涉 ,
低消+限時 !
唔明點解甘嘅餐廳大家都會排一餐,
香港真係冇好地方去食成咁嗎? 真心去返M記好過!