2021-08-14 96 浏览
之前一直去奧運站睇戲既時間都無咩點留意係旁邊既餐廳,趁住今次睇完電影後行去行一卷.估唔到呢間Nathanhouse既餐牌選擇都幾多而且價錢又唔算好貴就決定入去試試. 黑松露薯條配63度溫泉蛋以粗身薯條即叫即炸,粗身薯條薯味更香而且加左黑松露後令味道充滿濃郁松露菌香.另配既溫泉蛋呈流心狀,以薯條沾上流心蛋醬令薯條入口更香滑,口感更稠密.龍蝦汁海鮮意大利飯龍蝦汁帶住濃郁蝦香味,味道鮮甜又夠香.意大利飯吸晒龍蝦汁及芝士精華,意大利飲香軟煙韌又唔會帶飯骨.內裏帶住蜆肉,蝦肉,魷魚等海鮮配料,令鹹鮮香味更濃醇.是日精選水果冰茶是日水果茶係香橙水果茶.茶底同橙汁味道平衡,味道唔會過甜膩.清香既茶底中帶住一陣橘香,清新解膩.

是日精選水果冰茶
是日精選水果冰茶?

是日精選水果冰茶
是日精選水果冰茶?
2021-08-13 86 浏览
而家啲西餐廳開到周圍都係,但真正高質、環境又靚既唔係好多。今日好好彩搵到呢間nathan house,真係食到好開心舒服啦呢到用左好多紅色做襯托,好靚以後見到門口有鮮紅都就認得出係nathan house啦!除左dinner set,呢到而家仲做緊優惠,半打蠔$188送白酒,之後每隻都係+$9咋今次就試下半打先,3隻日本、3隻法國。雖然未到食蠔季節,但都不算差,海水咸香味好出,而且都大隻。牛油果蟹肉酥,好香牛油味,有少少似拿破崙,不過入面係勁多既蟹肉,好高質!鴨胸沙律,用既醋唔會好酸,反而甜甜地,同平時食開個啲唔同,平時唔中意食沙律既我今次都食晒虎蝦意大利飯,虎蝦炸過黎,卜卜脆,但入面啲肉依然嫩滑;意大利飯夠淋,唔會咬到有一粒粒生米,亦夠入味。美國牛肉漢堡,牛肉勁多個包兩邊都烘過,咬落少少脆,好有口感,好高質!
而家啲西餐廳開到周圍都係,但真正高質、環境又靚既唔係好多。

呢到用左好多紅色做襯托,好靚
以後見到門口有鮮紅都就認得出係nathan house啦!

美國牛肉漢堡,牛肉勁多
個包兩邊都烘過,咬落少少脆,好有口感,好高質!
2021-08-10 173 浏览
今日心血來潮帶埋小朋友一齊去撐枱腳見到呢間門口都幾好 食西餐 就帶埋個女入去佢有晚市套餐亦可以單點其實價錢都幾相宜㗎 因為帶住個女 佢又唔食得多野 所以我哋淨係嗌咗一個晚餐 虎蝦芝士意大利飯 可以揀雞肉沙律或者牛肝菌湯 咁我就揀咗個湯比個女 另外再加錢叫酒煮蜆比自己😆牛肝菌湯好creamy 個女超鍾意呀 係經典蘑菇湯嘅味道啊 酒煮蜆好重酒味 一啲都唔吝嗇啊👍🏼 啲蜆實在好鮮味 我轉眼食哂😜個意大利飯直頭同個女爭食 外加嘅芝士粉令到成個飯嘅味道昇華 虎蝦肉質好彈牙啦 啲飯質地我地好鍾意 唔會過硬亦唔會過軟 因個女好怕太「林」嘅食物 但我又唔鍾意太硬 佢煮得好好👍🏼之後再加左個黑松露薯條配溫泉蛋 新鮮炸起熱辣辣嘅粗薯條 第一次逐條點蛋汁咁食 配埋黑松露嘅香味 真係超正!完全係無可比擬 我覺得係必食!最推介!本來已經好飽 但個女好想飲朱古力 佢嘅朱古力係唂咕 所以係苦㗎 哈哈 超濃味 好少可係飲到呢種無合成嘅朱古力 但個女當然唔啱飲啦 咁最後就加咗啲糖水變成左普通嘅朱古力😅不過值得一讚嘅係呢度啲侍應態度好好 好細心留意到我哋嘅需要 見到我個女好鍾意點茄汁都好主動黎添加比我哋 我個女話杯朱古力
今日心血來潮帶埋小朋友一齊去撐枱腳
見到呢間門口都幾好 食西餐 就帶埋個女入去
佢有晚市套餐亦可以單點

牛肝菌湯好creamy
個女超鍾意呀 係經典蘑菇湯嘅味道啊

完全係無可比擬 我覺得係必食!最推介!

不過值得一讚嘅係呢度啲侍應態度好好 好細心留意到我哋嘅需要 見到我個女好鍾意點茄汁都好主動黎添加比我哋 我個女話杯朱古力苦佢又即刻拎糖水俾我哋 好抵讚👍🏼
2021-08-09 165 浏览
這間餐廳真的很隱蔽!先找奧海城戲院,餐廳在戲院及大食代之間。餐廳裝修得都幾典雅,坐得舒服。呢日我哋係掛住90年代嘅歌曲,有份親切感😊餐牌嘅選擇都好多,午餐餐牌嘅選擇都幾吸引椰子海鮮湯嘅味道都唔錯,椰子味好香,湯料亦有海鮮,啖啖清甜😊沙律清新開胃,芝士味道香濃😊炸軟殼蟹漢堡比較少食,軟殼蟹炸得香脆,而菠蘿亦多汁香甜,連同炸軟殼蟹一齊食嘅時候都幾夾,薯條也整得好香脆😊蟹肉及牛油果份量都幾多,醬汁調味得好好,啖啖滿足😊Tiramisu層次分明,咖啡味道濃郁😊朱古力味道香濃,口感滑😊另外嘅餐茶配檸檬茶😊餐廳嘅座位都坐得好舒服,食物質素都唔錯,價錢都合理,好值得推介比住喺附近嘅朋友。開心嘅牛餐😊

餐牌嘅選擇都好多,午餐餐牌嘅選擇都幾吸引
椰子海鮮湯

椰子海鮮湯嘅味道都唔錯,椰子味好香,
湯料亦有海鮮,啖啖清甜😊
車厘茄水牛芝士沙律

沙律清新開胃,芝士味道香濃😊
炸軟殼蟹菠蘿漢堡

蟹肉牛油果意大利飯

蟹肉及牛油果份量都幾多,醬汁調味得好好,啖啖滿足😊
Tiramisu

Tiramisu層次分明,咖啡味道濃郁😊
熱朱古力

朱古力味道香濃,口感滑😊
熱檸檬茶

蟹肉牛油果意大利飯
Tiramisu
熱朱古力
熱檸檬茶
今日黎奧海城湊下熱鬧睇奧運~順便食個晚飯❤️黎到發現左間隱世西餐廳,門口既佈置簡單而華麗,就被吸引左去食喇😚餐廳環境好舒適,枱與枱之間隔得遠,傾計都唔怕隔望枱會聽到,好有空間感😊仲要每張都係梳化凳,有少少坐得舒服到唔捨得走😂除左主menu外,仲有dinner set for 1同dinner set for 2既menu😬如果唔想諗可以直接叫set😆我地兩個人想試多d唔同野,所以叫左dinner set for 1,再叫下其他野食🤣🫕是日餐湯 $38 (跟set)蕃茄味道濃郁,酸酸甜甜,好開胃,唔錯👍🍹是日精選水果冰茶 $38 (跟Set +$12)入面有一片片蘋果,飲落口好fresh,仲可以食埋d果肉,幾滿足🤣甜度偏少,適合喜歡少甜既朋友仔🍬🍹Green Romance $58我諗唔到飲咩既時候Staff推介呢杯,佢話係餐廳重點推介🌟我冇咩點諗就信左佢😂真係有意外驚喜🤣佢既綠色好搶眼👀主要係用蘋果🍎、羽衣甘藍🥬榨成既果汁🍹飲落好重蘋果味,都唔會太甜,感覺健康👍🍟黑松露薯條配溫泉蛋 $48炸得香脆可口,加上有黑松露味,好好味😻可以試下點溫泉蛋(內有蛋黃),不過我都係比較中意點茄汁,一條一
今日黎奧海城湊下熱鬧睇奧運~
順便食個晚飯❤️

仲要每張都係梳化凳,有少少坐得舒服到唔捨得走😂

如果唔想諗可以直接叫set😆

🫕是日餐湯 $38 (跟set)
蕃茄味道濃郁,酸酸甜甜,好開胃,唔錯👍

🍹是日精選水果冰茶 $38 (跟Set +$12)
甜度偏少,適合喜歡少甜既朋友仔🍬

🍹Green Romance $58
真係有意外驚喜🤣佢既綠色好搶眼👀
主要係用蘋果🍎、羽衣甘藍🥬榨成既果汁🍹
飲落好重蘋果味,都唔會太甜,感覺健康👍

🍟黑松露薯條配溫泉蛋 $48
炸得香脆可口,加上有黑松露味,好好味😻
可以試下點溫泉蛋(內有蛋黃),不過我都係比較中意點茄汁,一條一條唔覺意就食晒🙈

🍝鮮海硯香辣蕃茄汁扁意粉 $128
呢碟我同男朋友都大讚🤩
蜆肉都幾多,而且d蜆好有鮮味😚
茄汁味濃,同蜆肉、意粉味道好夾,食落鮮甜😊
辣味唔會太重,平時唔太食辣既我都接受到🙌🏽

🍰意大利咖啡芝士餅 $42 (跟餐+$32)
呢碟Tiramisu我都好欣賞😳
咖啡味香濃,忌廉口感好軟滑,整體唔會太甜膩,剛剛好😋
💓💓💓

整體而言,食物質素幾高,價錢又好合理🧡
如果想舒舒服服同朋友坐低食野、傾下計,呢度都係一個唔錯既選擇✅
2021-08-03
2021-08-01 236 浏览
平時好少留意到呢間西餐👀今次睇完戲好肚餓就直接入咗,估唔到都不錯👍🏻餐廳🍴亦有户外座,幾有情調,朋友傾談都好舒服👫👭🏻坐底都叫咗支still water 💧會整枝未開封上,亦可飲番免費普通水今次叫咗$468 for 2沙律🥗前菜加入蟹子、麻醬味道都幾fresh☺️新鮮打嘅蕃茄湯🍅真係食到一粒粒嘅🍅營養價錢十足,酸甜味道開胃椰子🥥雞湯🐥燴鮮海蜆個人好鍾意❤️連湯都可以飲埋,帶少少海水鮮味😇蕃茄蟹肉扁意粉🍝呢間店所有擺設,包裝上菜碟都十分漂亮📸真係好岩打卡意粉加入鮮盧荀,好夾脆蟹肉已融入意粉當中,每一淡都食到蟹肉味個人唔太食豬🐷但呢個加分香烤加拿大豬架🇨🇦烤至好少豬味,而且皮帶少少焦,十分香圖中都見至肉質粉紅,係十分嫩同多汁🐽
餐廳🍴亦有户外座,幾有情調,朋友傾談都好舒服👫👭🏻
今次叫咗$468 for 2

沙律🥗前菜
加入蟹子、麻醬
味道都幾fresh☺️
新鮮打嘅蕃茄湯🍅
真係食到一粒粒嘅🍅營養價錢十足,酸甜味道開胃

椰子🥥雞湯🐥燴鮮海蜆
個人好鍾意❤️連湯都可以飲埋,帶少少海水鮮味😇
蕃茄蟹肉扁意粉🍝
呢間店所有擺設,包裝上菜碟都十分漂亮📸真係好岩打卡
意粉加入鮮盧荀,好夾脆
蟹肉已融入意粉當中,每一淡都食到蟹肉味

個人唔太食豬🐷但呢個加分
香烤加拿大豬架🇨🇦
烤至好少豬味,而且皮帶少少焦,十分香
圖中都見至肉質粉紅,係十分嫩同多汁🐽
2021-07-31 207 浏览
本來約咗朋友去奧海城睇戲食飯,點知佢突然有事唔黎得,唯有自己去大食代搵食,行到盡頭見到有間高雅的Nathanhouse餐廳,主打高質fusion 菜。餐牌上有多款套餐,一人餐正啱我自己一人食。忌廉蘑菇湯,口感綿滑,有香濃蘑菇味道。法國生蠔蠔味濃郁,有少許海水味。比目魚是性價比最高的海產魚鮮之一,肉質細嫩而潔白,廚師將魚柳連魚皮都煎到金黃色,十分香口,比目魚細膩的口感,入口即化,豐富的脂肪令人齒頰留香。點上特別調製的汁醬,令魚更鮮更好味!椰子雞湯燴鮮海蜆,見到隔離枱食到讚不絕口,我都叫黎試吓,真係唔錯,奶白色嘅湯鮮甜美味,用嚟煮海蜆,鮮上加鮮,蜆肉冇沙,肉質飽滿,鮮甜滑嫩。餐飲凍檸茶,茶味夠濃,甜度啱啱好!
餐牌上有多款套餐,一人餐正啱我自己一人食。
忌廉蘑菇湯,口感綿滑,有香濃蘑菇味道。
法國生蠔蠔味濃郁,有少許海水味。

餐飲凍檸茶,茶味夠濃,甜度啱啱好!
自從轉左工黎到大角咀番工,基本上夜晚放工後都唔會再留係大角咀食,今晚難得約左好耐冇見嘅舊同事食飯吹水,不過係奧運搵下好西啦~ 今晚黎到奧海城二期嘅Nathanhouse,餐廳嘅入口比較隱蔽,不過絕對唔難搵,係大食代嘅側門或者戲院大堂隔離就好容易搵到~  餐廳裝修精緻,環境清幽 晚市餐牌分左一人餐同二人餐,食物種類都非常豐富。一人餐甜品會比較多選擇,二人餐就會多左兩個小食/前菜~============================== 生蠔 $33/隻 經理同我地介紹今日番左一隻澳洲smoky bay嘅生蠔好新鮮,我地每人叫左隻試下~果然夠新鮮,海水味唔算重,值得一試!  雞胸藜麥沙律 & 南瓜湯 由於只可2揀1,我同女朋友每人揀一種試,南瓜湯幾creamy,雞胸好嫩滑唔鞋口,沙律夠fresh!  烤豬腩肉配紫蘇葉及生菜二人餐嘅其中一個小食,烤左嘅豬腩肉唔會好油膩,配埋生菜一齊食唔會熱氣 脆炸洋蔥圈伴香辣醬洋蔥圈炸得好鬆化,經理仲好細心咁介紹原來洋蔥圈用左黑啤炸,食落又真係食到黑啤味,特別又好食!  香草虎蝦意大利飯意大利飯香草味濃郁,creamy得黎又唔漏,冇得彈  香煎比目魚柳比

餐廳裝修精緻,環境清幽
生蠔 $33/隻

雞胸藜麥沙律 & 南瓜湯

烤豬腩肉配紫蘇葉及生菜
脆炸洋蔥圈伴香辣醬

香草虎蝦意大利飯
意大利飯香草味濃郁,creamy得黎又唔漏,冇得彈

香煎比目魚柳
比目魚柳煎到金黃色,賣相好靚,呢隻煮法用左西京燒,甜甜地搭配比目魚嘅鮮味,一流~

美國安格斯肉眼扒 (套餐另加$78)
肉眼扒好大塊,個人比較怕太生叫左7成熟,安格斯肉眼扒肉味濃郁,一齊share食好滿足

二人餐甜品係曲奇雪糕配餅乾~
餐飲加左$12 叫左水果茶,走甜黎講水果味都突出~

Nathanhouse
📍大角咀海庭道18號奧海城二期1樓103號舖
呢間餐廳如果要跟鋪頭牌號搵都幾難的因為水牌search唔到😂跟103去搵就會搵咗food court去到food court行到尾見到有佢招牌但又冇佢鋪頭🧐原來穿過food court出去就係佢同埋佢喺正戲院門口隔離搵到戲院就搵到佢不過入到去時間尚早但其實都幾full😂我見到有蠔$33隻就叫咗兩隻🥲你所見到唔係同一碟唻因為我再encore咗兩隻🤪佢地調嘅sauce有啲似泰式辣醬好開胃做appetiser好好估唔到呢度都有水果茶幾開心的 喺西餐廳都有咁多特飲揀好似將鍾意嘅嘢集埋一個地點蜆肉茄汁扁意粉🍝意粉煮得好又掛到sauce蜆肉同意粉比例1:1個set可以加$32加dessert Niceeeee
呢間餐廳如果要跟鋪頭牌號搵都幾難的

蜆肉同意粉比例1:1

個set可以加$32加dessert
Niceeeee
2021-07-28 159 浏览
餐廳都幾神秘,原來要行入大食代最入🤣有Dinner set for 1 / 2:-晚餐全程都不時同我地換碟,我地問清楚少少野食煮法果啲都好耐心咁解答👍🏻服務好唔錯!生蠔🦪我地加左來自澳洲Smoky Bay既生蠔作為前菜~ 生蠔都幾新鮮😋主廚特色沙律🥗呢個雞肉沙律幾驚喜!估唔到沙律都咁用心、有咁出色賣相!味道仲要好唔錯,雞肉都幾滑,沙律菜新鮮🤩虎蝦香濃芝士意大利飯味道正常,飯粒相對其他Risotto較硬身~蝦肉彈牙~西京燒比目魚柳煎熟既比目魚仍然保持到口感順滑是日精選水果冰茶橙汁作為base而調配出既飲品意大利咖啡芝士餅好香好好味😋仲有粒甜士多啤梨🍓炸洋蔥圈好似係話有加啲啤酒🍻炸,所以顏色會比較深色,味道都ok 烤豬腩肉成塊豬肉烤得夠侯,唔會食到肥豬肉啲膩感👍🏻
餐廳都幾神秘,原來要行入大食代最入🤣

有Dinner set for 1 / 2:-

生蠔🦪

主廚特色沙律🥗

虎蝦香濃芝士意大利飯
味道正常,飯粒相對其他Risotto較硬身~蝦肉彈牙~

西京燒比目魚柳
煎熟既比目魚仍然保持到口感順滑

橙汁作為base而調配出既飲品

意大利咖啡芝士餅
好香好好味😋仲有粒甜士多啤梨🍓

炸洋蔥圈
好似係話有加啲啤酒🍻炸,所以顏色會比較深色,味道都ok

烤豬腩肉
成塊豬肉烤得夠侯,唔會食到肥豬肉啲膩感👍🏻
  • 意大利咖啡芝士餅
  • 主廚特色沙律
  • 西京燒比目魚柳
約好耐冇見嘅舊同事食飯講吓八卦,搵間舒適嘅餐廳,同事推介試吓位於奧海城嘅Nathanhouse。餐廳位置隱蔽,Food Republic大食代嘅盡頭,喺戲院隔離。環境闊落有空間感,部分座位分可以望到outdoor,感覺開揚。晚餐有Set Dinner,約百幾蚊左右起,包埋餐湯/沙律同熱飲。主menu有扒類、海鮮、pasta & risotto、burger、小食、甜品等等。同朋友order咗一人、二人dinner set share~==============================生蠔 (+$33/隻)店員介紹今日新鮮運到澳洲Smoky Bay生蠔,肉質薄身爽口,鹹味適中易入口特色沙律前菜可以揀是日餐湯或者特色沙律,今日係烤雞沙律,擺盤有心思,沙律淋上日式芝麻醬,雞肉仲好嫩滑餐湯南瓜湯creamy,略嫌南瓜味偏淡脆炸洋蔥圈店員話洋蔥圈蘸上黑啤粉漿去炸,所以顏色偏深色唔係overcooked😂 入口真係有少少麥味😮烤豬腩肉配紫蘇葉生菜豬腩肉烤到脆卜卜,配搭生菜好似食韓燒虎蝦香濃芝士意大利飯Risotto嘅芝士濃郁,忌廉蘑菇汁rich同creamy,每粒米都沾滿醬汁有咬口,蝦仁

生蠔 (+$33/隻)

特色沙律

餐湯
南瓜湯creamy,略嫌南瓜味偏淡

脆炸洋蔥圈

烤豬腩肉配紫蘇葉生菜
豬腩肉烤到脆卜卜,配搭生菜好似食韓燒

虎蝦香濃芝士意大利飯
Risotto嘅芝士濃郁,忌廉蘑菇汁rich同creamy,每粒米都沾滿醬汁有咬口,蝦仁彈牙

美國黑安格斯肉眼扒
肉眼扒大塊,肉質幾嫩滑,肉汁鎖住喺中間

西京燒比目魚柳
比目魚柳外層焦香,西京燒甜甜嘅醬汁
伴碟嘅菌類、椰菜、紅蘿白平衡返醬汁嘅甜度

是日甜品係雪糕
整體來講,餐廳嘅環境幾清靜,價格唔貴,適合同朋友慢慢食,傾偈聚會。
Nathanhouse
📍大角咀海庭道18號奧海城二期1樓103號舖
2021-07-25 30 浏览
約咗朋友去奧海城睇戲,散場後搵餐廳食飯,咁啱近戲院附近有間Nathanhouse西餐廳,裝潢以歐陸風格為主,地方闊落,座位舒適。門口2人餐牌菜式啱我哋胃口,入座試試也無妨!是日餐湯,蘑姑湯綿滑香濃!今日係澳洲生蠔,生蠔特質鮮明,味道鮮甜、肉質Creamy。黃金蒜片大蝦,大蝦爽口,蒜蓉味香濃。椰子雞湯燴鮮海蜆,湯底鮮甜有椰子香味,海蜆鮮甜冇沙。香烤加拿大豬架,豬架經過烤焗都能保留肉汁,粉紅色的肉質鮮嫩美味,口感鬆軟。香煎比目魚柳,魚柳表面煎得又香脆,肉質嫩滑。配埋特製醬汁更可提升美味!餐飲凍檸茶夠濃郁!甜品係甜滑嘅雪糕!
門口2人餐牌菜式啱我哋胃口,入座試試也無妨!
是日餐湯,蘑姑湯綿滑香濃!

今日係澳洲生蠔,生蠔特質鮮明,味道鮮甜、肉質Creamy。
黃金蒜片大蝦,大蝦爽口,蒜蓉味香濃。
椰子雞湯燴鮮海蜆,湯底鮮甜有椰子香味,海蜆鮮甜冇沙。

香煎比目魚柳,魚柳表面煎得又香脆,肉質嫩滑。
配埋特製醬汁更可提升美味!
餐飲凍檸茶夠濃郁!

甜品係甜滑嘅雪糕!
呢間餐廳位置有少少難搵,不過沿住戲院指示牌就會搵到,因為佢正正就喺戲院旁邊。餐廳環境闊落,坐得舒服,仲有好多花同埋植物,岩晒我🥰🥰另外職員亦都好helpful,坐落會介紹餐牌👍🏻👍🏻最後我地兩個叫左兩個一人晚餐🎈是日餐湯:粟米湯🎈主廚特色沙律:海鮮沙律粟米湯係幾甜有粟米味,不過略嫌鹹咗少少。反而個沙律就好fresh,作為前菜好開胃🎈美國黑安格斯肉眼扒 $278扒既份量都大塊,有肉味👍🏻有粗薯條仲有朋友好欣賞既烤大蒜🧄不過塊扒就略嫌熟左少少,可能因為我地又影相又食得慢🙈🎈虎蝦香濃芝士意大利飯 $148成個飯都好creamy,個芝士味幾香😋份量多到我地兩個都食唔晒🙈🙈🎈綠野奇緣 $58(餐飲+$28)呢杯係蘋果加羽衣甘藍,成杯野深綠色,我朋友話見到都覺得有青味🤣羽衣甘藍因為打成汁,所以都真係幾重味,不過好彩有蘋果既甜味,有少少五青汁既感覺,不過我又覺得飲落唔錯,仲自我感覺有健康feel😜😜

🎈是日餐湯:粟米湯
🎈主廚特色沙律:海鮮沙律

🎈美國黑安格斯肉眼扒 $278

🎈虎蝦香濃芝士意大利飯 $148

🎈綠野奇緣 $58(餐飲+$28)
2021-07-20
  • 虎蝦香濃芝士意大利飯
  • 綠野奇緣
2021-07-22 98 浏览
呢間餐廳好骨子,仲有個日落景,環境清幽~叫咗個二人dinner set,先上沙律同湯。個忌廉湯好creamy, 又大碗同夠熱,味道唔錯。沙律係黑松露醬沙律,幾特別,有松露嘅香氣之餘又有啲甜甜酸酸,沙律菜好爽脆。餐飲揀咗熱檸水同凍檸茶~加咗個蒜蓉包,好脆。個餐有得揀兩個小食,試咗黃金蒜片大蝦,啲蝦好大隻,都好彈牙,幾新鮮,仲剝埋殼,好味!仲試咗椰子雞湯燴鮮海蜆,未試過蜆肉配椰子湯,都幾好食,好香椰子味,蜆肉都好新鮮,幾大粒!Main course揀咗香烤加拿大豬架,厚厚一大塊,豬油好香,切落好鬆軟,肉質粉嫩,覺得正過牛扒,連伴碟薯蓉都好好味!男友人就揀美國黑安格斯肉眼扒,都唔錯,牛味香濃~跟餐甜品有檸檬卷,好軟熟,幾好味!
呢間餐廳好骨子,仲有個日落景,環境清幽~

叫咗個二人dinner set,先上沙律同湯。
個忌廉湯好creamy, 又大碗同夠熱,味道唔錯。

餐飲揀咗熱檸水同凍檸茶~

加咗個蒜蓉包,好脆。

男友人就揀美國黑安格斯肉眼扒,都唔錯,牛味香濃~

跟餐甜品有檸檬卷,好軟熟,幾好味!
2021-07-22 74 浏览
話說今日小弟同女友人黎左奧海城, 我地都好耐無黎啦.. 今次黎到發現商場多左好多野行. 咁我地行到攰就去左戲院隔離間food court揾野食.. 但行完一輪都無野岩食. 之後發現原來戲院同foodcourt之間有間餐廳.. 好似幾骨子咁我地就試下啦.. 佢呢間餐廳主打lounge風, 所以感覺有d酒店feel. 野食方面我地叫左一個晚餐2人餐, 有一個餐湯,一個廚師沙律,焗蒜蓉包,椰子雞湯燴鮮海蜆,香烤加拿大豬架同美國黑安格斯肉眼牛扒。 味道方面個蒜蓉包好脆口點埋個忌廉餐湯食一流, 個廚師沙律就d汁酸酸地好開胃. 個椰子雞湯燴蜆呢我就連湯都飲晒因為好fresh好青甜.. 個烤加拿大豬架就好厚實得黎又好juicy, 個黑安格斯都大塊同軟熟牛肉味都濃.. 最後仲有個小卷蛋做甜品.. 食到我兩口子飽住走
話說今日小弟同女友人黎左奧海城
, 我地都好耐無黎啦
.. 今次黎到發現商場多左好多野行
. 咁我地行到攰就去左戲院隔離間food court揾野食
.. 但行完一輪都無野岩食
. 之後發現原來戲院同foodcourt之間有間餐廳
.. 好似幾骨子咁我地就試下啦
. 野食方面我地叫左一個晚餐2人餐
。 味道方面個蒜蓉包好脆口
點埋個忌廉餐湯食一流
, 個廚師沙律就d汁酸酸地好開胃
. 個椰子雞湯燴蜆呢
我就連湯都飲晒
因為好fresh好青甜
.. 個烤加拿大豬架就好厚實得黎又好juicy
, 個黑安格斯都大塊同軟熟
牛肉味都濃
.. 最後仲有個小卷蛋做甜品